:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кралев: Висшата лига вече е съвсем близо

Осигурен бюджет, база и спазване на финансов феърплей ще са критериите за влизане в проекта
СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Красен Кралев
Спортният министър Красен Кралев пое отговорността да говори за бъдещата Висша лига, след като ръководните фактори в БФС продължават да пазят мълчание по въпроса. Пред Нова телевизия министърът заяви, че проектът е вече почти готов и съвсем скоро ще бъде представен. Той потвърди, че предложението ще бъде обсъдено първо със собствениците и ръководителите на футболните клубове у нас. Освен това Кралев поиска и ревизия на организацията на работа в БФС, преди да се стартира с подобна Висша лига.

"Ясно е, че футболът има нужда от подкрепа и реформа. Правилата са били доста различни досега, много от тях не са се спазвали. Налага се ревизия на начина, по който са подредени нещата в БФС. Не става дума за даване на шанс на "Литекс", "Локо" (София) или ЦСКА да се върнат. Става дума за тези отбори, които имат възможности, имат база, спазват финансовия феърплей - това трябва да е принципът. Защото само за връщането на два или три отбора няма да е сериозно", обясни Красен Кралев.

От страна на БФС с отговорност за работа по проекта е натоварен заместник изпълнителният директор Павел Колев. Преди 10-ина дни той обяви, че ще бъдат изпратени покани до клубовете от А, Б и В групите за представяне на предложението пред тях и участие в дискусия. Въпросната среща обаче ще се случи в началото на април.

Към момента има няколко основни неясноти, които да се уточнят. Основните са дали държавата ще поеме ангажимент да помогне за тази Висша лига, като финансира модернизирането на някои от стадионите. А също така и дали ЦСКА ще успее да покрие критериите за участие, а ако не успее, дали ще може да бъде заменен от учредения през лятото на м.г. от Гриша Ганчев ФК ЦСКА, което не получи разрешение от БФС да замести затъналия в дългове ЦСКА в първенството на В група.

7
779
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
20 Март 2016 20:29
Въобще не ме вълнува дали и кое Цеце ще играе във ВЛ! Важното е да има финансова стабилност и финансов феърплей. Прилични стадиони с отлични терени!!! Помоща от държавата не знам как ще се реализира, но за да получиш такава ще трябва да отговаряш на редица изисквания, първото от което е да имаш ДЮШ с прилична база.
20 Март 2016 20:53
Въобще не ме вълнува дали и кое Цеце ще играе във ВЛ!

Тука влизаш в жестока, безкомпромисна и безпощадна идеологическа война с подуянци. Война, не на живот, а на смърт
20 Март 2016 21:57
Войната с ретроградното и закостеняло мислене трябва да е безпощадна. На тях им е удобно статуквото и задкулисието от времето на Тато и Солаков, за което все още мечтаят и не искат да приемат дори нищожните промени в пластовете, камо лк нещо по значително като феърплей и прозрачност.
20 Март 2016 22:05
На тях им е удобно статуквото и задкулисието от времето на Тато и Солаков

Устройва ги така също и мутренските 90-те. Когато техните патрони-комунисти бяха назначени за милионери.
Това, което не ги устройва, е нещата да се решават на терена.
20 Март 2016 23:02
Решаваите ги, какво ви пречи
21 Март 2016 08:26
Въобще не ме вълнува дали и кое Цеце ще играе във ВЛ! Важното е да има финансова стабилност и финансов феърплей


Мда, то цецето е символ на финансова стабилност и финансов феърплей А, да и на прозрачност.

Как може да има подобно чудо, финансова стабилност и финансов феърплей, ако един отбор, цецето, може да прави дългове, после фалит и хоп явява се ново "припознато" цеце с титлите на старото, но без дълговете? "И така до края на света"?
Ще се наложи на две-три години да правим по една "нова" Висша лига, та да включваме по втория начин поредното издание на символа на финансова стабилност и финансов феърплей


21 Март 2016 11:24
Фен, ако си беше направил труда да прочетеш статията, нямаше да питаш кое и как.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД