:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 233
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

10 екипа на жандармерията са били изпратени

в ромската махала на Хасково, за да противодействат на купуването на гласове в предстоящите местни избори, съобщи Нова телевизия. Според МВР най-много сигнали за влияние върху предстоящите избори има в Хасково, а квартал "Република" е определен като едно от най-рисковите места. Според телевизията жандармерията проверява документите на влизащите в квартала. Междуведомственото звено на МВР, ДАНС и прокуратурата вече е получило 70 сигнала за изборни нарушения. По тях са образувани 10 разследвания, задържани са осем души.



В засекретения доклад на Венецианската комисия

се подкрепя разделянето на ВСС на две колегии - нещо, което тя многократно е препоръчвала през годините. Казва се обаче, че промените в конституцията могат да са далеч по-смели, съобщи "Правен свят". Комисията предлага редица от правомощията на Пленума на ВСС да бъдат прехвърлени на отделните колегии - например изборът на председателите на ВКС и ВАС, обучението и др. Комисията категорично подкрепя явния вот във Висшия съдебен съвет, който отпадна от орязания компромисен законопроект. По спора за разпределението в прокурорската колегия комисията предлага решение - парламентът да праща само представители на научните среди. Докладът ще се приеме в парламента на 23 октомври.



ЦИК разреши на прокуратурата да задържи

и повдигне обвинение в хулиганство на кандидат за общински съветник в Плевен. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска разрешение Борислав Георгиев от листата за общински съветници на партия "Средна европейска класа" да бъде задържан и привлечен като обвиняем. Прокуратурата твърди, че кандидатът е нанесъл удар в лицето на собственик на заведение в Плевен в нощта на 3 октомври. Миналата седмица беше снет имунитетът и на кандидата за съветник от ДПС в Самоков Трайчо Василев заради участие в побой на журналисти от Нова телевизия. Той е обвинен и е в ареста.
858
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД