:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 221
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стоилов вече мечтае за Шампионската лига

Треньорът на "Астана" е на един мач от второ влизане в групите на турнира
СНИМКА: partizan.rs
Валери Божинов (вляво) е отишъл да види състоянието на свой контузен съотборник от "Партизан" при загубата с 0:1 от БАТЕ (Борисов) в Беларус в първи мач от плейофите за влизане в Шампионската лига.
Иначе сдържаният в изказванията си треньор Станимир Стоилов призна, че вече отново мечтае за групите на Шампионската лига. Воденият от него "Астана" е много близо до класиране, след като победи с 1:0 АПОЕЛ (Никозия) в Казахстан в първи плейофен мач. Реваншът в Кипър е идната сряда.

"Това е една отлична победа. Не всеки ден постигаш такива победи. Гостуването ни ще бъде още по-сложно, АПОЕЛ ще е още по-силен у дома. Ако играем отговорно и сплотено, може да постигнем краен успех. АПОЕЛ остава фаворит, но човек никога не знае кой ще победи в един футболен мач. Ще се борим и вече мечтаем за груповата фаза на Шампионската лига", коментира Стоилов пред sports.kz. Той вече веднъж е участвал като треньор в най-комерсиалния европейски клубен турнир начело на "Левски" през сезон 2006/2007. Наставникът на "Астана" заяви също, че в защитен план тимът му е изиграл най-добрия си мач под негово ръководство. А успехът беше изгледан от рекорден брой зрители за евротурнири в историята на клуба - 30 000 души.

Други двама българи, които участваха в последната фаза преди групите в Шампионската лига, обаче записаха загуби. Георги Миланов отново беше оставен като резерва за ЦСКА (Москва) и влезе в 79-ата минута при 1:2 от "Спортинг" в Лисабон. Валери Божинов пък започна като титуляр за "Партизан" срещу БАТЕ (Борисов, Блрс), но не успя да стори нищо смислено и бе сменен в 54-тата мин. при поражението на сръбския шампион с 0:1 в Беларус. След двубоя Божинов понесе доста критики от сръбските медии и получи най-ниската оценка сред съотборниците си.

"Когато отслабне и започне да играе за отбора в някой сериозен мач, може да бъде от полза на "черно-белите". Толкова пасивен и дразнещо безотговорен, откъснат от отбора, на който не помага. Той само пречи на "Партизан", язвително коментира сайтът mozzartsport.com. За капак Божинов вече не може да се чувства сигурен титуляр, след като вчера клубът му започна преговори за привличането на украинския нападател на "Рубин" (Казан) Марко Девич.

831
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД