:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

IAAF допусна само един руски атлет в Рио `16

Двукратната еврошампионка в скока на дължина в зала Дария Клишина е първият руски лекоатлет, получил разрешение от международната федерация (IAAF) за олимпиадата (5-21 август). 25-годишната състезателка от Твер обаче остава единствената, допусната до Рио `16 от Съвета на IAAF. Мотивите са, че тя от няколко години живее във Флорида и е обект на постоянни допинг тестове извън Русия - едно от ключовите изисквания на IAAF.

"Участието на Дария Клишина в международни състезания си остава обект на одобрение от организатора на съответното състезание", се казва в решението.

Това означава, че рускинята ще чака одобрение от МОК, за да скача в Рио. Освен нея разрешение за участие има още Юлия Степанова (800 м), чиито признания и тайни записи доведоха до разкритията за употреба на допинг в Русия и последвалото наказание за международни състезания.

В IAAF са получени жалби от 136 атлети, които трябва да докажат, че "не са опетнени от неуспеха на Русия да въведе адекватна система за борба с допинга, защото са били обект на други, напълно адекватни системи извън тяхната страна за достатъчно дълъг период". Решението се очаква на 18 юли, но от руския олимпийски комитет (РОК) вече обявиха: "Получени са откази за всички освен за Клишина". Треньорът на двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева - Евгений Трофимов, коментира, че тя е получила отказ, макар да е жител на Монако. Проблемът бил, че в последната година си е била в Русия.

Все пак Исинбаева таи надежда, защото е сред 68-те руснаци, завели дело в Арбитражния спортен съд срещу наказанието. Решение се очаква на 21 юли. Ако то е в полза на IAAF, тогава Клишина ще е единственият лекоатлет под руски флаг в Рио. Степанова ще е под флага на МОК.
888
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД