:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 255
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Партенки, бикини, карикатури

Димитри Иванов
Ако сте учили политически науки, няма значение къде са ви промивали мозъка, пардон, къде сте индоктринирани - в Харвард, в школата на ЦК на БКП, МГИМО в Москва или сте "енарх" (enarque) от ENA в Париж. Бай Ганьо Балкански струва колкото Макиавели, Ларошфуко, Дизраели и Бенджамин Франклин накуп. Ганьо не се дава на никого:

В епизода "Бай Ганьо и опозиция - ама де-де" в писмото до редактора пише: "Ти ще цалунеш ръка, аз - двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз - краката; ти ще цалунеш на друго място, аз - на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?". Кьорпето е недозрейка, greenhorn, а се пъне да наддава. Ако Западът обяви санкции срещу Русия, Плевнелиев й обявява хибридна война. Както някога: Ако Москва пръдне, София се насира. Но сега е друго време навсякъде; от София до Симитли. Бойко Борисов го надпростачиха в Симитли. Можете ли да преведете "надпростачиха" на английски? Щото аз не мога.

На младини бях старши. Сиреч старши сержант в гарнизона в Симитли. "Не говори в строя!", командвах взвода. Войниците знаеха, че го казвам за пред дежурния офицер на портала, когато излизахме. Който е бил войник, ги знае тези работи. Потегляхме в пълно бойно снаряжение да браним кота 740, която никой не застрашаваше, но в подстъпите към нея имаше пънове от изоставено лозе с такова сладко грозде, каквото нямаше в землището чак до Благоевград. През следобедната почивка симитлийчетата идваха да ритаме заедно на плаца, гарнизонният ни поощряваше да другаруваме. Симитлийчетата ходеха и на стадиона в Благоевград, играеха приятелски мачове с тамошните момчета. Тези дни тези момчета (вероятно техните внуци) играли в Симитли и викали "ЯКС, ЯКС!" Не разбирам от футбол и помислих, че става дума за Йохан Кройф (пише се Cruijff, представете си) и другите "богове на футбола" от многократния европейски шампион АЯКС с емблема богоравния АЯКС от "Илиадата" на Омир. Но "ЯКС, ЯКС!" значело "Яж ми кура, Симитли!" Кур и курица не са неприлични думи, значат петел и кокошка в някои славянски езици. Петелът е деликатес, ако знаеш как да го сготвиш, но едва ли това са имали предвид благоевградчани. А пък на чалга празник симитлийски бизнесмен се похвалил, че "еб*л" генерал Б. Борисов. И това не е неприлично, еднополовият секс е една от евроатлантическите ценности. Все пак си мисля, че генералът наш беше надпростачен.

Простотията е повсеместна. Новите софийски автобуси са климатизирани, не аклиматизирани, както казва госпожата експерт по софийската "градска мобилност", аклиматизират се хората и животните, не автобусите. Били сме имали "пропусклива граница" казват в парламента. Не ме разсмивайте мене, старшията. Пиле не можеше да прехвръкне българската граница. Нещо шава в шубрака. Диверсант. "Хенде хох! Горе ръцете!" Кравата не излиза с вдигнати ръце. Няколко откоса. Ами-и-и ... ами-и-и ... може да е пренасяла шап да зарази нашите социалистически крави. Диверсията може да е всякаква. Ние бяхме отличници в бойната и политическата подготовка. После направихме една простотия, сравнима със сегашното българско участие в мисии в Афганистан и другаде на майната си. На 27. VI. 1955 г. два български изтребителя МиГ-15 свалиха четиримоторен "Констелейшън-Ес" на израелските авиолинии. Чух бум-бум, но от стрелковия полигон често се чуваше бум-бум, продължих да играя на билярдната маса с прокъсано зелено сукно, не си дадох зор да видя какво става навън. Станала беше трагедия. 51 пасажери и 7-членният екипаж загинали. Тръбачът наду тревога. Ще "прочесваме" поречието на Струма, която течеше пълноводна и аз не заповядах на взвода да вземе вода за охлаждане на картечниците (тежките картечници "Максим-Соколов" бяха с водно охлаждане). После ме наказаха с тридневен арест за неспазване на устава. Авиолайнерът се разбил чак на възвишението Кожух при Рупите край Петрич. Вероятно снаряд попаднал в багажния отсек с куфарите; по клоните на дърветата като зловещо пране се вееха паднали от небето фланелки, гащи и дамски гащички, сутиени, комбинезони.

Това стана тъкмо когато България чакаше да я приемат в ООН. Въпреки гафа приеха ни. Защо? Защото Money makes the world go round.

Западноевропейците мразеха евреите. Източноевроейците още повече, особено в Украйна и Полша, известни с еврейските погроми дълго преди Kristallnacht (9-10. ХI. 1938), когато шпицкоманди, SA и обикновени германци изпочупиха витрините на еврейски магазини, жилища и синагоги. Ние не дадохме нашите евреи на фюрера. Ние ги продадохме. Богати еврейски организации в САЩ ни платиха да ги пуснем и през 1948 г. те заминаха при нечовешки условия за Палестина, където започнаха да строят своя държава пак при нечовешки условия, понеже Палестина беше подмандатна на Англия, която им пречеше всячески.

В Хага Израел, САЩ и Великобритания осъдиха България да плати обезщетение от $8292 за всеки техен гражданин на борда на сваления "Констелейшън-Ес", а за да се подчини на международния съд в Хага, България трябваше да е в ООН.

Сега не си мислете за Кристал-нахт и дали Кристалина Георгиева ще превари Ирина Бокова, имайте наум, че едно се говори, друго се прави. И една стара политическа гатанка. Вкарват ви в голяма зала, където има много хора, говорещи глупости. Къде сте попаднали? Енархът, който ме попита, ми каза отговора. Ако говорещите са бели - в Брюксел, ако са бели, черни и жълти - в ООН. Тези дни френският военен министър каза: "Грузия можем да я приемем в НАТО". Тя закупи френски ракетни системи, след като нейните бяха разрушени от руснаците при конфликта за Южна Осетия. Баш по Маркс. Продай на човека риба и той ще се нахрани. Научи го да лови риба и ще си провалиш бизнеса.

Защо израелският пилот не се подчини на българските "МИГ-ове" и не кацна? Имаше три хипотези. 1. Защото изтребителите го насочили към българско военно летище с недостатъчно дълга писта (не съм компетентен да съдя). 2 Не е искал да кацне, понеже превозвал сребро от най-чиста проба (моите войници не намериха сребро). 3. Защото бил US Airforce pilot, герой от Корейската война.

Когато Втората световна свърши, време беше за нова и САЩ, най-инициативната сила, започнаха Корейската война (1950-53 г.)

Освободителите на Европа я освобождаваха от двата й края, докато се срещнаха на брега на Елба (реките Одра-Ниса) и се прегърнаха. Тези двамата са сдържани офицери, войниците им просто се цамбурнали във водата. Не съм очевидец, ако бях, щях да кажа на фоторепортера на Time & Life да ги снима как после се подсушили. Дали американците си сменили чорапите, а руснаците партенките, каквито и аз носех през 50-те години.

Краткото щастие, че войната е свършила! Ние запяхме песничката за момичето Катюша:

Разцъфтяха ябълки и круши/ По реката плъзнаха мъгли/ Ей излезе на брега Катюша/ На брега, на стръмните скали ...

Французите запяха:

Un itsy bitsy

Teenie weenie

Tout petit petit bikini ...

Песничката за момичето, което се срамувало да излезе на плажа по бикини. Сега момичетата не се срамуват да излязат и по монокини освен мюсюлманките, за които има ислямски swimsuits, които дюкянджиите предпочитат да продават, понеже са 150 пъти по-скъпи от миниатюрното парченце плат на монокините, но какво да правиш - Money makes the world go round, както се пееше ... знаете в кой филм, да не обяснявам ...

Войната беше свършила в Европа, но тя продължаваше в Далечния изток, където САЩ и Русия воюваха с упоритите японци, които владееха Корея и бяха изпъдили американците от Пасифика, Филипините и Тихоокеания. През 1942 г. генерал Дъглас Маккартър се беше заканил I shall return! Той беше потомствен военен герой и много по-образован от президента на САЩ Хари Труман, който преди да стане президент, продавал жартиери, тиранти, игли, напръстници и друга кинкалерия. Разполагайки вече с атомна бомба, Труман посочил на картата Токио и казал "Ще ударим джапанките тук". Маккартър му обяснил: В Токио ще убием императора, за японците той е свещен и те само нему ще повярват, че са капитулирали. Нара е старата японска столица, ще разрушим културни ценности. Осака и Йокохама ми трябват за дебаркирането. Затова Хирошима. После и Нагасаки, за да видят, че не само една бомба имаме. Маккартър заповядал на войниците си да се къпят сутрин и вечер, както правят японците, за да не презират нечистоплътния си окупатор. Културният генерал стана некултурен в Корейската война (1950-53 г.), понеже там не му провървя в the Cold War Battle in the Sky: F-86 Saber vs. MiG-15. Червените завладяха Сеул, за да ги удари в тил Маккартър дебаркира в Инчон, настъпи на север и бе спрян от китайците.

САЩ евакуираха островитяните от атола Бикини и изпробваха там нов nuclear device. Той се оказа хиляда пъти по-мощен от бомбите над Хирошима и Нагасаки. Атолът, островите и всички научни измервателни уреди отидоха по дяволите. Радиацията се разнесе над Австралия, Индия и самите САЩ. The ultimate weapon! И САЩ с монопол върху него! Културният генерал Маккартър поиска да го приложи северно от 38-и паралел и Хари Труман го уволни.

В САЩ единствен карикатуристът Хърбърт Блок провидя, че СССР, Китай, Индия, Израел и други също ще направят ядрени оръжия. Когато и Ислямска република Пакистан извърши ядрен опит, мюсюлманите подскачаха от радост и крещяха "Бомбата на Аллах".

Пхенян има и ракетни носители. Южна Корея, Япония и САЩ заплашиха Северна Корея с двустранен, даже тристранен план как щели да смачкат Пхенян, ако не слуша. От карикатура са по-смешни.DI copyright

 Ajax
 Среща на Елба
 Карикатура с бомба
 Moslem swimsuits
 Citations on opportunity Marx
101
40282
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
101
 Видими 
20 Септември 2016 19:32

-----------------
Сайтът на Генек
20 Септември 2016 19:37
Г-н Иванов, благодарен съм, че Ви има, дори през седмица... Дано не разредите писанията!
А иначе по темата- ще съм щастлив да намеря история писана на български (може и превод), която да е политически безпристрастна.
20 Септември 2016 19:39
Можете ли да преведете "надпростачиха" на английски? Аз не мога"

Overoafed or overhogged.

ПП. Вярно, че простотията е абсолютно повсеместна, без изключения на присъстващите...


20 Септември 2016 19:48
Джимо, благодаря!
20 Септември 2016 20:01
Майсторе! Светът е "Кабаре", но наш Гълъб не е Лайза. Но все пак в Симитли, а и Владко Зидаров Го обичат...
20 Септември 2016 20:03
Clusterf@cked май върши работа...
20 Септември 2016 20:06
Бачи, никой не го е надпростачил. Недостижим е !
20 Септември 2016 20:14

Когато Втората световна свърши, време беше за нова и САЩ, най-инициативната сила, започнаха Корейската война (1950-53 г.)
Абе аз ли съм забравил или Джимо, ама войната я започна Ким Ир Сен. А другото е верно.
20 Септември 2016 20:15
Майсторе
20 Септември 2016 20:17
Абе аз ли съм забравил или Джимо

Ти си забравил, а по-вероятно не си и на възраст да помниш войната. Джимо никога не забравя, Джимо тества читателите.
20 Септември 2016 20:29
Колко мило! Сега ги няма такива работи. Спомних си за баба си, и тя ги говореше такива.
20 Септември 2016 20:31
Ние бяхме отличници в бойната и политическата подготовка.
Вярно е това. Такива бяхте и такива си останахте.
20 Септември 2016 20:40
Човек като критикува и анализира, следва да бъде без пристрастия. Тогава парите за никотин и спирт може и да не стигат, но е по-честно.
20 Септември 2016 20:41
Outslobbed?
20 Септември 2016 20:46
Ще "прочесваме" поречието на Струма, която течеше пълноводна и аз не заповядах на взвода да вземе вода за охлаждане на картечниците (тежките картечници "Максим-Соколов" бяха с водно охлаждане). После ме наказаха с тридневен арест за неспазване на устава.

Само лековерни камсамолки дето не са одили у казармата може да поверват, че прост войник може да командва взвод.
Прочее, имало е и картечници с въздушно охлаждане. И не е имало нужда да се олаждат с вода от Струма като тези "Максим-Соколов".
С такива картечници са разполагали орляците самолети на Царство България. Изобщо, поредните партенки...
20 Септември 2016 20:51
Ние бяхме отличници в бойната и политическата подготовка.
Вярно е това. Такива бяхте и такива си останахте.


Освен отличник по БПП,бях и специалист първи клас.Защо трябва да се срамувам,че съм бил отличен войник?

Бате Джимо
20 Септември 2016 20:54
Нерде срещата на Елба (част от границата м/у Източна и Западна Германия в миналото), Нерде Одер-Ниса, границата между Полша и Германия.
20 Септември 2016 21:00
Пред Военния клуб в София беше поставена една голяма карта на Корея. Всеки ден на нея се показваше докъде са стигнали войските на Северна Корея и китайските доброволци. Беше останало непревзето само едно малко парченци в долния източен край на картата... И тогава картата изчезна. Много по-късно се разбра за сключено примирие по 38-я паралел.
20 Септември 2016 21:00
А па пехотната картечница Maschinengewehr 34 с въздушно охлаждане, приета от Вермахта може да е от преди раждането на бачото. Жалко, че го нема спец като Страйки...
20 Септември 2016 21:02
Щурчо : "Само лековерни камсамолки дето не са одили у казармата може да поверват, че прост войник може да командва взвод."

И ти не си одил на войнишка баня . В казармата мл. сержант може да е , и е пом.командир на взвод . В отсъствие на ленчето или фазана , командва взвода.
Бат Джимо ти е написал , че е бил старши сержант.
И прочети там за ЯКС . Виж там , пак да не объркаш някоя буква или дума .
20 Септември 2016 21:10
Имаше и нагръден знак и на него пишеше „Отличник по бойната и полит подготовка".Не в. Голям военноначалник е бил бай Димитри с тези негови войници. Собствеността през социализма нямаше. Как така мой? Войниците, както и старши сержанта са принадлежали единствено на социалистическото Отечество и БКП. Сакън с тази собственост и се тези пари дето въртели света. Доколкото ми е известно света се земята се върти абсолютно безплатно. Скоро, много скоро ще плащаме и затова.
20 Септември 2016 21:12
Оооо, отново много готино четиво

Човек като критикува и анализира, следва да бъде без пристрастия.
Средностатистически, сив и скучен човек, вероятно критикува и анализира без пристрастия. Нашите пристрастия ни правят различни човеци и колкото по-смело ги демонстрираме, толкова по-стойностни и искрени са нашите емоции и мнения... А някои сред всички нас - като Димитри - и пишат добре!
20 Септември 2016 21:15
Да си жив и здрав DI, че не ни забравяш!
20 Септември 2016 21:16
И ти не си одил на войнишка баня . В казармата мл. сержант може да е , и е пом.командир на взвод . В отсъствие на ленчето или фазана , командва взвода.

Хи-хи. Тамън 38 месеца служба по десантните кораби. Обаче си имахме мичман. И то в краен случай. Ленчета и проскубани фазани, никой ги не брои. Камо ли некакви старши....
20 Септември 2016 21:29
Генерал Маккартър, от фамилията му личи че е от келтски произход, кой знае с какви гени смесен в "котела" САЩ, но във военното училище прякорът му бил Сара Бернар, хора с женски прякори не бива да се допускат да взимат важни решения, а той бил взел съдбовното решение на унищожи Китай с атомни бомби, добре че президента не му уйдисал на акъла, а майка му го посещавала редовно във военното училище да го обгрижва, какъв присмех е било само, та синове на такива доминантни майки не стават читави мъже, а нас ни управляват точно такива... че и женски прякори!
20 Септември 2016 21:34
Щурчо, щом си морски значи си бил салага и салага си останал. (За несведущите: салага в ВМС се равнява на заек в сухопътните войски).
20 Септември 2016 21:44
Туй салага некак си звучи обидно. По руски...
20 Септември 2016 21:50
щурчо : Хи-хи. Тамън 38 месеца служба по десантните кораби. Обаче си имахме мичман. И то в краен случай. Ленчета и проскубани фазани, никой ги не брои. Камо ли некакви старши....

Ти му викаш бай Иване - той : за шушлека ме фани.
Нерде шамандурата , нерде славната кашимерия , в която е служил бат Джимо и по устав е с права на командир на взвод.
Ама, кво ли си губя времето с тебе.
20 Септември 2016 21:51
На чичо Джимо .

Щурчо, картечници с въздушно охлаждане през ВСВ бол. включително и руски като СГ. А защо в България след края на войната има максим, може да се предположи, че не ме имали пари за ново въоръжение, а и максим е добра картечница за отбранителни действия.
20 Септември 2016 21:59
Без думи!
20 Септември 2016 22:09
Нерде шамандурата , нерде славната кашимерия , в която е служил бат Джимо

Начи коги качвахме славната кашимерия по корабите со се джипките, танковете и камионите она си немаше представа къде е морето и къде небето. Сал гледаха бръже да наранят рибките...
20 Септември 2016 22:12
По повод картечниците, този най-велик цивилизационен инструмент след терциото и байонета, на които е посветена цяла песен: "Whatever happens, we have got the Maxim gun, and they have not", авторът е прав. Картечници от системата "Максим" в БА са от моделите "Максим-Шпандау" модели 1904, 1907 и 1910 и Максим-Соколов, модел 1910, на въоръжение от 1948 г. В сравнение с тежките картечници на въоръжение през 1941-1945г. - "Шварц-Лозе", "Щаер" и "Збройовка", "соколовките" са напълно адекватни. От друга страна, в сравнение с МГ-34 и МГ-42 във вариант на тринога са явна крачка назад, пък и концепцията за използването им - в "тежкокартечна рота" в състава на всеки пехотен батальон е леко архаична за времето след ВСВ. Интересен е въпросът, защо взвода ще мъкне тежки картечници при "прочесване", но явно такава е била модата.
20 Септември 2016 22:17
щурак, старши сержант в армията се равнява на главен старшина във флота!
кат си шамандура, сети се какво е бил главния старшина по твое време!
таман наравно с мичмана!
старшина на ротата ми беше старши сержант!
20 Септември 2016 22:23
Та на кой кораб и колко танка си качвал, драги Щурчо ? Че и камиони и джипки ?
И, ако все още си спомняш, от кой мол ?
38 месеца са страшно много време, не може току-тъй да си забравил...
20 Септември 2016 22:46


Поздрави от Варна и благодаря за писаницата.Натисни тук
20 Септември 2016 22:49
Тцъ. Мичман не е главен старшина...
20 Септември 2016 22:54
Maximus II
Пунта Мара?
20 Септември 2016 23:09
Ако Западът обяви санкции срещу Русия, Плевнелиев й обявява хибридна война.


Плевнелиев не е обявил война на никого. Термина хибридна война дойде от САЩ а по BBC имаше пространен материал какво е това. Понеже обяснението е дълго и сложно да цитирам тов. Толстой, депутат от Единая Россия, или както и вика Навални "Партия жуликов и воров"

БНТ "Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България", Толстой "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".


Та колега, нещата са прости. човека ги е казал. Вадят кеш и бецален. После московските стипендианти изпълняват нормата. Кой по форумите, кой от малкия екран, кой в парламента, а кой след поредната огнанеа вода в словослагателен вид. Черно на бяло!

Тоя кеш прави така, че дори си имаме кандидат президент, който всеки път говори за руските санкции, все едно се кандидатира за губернатор на Тобольская губерния.

Другите неща не бих ги коментирал. Те са същите, както и преди. Заменихме вагоните книги с Википедия. Несъстояли се спомени се преплитат тъй умело със семплиране от Википедия. От както станаха едни издънки с Фокас и цар Калоян, работата с Вики е надобряла много. Е, злонамерените ще кажат, когато човек пише семплирайки от википедия прави грешки и ще посочат

Ivy Mike - yield 10Mt
Castle Bravo - yield 14Mt
което е 500 & 700 х Fat man.

Но какво да се прави, той човека обича да украсява къде за колеж, къде за познанства с велики личности, та какво са тука едни прозаични числа. Като оставим на страна, соц. измислиците относно Америка, които моят любим колумнист (да не объркам правописа) пак има нови данни за Макартър, Труман. Труман дамски продукти не е продавл никога, но какво е историята, за човек завършил всички френски колежи от Брюксел до Бомбай. Просто някои хора, като Труман идвайки от бени семейства са имали не-лек живот. Особено периода в който работи за железниците.

Има и дежурното спотче за Украйна

Западноевропейците мразеха евреите. Източноевроейците още повече, особено в Украйна и Полша, известни с еврейските погроми дълго преди Kristallnacht (9-10. ХI. 1938),Аз бих препоръчал да се прочете за линията на уседналост, която въвежда именно Русия, за антисемитизма изгонил хиляди евреи от СССР, за процеса срещу лекарите. За пети параграф в паспортите в СССР. Все творения на толерантната руска душа. Па тогава може нещо за Украйна.

Та аз бих опровергал Пётр Толстой, купили сте почти всичко барин.
20 Септември 2016 23:16
Милитаристи! Ще се избият дали мичман е равен на старшина, ама единодушно са срещу военната служба. Цивилни гарги!
20 Септември 2016 23:17
По мое време 72-74 старши сержантите бяха на свръхсрочна служба или наемни подофицери. Наборният войник стигаше до младши сержант (изключвам старшини-школниците, които си бяха патрициите на аскера - обикновено синове на номенклатура и някои по-висши офицери. Някои от тях се уволняваха като малдши лейтенанти). Не си спомням за следобедна почивка или мачове с цивилни (но от поделение до поделение разлика голяма. Баш връзкарите си изкарваха службата по разни музеи; спортистите си бяха полуцивилни). Границата наистина се охраняваше строго (диверсанти беше дал господ достатъчно - кеф ти горяни през 40-50-те, кеф ти мераклии да отровят язовир "Искър" угробвайки цяла София и околните села, кеф ти всякакви айдуци), а ако български самолет бе нарушил въздушното пространство на страна от НАТО и не се бе подчинил на ескортиращи го изтребители щяха да събират гащи и партенки по техните си клони. Може ли някой да ни оплюе толкова успешно обаче, колкото ние самите себе си?
20 Септември 2016 23:22
щурчо
20 Сеп 2016 22:49
Мнения: 17,971
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Тцъ. Мичман не е главен старшина.


писал съм таман кат мичман!
щото мичман е старшина в армията!
та длъжностите, които могат да заемат с тези звания почти се покриват!
20 Септември 2016 23:23
The ultimate weapon! И САЩ с монопол върху него! Културният генерал Маккартър поиска да го приложи северно от 38-и паралел и Хари Труман го уволни.
Макартър е искал да бъдат ударени 50 съветски града (за толкова им стигал арсеналът) и Х. Труман го пенсионирал.
20 Септември 2016 23:31
Симунич
20 Сеп 2016 23:09
Мнения: 106
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP


пич, май те боцка истината, а?!?
особено онова, дето си го болднал в червено!
сети се кой го позволи?!?
комунягите, мейби?!?
20 Септември 2016 23:31
писал съм таман кат мичман!
щото мичман е старшина в армията!
та длъжностите, които могат да заемат с тези звания почти се покриват!

Може.
Но те не са наборни войници.
А наборен войник в мирно време да командва взвод си е партенка отсекъде. Ако некой друг го е правил да си сподели опита...
20 Септември 2016 23:33
А наборен войник в мирно време да командва взвод си е партенка отсекъде. Ако некой друг го е правил да си сподели опита


аз случайно съм го правил, бил съм зам-командир на застава!
маалко по-голяма е от взвод, нъл тъй?!?
20 Септември 2016 23:36
ОК. Ти си знаеш...
20 Септември 2016 23:45
щурчо
20 Сеп 2016 23:36
Мнения: 17,975
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
ОК. Ти си знаеш...


знам, и джимо знае!
"Не говори в строя!", командвах взвода. Войниците знаеха, че го казвам за пред дежурния офицер на портала, когато излизахме. Който е бил войник, ги знае тези работи.


не пише, че е бил командир на взвод, а че е командвал!
за един срочнослужещ ст. сержант е нормално да бъде назначаван от
командира за старши на взвода, а от там и произлизащото от това!
елементарно, уотсън!
20 Септември 2016 23:49
анастаси сиров
20 Сеп 2016 20:51
Мнения: 8,351
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ние бяхме отличници в бойната и политическата подготовка.
Вярно е това. Такива бяхте и такива си останахте.


Освен отличник по БПП,бях и специалист първи клас.Защо трябва да се срамувам,че съм бил отличен войник?


***
Къде и кога това анастаси? Щото и аз първо втори клас, след това първи (на тежка релейка - дето едно келеме тук се опитва да ме занася, че съм бил свръзка). Не пледирам да съм бил отличен войник обаче, въпреки че никога не се скатах, не напуснах поста и не спах на него. А имам повече караули и дневалства от много други (един-единствен арест заради закъснение за следобедния разчет). За непорядите и дума не става - бях любимец на фатмака. Когато не бях дневален, ме слагаше сутрин на помещение и на розите докато другите закусваха. Обикновено когато трябваше да сме на баня (четвъртък след обяда) ни юрваха на марш на скок. За разнообразие - учения, чистене, поддръжка, 2 пъти годишно лагери по 25-30 дни, а накрая и строителство на нови учебни корпуси. Повечето време - гладен и мръсен. В един момент искрено завиждах на КЕЧ-а. Бях събрал 45 дни отпуска и ако не се бях разболял щях да ги видя през крив макарон.
21 Септември 2016 00:08
пич, май те боцка истината, а?!?
особено онова, дето си го болднал в червено!
сети се кой го позволи?!?
комунягите, мейби?!?


Те комуниягите ни бяха харизали да ставаме 16-та република. Преди това ни бяха уредили да сме част от Югославия. Така, че четене и после чуруликане.
21 Септември 2016 00:13
За съжаление ще трябва да напомня на Симунича, че нито станахме част от Югославия, нито пък 16-та република и за това демократите нямат никаква заслуга по съвсем простичката причина, че в ония времена ги нямаше никакви. Затова пък сега глава - празна кофа, уста като кратер...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД