:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 556
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руските комунисти предлагат ембарговите храни да се национализират

Над 800 тона контрабандни продукти са унищожени след 6 август
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руските власти са унищожили от 6 август насам над 800 тона хранителни продукти, забранени за внос в страната заради наложени санкции на западни държави.
Депутатите от Компартията в руската Дума внесоха предложение храните, внесени от ембаргови страни, да бъдат национализирани и да се използват като помощи за бедни, за пострадали от природни бедствия и за други групи в неравностойно положение, вместо да бъдат унищожавани. Проектозаконът бе внесен в Думата миналата седмица. Той предвижда земеделската продукция, внесена на територията на Руската федерация в нарушение на търговски санкции, да бъде конфискувана и обявявана за държавна собственост. Проектът предвижда национализираните храни да се предоставят на нуждаещите се в Русия или като хуманитарна помощ, съобщи електронното издание RT.

Унищожаването на храна е излишно. Русия унищожава храна пред очите на целия свят, докато милиони хора по света, включително и деца, умират от глад в други страни, пише в мотивите на вносителите.

В началото на август руският президент Владимир Путин издаде указ за унищожаването на хранителните продукти, внесени от чужбина в нарушение на руските санкции. Мярката се отнася основно за внос от ЕС и САЩ, които наложиха санкции на Русия заради анексирането на Крим. Указът бе приведен в изпълнение от 6 август, когато митниците започнаха да унищожават целия незаконен внос. Мярката не засяга продукти, внесени за лична употреба. Само за първата седмица от изпълнението на указа са премахнати над 800 т храни, обявиха от Росселхознадзор. Оттам уточниха, че след издаването на президентския указ и дори преди въвеждането му в изпълнение контрабандата на ембаргови храни е паднала 10 пъти.

Решението за унищожаване на хранителните продукти предизвика буря от недоволство в обществото и сред някои политици. 300 000 души се подписаха в онлайн петиция срещу унищожаването на храни. Депутат от лявоцентристката "Справедлива Русия" предложи контрабандните храни да бъдат изпратени в Луганск и Донецк, където населението бедства.
41
1509
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
41
 Видими 
16 Август 2015 17:55
Всички вкупом призовават Путин еднолично да наруши законите на РФ. И после ще рекат - ето - самодържец, автократ, тиранин, император и пр. И, още санкции. А иначе, повечето юнаци, громящи комунизма, с удоволствие цитират председателя на КП на Русия.
16 Август 2015 18:40
Опозиционерите от КПРФ по-добре да бъдат по премерени в идеите си и да не се превръщат в проводник на антируска пропаганда !

Тяхното време отмина ! Имаха 70 години власт, какво могат се видя. Сега просто трябва да подкрепят борбата на Русия срещу Запада !

Номерцата от 1917г няма да минат вече. Пасионарността вече не е при тях !

Сега руската пасионарност има "дясна консервативна природа"......


16 Август 2015 19:00
Что начнется на следующий день? Правильно – создадут комитет по распределению еды. Потом региональные комитеты. Потом посадят отдельных смотрящих на таможню. Потом начнут составлять списки тех, кому выделить так уж и быть вожделенного хамона, а кто пускай и дальше ест ветчину из сои. Вы же понимаете, что контрабандных продуктов на всех нуждающихся не хватит. А значит какой-то инвалид, которому не досталось ничего, проклянет другого инвалида, которому дадут разок отведать пармезана. Это распределение будет унижать людей еще больше. Это будет вызывать зависть и злобу. Потому что обязательно будут говорить людям в спину: да не такой уж он и нищий, с какой стати ему ко Дню Победы из собеса в пайке вместе с гречкой и галетами принесли две устрицы? Ну, и конечно же, непременно будет и то, о чем все мы сразу подумали. Воровать станут.

Вот те самые люди, которых посадят смотрящими на таможню, украдут первыми. Потом начнут переть члены комиссий по распределению еды. Потом отправят три тонны прошутто в детский дом, а детский дом окажется областным клубом чекистов. Неужели эти люди, имея возможность распределять заграничную вкусноту, ничегошеньки не сопрут, всё честно отдадут бедным, а сами продолжат наслаждаться пальмовым маслом во всех видах? Распределение, квоты, карточки, спецпайки – все это всегда в нашей стране приводило к воровству, спекуляции, унижению и зависти. И в случае с едой будет все то же самое. Поэтому никакого другого варианта, кроме отмены эмбарго нет. Правда – что с эмбарго, что без него, в стране в любом случае останутся миллионы и миллионы граждан, которые из всех лакомств могут позволить себе только хлеб и макароны.

http://echo.msk.ru/blog/oreh/1602886-echo/
16 Август 2015 19:14
комунисти=национализация, децата им капиталисти=приватизация, хората да ядат пасти ...
16 Август 2015 19:30
Батюшката да не олабва фронта у хаганато. Так держат, малодец. Нека им плющят ушите от глад на тия в Путиновия рай...
16 Август 2015 19:48
http://www.ymuhin.ru/node/1245/miting
16 Август 2015 19:48
Шефът на Руската национална месодобивна асоциация тов. Сергей Юшин : " След въвеждаето на ответните от Русия санкции, месото от птици на руски прозводители се увеличи с повече от 8 %, а на свинско с 3.5 %.Санкциите срещу Русия не повлияха съществено. Например , дялът вноса в Русия на месо от едър рогат добитък от страните ,подкрепящи санкциите , е 4 % . Бързо ги заменихме с внос от Бразилия и Индия. Доставките на свинско от Европа се съкратиха , защото в Европа при свинете беше открита африканска чума " .
16 Август 2015 19:59
ЗИП 16 Август 2015 18:40
Опозиционерите от КПРФ по-добре да бъдат по премерени в идеите си и да не се превръщат в проводник на антируска пропаганда !
Тяхното време отмина ! Имаха 70 години власт, какво могат се видя. Сега просто трябва да подкрепят борбата на Русия срещу Запада !


Политическите знания са на нивото на военнотактическите... КПРФ действително за са по-десни и от бсп. А действително за 40 години РКП(б) под ръководството на Й.В. Сталин направи толкова, че путиновите олигарси още не могат да откраднат/унищожат направеното!б)
16 Август 2015 20:13
Това пожелание
Так держат, малодец. Нека им плющят ушите от глад на тия в Путиновия рай.

на фона на тази статистика
Свежий пересчет данных The World Bank от (1 July 2015). показал что Россия обогнала Германию еще в прошлом году, и несмотря на санкции, падение цены на нефть и украинский конфликт, экономика России уверенно занимает пятое место в мире по ВВП.
http://www.fondsk.ru/news/2015/08/16/rossia-obognala-germaniju-po-vvp-34811.html

не може да не предизвика асоциация с " Кучетата си лаят, а кервана си върви".
16 Август 2015 20:31
на фона на тази статистика

Кажи стъкмистика и нема сбъркаш, ама си вервай. Жить стало веселее и лучшие...
16 Август 2015 20:32
Ммм даа,
17-та година идва.След 100г ще е по лесно,даже. . Всичко им е написано даже на луксозна хартия.Предполагам че някои са го качилии и в нета от любов,към Ленин, Сталин , .......
Остава да се намери новия Ленин и малко пари.
16 Август 2015 20:40
Кажи стъкмистика и нема сбъркаш, ама си вервай.

На световната банка това и е работата. Сложила е "шистова нигерия с ракети" на второ място, а другите от Г 7 едвам влизат в 20 ката.
След 100г ще е по лесно,даже

Малко са. Сложи някоя нула още.
16 Август 2015 21:35
Вносителите на контрабанда да си платят по закона и т. н . ...
16 Август 2015 21:40
Вносителите на контрабанда да си платят по закона и т. н .

Не трогайте батька Лукашенко. Оставете го да кяри...
16 Август 2015 21:46
Не трогайте батька Лукашенко. Оставете го да кяри...


А той пак щекяри.
Я през Бразилия ,я през Казахстан.Няма празно.
16 Август 2015 21:54
Стоките които се унищожават, ембаргови ли са, или са контрабандни?
Тука вече два дни чета обяснения от разбирачи, че са без документи за внос, без сертификати и е правилно да се унищожават.

16 Август 2015 21:57
Стоките които се унищожават, ембаргови ли са, или са контрабандни?

И двете. Даже има хищни и опасни холандски лалета, застрашаващи и живота и благополучието на чекистите у Кремль...
16 Август 2015 22:08
Даже има хищни и опасни холандски лалета, застрашаващи и живота и благополучието на чекистите у Кремль...

Не е точно така. По-скоро застрашена е една голяма тлъста печалба на Амстердамската цветна борса. Но засега е само предупреждение към нидерландците да охлаят малко ревностното изповядване на европейските и трансатлантически ценности (ЕТАЦ). Защото ЕТАЦ неизбежно водят до руски подводници в териториални води, хибридни войни и други ментални отклонения.
16 Август 2015 22:30

Немате си на идея колко болести могат да носят вносните цветя... Практически колкото вноса на болни животни.
16 Август 2015 22:32
Шефът на Конфедерацията на работодателите и промишлениците в Холандия тов. Ханс де Бур в интервю по телеканала NOS : "Холандия ще загуби заради санкциите от страна на Русия до 1.5 млрд евро - износ към Русия на цветя , плодове и млечни продукти."
Износът на селско -стопанска продукция от ЕС към Русия е за 15,5 млрд евро .
САЩ изнасят за Русия селско-стопанска продукция за 1 млрд .дол. По-чувствителни за САЩ са загубите от руското ембарго за птицевъдния бизнес - около 300 млн.дол годишно. / данни на Руския институт за стратегически изследвания/
16 Август 2015 22:39
/ данни на Руския институт за стратегически изследвания/


Яко. А има ли данни за шутовете дето ги отнесе руската енергетика през последната година от гадните американски империалисти...
16 Август 2015 22:44
Немате си на идея колко болести могат да носят вносните цветя...


Повече от половината цветя продавани у нас са внос.
16 Август 2015 22:55
Тяхното време отмина ! Имаха 70 години власт, какво могат се видя. Сега просто трябва да подкрепят борбата на Русия срещу Запада !


Великия СССР не успя да пребори Запада, сега се надяваме на окастрената русия да му свърши работата.
16 Август 2015 23:02
Да, и не можеш да си представиш какви проблеми имат цветарите.
16 Август 2015 23:06
Чудя се, дали след още десетина публикации по темата "Русия унищожава храни" това все пак ще успее да се превърне в някаква новина? Според мен не. Опитите да се предизвика масово недоволство сред руснаците още първият ден достигнаха 270 000 подписа и седмица по късно са си пак практически толкова... което показва потенциала на евентуална бъдеща цветна революция - точно никакъв. Отново лоша преценка... отново греда. Напоследък стана традиция!
16 Август 2015 23:12
Но пък в идеята да се национализират храните има много хляб. Представете си - национализират ги и после ги пращат примерно на бедстващият български народ... като помощ, която не се продава, а се подарява по села и паланки! Кой тогава ще купува примерно полски ябълки, ако може да ги взема безплатно, а? Така хем ще се ударят тези които правят контрабанда в Русия, хем още веднъж ще се нахендрят полските производители които съвсем нищо няма да могат да продават, хем в крайна сметка България ще трябва да унищожава храни без сертификати и да обяснява (щото ние за разлика от руснаците не знаем какво правим и винаги се обясняваме като ученички)
16 Август 2015 23:44
Но пък в идеята да се национализират храните има много хляб.

И салам има. Жив е марсксимо-ленинизмо. Крепне и се развива през вековете. С чии пари ша са прави национализацията не питайте...
16 Август 2015 23:49
ги пращат примерно на бедстващият български народ... като помощ, която не се продава, а


Правилно ли разбрах?
Русия ще национализира тоя внос и ще го прати на братския български народ?
Кога е било това българите да са получили нещо,без да си го платят с лихвите? Българите не са гърци.
Аз си купувам ябълките даже от комшийката, дето всеки ден си пием кафето.
17 Август 2015 00:07
Правилно ли разбрах?

Едва ли... ма питай Щурча, на него всичко му е ясно!
17 Август 2015 00:08
Кога е било това българите да са получили нещо,без да си го платят с лихвите? Българите не са гърци.

Именно защото не сте гърци. Следва да се замислиш за това и да спреш да подкрепяш продажната политическа класа.
17 Август 2015 01:32
Буров е казал: "Българите ще станат европейци, когато се научат да си плащат.
17 Август 2015 04:56
Руските комунисти предлагат ембарговите храни да се национализират

- и патом да се разпределят помежду въпросните комунисти, по комунистически
17 Август 2015 08:58
щурчо
16 Авг 2015 23:44
Мнения: 13,147
От: Bulgaria

И салам има. Жив е марсксимо-ленинизмо. Крепне и се развива през вековете. С чии пари ша са прави национализацията не питайте...

Аве, колега! За кви пари говорите?! При камюнизАМът е всичко безпарично и сюблимно.
В Света има повече от 4 млрд. идиоти все още вярващи в тази философска трактовка - мяркат се и из форумите.
17 Август 2015 10:20
***
17 Август 2015 10:28
Русия е доста по-могъща от СССР да не говорим за късния му период !

Сега Русия има балансирана работеща икономика без сериозни структурни дефекти !

Най-важното - има ширпотреба за населението ! Има ли ширпотреба всичко е "ток и жица" !

Без ширпотреба "геополитиката" няма здрава основа !

Дъвки и джинси може да съсипят всяка геополитика !

Сега много по-ефективно може да се води 'война" със Запада !

И руската пропаганда е далеч по-гъвкава, макар, че още страда от "съветските" си дефекти !

Сега Кремъл много по-ефективно контролира съзнанието на хората ! Хората наистина вярват в това което им говори "синия екран" за разлика от съветския период !

17 Август 2015 11:24
nanino 17 Август 2015 10:20
Коментаторчетата рубладжийчета окупирали 99,99% коментаторските полета във електронното издание на в. "Сега" сами един друг си правят "четки", един друг се гадаличкат и се кефят като клоуни от тъпотиите които пишат.

Ма добре че си ти, иначе съвсем щяхме да изпростеем... и това точно до мнението на ЗИП-а, който прегледно е обяснил какво и защо мисли по въпроса!?! Въобще ясно си личи кой точно е (как беше?) "клоун който се кефи на тъпотиите които пише"?
17 Август 2015 12:41
Могъществото на днешна Русия се крепи единствено на остатъците на СССР. Най-важното обаче е загубено - идеологията. Добра или лоша, съветската идеологията караше милиони хора по света да симпатизират и сътрудничат на СССР, дори в сърцето на Запада. На православните дивотии няма кой да се върже.
17 Август 2015 12:49
Съветската идеология остана в историята където и е мястото.

Русия се върна към корените си и пет пари не дава дали някой "черно...оп" от Третия свят ще я харесва или не !

Русия трябва да гледа единствено и само собствените си интереси без абсолютно никакво "братосване" та дори и с така наречените украински и беларуски "братя".

Здрава дясна национална имперска политика. Това и е нужно и Путин постъпателно върви в тая посока. Над него влияние вече имат консервативните мислители от "Изборския клуб" и това е прекрасно!




17 Август 2015 14:40
Русия трябва да гледа единствено и само собствените си интереси без абсолютно никакво "братосване" та дори и с така наречените украински и беларуски "братя".


Ти направо "такова" "таковата" на русофилите!
Значи те ще обичат, без да бъдат обичани!

17 Август 2015 15:42
Значи те ще обичат, без да бъдат обичани!

ха де! нали те това е истинската любов!
19 Август 2015 04:31
Русия е доста по-могъща от СССР да не говорим за късния му период !


Е, оказа се че Руските инженери трудно разбирали разработките на Съветските ама здраве да е.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД