:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 151
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И кметът на Владая призна, че не може да спре автогонките

Кметът на Владая Васко Стоянов призна, че е безсилен да прекрати автогонките в района. Думите му идват само дни след трагедията в Лесидрен, където две деца загинаха след незаконно състезание. "Имаме 7-8 площада, 40 км улична мрежа, а гонките стават навсякъде. След 22.30 часа е ужас. Хората ми звънят и се оплакват, особено заради двата големи площада в центъра. Има хора, участващи в гонки, и наши, има и от Перник, и от съседни села. Минава, върти, направи 4-5 оборота и изчезва в нищото", обясни той.

Полицията да постави камери на местата, където се провеждат автогонки. Такова предложение направи вчера Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. "Полицията не е безсилна по отношение на противодействието на организираните гонки с автомобили и мотори. Там, където има информация, че се осъществяват такъв вид скоростни състезания, трябва да бъдат поставени камери. Участниците в тези гонки се страхуват от камерите и те разреждат събитията си", обясни тя пред националното радио.

-------УПРЕК

Бившият офицер от Националната служба за охрана (НСО) Николай Марков обяви, че досега службата е работила в условията на правен вакуум. "Когато има вакуум на законодателство, регламентиращо дейността на НСО, се дава възможност на хора, които имат повече власт от други, да своеволничат, включително и служители. Честа беше практиката хора, употребили алкохол, да карат, защото автомобилите на НСО не се спират за проверка. Законът за движение по пътищата изключва ли автомобилите на НСО или които и да е автомобили в държавата от спазването на Закона за движение по пътищата?", попита той.

6
1516
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
16 Август 2015 19:34
Ба..не може...Фърля едни дъски с набити пирони, па кой иска да се състезава
16 Август 2015 23:39
А сигнали на МВР правил ли е? Ако много хора се обадят, МВР все нещо ще свършат. Няма друг начин. МВР трябва да се пресира непрекъснато. Нарушителите гонкаджии не са толкова много. Малко да се натиснат, да платят някоя глоба и ще кротнат поне за известно време.
А че МВР не прави нищо е напълно ясно. Днес 2 дни след трагедията в лесидрен на паркинга на Кауфланд във Възраждане - Варна пак се събраха 10 коли за да пилят гуми. Наглостта им е безпределна. Дългото време невземане на мерки ги е възпитало така.
17 Август 2015 01:24
Фалшиви проблеми във фалшива държава, създавани от фалшиви хора. И фалшивия кмет като не може да се справи, защо е станал кмет? Някой насила да го е накарал?

Нощно време, когато стават гонките, площадите могат да се превърнат в паркинги и да се оставят свободни две ленти за движение. Могат и да се поставят полицейски заграждения, чието премахване или нарушаване да се санкционира и т. н. и т. н.

Още когато преди време бяха пометени децата на тротоара в Симеоновград от пияния шофьор, писах че държавата трябва да избира между това дебилите да купуват алкохол и бързи коли и така да движат икономиката и да убиват хора, често пъти недиректно, и така да съсипват и хората и икономиката. Ненаправеният избор е също избор - фалшив, като всичко останало.

България е гето и монархия едновременно - цар е простотията.
17 Август 2015 09:48
"гърбици" и "легнали полицаи" по площадите, примерно....
17 Август 2015 10:04
Хади, нещо любимо на генлей д-р, др Борисов - могат да се изградят шикани на "бързите" участъци (като на пистите от Формула), тамън след това ще им се отреже лентата - представяте ли си какъв рекламен ефект ще има - хем е изградил нещо, хем е проявил новаторство, хем е спасил толкова млади хора, хем е натрил фидиономията на Станишев и Орешарски, а? ...пък и некакви пари ще се усвоят.

PS за проблемите по булевардите в София и на околовръстното трябва да измислим нещо по-така, давайте!
17 Август 2015 10:08
ми кат не може с едни гонки да се справи, чий го търси у властта?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД