:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦИК продължава да раздава пари без критерии

ЦИК продължи традицията да гласува медийни пакети без всякаква обосновка и анализ и дори често в противоречие със собствените си правила. Вчера лидерът на партия "Българската пролет" и независим депутат Велизар Енчев предостави почти половината от 40-те хиляди лв., които бюджетът му отпуска за допитването на 6 ноември, на телевизия "Евроком". По неясни причини кабелната програма се превърна в любимата медия на малките партии и на инициативните комитети, регистрирали се за участие в двете кампании. Самият Енчев води предаване в ефира на "Евроком", което също не направи никакво впечатление на членовете на ЦИК. Само вчера комисията утвърди споразумения на "Евроком" с партии и комитети за близо 60 000 лв.

В същото време ЦИК отказа да утвърди договор между ЕНП и сайта "Клуб Z" на стойност 720 лв. За сключването на споразумението гласуваха осем души, а трима се обявиха против. Техният коментар бе, че тъй като е сайт, "Клуб Z" не може да се счита за доставчик на медийна услуга. Минути по-късно с осем гласа "за" и четири "не" ЦИК прие да се сключи договор за 6000 лв. между коалицията, издигнала Татяна Дончева, и друго електронно издание - "Медиапуул". В началото на предизборната кампания ЦИК реши да забрани на регионалните и на онлайн медиите да кандидатстват за държавно финансиране. След като ВАС анулира решението, комисията върна регионалните медии, но не и сайтовете. При второто обжалване ВАС реши да остави на ЦИК преценката кои интернет медии имат и кои нямат право да участват в кампанията.
921
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД