:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 434
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Италия е инвестирала милиарди в недомислени проекти

СНИМКА http://tuttoggi.info/
Тунелът Гуинза е готов още в края на миналия век, но още не е пуснат в експлоатация.
Италия е страна на незавършените проекти, писа електронното издание "Локал". До момента в страната има 671 незавършени обществени проекта на стойност 2.6 милиарда евро, а завършването им изисква инвестиция от още 1.4 милиарда евро, което означава, че то няма да се състои в близко бъдеще.

Сред най-фрапиращите примери е стадионът за поло в сицилианския гр. Джиаре с население от 27 000 души. През 1985 г. местното правителство започва строителството на стадион за поло с 20 000 места, за да се възползва от регионалното финансиране. Днес стадионът е завършен на половина, а работата по него е започвана и спирана няколко пъти. Децата използват игрището за игра на футбол, а вечер там се забелязват хора, които тичат или правят упражнения. Въпреки това седалките са постоянно празни и малко по малко биват погълнати от околната растителност.

Тунелът Гуинза е планиран с дължина 5.96 км и да свързва Умбрия и Марче по магистрала Е78, която свързва източния и западния бряг на Италия. Големите инженерни планове са започнати през 70-те години и до 2004 г., като са похарчени повече от 500 милиарда лири по проекта. Тунелът е почти изцяло завършен и дори през 1990 г. е открит с церемония за 300 милиона лири. Впоследствие се оказва, че тунелът не е достатъчно обезопасен, и до днес не е пуснат в експлоатация.

1059
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД