:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЦСКА-София" ще играе един мач без публика

Наказанието е заради поведението на феновете в двубоя с "Левски"
СНИМКА: БГНЕС
Феновете на "ЦСКА-София" направиха зрелищна хореография в събота, но след това натресоха на клуба глоби за общо 8300 лв.
Отборът на "ЦСКА-София" ще играе на празни трибуни следващия си домакински мач от първенството на Първа лига. Това реши Дисциплинарната комисия към БФС на свое заседание. Наказанието е за двубоя срещу "Локомотив" (Пд) на 29 октомври. Причината за него са ударените с бутилки футболисти на "Левски" по време на дербито в събота. Санкцията за подобни действия е 1000 лв. глоба и предупреждение за лишаване от домакинство. При "червените" обаче става дума за рецидив и вместо с лишаване от домакинство те са наказани с един мач без публика.

"ЦСКА-София" получава още няколко наказания, като общата глоба, която ще трябва да заплати клубът, достига 10 300 лв. За хвърлената срещу собственика на "Левски" Спас Русев сигнална ракета глобата е 3000 лв., а за предметите по терена - 2000 лв. За хвърлени бомбички санкцията също е 2000 лв., а за уцелените играчи на "сините" - 1000 лв. Още 300 лв. ще се платят за нерегламентирано използване на факли и димки от запалянковците на тима. Отделно от това помощникът на Едуард Йорданеску - Богдан Първу, е глобен с 2000 лв. и лишаване от права за 1 мач заради обида на длъжностно лице.

"Сигналната ракета, която падна до собственика на "Левски", почти не е описана в доклада на делегата Стоян Велчев, но клубът ни сезира за нея. В докладите не са описани и случаите на пострадалите футболисти. "Левски" обаче е представил записи, на които се вижда как двама техни играчи са ударени с предмети вътре на терена. Попадението на ракетата е почти пряко - в средата на ложата. Това е недопустимо, но сме наложили максималната санкция според дисциплинарния правилник", обясни шефът на дисциплинарната комисия Юрий Кучев.

Другият участник в мача - "Левски", ще трябва да плати общо 4300 лв., като те също са заради действията на феновете. От тях 300 лв. са заради хвърлени димки и по 2000 лв. за хвърлени бомбички и предмети по време на мача. Освен това "Левски" ще трябва да плати и щетите, нанесени от неговите привърженици на ст. "Васил Левски".
1146
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД