:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 164
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Световното първенство по волейбол е все по-близо до България и Италия

Решението ще бъде взето от Изпълнителния комитет на FIVB на 9 декември
Снимка: БГНЕС
Добрата организация на европейското първенство по волейбол миналия месец също ще наклони везните към Италия и България при избора на домакин на световното първенство през 2018 г.
Съвместната кандидатура на България и Италия за домакинство на световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. става все по-силна и най-вероятно ще бъде предпочетена от членовете на изпълнителния комитет на международната федерация FIVB. Решителното заседание е на 9 декември в Лозана (Швейц), а становището от него само ще бъде формално ратифицирано от конгреса на FIVB в Буенос Айрес (Арж) догодина.

Тези дни кандидатурата получи нова подкрепа от шефа на световния волейбол Ари Граса. Бразилецът бе на посещение в Италия и се срещна с шефа на местния олимпийски комитет (CONI) Джовани Малаго, който изрази пълната си подкрепа за организирането на шампионата. Граса пък обяви, че кандидатурата изглежда най-силна и най-вероятно ще спечели.

Бразилецът стори същото и по време на европейското първенство миналия месец, на което България и Италия отново бяха съвместни домакини. "Следващият световен шампионат 90% ще бъде в две европейски страни", каза Граса. А генералният директор на FIVB Фабио Азеведо направо заяви: "Италия/България е най-силната кандидатура, която сме получили".

Последните три европейски първенства се проведоха в по две държави - Австрия и Чехия (2011), Дания и Полша (2013) и България и Италия (2015), но съвместно провеждане на световно първенство по волейбол досега не е имало. "Всичко вече е много скъпо, затова трябва да разделим всичко между две държави", мотивира се Граса.

За разлика от европейското първенство този път в кандидатурата е записано, че финалната фаза на шампионата ще бъде в Италия. В България ще се играят мачовете от груповата фаза. Четирите зали, които предлага нашата федерация, са "Арена Армеец", ДКС (Варна), "Колодрума" (Пловдив) и "Арена Булстрад" (Русе. Последните две бяха открити през тази година, а в другите се играха срещите от европейското първенство.
758
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД