:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Каквото БСП си направи, и ГЕРБ не може да й го стори

Старческото слабоумие на столетницата ще продължи да я наляга, ако ще редиците й да се запълнят от край до край само с младежи
Снимка: БГНЕС
Радев, кандидат за надпартийната фигура на президент, бе обилно полят с партийна боя.
Ако има качество, което БСП съумя да развие до съвършенство за последните 6-7 години, това е способността й да се издънва. ГЕРБ злорадо броят победа след победа на избори срещу столетницата, чиито избиратели се стопиха от 1 129 196 на парламентарния вот през 2005 г. до 505 527 през 2014 г. Злополучният стратегически съюз с ДПС роди печално известните правителства на тройната коалиция и на Пламен Орешарски. Да се чуди човек при това положение откъде червените събират тези 17%, дето ни ги навира в очите соцлидерът Корнелия Нинова, да гласуват за тях.

И напук на бодрящината, която цари на "Позитано" 20, единственото, което се очертава за момента, е пореден провал. При това не толкова заради шантавите пируети на червената централа в коалиционната политика на партията, а най-вече заради направо отчайващата липса на политически професионализъм, която демонстрира соцръководството при избора и промотирането на кандидата си за президент.

Най-напред, защо бе лансиран генерал Румен Радев? Няма нужда от социологически сондаж, за да е ясно, че



близо 100% от соцпубликата е чула името му за първи път



след пленума на БСП, който официално го издигна като претендент за "Дондуков" 2 (да не споменаваме изтеклите от "Позитано" слухове, че той е бил също толкова анонимен и за ръководния актив на партията извън тесния кръг около Нинова). Нормално, професионалните военни, дори и по върховете на армейската йерархия, са тотално неизвестни на широката общественост. Имената им ги научаваме чак като се захванат с политика - Михо Михов и Никола Колев са най-характерните примери.

На какво разчита тогава БСП, когато лансира анонимния Радев? Ами очевидно на онова "ген.", което стои пред името му в неговата визитка. И съответно на баналните стереотипи в съзнанието на избирателя, които оформят представата му за офицерската професия - лидерство, твърдост, чест, отговорност и т.н.

Да оставим настрана това, че голяма част от хората у нас, и най-вече младежите, ще отхвърлят веднага тази представа, защото са водени от други банални стереотипи - за тях военните са "фуражкаджии", тесногръди хора, работещи доброволно за институция, чието основно изискване е да оставят мисленето на други. Работата е там, че БСП е съвсем неспособна да защити по адекватен начин дори и онзи позитивен имидж на генералитета, който е по-широко застъпен сред левите избиратели. Това започна да се забелязва веднага след като Националният съвет на партията гласува в подкрепа на номинацията на Радев. Тогава прясно избраният кандидат сподели кратичкия си, но наистина изумителен разказ за своето навлизане в света на политиката. По собствените му думи всичко започнало от едно телефонно обаждане към края на юли. Женски глас в слушалката казал: "Добър ден, аз съм Корнелия Нинова". Уведомил го, че е номиниран от някаква структура на БСП за кандидат-президент, и питал дали би се съгласил да влезе в надпреварата от името на партията. Радев бил "страшно изненадан", поискал време да си помисли и приел на 2 август, когато чул някакви изявления на военния министър Николай Ненчев, които не му се харесали.

Туйто! Значи така се подбирали президентите в България - някой ти звъни няколко месеца преди изборите, пита те искаш ли, не искаш ли, ти уж сядаш да мислиш, ама като те ядоса властта,



яхаш коня като политкомисар



и вихрено повеждаш червения ескадрон в атака. Това там планове, стратегии, визии за президентство, държава, нация - ще се мислят в движение докато се щурмува "Дондуков" 2. Простете, ама така ли действа професионалният военен, така ли действа отговорният лидер?! Така работи само аматьорът, когато някой го води за носа.

А каишката на червения генерал я държи Корнелия Нинова. При това прекалено здраво и прекалено очевидно. И това стана ясно за всички при внезапния разрив с АБВ за общата им изборна коалиция. Тогава Радев - претендентът за една от трите най-високи позиции в държавата и парекселанс политическа фигура, така си затрая, че единственият звук, който идваше от него, беше от здраво стиснатите му зъби - да не изпусне нещо, което не трябва. "Това са отношения между партии - не съм член нито на БСП, нито на АБВ, тези отношения за коалиции и инициативни комитети се регулират между тях си", едва промълви той като коментар на бъркотията, в която го вкара "Позитано". А междувременно Корнелия Нинова и антуражът й се вихреха по всички медии, за да обясняват защо коалицията, която беше създадена в името на и за Радев, не бива да съществува. Толкова ли не се усетиха Нинова и хората й, че така само затвърждават представата за Радев като поредния фигурант, който е подбран, защото послушно следва повелите на партийната централа? И как при това положение социалистите очакват да прокарат версията си, че става въпрос за силен, волеви, независим човек, който е в състояние да обедини нацията в противовес на пропартийните фигури, които заемаха "Дондуков" 2 досега?



От АБВ веднага доловиха пукнатината в стратегията на червените и атакуваха



"Първият щрих в модела "Плевнелиев" е, че е назначен, посочен президент. С г-н Радев се случи точно същото - от шанс, от потенциал това да бъде национална фигура, той се превърна във фигура не просто на една партия, а във фигура на един човек", каза лидерът им Георги Първанов. Кой е този "един човек", е пределно ясно - Корнелия Нинова.

Оттук нататък нещата и за БСП, и за Радев в частност, стават пределно сложни. За краткото време, оставащо до изборите, кандидатът трябва да се отмие от лиснатата върху него кофа с партийна боя. Но това просто няма как да стане. Набързо пробутаната идея за инициативен комитет, който да го издигне като знак за неговата непартийност, е просто смешка. Никой няма да възприеме комитета като нещо повече от параван на присъдружни на БСП граждански организации. Това няма да остане незабелязано от останалите претенденти за президентския пост, които със сигурност ще пробват да дискредитират Радев като партийна фигура, която не става за обединител на нацията. А междувременно Нинова отсега ще трябва да мисли за речта си в следизборната нощ и аргументите защо отговорността за поредната загуба не е нито нейна, нито на партията.
65
6785
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
65
 Видими 
29 Август 2016 20:18
съм фен на БСП, обаче мисля, че Нинова добре извози Гоце и най- големият губещ ще е той.
29 Август 2016 20:34
За каква столетница говори авторът ? Та БСП е либерална партия на 26 години , срината от Сатанишев дори в този вид . И няма нищо общо с БКП.
Кому е известен ген. Радев и с какво ? Освен в пилотските среди и с това ,че по негово време като командващ ВВС останахме в крайна сметка с 2-3 самолета, един Спартан и 4-5 хеликоптера Кугър .
Провала на БСП е предизвестен. И го дължи на осъзнатата късно грешка на Нинова да се договаря с Гочето , пловдивския животновъд и корпоративното лоби в БСП с ГЕРБ за широка коалиция , в която тя се виждаше премиер / поне такива амбиции заяви /
29 Август 2016 20:39
Др. Станишев има изключителната заслуга за да печели Борисов избор след избор
Но и др. Нинова не изостава назад
29 Август 2016 20:50

ogo

29 Август 2016 20:18
Нинова добре извози Гоце и най- големият губещ ще е той.
Ами точно това е целта. И Фирмин ще ти каже. Да не мисли че целта е печелене на избори и сваляне на Баце?
29 Август 2016 21:46
Когато цитираш класиците, глей да си точен. Още си твърде далеч от това да знаеш какво ще каже или напише Firmin. На този етап, честно казано, хич не бързам да запиша т. нар. "Гоце" при прецаканите. ЗаСЕГА му стига да ми е в списъка с отвратителните.
29 Август 2016 21:53
Слаб анализ на слаб автор! Питам се какво ли би написал за слабоумието на англичаните, гласували за напускането на ЕС? А за електората на СДС: къде изчезнаха близо 2 милиона избиратели? А за "царската" партия, спечелила не толкова отдавна 120 места в Народното събрание и престанала да съществува? Вместо да хаби толкова енергия, "писателят" можеше да напише едно изречение, с което да изчерпи темата за ГЕРБ и останалите: Популистите, овладели средствата за информация, в целия свят са във възход.
29 Август 2016 22:05
Тук не са нужни никакви анализи - предизвестена смърт. За така наречената БСП с пълна сила важат думите от 50 псалом: Ето, в беззаконие съм заченат, и в грях ме роди майка ми.
29 Август 2016 22:11
Това няма да остане незабелязано от останалите претенденти за президентския пост, които със сигурност ще пробват да дискредитират Радев като партийна фигура, която не става за обединител на нацията.


Горното е само едно от авторовите дълбокомислия, които ни се предлагат с претенцията за анализ. Фактът е, че именно ген. Радев към момента е в най-благоприятна позиция по функцията да олицетвори единството на нацията. Авторовата теза как партийните централи и партийните кандидати обвиняват ген. Радев в партийност даже не си заслужава коментара. Толкова е издишала, та издъхнала.

Основната теза, обаче, че каквото си направи и не може му стори, е доста по-добра. С картинките можете да замените всяка една от формациите с претенция за роля в тези избори с еднаква достоверност. С едно изключение - вечните "прусаци на Блюхер" - ДПС. Няма политическа катастрофа на избори, за която те, по един или друг начин, да не са допринесли. И в това си има желязна логика. Но за нея, може би, по-късно ...

Този, който си търси белята на тези избори и ще си я намери е ... политическа партия ГЕРБ. ГЕРБ ще бъдат наказани за циничното пренебрежение към "правилата" и избирателя. В тази вътрешнополитическа и външнополитическа ситуация управляващата партия просто не може да си позволи да обяви кандидата си за държавен глава в ... 12 без 5. Това ще си има цена. Ако щат да вярват. Неминуемо е.

Колкото до Нинова ... КорНи, някой от "успелите" около теб не ти ли каза, че когато водиш война "не по правилата", трябва да я водиш ... бързо? Понеже са отбор разбойници, не им е нужно да са чели Сун дзъ, който го е постулирал. Достатъчен е и собственият им бандитски опит.

Единственият шанс за ген. Радев да спечели тези избори е да спрете да му ... помагате. Щото там сте все калени в пораженията умници. Около вас вони на поражение. Това е вонята на страха. Не го увонявайте и него.
29 Август 2016 22:16
Това БСП-то го убивате и разпадате вече 27 години. Голямо упражняване се упражнявате в разпади, а то, БСП-то, още е живо.
Или БСП-то е с много силен организъм, или убийците му са много нефелни.
29 Август 2016 22:19
Единственият шанс за ген. Радев да спечели тези избори е да спрете да му ... помагате. Щото там сте все калени в пораженията умници. Около вас вони на поражение. Това е вонята на страха. Не го увонявайте и него.

29 Август 2016 22:26
Голямо упражняване се упражнявате в разпади, а то, БСП-то, още е живо.

Е, ако на това му казвате живот? По ми прилича на спаринг партньор, или още по точно - на боксова круша - за сутрешната разгрявка на Бочко.
А най-точното определение е "будна кома"
29 Август 2016 22:27
За така наречената БСП с пълна сила важат думите от 50 псалом: Ето, в беззаконие съм заченат, и в грях ме роди майка ми.


Богохулника с фридж култа да си гледа хладилника и да медитира върху въпроса "А дали лампичката на хладилника все пак не свети, след като затворя вратата му?"

Щото речено е

Никой, като запали светило, не го туря в зимника, нито под шиника, но на светилника, за да виждат светлината ония, които влизат.

(Лука, 11:33)



29 Август 2016 22:27
Е, ако на това му казвате живот? По ми прилича на спаринг партньор, или още по точно - на боксова круша - за сутрешната разгрявка на Бочко.
А най-точното определение е "будна кома"


Е, и?
Щжо тогава не спирате да се занимавате с него? Да бяхте млъкнали и да го оставите да си спи.
29 Август 2016 22:30
А дали лампичката на хладилника все пак не свети, след като затворя вратата му?"

Не свети. Пробих дупка отзад и проверих
29 Август 2016 22:32
По ми прилича на спаринг партньор, или още по точно - на боксова круша - за сутрешната разгрявка на Бочко.


Челият "Винету" дали е чел Джек Лондон? "Мексиканецът"? О, едва ли ...
29 Август 2016 22:32
Горното е само едно от авторовите дълбокомислия, които ни се предлагат с претенцията за анализ. Фактът е, че именно ген. Радев към момента е в най-благоприятна позиция по функцията да олицетвори единството на нацията.


Ше го отбележа. Събирам си проникновените анализи.
29 Август 2016 22:43

Лесно е да се подбъзикваш с тигъра докато е в клетка. Подпише ли Ненчев окончателната заповед за освобождаване, генералът ще ви навре в кучи задник.
29 Август 2016 22:51
Оставян на страна подопашията и сламения човек Просто се забавлявам на театъра на абсурда. След всички претенции за незаменимост на елитите у нас (олицетворявани от партиите) се оказа че на резервните скамейки, в базите данни, кадровите банки (и всички други простотии означаващи просто "партийна номенклатура" ) няма човек за една синекура (предимно това е президента) да отговаря на едни сравнително семпли изисквания. А фуражката под наем не ме вдъхновява. Агитките като са решили да се самонадъхват- не ви преча.
29 Август 2016 23:08
Подпише ли Ненчев окончателната заповед за освобождаване

А защо не я подписал още?!
29 Август 2016 23:19
До Кайзера : няма човек за една синекура
Няма ! И няма да има. Появи ли се име , веднага го оплюват . Демокрация , демек. Защо Герб още се мотае ? Точно затова.
29 Август 2016 23:27
Постът Президент е Празен след Плевнелиев.А де ги тия оплюти личност?С газен фенер да ги търси човек-няма.
30 Август 2016 01:18
Брррр! Политически зомбита се упражняват във вуду заклинания, черпейки сила от победите на Франкенщайн. Смех!
30 Август 2016 02:36
Единия претендент може да кара реактивен самолет, другия да покаже, че може да кара пожарна кола.
30 Август 2016 05:00
Подпише ли Ненчев окончателната заповед за освобождаване, генералът ще ви навре в кучи задник.

Много илюстративно изказване.

Не само Ненчев още на другия ден след подаденият рапорт за пенсиониране подписа, но изготви и предложение да МС да освобождаване на Радев, а два дни по-късно не само Министерски съвет го освободи, но и президента. Радев от 2 седмици вече е пенсионер. От онези военни пенсионери, дето се пенсионират млади, вземат по 20 заплати и хората недоволстват, включително и тук.

Някои обаче, очевидно привърженици на БСП, толкова актвно следят кампанията й, че още не са разбрали, че Радев е отдавна освободен.
30 Август 2016 05:05
ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ , спокойно, аргументирано, интелигентно четиво.
30 Август 2016 06:41
Няма нужда от социологически сондаж, за да е ясно, че близо 100% от соцпубликата е чула името му за първи път след пленума на БСП, който официално го издигна като претендент за "Дондуков" 2 (да не споменаваме изтеклите от "Позитано" слухове, че той е бил също толкова анонимен и за ръководния актив на партията извън тесния кръг около Нинова). Нормално, професионалните военни, дори и по върховете на армейската йерархия, са тотално неизвестни на широката общественост.

Разликата между споменатите "близо 100%" и 100% е изцяло съсредоточена в сий форум на велики анализатори и гео-стратегически суперполитици.
Оказа се, че не само името на генерала им е известно, любимо и той е бил винаги техен кумир, с чиито клипчета са лягали и ставали, и само партийната дицсиплина ги е спирала да го споменат поне веднъж, опазиха стратегическата тайна. След като картите паднаха обаче, тук ни наводниха с линкове на подвизите.


Авторът явно е пропуснал да открехне дверите на тази съкровищница на истините от последна инстанция.
30 Август 2016 07:55
Сега, вие тук си се упражнявайте в политиканстване и "анализи".
Аз, тъкмо бях решил да не гласувам на тези избори и изведнъж... току виж сьм гласувал за него.
Никому неизвестният и т.н. дъра-бъра ...
Не за друго, ама от т. нар. "известни" отдавна вече ми се повдига!!!
Пък и човекът мяза на мъж (и очевидно е), а не като ... някой...
30 Август 2016 08:44
За автора

Обединител този никога няма да стане.
30 Август 2016 08:44
Пък и човекът мяза на мъж

Не бих казал. Изглежда слабохарактерен дори за политик. Това, че до Радев хора като Цветан Цветанов или даже Цецка Цачева приличат на титани на мисълта, също не помага
30 Август 2016 08:56

Firmin
29 Авг 2016 21:46
. На този етап, честно казано, хич не бързам да запиша т. нар. "Гоце" при прецаканите. ЗаСЕГА му стига да ми е в списъка с отвратителните
Борбата продължава до пълната победа на ГЕРБ. Ставайте сестри и братя да се включим във борбатя!
30 Август 2016 09:03
Sompa,

Старческото слабоумие на столетницата ще я наляга, ако ще редиците й да се запълнят от край до край само с младежи. И при тебе слабоумието е очевидно.Нямала нищо общо БСП с БКП. А защо празнуват на 02 август на Бузлуджа, там празнуваше също така и БКП своето начало. А за младежите и да не ти давам примери. Достатъчно е да ти кажа, че боготворят чалгата. Другото се подразбира…Мамини потенциални боклуци.

30 Август 2016 09:08
Много слаб материал. Откровено тенденциозен, с хейтърски елементи и тук - там някоя глупост под формата на цитат от Гоце.
Гледам, др. Фърмин пак не се е удържал да плювне по ръководството на Партията Си, маскирано като бащински съвет.
30 Август 2016 09:10
А за младежите и да не ти давам примери. Достатъчно е да ти кажа, че боготворят чалгата.

Е, хайде сега. Младежите на ГЕРБ сигурно боготворят Верди.
30 Август 2016 09:38
За каква столетница говори авторът ? Та БСП е либерална партия на 26 години , срината от Сатанишев дори в този вид . И няма нищо общо с БКП.

Позитановските политически мошеници нямат нищо общо с БКП:
Ето партийната им матрица:
 
1. Кои интереси отстоява партията- интересите на целия народ, на бедни и богати.
            2. Идеология – либерален глобализъм.
            3. Програма минимум – запазване на статутквото.
            4. Програма максимум – демократичен капитализъм в Глобалния проект.
            5. Методи за постигане на целите – диалог, дебат, консенсус, толерантност, политкоректност, партньорство, съглашателство.
            6. Съюзници –всички колаборационисти и ренегати.
            7. Отношение към частната собственост – частната собственост е неприкосновена.
            8. Отношение към религията – съюз с антиправославните религии,, икуменизъм, въвеждане на религията пълноправно в държавата, образованието и силите за сигурност. Европейски патриотизъм.
            9 Национален въпрос -  разлагане на нацията, толериране на враговете на България, подценяване на българския етнос. Мондиализъм.
            10. Устройство на бъдещата държава – асоциация на корпорации, с предаване на държавната власт на съветите на директорите на корпорациите.◄
            Не е приятна картина, но пък е реалистична и адекватна на визирания политически субект.
30 Август 2016 09:41
Това, че до Радев хора като Цветан Цветанов или даже Цецка Цачева приличат на титани на мисълта
30 Август 2016 09:48
Pstr
30 Авг 2016 08:44
Това, че до Радев хора като Цветан Цветанов или даже Цецка Цачева приличат на титани на мисълта

Мислиш че Цветанов е по-умен от Цачева? Объркана душа си - мненията ти няма да бъдат приемани сериозно.
30 Август 2016 09:55
http://avtorski.pogled.info/article/76647/Vatsev-Rakovodstvoto-na-BSP-iska-koalitsiya-s-GERB-a-ne-pobeda-na-izborite-za-prezident
Вацев: Ръководството на БСП иска коалиция с ГЕРБ, а не победа на изборите за президент
/Поглед.инфо/ Наскоро станахме свидетели на крупна  геополитическа победа по български. Това е победа на геополитическото мислене по гравитачен способ. Той се свежда до това, че нещата се стръскват, ние се надяваме нещата да се стръскват...
30 Август 2016 09:59
Лазареее, стани!!!
30 Август 2016 10:03
Да оставим настрана това, че голяма част от хората у нас, и най-вече младежите, ще отхвърлят веднага тази представа, защото са водени от други банални стереотипи - за тях военните са "фуражкаджии", тесногръди хора, работещи доброволно за институция, чието основно изискване е да оставят мисленето на други.

Ся, младежите не са ходили в българската казарма, така че не е ясно какви са им стереотипите. Обаче мъжете на средна възраст са ходили и са видяли именно това за офицерите и старшините - тесногръди хора, работещи доброволно за институция, чието основно изискване е да оставят мисленето на други.
30 Август 2016 10:10
Набързо пробутаната идея за инициативен комитет, който да го издигне като знак за неговата непартийност, е просто смешка. Никой няма да възприеме комитета като нещо повече от параван на присъдружни на БСП граждански организации.

От БСП‌ не усещат ли, че стават жалки с тези "инициативни комитети", "групи интелектуалци", "граждански организации" и прочее смешни образувания с цел издигане на нечия социалистическа кандидатура. Защо им трябва да работят под прикритие, боят се от недостатъчния си авторитет, що ли? Кого ще заблудят, че кандидатурата им не е партийна?
30 Август 2016 10:21
Туйто! Значи така се подбирали президентите в България - някой ти звъни няколко месеца преди изборите, пита те искаш ли, не искаш ли, ти уж сядаш да мислиш, ама като те ядоса властта,яхаш коня като политкомисар и вихрено повеждаш червения ескадрон в атака. Това там планове, стратегии, визии за президентство, държава, нация - ще се мислят в движение докато се щурмува "Дондуков" 2. Простете, ама така ли действа професионалният военен, така ли действа отговорният лидер?! Така работи само аматьорът, когато някой го води за носа.
Напипал е авторът истината за управлението на България. Не му се вярва много, иронизира, присмива се, но това е положението. Ето, от ГЕРБ и РБ още не са измислили кого да назначат за кандидати за президент и не са му "звъннали" за да го уведомят. Пък визиите и стратегиите на президента ще ги къдрят в бъдеще, и то само за този, когото изберем. За 5 години мандат все ще натъкмят нещо.
30 Август 2016 11:02
Авторът много се е изсилил. Най-вероятния изход от първия тур е втори тур между БСП и ГЕРБ. Тогава БСП печели гласовете на Патротичния фронт - патротите, Атака и ВМРО, защото те със сигурност харесват генерал Радев. Всяка друга кандидтура, даже не от редиците на БСП, си е чисто кандидтура на БСП. Патротичния фронт ще са трети с много гласове, разбира се ако не стане втори, което съще е възможно. ГЕРБ ще може да разчита само на гласовете на рефоматорите, твърде бедна подкрепа.
30 Август 2016 12:36
Нинова с Радев ми приличат на двойката Станишев с Орешарски. Нелоши кандидати, но зависими от не особено умните си настойници.
Но не виждам, с какво Радев би бил по-лош, от неродения Гербко, така де Петко. Не ми се струва вероятно да заприлича на Чехльо. Последният наистина снижи летвата дотам, че всеки да е по-добър от него.
30 Август 2016 13:34
Гледам, др. Фърмин пак не се е удържал да плювне по ръководството на Партията Си, маскирано като бащински съвет.


Трябва ли да съм притеснен, щом аз дето съм плюл, ти ще минеш да ?

...
30 Август 2016 13:37
Последният наистина снижи летвата дотам, че всеки да е по-добър от него.


... тъй щото БСП има щастието да загуби последните президентски избори, пък ГЕРБ - нещастието да ги спечели
30 Август 2016 13:42
Mrx
30 Авг 2016 11:02
Мнения: 19,926
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Авторът много се е изсилил. Най-вероятния изход от първия тур е втори тур между БСП и ГЕРБ. Тогава БСП печели гласовете на Патротичния фронт - патротите, Атака и ВМРО, защото те със сигурност харесват генерал Радев. Всяка друга кандидтура, даже не от редиците на БСП, си е чисто кандидтура на БСП. Патротичния фронт ще са трети с много гласове, разбира се ако не стане втори, което съще е възможно. ГЕРБ ще може да разчита само на гласовете на рефоматорите, твърде бедна подкрепа.

А коментиращото го много яко се е изсипало
Турове, балотажи
30 Август 2016 13:44
тъй щото БСП има щастието да загуби последните президентски избори, пък ГЕРБ - нещастието да ги спечел

така ще е и тоя път...
30 Август 2016 13:48
така ще е и тоя път...
А кристалната топка е made in ............?
30 Август 2016 13:51
така ще е и тоя път...


А трудно ще е да изберат нещо по-калпаво от Плевнелиев, както се отбеляза и по-горе, но пък за царете и цариците на лимбото от ГЕРБ това е предизвикателство по ръста и уменията

http://jilo.bg/sites/default/files/images/2016/04/14/kralicata_na_limboto.jpg

30 Август 2016 13:55
и тоя път...
А кристалната топка е made in ............?

China, днес всичко е made in там.
Ама не трябва кристална топка.
Президент няма как да стане някаква непозната за мнозинството фигура, само защото е предложена от абонираните за губещи на избори.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД