:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 560
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цветанов обърна НС в трибуна за предизборна агитация

СНИМКА: БГНЕС
Цветан Цветанов би трябвало да бъде наказан заради агитация в парламента.
Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов пристъпи заръката на премиера и собствената си закана парламентът да не се превръща в арена на предизборна агитация още в първите минути от възобновяване на работата на НС. Увлечен да атакува опозицията, че ползва трибуната с предизборна цел, той обяви: "Вие (БСП) искате да провокирате парламентарно противопоставяне, но обществото вярва на партия ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов. Сигурен съм, че от вашата парламентарна група, ваши общински съветници или поне кметове, ще гласуват с бюлетина с номер 17, защото това е печелившо", обяви той. Четин Казак от ДПС веднага го обвини, че нарушава разпоредбата на Изборния кодекс, която забранява агитацията в държавни учреждения. За това нарушение законът предвижда глоба от 300 до 1000 лв. "Не очаквах да сте с толкова крехка психика и да се подадете на агитация от народния представител Цветан Цветанов, но ще сезирам компетентните органи", предаде се водещият заседанието Димитър Главчев от ГЕРБ. Шефът на правната комисия на НС Данаил Кирилов пък защити съпартиеца си Цветанов с думите, че парламентът бил арена за политически дебати. "Ако смятате, че НС не е държавно учреждение, което да попада в обхвата на забраната, тогава с какви мотиви прекъснахте работата му? Нали с този мотив приехте тази почивка - да не става НС арена на предизборна агитация. Кога бяхте искрени?", контрира Казак.

Цветанов причини още един скандал в пленарна зала с внесеното от него ad hoc предложение НС да не заседава само между 2 и 4 ноември. Опозицията протестира, че се нарушава правилникът - подобна точка в дневния ред липсваше, бе внесена устно и не се проведоха дебати. Управляващите обаче пренебрегнаха възраженията и одобриха предложението на Цветанов.

1
1527
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Октомври 2016 20:19
Отдавна някой им беше казал правилно: ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ.....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД