:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 255
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И законът ни е с проскубани веждички

Чудно как на управниците ни не е хрумнало направо да присъединят нашите роми към бежанския поток, пък другите да се оправят, защото са по-богати
Арман Бабикян
Онзи ден пак се сетих за една знаменита реплика на първия партиен и държавен ръководител на България: "Онази с цикламеното костюмче наготово откри..." Оттук нататък е все едно как ще продължим - "мост, пътен възел, магистрала...". Цялата работа е да унижиш някого. Министър си, но не ти помня името - за мен ти си никой, просто пионка, която мога да размятам по дъската на управлението и от това няма да произтече нищо. Най-често към унижението се пристъпва преди избори, за да смачкаш човека насреща и после, както е традицията по нашите градски автобуси, може да му кажеш "Опааа!" вместо "Извинявай".



Целта е да унижиш човека, а не да укориш политика



Същата технология се ползва и сега спрямо ромите от т.нар. незаконни гета. Всички са наясно, че гетата съществуват от много десетилетия, а не са поникнали вчера като гъби след дъжд. Някои от тях са станали емблема за голяма част от градовете, други са новостроящи се. Никнат, дето се вика, под носа на кметската и централната власт. Но никой не си прави труда да предотврати този цъфтеж посред нищото или в центъра на града. От време на време се появи някоя декада, която на книга прави опит за някакво включване. Но от тази инициатива по принцип никога нищо читаво не излиза. Гетата обаче понякога бодат очите с проблемите си, затова какъв по-добър начин да се оградят със стени, подобни на Берлинската, както свиленградското например, за да не гледат чужденците, докато преминават с колите си. Така бе още по Живково време, продължава и до днес. А циганският въпрос излиза наяве според случая.

Не че сега е по-различно. Но идат избори. Време е за ново унижение. Затова законът се "прилага" именно сега. "Ще те оставя бездомен, безпомощен - нищо не можеш да направиш срещу жандармерията и багерите. Оплачи се на арменския поп, ако искаш, но властта е у мен." Така изглеждаше изявлението на онази министърка с изскубаните веждички, която инак



се любува на бременни скариди край морето



Не искам да си спомням името й. До нея стоят коалиционните й партньори, изтъкани от европейски ценности, които жалят интензивно сирийските бежанци. Те често ходят до Брюксел с разтревожени и угрижени погледи и се безпокоят от планетарните проблеми. Говорят еднакво мъдро и за глобалното затопляне, и за преселението на народите, и за международното положение. Чудя се как не им е хрумнало направо да присъединят нашите роми към бежанския поток, пък другите да се оправят, защото са по-богати - хак им е. Така ще се реши и проблемът с гетата - ще се преместят от едно място на друго, напълно безболезнено за българската власт.

Целият водевил все пак се събира в думата "унижение". Защото след като си всял страх и си хвърлил някого на полето, е лесно да му дадеш 50-100 лв., за да ти гласува и да знае, че можеш и да си милостив. Така унижението става още по-голямо. Просто размениха местата и първо дойде тоягата, а след това ще дойде морковът. Въпреки че като се замисля, 100 лева са много - все пак културният министър Вежди Рашидов дава толкова за певец и творец, а не за бездомник.

Идиотското мероприятие бе подхванато две седмици преди Гърмен във варненския квартал "Максуда", и то в комбинация с ксенофобски коментари на общински служители, за които кметът от "Гражданите за европейско развитие на България" се спотаи. А сега министърът с оскубаните веждички



реши безкомпромисно да налага закона



Защо ли не го стори преди шест месеца, или беше далеч от изборите? Ами ако на хората вземе да им хареса спазването на закона и поискат да бъдат разрушени всички незаконни къщи по селата? Да не се окаже, че сме сринали 50% от тях? А защо не започнем да събаряме всички незаконно изградени хотели по планините и на морето? Те поне са в изобилие и за тях ще трябва по-сериозна техника, а не някакво нещастно багерче. Къде е тук равенството пред закона? Освен това може да сме сигурни, че собствениците им със сигурност няма да останат без покрив.

Но хотелите избори не ги ловят, а и между стените си са видели доста сцени, в които участва днешният управленски башибозук и затова не ги пипат. Само като си спомня, че имаше едно митничарско село, какво ли стана с него? Апропо някой бутна ли барбекюто на Доган? Не че е важно, просто питам. И не заради нещастното барбекю, а заради "смелия" Борисов, който му се беше заканил. Министърът с веждичките може да провери и да ни информира. Нали?
Снимка: БГНЕС
А защо властта не започне да събаря и всички незаконно изградени хотели по планините и на морето, както прави с ромските къщи?
11
3613
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
11 Септември 2015 04:10
***С това не решават проблемите, а увеличават проблемите. Дори на бъдещите кметове, които се гласят пак да бъдат те. Ето събориха им къщите и ги настаняват във временни жилища като им плащат и храната, и тока. Браво!!!!!!!!!!!! За циганите така е по-добре, но дали е така по-добре за всички?! Волът като рие, лайната падат на гърба му. Това важи и за българите, които се имат за националисти. Патриотизма не се състои в това да мразиш другите етноси, а да обичаш родината си и да се грижиш за нея. Тъй като те не могат и не искат последното, гледат да си отмъстят на циганите. Обаче и да ги преместят, изнесат дори от държавата, пак нищо за България няма да се промени. Мизерията, корупцията, безработицата, отчаянието ще си останат, защото те не зависят от циганите. Не те управляват, управляват българите. Те купуват циганските гласове. Кметицата на Гърмен не е циганка. Нито премиера ни е такъв. Един кмет краде в пъти в повече, отколкото цялата циганска махала заедно. Циганите крадат кокошки, българите милиони. Но тъй като последните не ги хващат или ги пускат, пък и крадат от общото, вместо от личното, ние не виждаме или не искаме да го видим. Не искаме да видим хотелите, които са построени в нарушение и с подкупи. Не искаме да видим и другите чудовищни далавери. Мразим тези, които крадат, защото са бедни. И се възхищаваме на тези, които крадат, защото са алчни и богатството не им стига.
11 Септември 2015 08:08
Докато прилагането на закона се приема като отмъщение и унижение държавата ни ще продължава да рови по дъното . Разбирам циганин на такава позиция , но за останалите не ми е ясно защо . Да речем.
11 Септември 2015 09:56
Г-н Бабикян - защо вие в вашата партия не помогнете със собствени средства на циганите? Имате милионери във вашите редици, нека те помогнат. Стига приказки.

Направете им села където да си живеят - плащайте им разходите .. да са като на санаториум. Покажете, че БСП се грижи за хората. Но не на приказки, а на дела.

Държавата, та държавата. Изградете едно ромско селище за чудо и приказ с вашите средства покажете как трябва да се направи. Поддържайте го 10-20 години. И чак тогава казвайте какво да прави държавата.
11 Септември 2015 10:18
Какви цигани, какви българи, какви избори? Като има приет закон (ЗУТ) в който понятие узаконяване на незаконно строителство няма, трябва да се спазва! Като законът е нефелен и трябва да се промени, да го променят! Но все едно никаква промяна няма да важи със задна дата. И нали все някога и от някъде трябва да се започне! Обаче е крайно време "добричката" държава да спре да се прави на ударена и да трупа всичко на гърба на общините. Истината е, че за събаряне на всички тези колиби трябват сериозни средства и това е основната причина общините години наред да се правят на разсеяни. И редът за предотвратяване на незаконното строителство, а не събаряне след 20г трябва да се определи от държавата.
11 Септември 2015 12:06
Това, което се върши срещу циганите, някои си мислят, че е унижение за тях. Не, това е позор за нашата държава!
Да се спазел законът. Само и само за да се задоволят най-низките страсти на националистите, като се сринат копторите на тези нещастници.
Няма човещина днес. Има алчност, омраза, безчестие и никаква държавна политика към бедните, унижените и оскърбените.
Добре, че изкарах най-младите си и най-активни години преди 10 ноември 1989г.
11 Септември 2015 12:09
И законът ни е с проскубани веждички


... ама пък с к`ви устенца (ни е законът) ...
11 Септември 2015 13:18
Чудно как на управниците ни не е хрумнало направо да присъединят нашите роми към бежанския поток,но в обратната посока-към Сирия.Поне ще намерят готови къщи за послон и живеене.
11 Септември 2015 14:16
Доживях да чуя от българи, че законът не трябва да се прилага при случаите с цигани щото са бедни и нещастни. Хелзинския комитет да вземе да се запознае с тия случаи и да си запълни щата ако вече не работят там.
11 Септември 2015 15:52
Арманчо, същите тези българи, по-точно дедите, им приеха най-големият бежански поток, след геноцита на Османската империя над твоите деди. И по същата причина днес процентът на интелектуалците сред твоя етнос е най-висок в България.
Сега какво ти е домиляло за циганите. За благодарност , че ги приехме навремето , когато в Испания, Франция и Холандия животът им не се ценеше дори колкото на едно краставо псе ?
И по-късно ги опазихме заедно с евреите, че Шикългрубер разпалваше с тях пещите в концлагерите.
Сега ти и БХК ни насилват да приемем специални закони, които да се съобразяват с техните животински инстинкти.
А в същото време от ЕС ги натирват обратно у нас, по-бързо от негрите и арабите, налазили ни напоследък ??!
Мисли преди да седнеш пред клавиатурата, Арманчо !
11 Септември 2015 16:46
А защо не започнем да събаряме всички незаконно изградени хотели по планините и на морето? Те поне са в изобилие и за тях ще трябва по-сериозна техника, а не някакво нещастно багерче. Къде е тук равенството пред закона? Освен това може да сме сигурни, че собствениците им със сигурност няма да останат без покрив.
Половината, че и повече хотели и къщи в община несебър са без акт 16.
11 Септември 2015 16:48
Арманчо, същите тези българи, по-точно дедите, им приеха най-големият бежански поток, след геноцита на Османската империя над твоите деди.
като гледам сегашното сбъркано поколение, съвсем не са същите. Много други са.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД