:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,694,507
Активни 287
Страници 13,125
За един ден 1,302,066

КНСБ предрече сериозно социално напрежение наесен

Пламен Димитров
Бурна есен със стачки, протести и сериозно социално напрежение прогнозира лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той очерта конфликти в почти всяка обществена сфера, но най-проблемна била енергетиката. "Освен по-високата цена на тока за бизнеса проблем е и затъването на много малки фирми в сектора, както и на АЕЦ "Козлодуй", заяви Димитров през уикенда във Варна. Той не изключи отпор и срещу министрите на здравеопазването Петър Москов и на образованието Тодор Танев. "Лекарската гилдия не приема много от идеите на здравния министър. Спорни въпроси има и по повод образователната реформа", заяви лидерът на КНСБ.

Според Димитров огромен проблем е и фактът, че в много държавни звена заплатите не са вдигани от 5-6 години, съответно и хората в тях били недоволни. Такъв бил случаят с Агенцията за борба с градушките, където в началото на лятото работещите протестираха за по-високи възнаграждения. "Ето, сега земеделският бизнес започна да обяснява как му трябват противоградни ракети и как няма решение. В "Напоителни системи" е същата картината, както и в много други земеделски структури. В сферата на културата също има напрежение - музеи, читалища, библиотеки са недофинансирани, бюджетите им през октомври-ноември вероятно ще останат без пари", заяви лидерът на КНСБ.

Една от сигурните предстоящи стачки според Димитров е в Агенцията за социално подпомагане. През юли работещите там стачкуваха ефективно за по един час с искане за 20% по-високи заплати и по-добри условия на труд. Социалното министерство отвърна, че се солидаризира с желанията им, но няма средства за по-високи възнаграждения.
2
1135
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
16 Август 2015 19:52
КНСБ предрече сериозно социално напрежение наесен

Предрече.
И се отрече...
16 Август 2015 22:02
КНСБ предрече сериозно социално напрежение наесен
Е, и? Оттам нататък какво следва? Най-вероятно нищо. Както винаги. Плаши Генчо с камичката.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД