:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Евро`16 във Франция засега остава по план

Отмяна на турнира ще е победа за терористите, заявиха от оргкомитета
СНИМКА: ЕАП/БГНЕС
Френското знаме е изпуснато на земята от някой от зрителите на "Стад дьо Франс". След края на мача зрителите тръгнаха да напускат съоръжението, но след като научиха за атентатите, се събраха на терена, докато положението по улиците на Париж се успокои.
Европейското първенство трябва да се проведе по план, заявиха от оргкомитета на турнира, чийто домакин между 10 юни и 10 юли 2016 г. ще бъде Франция. Въпреки атентатите в Париж домакините са на мнение, че отмяна на състезанието ще означава победа на терористите. Организаторите все пак признават, че рискът от подобни атаки се увеличава.

"Да се чудим дали европейското първенство трябва да се проведе, означава да започнем да играем играта, която искат терористите - заяви председателят на оргкомитета Жак Ламбер пред RTL. - Рискът се увеличи с едно ниво през януари (б.р. - след атаката по редакцията на сп. "Шарли ебдо"), а сега е още по-висок. Ние обаче ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Евро `16 ще се проведе при най-добрите мерки за сигурност."

Шефът на организаторите допълни, че охраната на самите стадиони е на много високо ниво, но има още какво да се желае за тази по улиците. Според Ламбер през следващите месеци е напълно вероятно положението да се усложни още повече и затова домакините вече обсъждат какви допълнителни мерки за сигурност да предприемат, за да могат да гарантират сигурността както на участниците в европейското първенство, така и на зрителите по стадионите и извън тях.

Не толкова убедено звучеше президентът на френската футболна федерация Ноел льо Грае, според когото след терористичните актове в Париж провеждането на Евро `16 е под въпрос. Според него са били взети много предохранителни мерки, но се е видяло, че терористите могат да ударят където си поискат.

"Имахме някакви тревоги относно европейското първенство, но вече сме сериозно притеснени и обезпокоени относно провеждането му", коментира шефът на френския футбол.

709
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД