:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бай Ганьо си прави изборите и не му дреме

Вместо да оправи бъркотията, забъркана в Изборния кодекс, управляващото мнозинство с радост излезе във ваканция
Снимки: Юлиян Савчев
Бойко Борисов е крупен парламентарен теоретик и практик и мрази да се прави цирк, смята депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева. През февруари 2013 г. Цветан Цветанов докара широките народни маси от ГЕРБ да изпратят "спонтанно" и без цирк вожда и учителя.
И тези избори ги прави Бай Ганьо - вън от съмнение е, след като вчера парламентарното мнозинство прати българския законодатален орган във ваканция до 9 ноември. Мотивът - да не се превръщала пленарната зала в арена на "предизборни циркове". Българи, не ви ли се почива и на вас цял месец през златната есен, при това платено?

Не за първи път депутатите излизат във ваканция предизборно. Правеха го обаче за по-кратък период, а и сега ситуацията е различна. Има ред симптоми, че Ганьо е намислил



доста магарии за вота и след него



Единственият проблем е, че е трудно да разберем Ганьо от ГЕРБ ли е, или членува и в други парламентарни сили. При всички случаи е огромен гьонсурат, не му дреме.

Ситуацията е различна сега, защото на първо място имаме нерешен проблем с квадратчето "Не подкрепям никого". Както "Сега" писа, той може изкуствено да завиши процентите от представянето на кандидат-президентите, след като тези бюлетини се вадят при изчисляването на крайния резултат. Ползата ясно за кого е - за водещия кандидат, респективно Цецка Цачева. Това е изключителен, скандален фокус, който вече половин година отлежава в Изборния кодекс и бе оставен без сериозен нито политически, нито обществен отпор. Управляващите бяха втренчени да прокарат зверски рестрикции - задължително гласуване, но не и електронно гласуване, огромно ограничаване на гласа на българите в чужбина. Преди половин година, за да се замаже ефектът от това, бе приета и възможността бюлетината за изборите да съдържа и опцията "Не подкрепям никого". Е, "щедрата" опция е налице, но гласовете за нея ще участват в избирателната активност, но няма да формират крайния резултат. Преди два дни Петьо Цеков подробно обясни в "Сега" как благодарение и на тази бюлетина Цецка Цачева може да стане президент на I тур. Заради текста "Малка изборна шашма може да направи Цачева бързо президент" социалните мрежи пощуряха. В сайта на "Сега" за по-малко от денонощие коментарът имаше над 110 000 посещения и 4600 споделения през "Фейсбук"- профила на вестника. Хората осъзнаха, че онова, което уж щедро им се предлага от политиците - да зашлевят масов шамар, е капан. Колкото повече се гласува с "Не подкрепям никого", толкова повече се помага на водача в класирането. Към парламента заваляха и протести срещу ограничаването на гласуването във Великобритания и Германия, въпреки многото желаещи.

Най-чистият начин бе парламентът да преразгледа решенията си.



Това следваше, ако преследваше грам почтеност



Но няма да стане, във ваканция е (надеждата сега е в ЦИК, но е спорно може ли да се намеси, след като парламентът е разписал закон; пък и ЦИК е политически орган, ясна е политическата линия на управляващите).

Опозицията, или поне тези политически сили, които се представят за такава, вдигнаха огромен шум след решението на мнозинството вчера. Но има твърде много нюанси. Радан Кънев внесе спешна промяна в Изборния кодекс за българите във Великобритания, но мълчи за опцията "Не подкрепям никого" - знакова пасивност. Не е неочаквано, след като точно Реформаторският блок (Димитър Делчев, ДБГ) настоя през пролетта този вот да се приспада при изчислението на резултата. АБВ също пожела спешни промени в кодекса заради гласуването в чужбина, но замълча за "никого не подкрепям". БСП поиска извънредно заседание на парламента, което да отмени ваканцията, но като други точки в дневния ред посочи преразглеждане на търговското споразумение с Канада и провеждане на парламентарен контрол - пак нито думичка за "Не подкрепям никого". ДПС пък излъчи разнопосочни сигнали - първо лидерът Карадайъ пожела извънредно заседание, но само ако на него Народното събрание се саморазпусне (невъзможна опция, реално в подкрепа на ГЕРБ), после депутати от движението подкрепиха искането на БСП. Накрая и Кънев някак настоя за оставка на управлението. Впрочем, няколко видни социолози се изказаха по темата вчера и я неглижираха - какво толкова, бюлетината "Не подкрепям никого" нямало да окаже влияние на вота. Господа, днес може да не окаже, ама утре да окаже, въпросът е принципен - действителни гласове се отхвърлят от формирането на резултата. Представител на ЦИК заяви, че ако гласовете "Не подкрепям никого" влязат в сметката, може и на II тур да няма избран президент, и тогава не било ясно какво следва.

Пълна бъркотия, забъркана в този парламент от



управляващото мнозинство, което с радост излезе във ваканция



За да бъде ситуацията съвсем парадоксална, формалното предложение дойде от "Атака".

"Изненадани", ГЕРБ ръкостиснаха златния пръст. Присъединиха се БДЦ, депутати на Лютви Местан. Така подхраниха хипотезата, че след президентските избори управляващата коалиция може да се преформатира с все по-широкото участие на български, турски и всякакви други патриоти. Есен е, Народното събрание трябваше да гледа данъчни закони, бюджет, следваше да се произнесе за комисия по повод АЕЦ "Белене" - няма да стане, коалиция "ГЕРБ и приятели" реши да почива.

В парламента има една любопитна дама, която за разлика от други се облича добре и говори интересни работи - Цвета Караянчева. Да я чуем: "Това ли очакват избирателите ни - всеки ден БСП да използва Народното събрание за циркова арена. В петък развяваха байраци, утре какво ще ни се случи - може би някой ще се обеси на балкона?! Не е редно Народното събрание да се превръща в цирк. Има ясни правила при предизборната кампания. Народното събрание няма да провежда пленарни заседания, което не значи, че няма да работи, комисиите ще работят.... Това, което се говори непрекъснато от трибуната, са лъжи. Отново г-жа Корнелия Нинова искаше да ви въведе в заблуждение. Отново повдигнаха темата за бежанците, лагерите и всичко останало, което продължават да дъвчат във времето...."

Разбрахте ли? Опозицията следва да мълчи, в никакви пленарни зали не бива да влиза, теми като бежанци и др. трябва да ги няма - за да е стабилна България.

Бай Ганьо очевидно твърде много се е разпищолил. Толкова много, че не се знае какви са най-големите вреди.

18
8020
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
12 Октомври 2016 20:52
За има-няма и седмица, нароиха сума ти димящи купчинки с една цел - да има в какво да бъркат и го размирисват нашите доблестни журналисти. И така почти цял месец в очакване на..Годо или майка му. А през това време от югоизток ще пристигат нови и нови бъдещи избиратели.
Божидаров
12 Октомври 2016 20:55
Това, което се говори непрекъснато от трибуната, са лъжи.

И ние така мислим!
Освен това четохме вестник, който написа: "Половината от депутатите са мошеници". Предвид възмущението на засегнатите вестникът се поправи:" Половината от депутатите не са мошеници".

ПП. Горното е действителен недействителен случай.
12 Октомври 2016 21:00
По-скоро е инженер Ганев - компютърен специалист. Който се готви и сега да "брои" гласовете. Даже вече е готов с резултатите...
---------------------------
Сайтът на Генек
12 Октомври 2016 21:06

Мошеници. С натиск и плюнка ще прокарат Цецка.
12 Октомври 2016 21:08
А в ролята на Данко Хайрсъзина - "Бъдете здрави".
12 Октомври 2016 21:09
Мошеници. С натиск и плюнка ще прокарат Цецка.

Е, нали е "важно да има приемственост". След като спряха три проекта, сега ще пуснат четвъртия - ТТИП. Иначе все "добри" хора - разбирай за себе си, де...
12 Октомври 2016 21:37
Добре де, след като вече е ясно че "Не подкрепям никого" е капан заложен от Герб, останалите защо ще участват в изборите? Имат право да ги бойкотират - Герб ще бъдат принудени да се откажат от шмекерията. Явно обаче "Не подкрепям никого" устройва всички - да си кротка парламентарна опозиция в тези размирни времена вероятно е по-изгодно отколкото да си във властта и да трябва да спасяваш неспасяемото.
12 Октомври 2016 21:37
Както е тръгнало, нищо чудно да дочакат и четвърта папа да ги погали. А Цецка и яйце да и снесе, фабержево...
12 Октомври 2016 22:49
Това означава че опозицията е спала при приемането на антиконституционната "методика" за избирането на президент и след светкавичното разпускане на НС / след дъжд качулка / се събужда.Така се постъпва само когато се няма желание за промяна на статуквото. СЕГА КАКВО !
12 Октомври 2016 23:09
Само коментар към снимката:
Бойко Борисов е крупен парламентарен теоретик и практик и мрази да се прави цирк, смята депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева
Товарищ борисов, вы большой ученый!!!
12 Октомври 2016 23:50
На последните парламентарни избори колко "недействителни" бюлетини имаше? По подобен начин някои "партийки минаха бариерата( 4% )
13 Октомври 2016 00:46
Бай Ганьо си прави изборите и не му дреме


Да, Бай Ганьо си прави избори и не му дреме на... нали.
Д. Божидаров

Инструментариумът за манипулации е голям и в повечето случаи откровено тъпанарски -методологии изкривяващи изборните норми, дърварско им тълкуване(и то от кого), препращащи норматини текстове, публични медийни внушения от "корифеи" в изборното законодателство без да са юристи, грубо вмешателство и неправилно съставяне на секционни протоколи или направо манипулирането на данните в тях, "грешки" от пренос на изборни данни и информация от книжен на електронен носител, купуване на гласове(тук не говоря за циганските, а за стотици търговски дружества и техните служители, които по правило печелят почти 100% от обществените поръчки в страната), корпоративен вот в това число и вот на общинска и държавна администрация и тяхното обкръжение, груб натиск и направо дирекни заплахи с държавния репресивен апарат - полиция, НАП, всякакви контролни институции и т.н.т.н
13 Октомври 2016 09:20
Не е прост бае ви Ганя, не е прост...
13 Октомври 2016 09:50
Добре обличащата се дама, Цвета Караянчева, е казала къде по-интересни неща:

"На въпрос дали Бойко Борисов е дал разрешение за закриване на пленарните заседания Караянчева каза „да”."

Задава се риторичния въпрос: "Ама той и НС ли командори официално?" Не че не му знаем отговора, де
13 Октомври 2016 10:03
Бойко Борисов е крупен парламентарен теоретик и практик и мрази да се прави цирк



Обаче позата му на снимката - сущий Ленин пред "масите"
13 Октомври 2016 10:47
Двама приятели си говорят и единият вика на другия: – Днеска пускам първи канал – Цецка Цачева и Бойко Борисов. Превключвам на втория – Цецка Цачева и Бойко Борисов. Обръщам на третия – Цецка Цачева и Бойко Борисов. Страх ме е да пусна п*рно канала!
13 Октомври 2016 11:26
13 Октомври 2016 12:01
Диян Божидаров
Но снимката, снимката!
"Бойко кръстник на свиневъдите!". И позата, на гордия с титлата си капо!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД