:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Токио оряза $2 млрд. от разходите за олимпиадата

МОК ще допринесе с $1.7 млрд. за провеждането на игрите
Снимка: МОК
След срещата на Томас Бах с губернаторката на Токио разходите за игрите се оказаха намалени с още $1 млрд.
С $2 млрд. са съкратени разходите за олимпийските игри в Токио 2020, стана ясно след среща на президента на МОК Томас Бах с новоизбраната губернаторка на японската столица Юрико Коике. Двамата са решили да се създаде работна група от членове на МОК, оргкомитета на игрите, японското правителство и градската управа, която да доразработи детайлите по плана за орязване на бюджета.

Срещата Бах-Коике идва по-малко от месец след като комисия, назначена от губернаторката излезе с доклад, от който стана видно, че разходите за Токио 2020 са се увеличили 4 пъти над предварително планираните и ще достигнат $30 млрд. Комисията излезе и с предложения за местене на някои спортове в други градове, за да се използват съществуващи съоръжения, като бе пресметнато, че това ще спести около $1 млрд. Най-фрапиращо бе решението гребането и кану-каякът да бъдат пратени на 400 км - в Томе, където има готов канал.

"Постигнахме почти $2 млрд. спестявания и МОК ще допринесе с $1.7 млрд. Ето защо съм щастлив, че ще продължим сътрудничеството си, за да направим Токио 2020 устойчиви и реално осъществими игри", заяви Бах и така стана ясно, че са постигнати още икономии.

Думите на Бах означават също, че протестите на световните федерации по гребане (FISA) и кану-каяк (ICS) състезанията да бъдат върнати на планираното място - залива на Токио, няма да бъдат уважени. От оргкомитета направо съобщиха, че засега единственият разглеждан вариант е гребният канал в Томе, като се провеждат консултации с FISA и ICS, за да се постигне приемливо решение.
958
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД