:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Член на ОИК в Дупница обвини шефа си в далавера

Членът на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Дупница Йорданка Божкова е изпратила до ЦИК сигнал за нарушения от страна на шефа на комисията Здравко Василев и секретаря Ирина Янакиева, стана ясно на заседание на ЦИК. Божкова обвинява Василев във финансови злоупотреби и еднолично управление. В сигнала се твърди, че по вина на Василев били раздути разноските по съдебно дело, водено от ОИК-Дупница, съобщи членът на ЦИК Таня Цанева. Божкова допълва, че при гласуването са вписвани и хора, които не са присъствали на съответното заседание. Тя сигнализира още, че Василев и Янакиева работели като консултанти на граждански договор в общината.

Ивайло Ивков от ЦИК предложи централната комисия да поиска от Божкова доказателства за твърденията си, а от двамата засегнати - обяснения. След това обаче последва разправия и вземането на отношение по казуса бе отложено за следващо заседание с мотив, че е необходимо членовете на ЦИК да се запознаят по-подробно със съдържанието на сигнала, "за да не стане така, че вместо да изпишем вежди, да извадим очи". Казано бе още, че атмосферата в ОИК-Дупница очевидно не е добра и че ЦИК трябва да внимава, за да не попадне на компромат, а не на действителен сигнал за закононарушение. Срещу това решение гласува единствено Ивков. "За мен е очевидно, че трябва да поискаме повече информация по този казус и че отлагането на решението е излишно пилеене на време. Не виждам как ще навредим на микроклимата в ОИК-Дупница, след като е очевидно, че той и без това не е добър", коментира Ивков.

1003
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД