:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 105
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пловдив е с най-много кандидат-кметове, а Симитли - само с един

От всички областни градове в страната Пловдив се очертава като рекордьор по броя на регистрираните кандидат-кметове за предстоящия на 25 октомври местен вот. В Града под тепетата заявка за участие в изборите са подали 16 партийни и независими претенденти, съобщиха от общинската избирателна комисия. Крайният срок за регистрация изтече в понеделник. Сред желаещите за градоначалници са действащият кмет Иван Тотев от ГЕРБ, доскорошният депутат от управляващата партия Здравко Димитров, който на тези избори се явява с подкрепата на Реформаторския блок, бившият кмет на града Славчо Атанасов, зад когото стои Патриотичният фронт, номинацията на БСП Георги Гергов, независимата Дани Каназирева и т.н.

Вчера от ЦИК не обявиха броя на кандидатите в София. От останалите големи градове с най-много претенденти е Сливен - 15. Избирателната комисия в града съобщи, че всички основни политически сили са регистрирали както номинации за кмет, така и пълни списъци за общински съветници. В Русе кандидатите са 14, а в Добрич - 13. Въпреки че в Бургас победата на досегашния градоначалник Димитър Николов се смята за сигурна, алтернативните регистрации са цели 11. Във Варна, Ямбол, Кюстендил, Дупница и Шумен кандидат-кметовете са десет, в Пазарджик - девет, а в Благоевград - осем. От вече известните регистрации в областните градове най-малко съперници ще има кметът на Враца Николай Иванов от ГЕРБ - само шест.

Симитли пък е от общините, за които местните избори приключиха, преди изобщо да са започвали. Там желание да участва във вота е изразил само досегашният градоначалник Апостол Апостолов. През юли зетят на Апостолов удари рекорден джакпот от държавния тотализатор в размер на над 7 млн. лв. Друга любопитна подробност е, че три пъти досега Апостолов печели от името на различни партии - през 2003 г. от зелените, четири години по-късно от НДСВ, през 2011 г. от "Бъдеще за Симитли", подкрепена от БСП. Сега зад съюза "Бъдеще за Симитли" стоят Реформаторският блок, НФСБ, ВМРО, Партия на зелените, Социалдемократическа партия с председател Тодор Барболов и Българска социалдемокрация на Александър Томов, пише в сайта на ОИК.
1124
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД