:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция иска облекчаване на дълга си

Гърция и кредиторите й трябва да намерят решение за преструктурирането на дълга на страната, заяви говорителката на гръцкото правителство Олга Геровасили, цитирана от ТАСС. Това стана, след като еврогрупата даде зелена светлина за третия спасителен пакет за Атина. Имаме намерение да пристъпим към обсъждане на преразглеждането на условията по дълга след първата оценка за състоянието на гръцката икономика след подписването на меморандума с кредиторите, подчерта Геровасили.

За преструктуриране на гръцкия дълг настоява и МВФ. Според германския финансов министър Волфганг Шойбле обаче няма вариант за преструктуриране на гръцкия дълг. Идната сряда Бундестагът трябва да гласува споразумението с Гърция.

Пенсиите на гърците ще бъдат орязани от октомври, съобщи междувременно GRReporter. "Сметките не излизат, ако не се вземат нови мерки", признават правителствени източници. Те имат предвид дефицита в пенсионните каси - 2.4 милиарда при основното осигуряване и 1.3 при допълнителното до края на 2016 г., предвидената рецесия в икономиката, увеличаването на безработицата и прилагането на клаузата за нулев дефицит при допълнителните пенсии. При това положение пенсиите трябва да бъдат орязани с поне 1.2 милиарда евро, пише изданието.

5
937
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
16 Август 2015 21:25
Те имат предвид дефицита в пенсионните каси - 2.4 милиарда. При това положение пенсиите трябва да бъдат орязани с поне 1.2 милиарда евро, пише изданието.

А останалите 1.2 милиарда откъде. Пак ли чекате Европа да ви храни...
16 Август 2015 21:58
Те тия едно евро сами не са върнали.. обаче искат вече поредното намаление.
16 Август 2015 23:02
Идеята е да се вземат нови заеми.
Никой няма намерение да връща старите.
17 Август 2015 10:12
А останалите 1.2 милиарда откъде. Пак ли чекате Европа да ви храни...

Ами те това искат: Европа да им плаща раздутите пенсии, които навремето са си раздавали с пари назаем.
17 Август 2015 18:23
Всеки (с малко акъл) знае, че Гърция и да иска не може да върне тези заеми. Същото важи за САЩ например. До края на 2016 г. САЩ ще има дълг 20 трилиона долара, при GDP 14 трилиона. САЩ ще си върне ли борчовете? НИКОГА!!! В България се върти една плоча "взели пари - да ги върнат". Най-смущаващото за мен е липсата на елементарна икономическа култура в българското население. Няма ли поне един икономист, който да обясни, че че свиваща се икономика не може да си обслужва дълговете, не да ги върне, даже не може да си плаща лихвите. Играта е много по-дебела от въпроса за дълговете на Гърция. До 2 месеца се очаква нова голяма криза. Германия иска да превърне задълженията на европейските държави във форма на ограничение на техният суверинитет. На всичкото отгоре Германия не е самостоятелна да взима решения, тя е окупирана територия и даже няма право да пази личните разговори на лидерите си в тайна. Явно много българи са от картията на "не искам на мен да е добре, а на Вуте да му е зле". България и Гърция са в един кенеф и колкото по-рано го разберем и започнем да си помагаме е по-добре.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД