:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 565
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът ни манипулира с бежанците

Борисов очевидно иска да преформатира правителството и да получи мандат за тежки и неприятни действия
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Татяна Буруджиева
Унгарците не се интересуват от нашите проблеми с бежанците. Въпреки опитите на Орбан да ни докаже обратното. Всъщност не само те, никоя от европейските страни не иска да помага на страна като България - граница на съюза. Защото никой не иска да изпадне в ситуацията на Германия - т.е. да си създаде огромни проблеми пред ежедневната сигурност за сметка на все по-трудно разбираема състрадателност.

Нашите политици ни държат в изумително невежество за това какво предстои да се случи в България. Единственото, което ги занимава, е да ни плашат. Така на практика най-лесно могат и да ни манипулират. В какво се изразява тази манипулация? От една страна, тя служи за оправдание на, меко казано, странното ни поведение към Турция. Българите трябва да повярват, че страната ни няма друг изход, освен да се подмазва на Ердоган. За да не ни накаже с вълна от бежанци. И затова поддържаме исканията й, включително и това за безвизов режим. Което означавалегално да си приемаме бежанците,които получават турски паспорти. И така под формата на турски граждани бежанците да се заселват безпрепятствено у нас (както и в другите европейски страни). Всеки разбира заплахата от възможни етнически дисбаланси, вече очевидни в редица български региони. Да не забравяме, че тези хора вече имат и политическа партия, която е готова да ги представлява и да защитава интересите им.

От друга страна, тази манипулация измества вниманието на хората от проблема с бежанските лагери към проблема с границата. Показните разходки на политици, за да се показва оградата, както и хвалбите за твърдо поведение и категорични условия Европа да ни дава пари, нямат нищо общо с това какво ще правим с тези пари. А с тях ще се строят нови лагери. Защото, докато ни отвличат вниманието с пиарски акции, никой не казва какво става с отмяната на Дъблинското споразумение, което дава възможност бежанците да се връщат в страната, която първа ги е регистрирала.

Не зная колко от българите разбраха защо се получи тежкото напрежение в Гърция с бежанските потоци, чиято човешка трагедия българските медии от сутрин до вечер показваха на гръцко-македонската граница. Истината е, че Гърция отказа и отказва да регистрира като първа страна бежанци. Точно за да не попадне в капана на нарастващ неконтролируемо брой бежанци, които да им връщат страни като Германия.Какво се случва в България?Освен че си ги регистрираме, ние на практика не успяваме да овладеем нелегалния поток, което означава несъстоятелност в борбата с нелегалния трафик - не само на хора, впрочем.

И така ако не отпадне изискването от Дъблин, ние ще трябва да приемаме не само новите бежанци, но и онези, които вече са напуснали България. Така че управляващите трябва да отговорят на два въпроса. Първият е колко са тези бежанци? Постоянното замеряне с числа напълно замъглява картината. Необходима е ясна и коректна статистика, а не онова, с което МВР ежедневно ни дезинформира. Вторият въпрос е къде ще са тези нови бежански лагери, за които на практика Европа ще даде исканите 160 милиона от правителството. Натискът е те да са разположени по границата, от една страна. Или, от друга, в Северозападна България. В първата хипотеза ще се изправим пред драстични промени на етническия баланс в страната. Не зная дали изобщо е необходим коментар какво ще се получи при разполагане на бежански лагери по южната ни граница. Във втората хипотеза ще се изправим пред още по-драстично обедняване и обезлюдяване на и без това най-бедния в Европа регион. Липсата на работа и липсата на перспектива не е възможно да доведат до нормално съжителство. И категорично ще означава оставяне на бежанците на социални помощи от българската държава поради пълна невъзможност да се интегрират чрез пазара на труда.

Така поставен, въпросът за бежанците в България (с етническите и финансови рискове пред националната ни сигурност) изисква да си представим какъв ще е политическият ефект от предстоящото. И разбира се, дава доста възможни отговори за иначе доста странните процеси около президентските избори. Вероятно точно проблемът с бежанците налага прибягването до предсрочни парламентарни избори, които ще гарантират повече сигурност и стабилност на бъдещото правителство при вземане и най-вече налагане на решенията. Очертаващият се сценарий е следният: ГЕРБ налага своя кандидат за президент, който ще трябва да обере всичките негативни реакции, защото ще бъде превърнат в лице на европейския стремеж за превръщане на България в буферна бежанска зона, запазваща старите демокрации от нежеланите.Правителството ще играе ролята на добри патриоти,които нямат друг изход. Ако не се стигне до избор на г-жа Цачева от първи тур, което е реалистично, Борисов обеща предсрочни избори. Това означава желание да се преформатира правителството и да се получи мандат за тежки и неприятни действия (тип "Сириза" в Гърция). Тогава ГЕРБ със сигурност ще се е отървал от реформаторите, патриотите ще са доста подсилени, а парламентът - не така фрагментиран. И заради катастрофичната ситуация, която предстои, ще се търси правителство на националното съгласие, включващо всички политически сили. Така най-накрая всяка опозиция в България ще бъде напълно унищожена и надеждата в едноличната власт като спасение категорично възстановена. А пред България ще се открие бъдеще, напълно приличащо на настоящето във френските и германските етнически гета. Дооцветено с всичките ни проблеми - икономически, социални, етнически, демографски.

Затова ми се струва редно поне да попитаме бъдещите президенти и настоящите политически лидери - какво наистина ще става в България? Защото рискуваме за пореден път с гласовете ни сами да си направим живота тежък и унизителен.

СНИМКА: БГНЕС
Оградата по границата стана като републиканска забележителност, но не решава проблемите ни с бежанците.
Снимка: Панайот Ангарев
Правителството отказва да каже къде ще са новите бежански лагери, за да не предизвика напрежение сред местните жители
68
11227
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
68
 Видими 
09 Октомври 2016 19:09
Има защо да се замислим най-после. Ама надали.
09 Октомври 2016 19:53
Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци
http://www.lentata.com/page_9026.html
Капанът е заложен, остава да щракне.
09 Октомври 2016 19:58
Борисов и тежки и неприятни действия!? Това да го вида, не го вервам...Борисов е хвалипръцко и самохвалко.
09 Октомври 2016 20:03
Буруджиева, кажи за цървулите и бащите, моля ти се.... Другото не ти се удава особено!
09 Октомври 2016 20:07
zzz07
09 Окт 2016 20:03


С кое от написаното не си съгласен, та толкова се вълнуваш от някакви цървули на баща си?
09 Октомври 2016 20:11
"Потоците" на са два, а три. Пропускате разселването по квоти. За момента може да не е чак толкова голямо, но например за унгарците е основно.
09 Октомври 2016 20:11
Буруджиева, кажи за цървулите и бащите, моля ти се.... Другото не ти се удава особено!

Засрами се.
09 Октомври 2016 20:18
От Национална Съпротива готвят мащабен протест срещу ислямизацията на България!


Натисни тук

Готвят лагер за мигранти за 4 км от „Албена“, втори – до „Камчия“…


Натисни тук
09 Октомври 2016 20:24
Зизи07, я пий пак от оная, готината ракия! Я кви готини постове имаше след нея! Няколко души /в това число и аз/ ти вдигаха палчета.
09 Октомври 2016 20:25
А вие защо се правите че не помните какво каза тогава Буруджиева!?
09 Октомври 2016 20:25
Гаранти Коза, разпродаде предстоящото си строителство в Младост на 100%, на богати мигранти, срещу български паспорти, чрез жилище. Честито!

Натисни тук
09 Октомври 2016 20:27
А вие защо се правите че не помните какво каза тогава Буруджиева!?

Абсолютно никак не ме интересува какво кога е казала!
Интересуват ме фактите, които излага! Интересува ме, че родината ни я съсипват!!!
Теб не те ли интересува това? Защо?
09 Октомври 2016 20:27
Това означава желание да се преформатира правителството и да се получи мандат за тежки и неприятни действия (тип "Сириза" в Гърция)

Ето ви едно Асол, примерно!
09 Октомври 2016 20:28
И още един момент. Докато за първия "поток" може и да са пригодния лагерите, за втория и третия не. Правителството ще трябва дълбоко да се "бръкне".
Интересно как баба Гицка с 40+години стаж ще получава 150 лева, а натурализирания и съсед Хасан от афганско, сомалийско ... 1500 евро при това ще живее без пари.
09 Октомври 2016 20:30
Искането на Борисов да отпаднат визите за турските граждани е национално предателство


Натисни тук
09 Октомври 2016 20:31
Така най-накрая всяка опозиция в България ще бъде напълно унищожена и надеждата в едноличната власт като спасение категорично възстановена.

Ако Тиквоний унищожава опозицията, -ъ ? то това е добре дошло за комунетата - би трябвало да се консолидират, най малко. Не ми се продължава...
09 Октомври 2016 20:33
много логика има в това, което е написала Татянчето. Готвят ни за федерати.
09 Октомври 2016 20:33
Интересно как баба Гицка с 40+години стаж ще получава 150 лева, а натурализирания и съсед Хасан от афганско, сомалийско ... 1500 евро при това ще живее без пари.

Ами явно българите сме обречени. Едни ще напуснат България, други просто ще се гътнат, останалите ще се претопят, ислямизират и... край!
09 Октомври 2016 20:34
Не ми се продължава...

Добро решение.
09 Октомври 2016 20:34
Нашите политици ни държат в изумително невежество за това какво предстои да се случи в България

Неведение... другото значи друго.
А нашите политици, червените такива, не ни ли държат в отвратително неведение, че имаме да плащаме още за Белене, защото ще има и други дела и т.н.
09 Октомври 2016 20:37
И така ако не отпадне изискването от Дъблин, ние ще трябва да приемаме не само новите бежанци, но и онези, които вече са напуснали България.
...Защото, докато ни отвличат вниманието с пиарски акции, никой не казва какво става с отмяната на Дъблинското споразумение, което дава възможност бежанците да се връщат в страната, която първа ги е регистрирала.

Вашата партия какво е направила досега относно отмяната на Дъблинския регламент?

Истината е, че Гърция отказа и отказва да регистрира като първа страна бежанци. Точно за да не попадне в капана на нарастващ неконтролируемо брой бежанци, които да им връщат страни като Германия.

Вашата партия предлага ли отказ от регистрация като първа страна на бежанците?

Затова ми се струва редно поне да попитаме бъдещите президенти и настоящите политически лидери - какво наистина ще става в България?

Какво наистина ще стане в България, ако бъде избран президент от вашата партия?

09 Октомври 2016 21:00
А нашите политици, червените такива, не ни ли държат в отвратително неведение, че имаме да плащаме още за Белене, защото ще има и други дела и т.н.

Неадекватна реакция.
09 Октомври 2016 21:04
И затова поддържаме исканията й, включително и това за безвизов режим. Което означава
легално да си приемаме бежанците,
които получават турски паспорти. И така под формата на турски граждани бежанците да се заселват безпрепятствено у нас (както и в другите европейски страни).

Още в началото на статията има дебела и очевидна лъжа. Безвизовото пътуване не означава право на заселване, още повече безпрепятствено. Като започва с такава лъжа, защо да се вярва на останалото?
09 Октомври 2016 21:10
Като започва с такава лъжа, защо да се вярва на останалото?

Ми не вярвай. Докато не ти дойдат на прага...
09 Октомври 2016 21:12
И затова поддържаме исканията й, включително и това за безвизов режим. Което означава
легално да си приемаме бежанците,
които получават турски паспорти. И така под формата на турски граждани бежанците да се заселват безпрепятствено у нас (както и в другите европейски страни).

Още в началото на статията има дебела и очевидна лъжа. Безвизовото пътуване не означава право на заселване, още повече безпрепятствено. Като започва с такава лъжа, защо да се вярва на останалото?

Хванал си някаква неточност но тя не е съществена. Безвизовото пътуване на джихадистите ще е страшно за нас, със или без право на заселване.
09 Октомври 2016 21:25
Хванал си някаква неточност но тя не е съществена.

Същественото е от една страна, че статията не адресира коренът на проблема - социалните системи на ЕС, които го правят примамлив за имигранти, а от друга, че не се споменава за официалната позиция на ПЕС, изказана лично от председателя ѝ Станишев:
Instead of building walls, we need to provide safe and legal avenues for refugees to reach European soil.

Натисни тук
Докато Европа дава на имигрантите всякакви социални благини и охолен живот, те ще напират насам и трудно нещо ще ги спре. И докато Европа не се заеме с първопричината, няма да реши проблема. Пък статии, които вместо да анализират проблема, се занимават с предизборна агитация - хич.
09 Октомври 2016 21:31
Същественото е от една страна, че статията не адресира коренът на проблема - социалните системи на ЕС, които го правят примамлив за имигранти

Тоест си самооборвате/самоотговаряте на това:
Още в началото на статията има дебела и очевидна лъжа. Безвизовото пътуване не означава право на заселване, още повече безпрепятствено. Като започва с такава лъжа, защо да се вярва на останалото?


До отговора че безвизовото пътуване ускорява и улеснява процеса е само една крачка
09 Октомври 2016 21:35
Само си мисля писмено:
1. Всеки уважаващ себе си муслим трябва да има 4 жени, т.е. 75% от мъжете муслими нямат право на жена и семейство.
2. Свързано с първото, 75% от мигрантите са младежи, мъже, 17 - 30 годишни. В нашия случай афганистанци.
3. Северозапада е първата жертва на държавната политика за тотална циганизация на България.
Ако афганистанците, като алфа мъжкари се дислоцират в циганизираният Северозапад, дали това няма да доведе до възраждането му?
А после и в други градове...
09 Октомври 2016 21:38

Харесва ми начинът на мислене на Буруджиева. Изправени сме пред огромен, екзистенциален проблем - довлечен ни от "тъпоъгълните" ЕНП - а имаме правителство, което не вдява какъв риск носят следващите дни за всеки българин. Изумява ме тоталната липса на интелект у управляващите.
09 Октомври 2016 21:46
Същественото е от една страна, че статията не адресира коренът на проблема - социалните системи на ЕС, които го правят примамлив за имигранти


кви социални системи бълнуваш, бе челеби ? ти имаш ли си хабер от кои страни идват бежанците, които идват в Европа, откъде са бежанците, които в момента живеят в Турция, Ливан, Йордания и др. и ролята на Чичо ти Сам да ги демократизира ? Че ти отгоре на всичко беше и от тия дет подскачаше от радост от тяхната демократизация.
09 Октомври 2016 21:46
Истината е, че Гърция отказа и отказва да регистрира като първа страна бежанци.

Въпросното голо твърдение се нуждае от доста солидни доказателства...
09 Октомври 2016 22:06
И затова поддържаме исканията й, включително и това за безвизов режим. Което означава
легално да си приемаме бежанците,
които получават турски паспорти. И така под формата на турски граждани бежанците да се заселват безпрепятствено у нас (както и в другите европейски страни).

И какво я кара да мисли, че мигрантите ще се заселят в България, а не в Германия, Швеция, Австрия, Холандия и т.н. ? Мигрантите не са от тези, които ще ни изкупят земята да я обработват, а просто търсят осигурен живот без да работят. Бях тези дни в Германия, настроенията срещу бежанците там се променят и германците искат депортирането на поне 200 000 с отказан статус. Освен това за тях е пределно ясно, че тези мигранти не стават за никаква по-квалифицирана работа.
09 Октомври 2016 22:10
Бях тези дни в Германия, настроенията срещу бежанците там се променят и германците искат депортирането на поне 200 000 с отказан статус.

Да 200 от Германия, още толкова са в Унгария, австрийците май не са давали данни, но едно 50-100 хиляди ......
И всичко това по "първа регистрация".
09 Октомври 2016 22:11
Патагонец, задаващ риторичен въпрос. Тези 200к ще ни ги пратят тук. Да , да...ще бутнат на пожарникаря няколко милки /еднократно, забележи !/ , а той ще ни обясни че Румето ги е регистрирала тук /сефте/
Капиш ?
09 Октомври 2016 22:13
И всичко това по "първа регистрация".


Бе тези първите големите вълни не ги регистрираха, а директно по канала им ги изнасяха
09 Октомври 2016 22:21
Бе тези първите големите вълни не ги регистрираха, а директно по канала им ги изнасяха

Гърците да. Но и бездруго като минат през Сърбия и Македония излизат от ЕС. Тях сигурно ще ги натътрузат на маджарите.
Което значи че маджарите ще са безмилостни и ще репатрират всичко което могат. Имаше информации и за 200 и за 300 хиляди на тяхна територия, нови.
Но туканка Танов от самото начало чинно си регистрира и ги лови по сръбска и румънска граници. Е които успее де. Колко е успял ... 200 хиляди, 300, повече ....
09 Октомври 2016 22:22
Вашата партия какво е направила досега относно отмяната на Дъблинския регламент?
Вашата партия предлага ли отказ от регистрация като първа страна на бежанците?
Какво наистина ще стане в България, ако бъде избран президент от вашата партия?

Трябва да се вземат строги мерки за пресичането на каналите за трафик на нелегални имигранти. Не можем да решим проблема с нелегалната миграция, ако не пресечем каналите, които извършват дейността си под носа на държавата. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев пред медиите в Харманли. Той подчерта, че до момента няма сериозно наказани трафиканти.
Ген. Радев обясни, че на дипломатическо ниво България трябва да поиска ревизия на Дъблинското споразумение, защото то може да ни уязви. Като втора стъпка посочи по-бързото сключване на споразумение със страните, от които идват нелегалните имигранти за връщането им. „Трябва да имаме ясна национална позиция и на първо място да стоят националните ни интереси“, категоричен бе той.
Натисни тук
09 Октомври 2016 22:27
Ако не се стигне до избор на г-жа Цачева от първи тур, което е реалистично, Борисов обеща предсрочни избори.

Буруджиева може би леко манипулира, щото Борисов такава нещо никъде не е обещавал...
09 Октомври 2016 22:35
Буруджиева може би леко манипулира, щото Борисов такава нещо никъде не е обещавал...

Да видим
Борисов: Подавам оставка, ако Цецка Цачева загуби на първи тур
Натисни тук
Щурчо, какво ще се случи ако Борисов подаде оставка на правителството? Ще се стигне ли до предсрочни избори според теб?
09 Октомври 2016 22:45
Между това да не загубиш на първи тур и да спечелиш на първи тур има доста голяма разлика. Очевадна дори и за хора като Буруджиева.
09 Октомври 2016 22:56
Изумява ме тоталната липса на интелект у управляващите.
А мен - у управляваните. Щото когато бардакът с нашествениците стане пълен , управляващите ще се изнесат - кой на Халкидики , кой в Доминиканската република , а някои ще се залостят в крепостите в Бояна... Но управляваните ще дуат манджата.
09 Октомври 2016 22:57
Между това да не загубиш на първи тур и да спечелиш на първи тур има доста голяма разлика.

Има я. Цеца може да стигне до балотаж, на може и да не стигне. После, ако стигне, може да го спечели, ама може и да загуби. При над 20 кандидати никой не може да спечели на първи тур и балотажът е най-сигурното нещо. Какво Баце е имал предвид под загуба на първи тур можем само да гадаем. По-важното е, че той плаши гаргите, които са се наредили на държавната софра и лакомо кълват всяка троха, изпаднала от закуската, обяда и вечерята му. Загуби ли Баце, губят и те. Това логично сплотява и мобилизира естествения му електорат.
09 Октомври 2016 22:59
Къде е надписът "Платено съобщение" към предизборната изява на другарката Буруджиева?

Що питаш? Да не би да видя под всичките отразявания на Боковите просветления надпис, че съобщението е платено?
09 Октомври 2016 23:05
Борисов: Подавам оставка, ако Цецка Цачева загуби на първи тур

Това е съвсем различен вариант, от този дето го представя Буруджиева...
09 Октомври 2016 23:11
MANRICO,
/:/
...Същественото е от една страна, че статията не адресира коренът на проблема - социалните системи на ЕС, които го правят примамлив за имигранти

......................................................................................
Социалните системи на капиталистическия ЕС са били създадени да примирят недоволството на жертвите на Капитализма и негови творения- безработните и бедните в капиталистическите държави-членки на ЕС! Тези социални системи в ЕС НЕ са били създадени за обслужване на "чужденци"- т.е., на Граждани на държави извън ЕС! И, съответно, ЕС изобщо НЯМА/НЕ трябва да има!/ "социални" ангажименти към такива чужденци! И тъй като става въпрос за Граждани на държави извън ЕС, то грижа/социална и финансова!/ за тях трябва да има ООН, а НЕ ЕС!
09 Октомври 2016 23:13
Това е съвсем различен вариант, от този дето го представя Буруджиева...

Мъ да, бе. Игра на думи, Баце е кът жонгльор
09 Октомври 2016 23:16
От прочетеното набързо разбирам, че Боко е казал, че ще подаде оставка, ако Цачева не е първа на първия тур. Очевидно е, че няма как да се очаква който и да е да спечели президентските избори на първи тур.
09 Октомври 2016 23:58
Още в началото на статията има дебела и очевидна лъжа. Безвизовото пътуване не означава право на заселване, още повече безпрепятствено. Като започва с такава лъжа, защо да се вярва на останалото?

Струва ми се, че точно това означава. Това е механизмът, по който доста българи станаха граждани на други страни.
10 Октомври 2016 00:20
"Бежанците" с турски паспорти и евентуални визи за ЕС едва ли ще се заселят у нас.

Заселването не е единственият проблем. Махането на визите ще позволи на джихадисти да пребивават у нас, съвсем легално, примерно 3 месеца. Ще направят своя мафия у нас и ще изместят нашата - по-големи юнаци са. Постепенно ще подчинят всичко и всички - имунната ни система отдавна е разрушена.
10 Октомври 2016 00:27
От прочетеното набързо разбирам, че Боко е казал, че ще подаде оставка, ако Цачева не е първа на първия тур.

Точно това е казал. Ето от съседната статия:
И отново повтори, че ако двойката не е първа на първия тур на изборите, ще подаде оставка като премиер.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД