:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кого да пратим да замете зад Кристалина?

Премиерът Бойко Борисов така и не разбра за какво служат комисарите в Брюксел
Светослав Терзиев
Голяма беля си взе премиерът Бойко Борисов с еврокомисарката Кристалина Георгиева и ще пати още, защото не се научи как се работи с еврокомисари. Неговата способност да трупа грешки създаде българска школа в брюкселския фолклор. Зрелището "България праща еврокомисар" се изпълнява поне по два пъти във всяка еврокомисия, откакто неговият глас има значение за формирането й.

България доказа в Европа, че рано или късно се явява на поправителен изпит в Брюксел заради кадровика Борисов, защото от дългата резервна скамейка на ГЕРБ с "дялани камъни"



избира все нещо недодялано



През първия си премиерски мандат се яви на поправка прекалено рано заради некачествената кандидатура на Румяна Желева, а през втория си мандат твърде късно разбра, че се е оставил да го разиграва една международна кариеристка, която най-малко мисли за интересите на България. Сега правителството е изправено пред двойна задача, за да спаси преди всичко образа на ръководителя си, който никога не поема отговорност за своите грешки: първо, да замете гафа с оставката на Кристалина Георгиева и да го представи като повод за национална гордост; второ, да намери кандидат за еврокомисар, който да получи нещо повече от символичен пост, както стана след провала на Желева.

Борисов заяви в неделя, че няма да бърза, защото Георгиева имала още два месеца преди да напусне Еврокомисията, но още на другия ден се обади на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер да го пита какъв ресор би предложил на България, за да му търси подходящ човек. Нашата комисарка, която се видя принудена да слезе от най-високата позиция в Европа, предлагана досега на България, се изложи пред света с нелепата си амбиция да оглави и ООН. Така нанесе двойна вреда, защото заради нея държавата дълго няма да има лице да кандидатства за такива престижни постове. С внезапното си излизане в едномесечен отпуск заради кандидатурата си в ООН и с двата си довършителни месеца за опаковане на багажа си в централата "Берлемон" Георгиева убеди Юнкер, че спокойно



може да се оправя и без български комисар



Германия като най-голям донор в бюджета на ЕС с радост прие допълнителното натоварване на своя комисар за дигиталната икономика Гюнтер Йотингер. Той ще контролира и бюджетния ресор на ЕК, който бе изоставен от нашата комисарка във възлов момент - когато се прави междинен преглед на изпълнението на многогодишната финансова рамка на ЕС (2014-2020 г.) и когато се пише бюджетът за 2017 г.

"Няма система за наследственост, т.е. нова българска кандидатура със сигурност не получава автоматично същия портфейл. Ще бъде много трудно, но според мен трябва да стои като задача да се съхрани и запази портфейлът, който имаше г-жа Георгиева - това е, от една страна, вицепрезидентското място плюс бюджет - и вероятно една от най-отговорните позиции", заяви вчера пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев. Ясно е, че правителството вече се е примирило със загубата на ресора. За да не признае провала си, премиерът Борисов изпреварващо успокои обществото, че Георгиева вече си е свършила работата за България и сега отива на друго място с не по-малко отговорна работа, за да върши нови добрини за родината си. Рано е да се гадае каква ще е ползата от измислената специално заради Георгиева длъжност в Световната банка, но връщането й там, откъдето се появи за първи път в българското публично пространство, обещава поне една полза - ще ни помогне да я забравим, защото ще загуби публичност.

Така няма да се занимаваме повече с нейните прекомерни прищевки, а ще можем



да се фокусираме изцяло върху премиера Борисов,



който носи отговорност както за нейните интриги, в които се остави да бъде забъркан, така и за последиците от безславното сдаване на възловия пост в ЕК. По всичко личи, че неговото лутане в европейските коридори продължава, въпреки че вече утъпка магистрала от София до Брюксел с честите си пътувания. Той така и не разбра за какво служат комисарите и продължава да си мисли, че чрез тях всяка страна праща свой лобист в ЕК. В клетвата им при встъпване в длъжност пет пъти се казва с различни думи, че не обслужват своята държава, а интересите на общността. Но Борисов не се интересува от празни приказки. За него са важни фактите и не се стеснява да злепоставя на висок глас себе си, българския представител в ЕК и собствената си държава. Ето дадения от него модел на европейско мислене: "Знаете, от 12 милиарда (евро) бюджетът на България стана 15 милиарда следващите години, така че тя (Георгиева) изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой, който в сферите - дали екология, дали регионално развитие - там, където България най-много има нужда, ако можем там да се преборим".

Едва ли друг правителствен ръководител би признал така грубо, че националният еврокомисар дърпа чергата към своята държава. С подобни думи Борисов предупреждава другите държави:



Внимавайте какъв ресор давате на българския комисар!



Ако Георгиева е държала в зависимост Борисов чрез бюджета на ЕС (на него му го пускат, на други премиери го спират) и ако бюджетният контрол е бил така натъкмен, че България да изглежда най-непорочна (през последната година не са открити никакви нарушения в харченето), можем да си обясним защо е бил така склонен да изпълнява желанията й. Изявлението му идва в много неподходящ момент, защото някои държави недоволстват от бюджетната политика на ЕК. Последния камък по стъклата на "Берлемон" хвърли румънският премиер Дачан Чолош (бивш еврокомисар), който бе цитиран вчера от британския "Дейли експрес". Според него ЕС иска милиарди евро от страните членки, вместо да се опитва да ги печели сам. Той заплаши, че страната му ще преразгледа размера на средствата, които внася в съюза, и се присъедини към искането на италианския премиер Матео Ренци за ревизия на бюджетната практика в ЕС. Чолош заяви: "Нашата идея е да предприемем краткосрочни мерки за незабавни резултати, да вдъхнем на гражданите доверие, че независимото (от правителствено влияние - бел. ред.) управление може да доведе до резултати". Като "бистришки тигър" Борисов му вдигна такава удобна топка, че няма как да не я забие във вратата на ЕК.

Нещо повече, без да се замисли, че след излизането на Кристалина Георгиева няма да се съставя нова Еврокомисия, а ще се попълва сега действащата, нашият премиер се засили да избира ресор, който най-добре би обслужил България. Той заяви, че би се задоволил с вече заетите ресори екология и регионална политика, без да се интересува чии комисари ги управляват. Ако екологията е поверена на комисаря Кармену Вела от остров Малта, регионалното развитие се контролира от румънската еврокомисарка Корина Крецу. Нито едната, нито другата държава биха погледнали с добро око на Борисовата претенция. Малта съчетава екологията с много важната за нея политика в рибното стопанство, а Румъния се интересува не по-малко от България от строителството на инфраструктура с бюджета на регионалната политика. Дори да се допусне, че председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, който пише писма със саморъчни сърчица на Борисов, се поддаде отново на чара му ("сам договорих зам.-председателски пост" - ББ), едва ли ще посегне на неовакантен ресор, защото ще създаде впечатление, че нечий комисар не се справя добре и трябва да бъде сменен с по-добър, български.

Затова няма смисъл да се гадае дали вицепремиерът Томислав Дончев, екоминистърката Ивелина Василева или регионалната министърка Лиляна Павлова стават за комисари. Юнкер вероятно



ще измисли несъществуващ ресор,



както стана през 2007 г. при включването в действащата комисия на Жозе Барозу на първия български еврокомисар Меглена Кунева. Тя оглави ресора за защита на потребителите, който сега е пръснат на различни места (при чехкинята Вера Юрова, която отговаря също за правосъдие и равенство на половете, и при литовеца Витянис Андрюкайтис, отговарящ за здравеопазване и безопасност на храните). Борисов напразно изключи от вероятните кандидати президента Росен Плевнелиев. Може да се окаже, че от кумова срама Брюксел търси не човек за работа, а създава работа за човек с универсални заложби. А какъв по-подходящ от Плевнелиев, който за пет години натрупа опит да не прави нищо. Като пламенен лобист на Кристалина Георгиева той би могъл да изпълни задачата да замете всичко, което тя и Борисов не биха желали да излиза наяве в Брюксел.

Карикатура: Христо Комарницки
Туш!!!
Снимка: Европейската комисия
Еврокомисарката Кристалина Георгиева има нужда от наследник, който да замете следите й в Брюксел.
49
10063
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
31 Октомври 2016 19:54
Нашата комисарка, която се видя принудена да слезе от най-високата позиция в Европа, предлагана досега на България, се изложи пред света с нелепата си амбиция да оглави и ООН.

Няма страшно, на заместника й вече са му вдигнали мерника.

След като е толкова некадърна, каквато се стреми да я изкара авторът защо въобще са й поверили тази позиция? И защо отново й предлагат висока позиция в СБ?
Тя и амбицията на другата кандидатка се оказа нелепа както се разбра от резултатите от гласуването. По тази логика всеки, който не е спечелил поста е с нелепа амбиция и трябва да си подаде оставка от всички постове, които заема.
31 Октомври 2016 20:00
Кого да пратим да замете зад Кристалина?


По-правилно би било да се каже Кой да пусне водата след Кристалина. Че много миши.
31 Октомври 2016 20:11
Според терзиев, новио български еврокомисар ке биде Плевналиев.
Де, да видим...
31 Октомври 2016 20:22
Залагам на Цветан Цветанов!Хвала!
31 Октомври 2016 20:31
Г-н Терзиев
31 Октомври 2016 20:53
За Терзиев
А патагонецът да се научи да чете и между редовете
31 Октомври 2016 21:34
"След като е толкова некадърна, каквато се стреми да я изкара авторът защо въобще са й поверили тази позиция? И защо отново й предлагат висока позиция в СБ?"

***
Няма предел за човешката глупост (термина наивност в случая е твърде слаб)!
31 Октомври 2016 21:40
А за СЕТА,ни дума,ни вопъл,ни стон. Old school журналист
31 Октомври 2016 22:50
А за СЕТА,ни дума,ни вопъл,ни стон.

И за мача 'Арсенал' - 'Лудогорец' - също....
31 Октомври 2016 23:49
Когато една нация няма мъже етиктуп(чети наопаки като бай йух) като криСталина командват!
01 Ноември 2016 04:31
заради нея държавата дълго няма да има лице да кандидатства за такива престижни постове. 
държавата ще се засрами?
01 Ноември 2016 07:36
Бактън от глуповати куманезки баналности само и само да се плювне по ББ.
терзиев почва да се повтаря като развалена грамофонна плоча.
01 Ноември 2016 08:39
При толкоз омраза към Кристалина някак увисват твърденията за някакви поразии, които била натворила в ЕК.
Колко му е някое и друго фактче да се изнесе. Да знаем и ние хем в какво точно сме се изложили. Не бива да има тайни между добри приятели...
И за СБ как да разбираме внушението, че се управлява от някакви бавни аверчета на Георгиева, дето й измислили специална позиция и то СЕО...
Хем се изложила в ЕК, хем я викат да ръководи СБ, че и там да се изложи, демек... Хем и Боко да изложи още повече...
Щото доста болшевистко се получава - каляме някого с немотивирани твърдения, които даже логически си противоречат...
01 Ноември 2016 08:56
дъртреалист
01 Ное 2016 08:39


Ако сега Владислав Горанов рече да напусне правителството, за да стане Генерален директор на овеса и ечемика във фонд "Земеделие", с аргумента, че парите и хората винаги ще има някой да ги управлява, ама овеса и ечемика не, нормално ли ще ти се види или и ти ще влезеш в партията на болшевиките?
01 Ноември 2016 09:25
"...Така няма да се занимаваме повече с нейните прекомерни прищевки, а ще можем
да се фокусираме изцяло върху премиера Борисов, ..."


А, ето къде бил ключът за мазата.
01 Ноември 2016 09:44
хем я викат да ръководи СБ

Това внушение е много тъпо. Постът, който възнамеряват да й поверят в СБ е много висок, но няма да ръководи СБ.
01 Ноември 2016 09:50
Г-н Терзиев,

Не Ви ли омръзна/омръзва да изливате само отрова в това издание ? Защо ПОНЕ ВЕДНЪЖ не напишете една "позитивна статия" (да дадете "силен сигнал и ясен знак" откъм Брюксел ) за/ към изтерзания български народ, така жестоко експлоатиран от омразния Ви ГЕРБ на постоянно осмивания от Вас Бойко Борисов, който - защо ли, печели избори след избори, млатейки любимата Ви червена столетница като шкембе у дувар (мачé у дирек ) ?!? ...

P.S.: Разбираемо за публиката тук е, че чинно си заработвате надника пред този, който Ви плаща (със сигурност добрата ) заплата, но, както е казал по-горе един колега-форумник, добре е да смените вече плочата ! Ушите ни хванаха мазоли от това (а ла Мирча Кришан ) "ГЕРБ са прости гадове, а Борисов е тъп и льош"...
01 Ноември 2016 09:55
Ако някой се е определил като патагонец,
може би е истински патагонец!
01 Ноември 2016 10:03
няма да ръководи СБ

сигурно, сигурно..., щом ти казваш...
01 Ноември 2016 10:06
Велик е нашият войник! Велик! Велик! Велик!
01 Ноември 2016 10:11
Ако сега Владислав Горанов рече да напусне правителството, за да стане Генерален директор на овеса и ечемика във фонд "Земеделие", ..., нормално ли ще ти се види или

Бе много енигматично се изразявате. Любим похват - недомлъвки, намеци, подхвърляне на внушения. Оставяш въобръжението на опонента дадоизгради клетката си по избор.
Само че и други сме я карали тази школа...
...
Сега да не излезе, че ми е тумнало да защитавам специално стрина или Боко...
но не ми е приятно форума, че и газетата да се превръщат в място за надплюване...
Наместо да са Форум за борба на идеи, за сравняване на факти и заключения,
да се спори с интелект и логика,
а не чрез цинизъм и зловоние...
01 Ноември 2016 10:46
цинизъм и зловоние...



(от доста дълго време, по-точно - след изборите през 2009 ).
01 Ноември 2016 10:50
Все пак е добре, че не се опитаха да ни натресат К.Г. за президент. Надявам се и Ц.Ц. да се размине с тази функция.
01 Ноември 2016 10:55
Оставяш въобръжението на опонента дадоизгради клетката си по избор.
Само че и други сме я карали тази школа...


И как е? Справя ли се? ВъобрАжението, зер, как кой! Какво казва школата, дето сте я карали и вие, за две грешки по Фройд и един странен избор (що пък ... клетка!) в едно изречение? И не е въображението, не еее ... Подсъзнанието е, което ни прави номерцата.
01 Ноември 2016 10:58
Не се възхищават от Боко! Я какви магистрали! И от Кристалина! Я с какво хубаво бюро я наградиха! Лоши, лоши хора!!!
01 Ноември 2016 11:06
сигурно, сигурно..., щом ти казваш...

Не защото аз казвам, а защото ръководителят на СБ е известен и не се е чуло да искат да го сменят.
01 Ноември 2016 11:08
А бе в този форум едни хора защо си мислят, че някой като не харесва ГРБ и Борисов, обезателно е фен на БСП и получава заплата оттам? По своите отношения с ГРБ ли съдят?
01 Ноември 2016 11:11
"Хем се изложила в ЕК, хем я викат да ръководи СБ, че и там да се изложи, демек... Хем и Боко да изложи още повече..."

Хубав въпрос; отговорът според мен е следния:

Прибираме си я на завет, да си върши работата в СБ и да не се показва много - много пред прожекторите, щото има известно недоволство към нея, един евродепутат правеше едни намеци за нек'ви разходи и т. н., дайте да я покрием, докато всичко отшуми и се забрави.
В СБ няма да се изложи.
01 Ноември 2016 11:15
"А бе в този форум едни хора защо си мислят, че някой като не харесва ГРБ и Борисов, обезателно е фен на БСП и получава заплата оттам?"

Щото няма какво друго да кажат, а като кажат БСП, после може да кажат нещо за омразното комунистическо минало, за партийците и техните чада, за туй, че още не "моем да се опраим" от управлението на бившето БКП, за ролята на "зловещото" ДС и оттам до лошата Русия и подполковника е една крачка, демек варианти за дълги постинги и мрънкане бол.
01 Ноември 2016 11:32
Премиерът Бойко Борисов така и не разбра за какво служат комисарите в Брюксел

Светослав Терзиев
01 Ноември 2016 11:38
Вопълът на Nostradamus за любов и изящна словесност
млатейки любимата Ви червена столетница като шкембе у дувар (мачé у дирек ) ?!? ...
01 Ноември 2016 12:23
Светослав Терзиев


Я раздуй, Бай Груй! http://www.duma.bg/node/134889
Трагикомична опера в 3 действия
Либрето: Велислава Дърева
Действащи лица:
Бай Груй (също Бай Туй, Бай Онуй, Бай Х*й, Бай Who) - брутален мутро-gangsta-чалга баритон
Бай Ганьо - бас
Бай Тошо - баритон
Големанов - тенор

01 Ноември 2016 12:27
По тази логика всеки, който не е спечелил поста е с нелепа амбиция и трябва да си подаде оставка от всички постове, които заема.

Да - дори Веселина го разбра след като разбомбиха посолството в Бенгази и се покри за едни години. Преди да се съвземе за нов полет. Ама "дубльорката" й в Европа няма толкоз акъл. Защото е от сталь
01 Ноември 2016 17:15
Щото доста болшевистко се получава - каляме някого с немотивирани твърдения, които даже логически си противоречат...

Ами противоречат си, ама плюещите не ги забелязват.
Ако К.Г. е толкова некадърна, защо досега е заемала "най-високата позиция в Европа, предлагана на България" (цитат от статията)?
Хем на К.Г. не й пукало за България, хем:
"Знаете, от 12 милиарда (евро) бюджетът на България стана 15 милиарда следващите години, така че тя (Георгиева) изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой, който в сферите - дали екология, дали регионално развитие - там, където България най-много има нужда, ако можем там да се преборим"

Авторът твърди, че го е казал Б.Б. Но и това било лошо, защото "националният еврокомисар дърпа чергата към своята държава" и щяло да се изтълкува зле.
Значи има полза за България от К.Г., но тя просто не бива да се афишира.
Все едно в ЕК не са запознати с финансите на ЕС, та казаното от Б.Б. ги да ги впечатли толкова много.
Твърдението за "измислената специално заради Георгиева длъжност в Световната банка" също е смехотворно. Защо авторът не се пробва да види дали пък и за него няма да измислят подобна длъжност? СБ едва ли е организация, която събира провалили се политици да им дава високоплатени служби, особено когато се касае за разпореждане с милиарди долари.


01 Ноември 2016 17:53
Г-н Ивайло Калфин би бил добър еврокомисар, струва ми се.



01 Ноември 2016 19:56
Г-н Ивайло Калфин би бил добър еврокомисар, струва ми се.

Да.
02 Ноември 2016 08:05
И не е въображението, не еее ... Подсъзнанието е, което ни прави номерцата.

А може би и двете.
Подсъзнанието носи негативната нагласа, а въобръжението (съзнанието) я развива практически.
А ключът е в негативизма.
Когато постоянно ти се внушава, че всичко е гадно, ти автоматично подбираш само негативните възможности за да си дообясниш реалността..
Така работят гадните намеци.
И понеже предварително си пренебрегнал позитивните възможности - оставаш в клетката на негативните.
Но... негативното мислене е заключващо.
А позитивното разрешава развитието, търси възможности - ДА СТАНЕ.
Знаем, че мисълта създава реалността.
Пример: не може да успееш да ПРОЕКТИРАШ (с мисълта!) и построиш къща, ако си убеден, че пясъкът не става за строителен материал, понеже се рони, като изсъхне (реално познание от плажа).
...
Негативизмът е нормално явление, има хора с такава нагласа, грачат, прокобват, но остават единици.
Но когато ни подават негативизъм в системен порядък - имаме враждебен акт.
Във форума системно се насажда негативизъм.
България е най-гадната държава; българите са най-простите; стрина е куха лейка и непременно е откраднала много пари; всичко което Бойко прави или каже е лошо; открили са ни нефт - ще ни го откраднат; ще открият и газ - НЯМА...; и т.н. и т.н.
Когато се каже, че ВСИЧКО Е ЗЛЕ - нещата са приключени.
Това е смъртна присъда.
02 Ноември 2016 08:49
Дърто, тя таз - Кристалната до сега на к'во беше началник, не ли на социалните помощи за циганите в глобален мащаб? Е, тя докато е била началник там нек'ъв, как това се отрази благотворно на наш'те и чужди цигани? А на тебе лично?!
Верно, аз (и всички други, които мислят като мен) не можем да посочим нито един неин, конкретен пропуск в цялата и кариера на "успял човек".
Но никога - ама никога! - не изпускаме из предвид важният факт, че посочената, в качеството си на администратор, би трябвало досега да е материализирала тази своя прочута компетентност (интелектуална колосалност) в поне един някакъв (къв да е) документ! От който животът на всички нас веднагически да се е обърнал към по-добро... Хайде сега - като ти е толкова мила на душата! - ти цитирай този документ!
Обещавам да го прочета, и след като се убедя, че той наистина с нещо пряко е допринесъл за подобряването на живота в глобален мащаб - да се гръмна публично пред целия форум!
02 Ноември 2016 09:02
Негативизмът е нормално явление, има хора с такава нагласа, грачат, прокобват, но остават единици.
Но когато ни подават негативизъм в системен порядък - имаме враждебен акт.
Във форума системно се насажда негативизъм.
България е най-гадната държава; българите са най-простите; стрина е куха лейка и непременно е откраднала много пари; всичко което Бойко прави или каже е лошо; открили са ни нефт - ще ни го откраднат; ще открият и газ - НЯМА...; и т.н. и т.н.
Когато се каже, че ВСИЧКО Е ЗЛЕ - нещата са приключени.
Това е смъртна присъда.

Ееехх... Чорбаджийски го е казал много точно

— Ще видим — упорства Чушката, — ще видим на какво ще заприлича. — И като помълча малко, пак измисли нещо: — Нова ограда, хубава градина, а читалищното здание вехто, изпокъртено. На гол корем, значи, чифте пищови.
— И него ще изкърпим и ще го боядисаме — отвърнах аз, като мислех, че вече съм го обезоръжил. До есен и него ще направим като ново.
— Аха, харчете, пилейте! И баба знае тъй. Нали не излиза от вашите джобове, нали с нашите левчета, дето ви ги даваме всеки месец, се разпореждате, може и главите си да боядисате, ама да знаете, че сметка се държи. Нека дойде годишното събрание да ви прегледаме тефтерите, че тогава ще видим! Тогава ще си поприказваме и ще видим кой е кум и кой сват!
И като плю на тротоара, забърза нервно към чаршията.
Гледам дръгливия му гръб и си мисля: съвсем чистокръвен българин трябва да е този Тотьо Чушката — все мърмори, все критикува, все не харесва и никой с нищо не може да му угоди.

02 Ноември 2016 09:11
Чудесен хейтърски пример даде със себе си ...
Грам идея нямаш какво прави стрина ти,
но си убеден, че го прави зле.
02 Ноември 2016 14:50
Г-н Терзиев, ченгето винаги остава ченге и Вие го показвате коментирайки сегашния президент. Той направи много повече за България и нашето достойнство , отколкото Първанов -Гоце за два мандата. Не мога да си спомня нещо , което Първанов е направил за България освен :
- подкрепа за свободното слово -БТВ и Иво Инджев;
- ловни подвизи ;
- тройната коалиция и слугуване на Ахмет Доган;
- "голям шлем" на енергийната зависимост от Русия.
02 Ноември 2016 18:09
Г-н Терзиев, ченгето винаги остава ченге и Вие го показвате коментирайки сегашния президент. Той направи много повече за България и нашето достойнство , отколкото Първанов -Гоце за два мандата. Не мога да си спомня нещо , което Първанов е направил за България освен :
- подкрепа за свободното слово -БТВ и Иво Инджев;
- ловни подвизи ;
- тройната коалиция и слугуване на Ахмет Доган;
- "голям шлем" на енергийната зависимост от Русия.
02 Ноември 2016 22:10
Що се прайш на мотика, бе Дърто! Що, кат си толкоз ербап да даваш квалификации,не отговори по същество; не цитира един едничък, конкретен властнически акт на Кристалната, с който статуквото да е било преобърнато в по-добро за всички нас (включая теб самия) ? Опитвам се да ти подскажа схемата, по която става нейното издигане в култ, ма ти само се пънеш и само повтаряш, че това е хейтърска уйдурма. Кое ми е хейтърското - това, че гледам с подозрение и омерзение на примитивния медйно-политически напън да ми пробутат някаква дунда за първокласен експерт, без никаква, конкретна обосновка, това ли? Ми те всички политици и медийни експерти все по тоя начин бяха превърнати в обект на примитивно, култово преклонение...
Понеже си уверен, че позитивното мислене твори действителността, хайде да те помоля нещо за "лека нощ". Вземи, че си помисли преди заспиване да намеря сутринта в левия си чорап една пачка евраци. Като ги намеря, ще ти се обадя да те поздравя за правилната ти гражданска позиция и да се покая за моята.
02 Ноември 2016 22:14
stanmar-е, не оспорвам липсата на заслуги първанови дори подкрепям. Обаче твърдението за направено от последния президент се нуждае спешно от аргументи.
03 Ноември 2016 01:11
СБ едва ли е организация, която събира провалили се политици да им дава високоплатени служби, особено когато се касае за разпореждане с милиарди долари.

А каква е според теб?!
03 Ноември 2016 08:54
примитивния медйно-политически напън да ми пробутат някаква дунда за първокласен експерт, без никаква, конкретна обосновка

Значи, ако не е доказано добра, следва, че е доказано зла?
Къде са ти доказателствата, че е зла?
Просто си изначално негативен. НАдъхан от идеологическа обработка, а не от реални факти, както видяхме..

03 Ноември 2016 09:37
Кого да пратим да замете зад Кристалина?
Гледам във форума някои вече усърдно замитат.
03 Ноември 2016 11:00
Не казвам, че е добра или зла. Казвам, че освен за себе си, за никого друг, не е направила нищо добро и полезно. И за трети път ти повтарям да дадеш доказателства за обратното. След като по никакъв начин не мога да разбера как тук коментираната особа е допринесла за облагородяването на живота ми, нищо не и дължа. Тя не ме познава и аз не я ознавам. Който я харесва - да си я издига/сваля където и когато иска. На мен ми е през оная работа...
В чорапа нищо не открих. Следователно ти си лъжецът и демагогът.
31 Декември 2016 11:18
И аз смятам, че е рано да се отписва ирландската пастирка от схемата на Боце за еврокомисар. Пастирката в последните месеци ударно помиярства ближейки обувки и цървули на де що намери с антируски изцепки. Трудно е да се обясни това помиярство с друго, освен със стремеж за заработването на някакъв високо платен и обществено ненужен пост. И е твърде вероятно това да е в ЕС. А пастирката е тренирана как се прави заработването на такъв пост още от най-ранни комсомолски години. Какви лъжи приказва Боце по този въпрос в момента е без значение.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД