:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,382,669
Активни 157
Страници 1,147
За един ден 1,302,066

КАТ предлага връчване на актове през интернет

Пътната полиция ще предложи и драстично вдигане на глобите за превишена с над 30 км в час скорост
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Връчването на актовете е един от най-големите проблеми на КАТ в момента.
Ако пътен нарушител не бъде открит на посочен от него адрес, за да му бъде връчен акт, то той да се оповестява в интернет и да се смята за връчен от момента на обявяването й. Тази стара идея на МВР лансира и сегашният началник на Пътна полиция Бойко Рановски, цитиран от "Фокус". По думите му в момента от изпратените електронни фишове чрез пощенски услуги 50 процента се връщали като невръчени. По нашето законодателство всяка следваща мярка може да се наложи само ако известието за глобата е получено, обясни Рановски и добави, че когато това не се случи, МВР изпада в омагьосан кръг и започва безкрайно търсене на нарушителите от полицейски служители.

Затова и МВР, и КАТ ще предложат "промени в законодателството, насочени към бързо и ефективно събиране на глобите". Тези изменения на практика обаче се изчерпват с идеята за обявяването на актовете в интернет и считането на това за връчване. Преди няколко години имаше фирма, която поддържаше сайт, в който всеки можеше да си види акта. После МВР го закри и обяви, че ще прави официален, специален портал, който още не е видял бял свят. На практика в момента хората не могат да си видят изобщо актовете по електронен път. Затова и изобщо не е ясно как точно ще се официализира връчването чрез интернет.

Пътна полиция ще настоява и за драстично вдигане на глобите за превишена скорост с над 30 км в час. Според Рановски "глобата трябва да е драстична, за да знае всеки, че когато нарушава правилата, трябва да си понесе и санкцията, която му се налага". Има работна група за промените в законодателството - ще бъдат предложени промени, основно насочени към уязвимите и рискови участници в движение, към неправоспособните водачи, както и завишаване глобите за скорост, добави той.

Шефът на Пътна полиция обяви вчера старта на инициативата "Шофирай отговорно и толерантно". Според статистиката най-честите причини, които водят до произшествия с голям брой загинали и ранени, са превишена скорост, неправилно изпреварване и маневри. По думите му тенденцията да се увеличава броят на загиналите по пътищата продължава и през тази година. Той добави, че почти една година по пътищата е нямало контрол, което е довело до създаване на чувството за безнаказаност сред шофьорите. За да се върнем на старото положение и да създадем респект сред водачите, ще е необходимо време, заяви Рановски.ЖЕРТВИ

За първите осем месеца на 2015 г. у нас са загинали 500 души при катастрофи, съобщи шефът на Пътна полиция. Регистрираните тежки произшествия са 5242, като 6521 души са били ранени. Катастрофите са със 149 повече спрямо същия период на миналата година, а загиналите - с 26 повече. Само от началото на септември 2015 г. по пътищата са загинали 55 души, а 540 са били ранени. Водачите със стаж до 3 години причиняват голям брой от тежките пътнотранспортни произшествия. "За 8 месеца водачи със стаж до 12 месеца са причинили 67 от пътните инциденти с 15 загинали и 75 ранени. Водачи със стаж до 2 години са причинили 265 катастрофи със 17 загинали и 357 ранени", заяви Рановски. Той посочи, че има и самокатастрофирали водачи, като тези инциденти се случват предимно на второ- и третокласните пътища. Според Рановски водачите знаят, че в тези места няма контрол и не съобразяват скоростта с пътните условия, вследствие на което възникват тежки инциденти. "Броят на загиналите при произшествия с едно МПС е равен на броя загинали на сблъскалите се МПС", добави той.10
1558
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
23 Септември 2015 19:41
Да вземат да опростят малко ЗАНН? А? Иначе винаги съм писал, че следва да се обърне процеса... Вместо държавните органи да търсят съответния човек, то той да си декларира адрес за получаване на кореспонденция. При изпращане на писмо до този адрес, то следва да се счита за получено. Ама не живеел там, ама продал жилището ... Сори, проблемът си е твой!
23 Септември 2015 20:52

КАТ предлага връчване на актове през интернет
Аз предлагам на катаджиите да научат правилника за движение. А също така да научат, че да се кара по трамвая с цел да се предреди колона автомобили е грубо нарушение и най-сетне да започнат да глобяват и за това.
23 Септември 2015 23:11
Според статистиката най-честите причини, които водят до произшествия с голям брой загинали и ранени, са превишена скорост, неправилно изпреварване и маневри
Водка с лед разрушава бъбреците.
Ром с лед разрушава черния дроб.
Уиски с лед разрушава сърцето.
Джин с лед разрушава мозъка.
Кола с лед разваля зъбите.

Следователно ледът е смъртоносен !

Толкова за "анализа" на причините за смърт по пътя.ПП. И не забравяйте - ледът е виновен и за Титаник !
24 Септември 2015 03:56
КАТ предлага връчване на актове мислено, с телепатия.

Стои си старшината в районното, съсредоточава мислите си по посока на засегнатото лице и хоп, актът вече е връчен. Мислено.
В момента дори не можеш през интернет да провериш дали има висящи наказателни постановления срещу теб, а те щели по интернет да ги връчват!
24 Септември 2015 06:06
Пътна полиция ще настоява и за драстично вдигане на глобите за превишена скорост

Естествено. То вече 50 ...100 лева подкуп ли са ? Трябва цял ден да виси на пътя полицая, че да си направи дневния надник за вкъщи.
24 Септември 2015 09:00
Не съм длъжна да ползвам интернет.
24 Септември 2015 14:07
Затова и МВР, и КАТ ще предложат "промени в законодателството, насочени към бързо и ефективно събиране на глобите".

Подскачам като чуя, че КАТ предлагат промени в законодателството. Виждате ли, инициативи за анализ на критичните участъци няма. Има за "бързо и ефективно събиране на пари". А инициатива - съставилия НП, отменено после от съда да плати от джоба си съдебните разходи няма ?! Защо ?! Би било мотивиращо пътните полицаи да се квалифицират екстремно.
24 Септември 2015 14:14
Той добави, че почти една година по пътищата е нямало контрол...ЖЕРТВИ

За първите осем месеца на 2015 г. у нас са загинали 500 души при катастрофи, съобщи шефът на Пътна полиция. Катастрофите са със 149 повече спрямо същия период на миналата година, а загиналите - с 26 повече. Само от началото на септември 2015 г. по пътищата са загинали 55 души, а 540 са били ранени.

Да разбираме ли, че след възобновяване на контрола се увеличават катастрофите и загиналите?...
25 Септември 2015 08:53
КАТ не могат ли освен връчването на актове и да контролират къде редовно се създават опасни ситуации. Пример - всеки път през светлата част на деня при преминаване през Гордостта на Фандъкова кръстовището при Семинарията, при включването с десен завой от Семинарията към бул. Вапцаров включването става с грубо пресичане на непрекъснати линии, че и леки препятствия поради масово паркирали автомобили на лентата за включване. При това на място където има и кабинка на овластени представители на Общината и камери, а мястото е (със спазване на всички правила и ограничения) на 1 до 2 минути шофиране от централното управление на КАТ и вероятно доста от шефовете отивайки или връщайки се от работа минават от там.
25 Септември 2015 08:59
"Бяха изложени на дъното на един заключен канцеларски шкаф, забутан в заключена тоалетна с надпис на вратата ВНИМАНИЕ, ЛЕОПАРД!" ©
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД