:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 438
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР се отказа да купува десантни лодки

МВР вече няма нужда от десантни лодки. Това става ясно от проектопостановление на Министерския съвет, качено на сайта на вътрешното ведомство. Вместо тях полицията иска да си купи гуми за джиповете по границата и преносими прожектори за граничарите.

Покупката на лодки бе заложена заради Шенген и правителството отпусна пари през юни. Впоследствие от МВР обявиха обществена поръчка за лодка с извънбордов двигател с прогнозна цена 83 330 лв. Машината трябваше да се ползва от граничното полицейско пристанище на остров Свети Кирик и Юлита край Созопол.

МВР се отказва и от покупката на "светодиодни прожекторни станции и генератори за тях за наблюдение на рискови участъци от държавната граница". Вместо това трябва да се оборудват джиповете на граничната полиция и самите служители, както и да се купуват акумулаторни батерии за технически средства за контрол по границата.

"Във връзка с очертаващата се тенденция за нарастване на миграционния натиск, предстоящите зимни месеци, съществуващите към момента затруднения по отношение на осигуряване на служителите с подходяща екипировка и недостатъчната наличност на подходящи автомобилни гуми за служебните автомобили, включени в граничното наблюдение, е необходимо купуване на гуми off road/all terrain за патрулните автомобили с висока проходимост, както и на индивидуални прожектори за използване от граничнополицейските наряди", пише в мотивите си вътрешният министър Румяна Бъчварова.

2
1045
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Октомври 2015 18:52
Край..Пропадна риболова на сафрид за шефовете
12 Октомври 2015 12:50
то е щот лятото сФърши...
но сега наред са сноумобили...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД