:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Породата Кадиев

Българската политика отдавна е заприличала на бардак - 2/3 от парламентарните групи се състоят от лица, които са сменяли партиите си най-малко веднъж, а някои и по няколко пъти
Юрий Асланов
Да се пише за Георги Кадиев, е леко и приятно. Той е като учебник за първи клас в ръцете на абитуриент. Позволявам си да се учудя, че има толкова много учудени от неговия демарш. Винаги го е правил, повтаряйки се почти буквално.

Проследих внимателно телевизионно му обяснение. Двайсет и шест пъти започна изречението с "Аз". Тръшна шумно вратата на досегашната си партия с думите "Да правят каквото щат". Искали го най-малко пет партии, защото бил единствената алтернатива на Йорданка Фъндъкова.

Ако наистина обаче има партии, които го искат, трябва да са наясно, че Кадиев е автор на подвиг, непознат в досегашната политическа практика и навярно неповторим в бъдеще. На предишните местни избори в столицата за него гласуваха по-малко хора, отколкото за подкрепящата го партия. С изключение на неговия случай винаги е обратното. Той твърди, че взема гласове, които БСП никога не може да получи, но не успя да събере дори гласовете на БСП.

Кадиев каза и още нещо - че ако е четвърти или пети, ще се откаже от политиката. Според мен може да го направи още отсега, защото е ясно, че ще бъде четвърти или пети, а може да е и още по-лошо.



Не вярвам обаче да напусне политиката



Как да му вярвам, след като на конференцията на БСП, на която загуби състезанието за номинацията за кмет срещу проф. Михаил Мирчев, преди да е известен резултатът, заяви следното: "И последният въпрос, който е хубаво да се изчисти - какво ще правя, ако загубя? Надявам се, поне ми вярвате на това, което говоря - категорично заявявам, че няма да се кандидатирам нито като независим, нито като кандидат на друга политическа сила, а ще пожелая успех на кандидата за кмет, който и да е той. Ще му помагам, когато той или тя поиска, разбира се, ще си мълча, ако не поиска. Защото аз все още считам, че имам някаква мисия в БСП и тази мисия е нещо да се промени. И тя не зависи от днешния избор - дали ще бъда кандидат за кмет, или не".

Темата на този текст обаче не е Кадиев, а събирателният образ на българския политик, който той олицетворява. Някой, не помня точно кой, в цялата суматоха изтърва израза "Това е разврат". Българската политика отдавна е заприличала на бардак и етикетът "разврат" й приляга с голяма точност. Истината е, че такива като Кадиев се нароиха във всички партии. Ако прегледаме внимателно състава на сегашните парламентарни групи, лесно ще забележим, че 2/3 от тях се състоят от лица, които са сменяли партиите си най-малко веднъж, а някои и по няколко пъти. Не сме забравили също, че партия "Атака" на два пъти губеше парламентарната си група заради екземпляри, прехвърлили се ловко към ГЕРБ. Същата участ споходи и партията на Яне Янев, а в по-предишни периоди - и на Жорж Ганчев. Някогашният СДС се разпадна на десетки парчета, които сегашният Реформаторски блок още не може да събере, а на предстоящите местни избори в почти всички общини БСП ще се бори със себе си в лицето на свои бивши членове и активисти, приели друго име и вънкашност нова.



Няма нужда БСП да се държи като ощипана госпожица,



на която Кадиев й е боядисал гащите, след като тя даде най-много примери за брутално отношение към собствените си кадри. Да припомня: напусналите с тежки думи столетницата през 1997 г. и учредили т. нар. Евролевица в един момент се завърнаха в БСП с подвити опашки, но веднага получиха челни места в депутатските листи. Да не говорим за предходния кабинет на БСП, който се оглави от бивш заместник-председател на СДС и беше пълно с министри, които в предишни времена натрупаха слава с радикални слова срещу социалистите, социалистическата партия и социалистическото минало на страната. Идентично бе решен и въпросът за състава на парламентарната група на левицата. Самата партия внуши на собствените си членове идеята, че за да получиш признание от партията, първо трябва да я предадеш. Цяло чудо е, че Кадиев е сам юнак на коня!

Сегашната декларация на БСП по повод на случая "Кадиев", която определя постъпката му като обидна за стотиците хиляди социалисти, работили за неговите кампании, е, меко казано, закъсняла. Нанесените щети са необратими, тъй като над милион от традиционните избиратели на БСП просто отказват да я следват с убеждението, че години наред бяха превърнати в параван, зад който с тиха стъпка и незнайно откъде се промъкваха от нищото хора като Кадиев. За да забият нож в гърба на партията, когато тя вече не им е нужна в лично качество.

Диагнозата не бе поставена овреме, не се приложи никакво лечение и сега



явлението е на път да се превърне в епидемия



Мнозина от недоволните от колективните решения на партията сега ще си рекат - след като на Кадиев е позволено, защо и аз да не се пробвам. Не знам дали вече има такива примери, но съм сигурен, че до изборите ще се появят. И не само в БСП, а навсякъде.

Даже и не искам да споменавам, че почти целият актив на партия ГЕРБ се състои от кадри на бившата БКП. Накъдето и да се огледаш, виждаш десетки бекапета и бесепета под формата на чудати мутации на генното политическо инженерство. Единствено в оредяващите редици на БСП останаха някакви хорица, предани на принципите и идеала, които не очакват нищо в замяна на своята вярност и лоялност към партията, но тъкмо те не заслужават да им се подиграват със случаи като този на Кадиев.

Да се върнем на темата за разврата. Той е пуснал дълбоки корени в нашата политика. На 25 октомври ще гласуваме за местни органи на самоуправление, но нямаме никаква представа за какво и за кого гласуваме. В столицата, например, където всички са убедени, че избират кмет и общински съвет, които да се грижат за доброто качество на комуналните услуги, трябва да са информирани, че почти всички комунални услуги са подарени на различни корпорации, които източват милиардния софийски бюджет за частни нужди. Столичната община не организира водоснабдяването и канализацията, уличното осветление, общинските имоти, паркоместата и прочие. Ние гласуваме за посредниците на въпросните корпорации, заради което комуналните услуги стават все по-скъпи и по-некачествени. Навсякъде по страната



около кметовете се образуват плаващи мнозинства



от представители на различни партии, които посредничат на частните корпоративни интереси и получават комисионни за доброто си отношение към тях.

Какъв смисъл имат партиите, след като е ясно, че техните избраници след изборите тутакси започват да се преориентират, реорганизират и пренареждат в зависимост от това накъде духа вятърът?

Защо, по дяволите, трябва да гласуваме за Фъндъкова, а не направо за онзи, който трябва да получи "Софийска вода" или Центърът за градска мобилност? Или пък за това коя фирма да получи концесията за сметосъбирането или преработката на боклука? След като нашите данъци не отиват в столичния бюджет, а в касите на частните корпорации, не е ли по-целесъобразно да гласуваме директно за онзи, който ще харчи парите ни. Току-виж сме избрали по-добри фирми, които да ни гарантират евтина и качествена услуга.

Ако има нещо хубаво в случката с Кадиев, то е, че БСП за пореден път получава шанс да си окачи обеца на ухото, да се прочисти и да формира уважително отношение към членовете и симпатизантите си. И когато отново се съприкоснови с властта, да изважда на показ от себе си лица, които стъпка по стъпка са градили политическата си кариера в партията, без да чакат наготово и веднага да получат всичко в замяна на усилията си. За пореден и за последен път, защото избирателите на левицата дадоха достатъчно ясни и красноречиви знаци, че повече няма да търпят това.

СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Георги Кадиев не спази обещанието си да не се кандидатира за кмет на София, ако не получи подкрепата на столичната организация на БСП.
Снимка: "Сега"
Защо да гласуваме за Йорданка Фандъкова на кметския вот, а не за частните корпорации, които получават общинските фирми?
56
8817
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
56
 Видими 
10 Септември 2015 19:28
Братът на Станишев отдели време за К.. Някой помни ли още името на кандидата в София на БСП? При това Асланов си вади хляба със социология и чудесно знае че лоша реклама няма и никой не гласува за неизвестен кандидат. Още ли мислите че Позитано не закопава Мирчев съзнателно?
10 Септември 2015 19:40
От горния текст не разбрах, кои партии е сменило "поне веднъж" "лицето" Кадиев. Иначе в правителството на Орешарски, акуширано от брата на автора на текста, май нямаше министър, дето да не е политически помияр.
10 Септември 2015 19:46
Развива се БСП. Преди търсеха виновния за загубата след изборите, а сега са го намерили месец и половина преди тях.
10 Септември 2015 20:00
Защо, по дяволите, трябва да гласуваме за Фъндъкова, а не направо за онзи, който трябва да получи "Софийска вода" или Центърът за градска мобилност? Или пък за това коя фирма да получи концесията за сметосъбирането или преработката на боклука? След като нашите данъци не отиват в столичния бюджет, а в касите на частните корпорации, не е ли по-целесъобразно да гласуваме директно за онзи, който ще харчи парите ни. Току-виж сме избрали по-добри фирми, които да ни гарантират евтина и качествена услуга.


10 Септември 2015 20:36
А може би проблемът не е в "изменниците", а в партиите? Какво е общото между политическите линии на БКП, БСП на Жан Виденов, на Първанов, на Станишев и поредния. Хората (ако са граждани а не електорат) напускат променената партия или се връщат ако се е променила. Не се променя само името, ама това не е достатъчно.
10 Септември 2015 21:24
Четиридесет дена преди изборите са праг на който не се занимаваш със семейни скандали, а с предстаавяне на кандидати и програми. С какво е ангажирана вместо това БСП- със случаят Кадиев. В цялата страна. Всъщност за БСП избори няма. Герб ударно реже ленти, ДПС са друга бира , а останалото е статисти. Всъщност някой видя ли някъде предизборна кампания?
10 Септември 2015 21:30
И когато (БСП) отново се съприкоснови с властта...

Ех, мечти...
10 Септември 2015 21:33
Верните синове на Партията се колебаят заедно с линията на Партията.
А неверните - както си искат.
10 Септември 2015 21:42
За пореден и за последен път, защото избирателите на левицата дадоха достатъчно ясни и красноречиви знаци, че повече няма да търпят това.


О, дали, Юрий?

Какъв е критерият ти за ясен знак? Ясен и красноречив не е ли този знак, който е ... добре разбран? Добре разбран ли е левият избирател в това, че търпението му се изчерпи? ЛЕВИЯТ избирател, да наблегна, че дано поне аз бъда ясен. Е, да. То практически няма избор, който, след поредно поражение, да не е завършил с мантрата "Ние разбрахме знака, който ни даде нашия избирател" (Тази след другата дежурна - "Предстои задълбочен анализ", заменяща честното ... "Изпонасрахме се".

Ако това партийно ръководство е получило ясен и красноречив знак и, о Боже!, даже го е разбрало, то къде е неговия ясен и красноречив знак за това разбиране?
10 Септември 2015 21:53
различни корпорации, които източват милиардния софийски бюджет за частни нужди

И автора, както и Маргаритка, живеят все още в 'развитото социалистическо общество'.
Майстора и Маргаритка
10 Септември 2015 21:54
Всъщност някой видя ли някъде предизборна кампания?


Скъпи, кампанията въобще не е започнала, че да я видим. А ако си позволиш агитация преди започването и, си в нарушение на закона и подлежиш на санкция. Прочети си Изборния кодекс и култивирай у себе си законопослушание
10 Септември 2015 22:01
Даже и не искам да споменавам, че почти целият актив на партия ГЕРБ се състои от кадри на бившата БКП. Накъдето и да се огледаш, виждаш десетки бекапета и бесепета под формата на чудати мутации на генното политическо инженерство. Единствено в оредяващите редици на БСП останаха някакви хорица, предани на принципите и идеала, които не очакват нищо в замяна на своята вярност и лоялност към партията, но тъкмо те не заслужават да им се подиграват със случаи като този на Кадиев.


Е те това пасажче ми пълни душата. Да вземем, например, Борисов - запазил червената книжка на БКП по времето, когато хора като Лилов, Продев и не на последно място авторът, взеха дейно участие в подмяната на БКП с "модерната лява".
И на кой точно идеал, на кои точно принципи са верни "хорицата", които са останали в БСП, защото какви идеали и какви принципи демонстрира тази партия на обществото, че да бъде следвана от хора, които да вярват в тях?!
10 Септември 2015 22:21
Фирмин, предизборната кампания започва с обявяването на резултата от предните избори. А следващата седмица ще гледаш Кадиев по телевизиите.
10 Септември 2015 22:32
ГЕРБ требе да отдели ОПО от спецактивисти и да подаде ръка на Мама - породата на АБВ и Кадиев е сектантска и те не пълнят задължението си към нея ...
10 Септември 2015 22:33
Безпринципността, болния кариеризъм, тепегьозлъка са ДДТ не само за политиката , а и за обществото ни като цяло.
В този смисъл, Електромеров няма място не само в политиката , но дори и с парите му за PR от подарените му от партията жици - няма място предизборно в медиите . Ако , разбира се , все още в този човек е останала грам почтеност. Очевидно - не . Пълен непукист. Че и си вярва......
На какво ще се учат младите от такива хора ? За каква бъдеща България става дума ?
10 Септември 2015 23:44
На предишните местни избори в столицата за него гласуваха по-малко хора, отколкото за подкрепящата го партия. С изключение на неговия случай винаги е обратното.

Не е хубаво интелигентни хора да стават на партийни гюдерии при това със "социологически" профил. Особено в епохата на интернет, когато за секунди се проверява какво е ставало с кандидатите на БСП на изборите за кмет на София последните десетина години
2005 г на първи тур Татяна Дончева - 83250 гласа
2007 г Бриго Аспарухов - 58857 гласа
2011 г Георги Кадиев - 103244 гласа.
През 2015 година ще видим скоро.
10 Септември 2015 23:47
БСП за пореден път получава шанс да си окачи обеца на ухото, да се прочисти и да формира уважително отношение към членовете и симпатизантите си. И когато отново се съприкоснови с властта,


Такъв филм няма да се прожектира повече, свърши се то вашето съприкосновяване (колко внимателно е подбран глаголът!) с власта. Следва бавно и неотклонно оттичане в отходата яма, където ви е мястото
11 Септември 2015 02:19
Д-р Тормозчиян 10 Септември 2015 23:47
БСП за пореден път получава шанс да си окачи обеца на ухото, да се прочисти и да формира уважително отношение към членовете и симпатизантите си. И когато отново се съприкоснови с властта,


Такъв филм няма да се прожектира повече, свърши се то вашето съприкосновяване (колко внимателно е подбран глаголът!) с власта. Следва бавно и неотклонно оттичане в отходата яма, където ви е мястото

Да, ама когда тов. Путин введет войска и ни освободи пак от фашистите и еврогейците, ша видиш ти! Ша та видим на Народния съд какви ша ги приказваш, Тормозчиян!
11 Септември 2015 04:15
котарак
Да, ама когда тов. Путин введет войска и ни освободи пак от фашистите и еврогейците

И защо ще си дава този труд тов. Путин? Какъв му е интереса да ви прави такваз добрина?
На благодарност не може да се надява, както вече се разбра. Така че...
11 Септември 2015 08:46
От "съвети" като тия на Асланов БСП влезе във "В" групата на политиката като ЦСКА във футбола.
11 Септември 2015 08:51
За мен той е почти единственият от БСП, който заслужава уважение ! Никога не съм харесвал червените и идеологията им, но той е принципен и последователен. Или поне аз не съм го улавял в непоследователност и непочтеност.
11 Септември 2015 10:09
Асланов, левите избиратели на възраст под 70 години се отвратиха окончателно от БСП и не искат вече силово наложените от върхушката кандидатури. Това са ясните знаци, другото са мокри сънища.

11 Септември 2015 10:18
Въпрос с повишена трудност:
Ако само папкаше и слушкаше, щеше ли да бъде Електромер?
11 Септември 2015 10:41
Ей на, и Кутев се включи в легитимирането на Кадиев с интервю във Фрогнюз. Ако някой не е разбрал- на местните избори национална цел на БСП е борбата с Кадиев. Гении. Заслужават да им нашокат простите канчета...пак.
11 Септември 2015 10:42
Ето ти и на теб един, с не-повишена трудност.

Кой е авторът на това ...

*... Престъпността безспорно е сред най-големите проблеми за България днес. Тя засяга всички нас. Под заплаха са собствеността, честта и достойнството на българина. Разви се и най-опасната форма на престъпността - организираната престъпност.

* С времето престъпниците еволюираха, организираха се и преминаха към по-висш стадий в развитието си. Те натрупаха значителни суми пари. Това им позволява да корумпират почти всичко по пътя си. Пуснаха пипалата си сред силните на деня, включително и на правителствено равнище. По моя информация сега те опитват пробив и в новия кабинет.

*...Моята преценка е, че правителството има сили да се справи с тези структури. То има два пътя за това. Първият е да тръгне на война. С полиция, а ако се наложи и с армия. Смятам това за по-лошия вариант. Крайният резултат при него е предсказуем. Ще се лее кръв, и то вероятно и на невинни граждани.

*Вторият и по-лек вариант е, като структурите сами се откажат от незаконната част на своите деяния. И отрежат от себе си тази ненужна част от бизнеса си, както гущерът къса опашката си, за да спаси живота си. Защото е по-добре да имаш по-малко пари, но да си жив и на свобода. Отколкото по-богат, но заровен в земята или зад решетките.

в. „Дума", 13.03.1995 г.


Кой? Кой? Кой?

Да не е някой СЕГА сетил жегата зад ъгъла и решил "да отреже от себе си тази ненужна част от бизнеса си, както гущерът къса опашката си, за да спаси живота си"? А? Някой преминал "към по-висш стадий в развитието си", "натрупал значителни суми пари"? Някой, дето гали тогова, "пуснал пипалата си сред силните на деня, включително и на правителствено равнище"?

А?
11 Септември 2015 11:15
Теоретици. Един политик е толкова голям, колкото са големи враговете му. Като докопат микрофон се прави положителна prопаганда- заявяваш програмни цели и представяш кандидата си. Доколкото тълпите винаги са женски и нямат разум, а само чувства и подсъзнание и отчитайки патриалхалната нагласа на масата за кадиев, ако джурналята напират за скандал се ползва нещо от сорта :" знаете че има богата жена и след като е решила че не става за бизнесмен, няма лошо да му плати кампанията. Но това е без значение. Нашият кандидат е.....и той ще...." ако още напъват:" не ме занимавайте с нарцисизма на един парашутист и кариерист". Чакам да видя колко още леви културтрегери ще харчат партиен ресурс за реклама на
К..
11 Септември 2015 11:22
... та, казвам, породата на Кадиев е ... гущерска, на влечуго. Да си откъсва опашката е в природата му. Лошо няма, късат си опашките тези, дето ги регенерират. Само че (да) отиват да си ги размахват другаде.
11 Септември 2015 11:25
Проблемът, Фирмин, е в такива като мен - които не гласуват или гласуват за когото им щукне - Кадиев вече го запомних, а БСП-кандидата - не.

Както и да е, де. Ше го видим и него по някое време.
11 Септември 2015 11:45
Кадиев вече го запомних, а БСП-кандидата - не.


А, тоя синдром хора по-патили и от мен по избори му викат "Бай Хасан, дето пръдна в джамията!" (да прощаваш)
11 Септември 2015 11:55
Просто правило от преди две илядо и барем петстотин лета, Самурай. След загуба веднага се прави децимация, за да спечелиш война. Но всички извършили децимасия преди боя са били разгромени. Ма с първосигнални активисти май е време тая формация най-после да изчезне, че да се гради наново. Решаващият принос за заздравяването на режимът Борисов не бива да се прощава на позитанци.
11 Септември 2015 11:55
Бедни ми, бедни Firmin.
Проблемът не ви е Кадиев. Поне той не е основният ви проблем.
Много по-голям проблем са ви такива като Гочето Гергов, Добрев и т.н. Социалистите-милионери, които идват по кварталните Партийни клубове по интереси и ви натякват:
-Вижте се колко сте бедни! Те за това трябва да гласувате за нас. Ние ще ви върнем в доброто старо време.
Пък самите те едва ли преглъщат коравото залче хляб с чешмяна водица. И никога няма да направят така, че вие самите да се чувствате по-добре, да излезете от мизерията, в която тънете (поне по писанията на много от левите форумци тук е така). Защото ако излезете от мизерията, няма да гласувате за тях.
А най-големия проблем не ви е толкова бедността. Познавам доста привърженици на БСП, които живеят доста добре. Основния проблем ви е духовната мизерия, в която ви тикат и тъпчат такива като Гергов, Добрев пък и Кадиев, ако щеш.
11 Септември 2015 12:06
Гергов, Добрев пък и Кадиев, ако щеш.


Гергов и Кадиев са ми в един кюп. Добрев - около него. Там е и Първанов със сонм "стари другари". Добрата новина от деградацията на БСП, че става твърде немощна да носи на гърба си такива като тях - препускащи подир интереса си. И те ... слизат. Един по един. Надявам се, до един. Ама ... надали. Твърде много са, уви.
11 Септември 2015 12:14
Firmin, няма бъдеще онази партия (група хора, ако щеш), на чиито членове се внушава, че мечтите им трябва да бъдат в миналото, от водачи, чиито мисли са как в настоящето, да подсигурят охолството си в бъдеще. Чрез вас!
11 Септември 2015 12:19
Фирмин, отваряш Гугъл, пишеш Кадиев, слагаш филтър последен час и новини и поглеждаш десет страници с резултати. После пишеш бсп, същите филтри и получаваш същия брой. Сравняваш попаденията и установяваш че бсп присъства в медии на 99% във връзка с Кадиев. Кадрите решават всичко, казал един мустакат чичко. А проблема е че кадрите явно за чеп не стават. Егати аматьорщината.
11 Септември 2015 12:51
... та, казвам, породата на Кадиев е ... гущерска, на влечуго. Да си откъсва опашката е в природата му. Лошо няма, късат си опашките тези, дето ги регенерират. Само че (да) отиват да си ги размахват другаде.

Без да ви се меся във вътрешнопартийните дела, но и за децата е очевидно, че вашите хора в София извършват едно музикално упражнение в полза на сегашната кметица като изправят срещу нея карикатурен кандидат (от гледна точка на кмет, не на социолог). След което вашите хора в сговор с "враговете" ще размахват опашки на воля в общинския съвет и ще папкат общо от копанката, както са го правели и досега. От Реформаторския Блок искаха да направят същото музикално упражнение, със същите цели, чрез кандидатури от сорта на Соломон Паси, но явно се усетиха и решиха да действат малко по-елегантно. Каквото сами си правите, друг не може да ви го направи. И да не забравите че през 2016 има президентски избори, някое чучело трябва да се подготви и за тях.
11 Септември 2015 12:55
Общо взето дежурния изчерпа Позитания, самурайче.
11 Септември 2015 13:08
Друго самурай- Апарата е инструмент за провеждане на партийна политика. Някъде при Станишеф от инструмент стана субект. Проблема не е отделна фракция, а цялата система на бюрократична партокрация. При това отявлени некадърници , които една рутинна криза тръгнаха да гасят с бензин вместо да ограничат щетите още първия час. Тоя апендикс в ляво така е забрал че с баене няма оправяне. Дали ще е Кутев,Паргов, Мерджанов или Кадиев- хвани единия, удри другия....
11 Септември 2015 13:32
Фирмин, Александър Маринов е поредният. Видя микрофон и Кадиев е най-важното за БСП. Прилича на конференция на ДПС с късане на ризи и ритане на вързан. Успявате да го превърнете в герой.
11 Септември 2015 14:01
Проф. Мирчев не е нито карикатура, нито чучело. Още по-малко - сравнен със сикаджийската мутра или наследилата го ангелоподобна креатурка, учительницата, в зората на кметските им подвизи.

Колкото до Кадиев, подобно на филтрите на Гугъля, че и по-добре, работят филтрите на родните медии. Скандалът продава. Това първо. Второ, така им е изгодно на тези, дето им плащат заплатите. Трето, винаги частното, никога общото. Щото ... Щото заговорим ли за общото, разговорът става друг - там е и масовата бедност, там е и неравенството, там е ниската цена на труда - работещите бедни, там са публичните услуги с ниско качество и висока цена, там е грабежът на обществените поръчки, там е съсипаното образование, здравеопазване, безсилното социално подпомагане и ред, ред други фаланги от проблеми. Но защо за тях! Нека си говорим за Кадиев. Нека си говорим и за неспособността на БСП да се освободи от такива като него. Злободневни, интересни теми ...

И да, добре - БСП е негодна да изпълни уставните си ангажименти, това, за което е създадена. Защото все пак тя е средство, не цел. Но какво да речем за "другото", новото не-БСП ляво? То къде е? В какво проверява, поне, ако не доказва, годността си. В съзерцанието на агонията на БСП? На тези съзерцатели ли да поверят надеждите си несретните ни сънародници?
11 Септември 2015 14:04
Фирмин, сами ще се биете кат мачка у дерек. Мазохисти.
11 Септември 2015 14:17
Фирмин, сами ще се биете кат мачка у дерек. Мазохисти.

ти нали пак ще седиш на оградата, кво те бърка? Ако пък Мишо Мирчев вземе да стигне балотаж или повече, тогава за кво ще пишеш?

Лично на мен не ми е необходима лява партия която, за да "бие"на избори, трябва да изглежда и действа точно като шебеците. Това не е алтернатива. Аз нямам проблем с тях да седят в опозиция, ако докато седят се чистят от паразити, изясняват си смисъла от съществуването и успоредно с това се държат като истинска опозиция.
11 Септември 2015 14:51
Бойчев и Ерменков са се включили междувременно. Рекидж, сърдечно благодаря за приноса на БСП в утвърждаване на режима Борисов. И докато за вас изборите са руфане за ред на копанята, за мен пейзажа все повече заприличва на кочина. Политическите свинщини на БСП имат решаващ принос за дереджето.
11 Септември 2015 14:57
Но защо за тях! Нека си говорим за Кадиев.

Защо за Кадиев само? С голям интерес (един месец преди изборите) ще прочетем поне програмата на БСП за управление на София, ако например г-н Мирчев спечели изборите. Дали такава програма има в интернет или е само във формата на устни позиви за вътрешнопартийна употреба? Ако е много трудно с програмата, поне да мернем изявленията и гласуванията на магистъра по евроинтеграция и общински съветник втори мандат др. Калоян Паргов за заменки, концесии, приватизации, изменения на градоустройствени планове и прочие благинки.
11 Септември 2015 14:57
Аз нямам проблем с тях да седят в опозиция, ако докато седят се чистят от паразити, изясняват си смисъла от съществуването и успоредно с това се държат като истинска опозиция.

На нашата улица живее един помияр, който редовно седи и се чеше и пощи, понякога седи и гледа задълбочено и умно като ляв интелектуалец, предполагам - изяснява си смисъла от съществуването, а понякога много лае и дори налита да хапе. Да го турим него за опозиция?
11 Септември 2015 14:57
Като нищо Пеевсмки ще ви напазаруваот в махалите че да поддържа илюзия за опозиция. Откровенията на Бойчев че няма да се оправдава с Кадиев като загуби изборите ще влязат в учебниците.
11 Септември 2015 15:04
Но какво да речем за "другото", новото не-БСП ляво? То къде е?

Най-лява политика в България след промените води ГЕРБ. Точно ГЕРБ проведе пълна ремиционеризация на МВР (Цвинокио). Не че МВР-то се беше откъснало много от милиционерския манталитет, но имаше плахи наченки на това. Махнаха им униформите и военните чинове. Точно Цвинокио им ги върна, при това на пагоните им тури отново любимата петолъчка (при военните остана ромбът).
Точно ГЕРБ провежда политика централизация на вземането на управленските решения. Вярно че децентрализацията и предаване повече правомощия на общините бяха още в много ранен стадий, но .......
Точно ГЕРБ създаде никому ненужни ценрализирани структури като Специализираният съд и прокуратура, БорКор и други именно с цел по-голям контрор от страна на управляващата партия (в случая ГЕРБ) над политическите и икономически процеси в страната.
Точно ГЕРБ налага тезата за Бащата на нацията, любима дъвка, когато стане дума за Т.Живков, който точно и справедливо решавал проблемите. и т.н и т.н
Та те тука е новото не-БСП ляво.
Проблемът ви е, че не само на го виждате, но и по партийни прищевки го отричате.
А що се отнася до БСП, ще цитирам един друг уважаман форумец.
БСП е най-дясната партия в България.
Точно БСП създаде механизма и проведе първия етап на тъй наречената Масова приватизация. Именно на нея бившата Партийна номенклатура дължи богатството си.
Точно БСП се отказа от семейното подоходно облагане, въведено от НДСВ и прие Плоския данък. И още, и още....... може моного да се пише на тази тема.
Прогледнете най-сетне!
11 Септември 2015 15:07
Кво да кажа, тоиХитлер ще изглежда ляв на Позитания.
11 Септември 2015 15:21
Браво Юри, добър текст, дано има кой да се заблуди. Банкета си остава на старото място, поръчал съм прасенце и бъчва ракия.
Твой другар, Мишо.
11 Септември 2015 15:41
Гестапото, часовете и радиото се включиха в кампанията на Кадиев. БСП продължава да дълбае дъното... След Кутев си мислех че по-тъп пропагандист няма да намерят. Можело обаче...
12 Септември 2015 03:02
Firmin

Гергов и Кадиев са ми в един кюп.

Ми не са. Няма медийна изява на висш социалист напоследък, в която Кадиев да не бъде ритуално кълнат. Но за кандидатурата на Гочиту - мъртвешко мълчание.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД