:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,695,067
Активни 276
Страници 13,685
За един ден 1,302,066

Борисов престъпи обета си да не участва в предизборната кампания

Дъжд от обещания за благоденствие изсипа той над Варна и измисли формула за подпомагане на футбола
СНИМКА: БГНЕС
Министрите на транспорта Ивайло Московски и на спорта Красен Кралев бяха неотлъчно до премиера във Варна, където Бойко Борисов изля рога на изобилието от обещания.
Премиерът Бойко Борисов не спази собствената си заръка членовете на кабинета да не участват в предизборната кампания. Такава разпоредба той даде през март на националното съвещание на ГЕРБ в Пловдив. "Мисля, че това ще е един добър пример", бе заявил министър-председателят с уточнението, че така коалиционните партньори в правителството няма да се карат.

В събота обаче Борисов посети Варна по повод празника на града и денят му изцяло бе посветен на предизборни изяви. Заедно с него бяха и няколко министри. Подобен рейд и дъжд от обещания за благоденствие морската столица отдавна не помни - Борисов преряза лентата на кула за контрол на морския трафик, откри учебна зала във Военноморското училище, разреши на рибарите да ловуват пред Морската гара, обеща милиони за спорта, похвали пътен възел "Белокопитово", а вечерта си направи серия селфита с кмета на ГЕРБ Иван Портних пред новия централен шадраван. Дори морето вече било чисто вследствие на доброто управление, стана ясно от думите на Борисов. В същото време той отказа да коментира далеч по-важни теми - подмина репортерски въпрос за криминализация на гонките, както и питане по повод изказване на Радан Кънев за изоставането на България и ЕС от модерната икономика. За гонките, оказа се, вече си бил дал мнението, а с думите на Кънев не бил запознат. "Довечера, разбрах, фонтана ще пуска кметът", напъти Борисов журналистите към "правилните теми".

Въпросният фонтан бе пуснат в присъствието на множество варненци, а редом с Борисов и Портних се появи и спортният министър Красен Кралев. Реално откриването му трябваше да се състои на 20 май, за да се избегнат строителните неудобства в разгара на туристическия сезон. Общинската управа обаче не се справи и малко преди изтичането на срока МРРБ удължи проекта за ремонт на пешеходната зона, към който спада и реконструкцията на шадравана. Най-вероятно проектът ще приключи в навечерието на местния вот и на премиера ще му се наложи да отреже и тази лента.

Борисов не пропусна да зарадва и феновете на футболен клуб "Черно море" - с пари от държавния бюджет ще бъдат осигурени тревна настилка и осветление на стадион "Тича". "Това, с което държавата може да помогне на футбола и го прави, е да се погрижи за базата. Прави го за отбори, които сами са израснали, донесли са резултати. Ето, "Черно море" бие "Левски", сега и "Лудогорец" за суперкупата. Приходите на държавния бюджет ни позволяват да отпуснем тази сума. И както на "Лудогорец" направихме трибуна заради доброто им представяне, сега ще помогнем и на "Черно море" - като стимул. Играеш добре, произвеждаш добри футболисти - това да е критерият да помагаме", заяви Борисов. По неофициална информация тревата и осветлението на стадиона ще костват около 1 млн. лв. От думите на премиера се разбра, че държавата е дала и нови 3 млн. лв. за ремонта на Спортната зала, макар финансирането да бе увеличавано двукратно досега.

-------ПОХВАЛА

"Държавата е започнала война срещу контрабандата на горива", похвали се Бойко Борисов и отчете: "С новата кула за контрол на морския трафик вече спряхме контрабанда на 100 тона гориво". Извършвали се и проверки в нефтените бази и бензиностанциите за качеството на бензина. През февруари пък щели да стартират проучванията за газ и нефт в Черно море.
15
2374
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
16 Август 2015 17:53
***

16 Август 2015 20:02
Обичайните глупости...
16 Август 2015 20:31
Сегинка чия реинкарнация е?
----------------
Сайтът на Генек
16 Август 2015 20:34
генек, и аз чакам г-жа сибил да се самосезира поне по 2 нарушения - заобикаляне на бан и политиката на вестника
16 Август 2015 20:48
Налага се ...
16 Август 2015 21:58
Атанасе, и като се самосезира, ще се появи я "Туканка", я нещо друго. Луд умора няма.... Пък ако го и субсидират...
16 Август 2015 22:09
Какви автогонки, бе! Според ЗДП и ППЗДП има ограничение на скоростите в населените места и извън тях. Прилагайте законите, нищо повече!
17 Август 2015 07:20
Ейй скъсахте го Тиквиньо, зачеса го здраво гъза от тая статия.
17 Август 2015 08:21
Обичам го тоз човек ей,обичам го! От него лъха нещо естественно,родно,една тъй позната нам миризма на на лук и вкиснало струи от него и как да не залюбиш к'апитана от пожарната,"генерала"наш че и д-р по нещо си,КАК!
17 Август 2015 08:49
Борисов престъпи обета си да не участва в предизборната кампания


Не трае сърце мъжко-юнашко и т`ва си е!

17 Август 2015 09:39
Играеш добре, произвеждаш добри футболисти - това да е критерият да помагаме"


Това за информация на всички, които се чудят какво да подхванат като кариера.

А пари за олимпийците по физика, математика, информатика, няма, нали така, недостатъчно възпитан мъж с наднормено тегло? Упорито тласкат държавата ни към лумпенизация.
17 Август 2015 10:55
А пари за олимпийците по физика, математика, информатика, няма, нали така, галфон дебел? Упорито тласкат държавата ни към лумпенизация.

Значи, Братя Стругацки, напълно съм съгласен с вас (теб) относно парите за олимпийците по физика, математика и т.н., ноооо галфон дебел - не! Съгласно новите правила, които имах щастието да изуча на спокойствие в Колима, трябва да се използват изрази като: недостатъчно възпитан мъж с наднормено тегло, или с много здрав опорно-двигателен апарат.
17 Август 2015 10:56
17 Август 2015 11:42
Дузов, направих корекцията!
17 Август 2015 12:00
Виждаш ли че можеш?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД