:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 436,977,155
Активни 254
Страници 22,813
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

В наше време

Димитри Иванов
На радио "Хоризонт" язък му за извънредното студио. Това радио хем е обществено, хем излъчва реклами. В събота новината и рекламата се преплетоха: Гара Хитрино в пламъци... Радвайте се... можете да си купите с промоция еди какво си. После пусна "Стейшън Форникейшън". See you later fornicator. Форникейтър знаете какво значи. В 20.30 ч срещу мен през Цариградското шосе гръмна мутренска заря.

Тази колонка наричам "Писмо от България 1", понеже там е редакцията на в-к "Сега". Преди двайсетина години я започнах под надслова "Хайде да помислим". За да узная колцина желаят да мислят, направих скрит тест. Написах: "Чобанинът Мюмюн беше неграмотен. От всички вестници той най-харесваше "Файнаншъл Таймс."

Получих отзиви "Джимо се хванал в капана на собствената си лъжа - неграмотен, пък харесвал Файнаншъл Таймс."

Това беше чистата истина. Тръгнахме от София през Самоков, минахме през Говедарци, стигнахме до хижа "Мечит". Можехме и до Мала църква да стигнем, но останахме, щото мястото беше ... беше ... неприлично хубаво. Събрахме дърва, накладохме огън, побихме три колци на тринога, провесихме чайничето над огъня и опънахме палатката хималайка на Петко. Бяхме Петко Кожухаров, преводач говорител на английски в редакция "Предавания за чужбина" на Радио "София", неговото гадже Мина Стамболийска и аз. Петко и Мина щяха да спят в хималайката, аз в хижата, но останах навън да поддържам огъня, щото много обичам така. Спиш на пресекулки - задрямваш, събуждаш се, когато огънят започне да гасне, хвърляш дърва върху жарта. На сутринта, от въздуха ли, от планината ли, не знам, но си свеж като кукуряк.

После Петко загина 28-годишен в мотоциклетна злополука на самоковското шосе, по което бяхме дошли, но тогава той беше жив и вечно усмихнат. Аз запуших с френско цигаре от брюйер (корен от дива метла). Петко извади списание "Saturday Evening Post" с подобна картинка как ловци пушат с лули около огъня. Макар че не близваше алкохол и не понасяше тютюнев дим, Петко извади луличка също от брюйер, натъпка я с лайка за чай и я запали. Тогава от тъмното се появи Мюмюн с два големи звяра, истински каракачанки, не като кутрето менте, което Пунта-Мара (мутрите така наричат Бойко Борисов) занесе на Путин. Кучетата ни подушиха и се върнаха към кошарата да пазят овцете, а Мюмюн приседна край огъня и каза, че каракачанките няма да ни закачат, щото вече ни познават. Предложих на Мюмюн кариочка (малка Арда с 10 цигари), той отказа, извади пакет английски тютюн за лула, аз се ококорих, той обясни: "Вчера минаха едни, от тях е". Сви си цигара в парченце вестник. Взе главня от огъня, аз го изпреварих, щракнах му моята запалка, тя не запали. Той се засмя, хвърли главнята, показа ми своето безотказно огниво: кремъче, чакмак и прахан (гъба, която расте по дънерите като гъбата кладница, но не се яде, а се суши на слънце, докато стане като кафяв памук). Удари чакмачето о кремъчето, искрата запали праханта, от праханта той си запали цигарата самоделка. Разнесе се сладостно ухание, английският тютюн беше ароматизиран с кумарин. "Мирише на момиче", каза Мюмюн, замислено спомняйки си нещо. Понечи да запали втора цигара, по липса на вестник Петко отпори страница от "Saturday Evening Post". Мюмюн смукна и, погнусен от мириса на плътната гланцирана хартия, хвърли цигарата в огъня. Извадих от моята раница нещо, което остана в отминалото време, както и =Saturday Evening Post" - тъничко розово руло, "The Financial Times" airmail edition на тънка bible paper, щото самолетните пратки се таксуват по грамаж. Тогава Мюмюн каза, че това е най-хубавия вестник, и аз му го дадох, а той ми даде кожената кесийка със своето безотказно огниво.

Призори, тъкмо се канех да викна към хималайката "Ставайте да пиете чай, поспаланковци", те се събудиха от изстрел, крясъци, ръмжене. Три силуета с пистолети пристъпяха към мен заднишком с лице към ръмжащите каракачанки, които Мюмюн удържаше за шипестите нашийници да не скочат на пищолджиите.

Без да се представят, ни поискаха документите, опипаха ни дрехите, ровиха ни багажа, изсипаха торбичката с боба да няма нещо (капсулка с микрофилм?) между зърната. Не се чудете; след години, когато Цимерман отиде да свири в Белия дом, US службите повредиха концертния му роял, бърникайки го, та тримата български дръвници с нашия боб ще се церемонят. Тръгнаха си без едно "Извинявайте" да кажат.

Тази случка е описана в папките с моите досиета, научих от вестниците. Не отидох на улица "Врабча" да ги чета. Но тази случка е факт; значи досиетата не съдържат само клевети. Дано съдържат факти за разграбването на България, което продължи при Ж. Желев, "царя" и Пунта-Мара. Дано, ама надали.

Петко видя мюсюлманската култура преди мен. Замина с партийно правителствена делегация да превежда. От прозореца видял да сковават греди П-образно като футболна врата и се почудил как ще играят мач на една врата на площада. Може би ще си тупат килимите, те имат хубави килими, предположил. На сутринта видял, че от горната греда висят шестима обесени. Времето води към смъртта; за мюсюлманите сега е ХV век. Ердоган иска да върне Турция във времето преди Ататюрк. Жак Сегела, който беше пиар на френския президент Франсоа Митеран, измисли за седесарите девиза "Времето е наше". Сегела открадна този девиз от едно стихотворение на Виктор Юго за един принц, който казал "Времето е мое". Но Сегела не беше прочел стихотворението до края. Краят е: "Времето е ничие" (Le Temps n'appartient a personne). В "Железният светилник" или в "Преспанските камбани" Димитър Талев го е казал по-хубаво: "А времето течеше и за едните, и за другите".

Любимото ми четиво беше "Кратка история на времето" от Стивън Хокинг. Затова много се наежих да прочета статията му за нашето време в "Гардиън". Казва верни неща, но какво научих? Нищо. Аз живях в три режима: на цар Борис III, на комунистите и на "демократите" и какво научих? Всяко време е добро за мерзавци и измамници. Any time is time for scoundrels.

Лондон станал финансов център на света благодарение на времето в часовите пояси. Нямало глобализъм, нямало outsourcing, лондонското Сити извършвало транзакции между Чикаго и Хонконг и спекуланти в други борси. Англичаните се напомпали със самомнение, че Ситито е пъпът на света. Сега то ги докара до Брекзит. Полезното, което научих от тях е, че Any time is whisky time. Но това прозрение е шотландско, не английско. Чърчил беше майстор в английското политическо красноречие; майсторски замазваше позора си как при Ататюрк турците го направили на пет стотинки на Дарданелите. Не завладял Цариград, загинали хиляди турски, английски, френски, австралийски, новозеландски младежи. Вместо на пет пенса англичаните го направиха на банкнота от пет паунда (fiver). Язък, че преди години Съмърсет Моъм написа новелата "Man with a Conscience" (Човекът, който имаше съвест).DI copyright

 "Кратка история на времето"
 Хижа "Мечит" зиме
122
39045
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
122
 Видими 
13 Декември 2016 19:52
13 Декември 2016 19:54
Цивилизацията-Майсторе-
13 Декември 2016 19:58
А, що свърши тъй бе?
13 Декември 2016 20:02
А времето течеше и за едните, и за другите

Камбаните бият еднакво и за победените, и за победителите.
13 Декември 2016 20:06
Таз хижа излиза на втория ред на една търсачка....
13 Декември 2016 20:07
Корицата на книгата пък на първия ред още ....
13 Декември 2016 20:08
Единствената причина да посещавам страницата на СЕГА е колонката на Димитри Иванов.
Благодаря!
13 Декември 2016 20:24
Абе, що си мисля, че тия с пищовите са търсили ония, с английския тютюн
13 Декември 2016 20:31
хвърли главнята, показа ми своето безотказно огниво: кремъче, чакмак и прахан

13 Декември 2016 20:43
Хубава лакаръдия.
Но по повода:
Дано съдържат факти за разграбването на България, което продължи при Ж. Желев, "царя" и Пунта-Мара. Дано, ама надали.

сме длъжни да уточним, че през соц времето България беше най-ограбваната страна от бившия соц блок. Изнасяше продукцията която не можехме да съберем от поне месец за всеки простосмъртен на възраст 14-60г един месец годишно безплатна ангария по полята по осигуряване доставките (за цени и пазари никой не смееше дума да обели след случката Тр. Костов) за СССР срещу което получаваше основно горива и таралясници - автомобили и селскостопански машинария.
Бат Джимо е мъдър и много добре знае кой разграбваше и продължава да разграбва страната, но си е малко шубелив от време оно.
Нито дума за Луканов, Мултигрупата, апапите около Жан (той самия излезе куражлия и спаси тръбите на Булгаргаз), разните му кюлеви, баневи, цецовци и купища бръмчаща милиционерия за руски офшорки.
Мине се не мине - и айде 2-3-4 милиарда отпътуват към Москва по един или друга повод.
13 Декември 2016 20:43
Празните мисли на един празен човек.
13 Декември 2016 20:51
Да, реносе, и аз така мисля за Шако...
За ДИ -
--------------------
Сайтът на Генек
13 Декември 2016 21:06
Поток на съзнанието = Stream of consciousness = Натисни тук = Как се пише.... Сами по себе си отделните пасажи едва ли имат нещо общо един с друг, нооо... приятно вспомнить... Лаф олсун, агалар... Един път на 2 седмици е, все пак... А да беше като горещите новини, а? Мъкааа...
13 Декември 2016 21:19
За ДИ ,за Генек, тоже
13 Декември 2016 21:29
Г-н Иванов поклон за свежата писаница!

Времето, дааааа времето ....

„Стивън Хокинг казва верни неща, но какво научих?
Нищо. Аз живях в три режима: на цар Борис III,
на комунистите и на "демократите" и какво научих?
Всяко време е добро за мерзавци и измамници!

Any time is time for scoundrels”.

Затова ... Any time is whisky time.

„Англичаните се напомпали със самомнение,
че Ситито е пъпът на света.
Сега то ги докара до Брекзит. Полезното, което
научих от тях е, че Any time is whisky time!”

13 Декември 2016 21:40
В момента чета "A History of the English-Speaking Peoples" на Чърчил. Разликата между Титан на Словото и списувател-надничар наистина е огромна.
13 Декември 2016 21:47
Хубава писаница за деня в който последните, които не искат да пуснат кокала наречен "синя идея" доказаха, че "Any time is time for scoundrels".
Благодаря ти отново Човеко!
13 Декември 2016 21:48
Минаваме покрай хибридните абонати с жестикулациите им и да се спрем малко по-подробно на място от добрата Писаница на Джимо:

Аз живях в три режима: на цар Борис III, на комунистите и на "демократите"

Не го знам какъв е бил режима на Борис Трети. Хора всякакви сега го споменуват с добро или лошо, според зависи как са поминували.
Комунистите и времето на Тато Каскета го помня. Ами режим си беше - та дрънка!
От този на "демократите" не върви да се оплаквам. При демокрацията всеки има свободата сам да си реди живота. Тоя дето чака на държавата да му намери работа (Джимо колко пъти е писал тук как са го лашкали из канцелариите тоя и оня) няма да пуши английски тютюн.
В сегашния "демократски режим" вместо да чакаш и се слагаш на тоя и оня да те уреди да работиш и си вадиш насъщния можеш просто да си хванеш дърмите от точка А до точка Б в пространството и никой, ама никой няма да те арестува на летището или на границата и направо гръмне на мрежата с която бяхме опасани до последния метър на родината ни.
Бат Джимо е ходил много по света и у нас.
Не може да не помни накъде беше обърнат клюна по границата...
Нямаше да пиша толкоз много (сигур пак ще ме замразят) ама що му трябваше да беди Желю, че бил окрал България.
Желю даде свобода на България и сега млади, умни, знаещи хора по на 20-30г работят тук и сега в България и получават горе-доле колкото колегите си в Европа.
И това дължим единствено на свободата, за която и Желю помогна да се случи.
13 Декември 2016 22:08
Ех, хижа "Мечит"... Ученически красиви години. Помня само как ни донесоха пилета и ги заровиха в дълбокия сняг. До края ни стигнаха. Нямаше "Зануси". Джимо,
13 Декември 2016 22:24
Шаката, колко са младите на брой, дето работят в България и вземат като на запад?
13 Декември 2016 22:25
най-харесваше "Файнаншъл Таймс , студена вана с питие и цигара.
13 Декември 2016 22:35
Шаката, колко са младите на брой, дето работят в България и вземат като на запад?

Не са много.
Има-няма 10-20 000.
Не останаха много. Важното е, че се увеличават. Стотици хиляди, че дори милиони си взеха дърмите по-света.
И не бяха прогонени от Желю или "демократския" режим, а от тия дето навремето са се гаврили с бат Джимо и не само с него.
Тъпото, че останките им още са се окопали тук-таме на по-важни места и тормозят народа.
Дали си имал възможност да разговаряш на живо в частна среда напоследък с действащ прокурор или следовател.
По-добре да не ти се случва. Лъх на мухъл, далавераджийство и келепирджилък.
Извратена история.
13 Декември 2016 22:37
Шако -
Майсторе, сполай ти за раздумката!
Пак ме подсети за бай тошово време. Хубавото му е само това, че мина.
Лошото в туй минаване е , че ни отнесе и младините.
И ти за тях си мечтаеш, но не можеш нищо да направиш, че и ти си ги изкарал по него време.
Та затуй ти харесвам и раздумките.
А Стивън Хокинг и на мен ми е любим автор.
И учЕн.
Е, не е на нивото на учЕните от "Двойникът"......
13 Декември 2016 22:37
През ранния септември на 19.. година с Милен и Франко сме на х. Мечит. В хижата сме ние тримата, хижаря и бог знае откъде попаднал по това време там поляк. Вечерта извадихме литър сливова и както му е редът, поканихме хижаря и поляка. Този последният нали е аванта, набързо върза кънките. Наскоро в Полша бяха сменили техния Гомулка и Франко започна настойчиво да пита поляка: Кажи сега, вие защо не обичате Гомулка? Онзи отговаряше нещо, което ние не разбирахме. Сигурен съм, че и той не разбираше какво го питат, но чуваше думата Гомулка. Така почти до полунощ. На сутринта полякът дереше лисици в умивалнята и не искаше да ни погледне дори.
13 Декември 2016 22:43
Г-н Иванов поклон за свежата писаница!


Свежа, свежа, ма пак втора употреба. Добре, че масата е само виртуална...
13 Декември 2016 22:44"получаваше основно горива и таралясници - автомобили и селскостопански машинария."


Тукана най малко си пропуснал въоръжението на една 170 000 наточена армия с хиляди танкове всяващи респект. И едни ракети дето бяха купени с парите на майките и бащите ни а под американски натиск ги унищожихме . Ама като ти гледам акъла , че се чудя на моя .
13 Декември 2016 22:47
"Преди двайсетина години я започнах под надслова "Хайде да помислим". За да узная колцина желаят да мислят, направих скрит тест."

***
Никакъв тест не е нужен. Достатъчно е да прочетеш шаковци! Или цинътъ нъ бобъ, думатиту и пипьеръ връс тъс нъ гуривътъ и търълясницити...
13 Декември 2016 22:52
"От този на "демократите" не върви да се оплаквам. При демокрацията всеки има свободата сам да си реди живота."

***
Автора май писа нещо за скаундрълс по-горе, та не беше нужно да се нареждаш на опашката.
13 Декември 2016 22:53


Красива писаница
Всичко за времето научих навремето - като тинейджър:
"... ...
All that is now
All that is gone
All that's to come
... ... "


13 Декември 2016 22:56
"Желю даде свобода на България и сега млади, умни, знаещи хора по на 20-30г работят тук и сега в България и получават горе-доле колкото колегите си в Европа."

***
И за ентелегентите стана дума, ама тие между 20-30 годишните преобладават. Въпроса е ти към коя възрастова група спадаш.
13 Декември 2016 23:08
Желю даде свобода на България и сега млади, умни, знаещи хора по на 20-30г работят тук и сега в България и получават горе-доле колкото колегите си в Европа

Това е може би най-преувеличеното твърдение за приноса на Желю което бях чел от доста време насам. А младите хора наистина получават "горе-доле", ама много "горе-доле", колкото колегите си в Европа.
13 Декември 2016 23:20
АВАКУМ

13 Декември 2016 22:44

Тукана най малко си пропуснал въоръжението на една 170 000 наточена армия с хиляди танкове всяващи респект. И едни ракети дето бяха купени с парите на майките и бащите ни а под американски натиск ги унищожихме . Ама като ти гледам акъла , че се чудя на моя .

Въх, само за тогавашната "армия" не трябваше да споменуваш. Те специално, даваха ангария по два месеца в годината на селскостопанската ангария да вадят чукундур (цвекло е това), берат кукуруз и домати.
Ракетите бях из "комендатурите" (знайш ли кво е това?), където когато се правеше учения и зелените човечета идвах да си монтират нещо си, нашата кукурузена армия стоеше на дистанция минимум от 500м да изпълнява охранителни дейности.
Зарежи и тогавашната армия, която ако би станало нещо би омела терена, като най-отпред в конски тръс щяха да се изнесат шкембестите фатмаци.
Тогавашната армия, я знаем колко струваше. Дай нещо друго.
13 Декември 2016 23:30
Димитри,
Еми им бабата на хатерсите!
Да си жив и здрав и още дълго време да пишеш!
13 Декември 2016 23:35
Шако: Дай нещо друго.


Издишаш като спукан плондир на детска топка, фактите ти ги няма никакви, само квичене. Дай нещо друго.
13 Декември 2016 23:38
глупости на търк алета
13 Декември 2016 23:42
Шако 13 Дек 2016 20:43 .. .. срещу което получаваше основно горива и таралясници - автомобили и селскостопански машинария.
Aбсолютно вярно!Получавахме горива и след това даже и ги препродавахме!
За това .. когато първите седерасти заподскачаха по нашите стъгди и мегдани едно от исканията им беше за отношения с международни цени!
Това вече сме го писали и обсъждали:
sim4o 31 Яну 2016 18:06 .. ... . Sim4o припомни, България получаваше нефт и газ , по-евтино от международните цени ...
Появиха се, по улици и площади .. седерасти - почнаха да скачат и да искат международни цени .. .. .. .. после - един мургав демократ - Иван Костов , продаде на чужденци изградените от България мощности за преработка и дистрибуторски мрежи ...
13 Декември 2016 23:44
В 20.30 ч срещу мен през Цариградското шосе гръмна мутренска заря.

Отминаха годините, когато мутрите са радваха на заря, сега се радват на други неща.
А в днешно време е много популярно на детски рожден ден да се монтира една батерия с фойерверки зад блока и всички поканени деца вкупом се радват на зарята.
Инак за писаницата
13 Декември 2016 23:45
Желю даде свобода на България

И от кого я освободи?
13 Декември 2016 23:48
Чърчил беше майстор в английското политическо красноречие; майсторски замазваше позора си как при Ататюрк турците го направили на пет стотинки на Дарданелите.


Поредната груба лъжа или манипулация - както предпочитате. Чърчил нище не е замазвал. Веднага след провала на операцията, Чърчил си подава оставката, напуска Адмиралтейството и всички постове и отива да се бие на първа бойна линия в Европа като редови офицер за да си плати за грешките. Постъпва достойно, без да се покрива или скатава. А ДИ пак лъже и маже за досието си вместо да го публикува както направи "офицерът" Енчев. Енчев го направи по една проста причина - прикри/оправда доносническата си дейност зад формалната си работа като ченгар на "служба на държавата". ДИ няма зад какво да се скрие - той е бил нещатен да не казвам какво на ДС. Да му бяха дали едно пагонче поне за да има с какво да си покрие позора. Но на децата на врагове на народа комунягите не раздаваха пагончета щото бяха от лошо тесто замесени. Тях ги прекършваха и ги караха да вършат най-мръсната работа в прекия или преносния смисъл на думата. Беше ужасно и не ги осъждам. Много малко издържаха на чудовищния натиск и издевателства и не се продадоха.
14 Декември 2016 00:01
Получавахме горива и след това даже и ги препродавахме!

Вие може да сте препродавали горива, ама в джобовете на българите на влизаше нищо.
България беше най-ограбваната и най-бедната страна от Изт. Европа. Много по-зле се живееше отколкото в Балтийските республики, Украйна, Беларус и големите градове на РСФСР. Бяха ни натикали някъде между Казахстан и Узбекистан по стандарт. Преводната рубла разкатаваше мамата на икономиката. Стотици хиляди работеха по обекти в Сибир с години за една руска кола. Строихме им стотици километри газопроводи дето Луканов ги шътна нацяло без пари. Редеше и тръбите на Булгаргаз, ама там му наскачаха в котилото кой да вземе комисиона и се изпогърмяха.
Сетна овършаха банките, сетне о все още няколко милиарда от Белене, сетне и от КТБ и пр. и пр.
Милиционер, прокурор, дансаджия, следовател бръмчи на руски офшорен комисион и жули кир на матряла.
Обаче изтърваха младите.
Или си взеха дърмите по света, или научиха езици и няма как да ги вкарат в хомота.
Сега ще се изядат кой на коя банда от Москва да се натегне. Решетников, Малофеев, ВТБ - ще се гърмят пак май.
14 Декември 2016 00:12
Шако 14 Дек 2016 00:01 .. .. Вие може да сте препродавали горива, ама в джобовете на българите на влизаше нищо.
България беше най-ограбваната и най-бедната страна от Изт. Европа.
Ние сме били малки, та нещо да продаваме .. нямали сме, изискуемите по закон 18 години .. но не за туй иде реч .. а че СЕГА разбира се .. всичко е променено!
Сещам се, примерно .. за добива на злато .. Шако за добива от лигнитни въглища, в Марица Изток на електроенергия!
И сравнявам с тоталитарните 1,2, 3 и 4 блок на АЕЦ!

Ето и за горивата , стана дума и за това КАК СЕГА в джоба на българина влиза много! Истината е в сравнението, нали :
..Посланикът на САЩ на безпрецедентен тур в рафинерията
Редом до Златев, Уорлик даде висока оценка на "Лукойл" : Посланикът даде висока оценка за работата на бургаската рафинерия .. "Лукойл” се грижи за това, да може да гарантира да е надежден доставчик на гориво не само за задоволяване на нуждите на българския пазар, но и извън рамките на България. За мен днес беше изключителна възможност да мога да се запозная пряко с дейностите и работата на "Лукойл”, каза Уорлик и допълни, че сега е научил, че предприятието е най-големият частен работодател и плаща високи данъци, които допринасят за икономиката на страната.
На въпрос каква точно е целта на това посещение, посланикът отговори, че желае да се запознае на място с начина, по който работи една мултинационална компания. Запитан не се ли притеснява от упреците, които има държавата към предприятието и от факта, че има монополно положение, Уорлик заяви, че "Лукойл" имат добре работещ и добър бизнес.
Авторитетна оценка, от задгранични приятели на българския народ към която не би се присъединил само отявлен антиевроатлантист, който е срещу Цивилизационния избор!

Ако Желю не ни бе дал свобода, ако Костов не бе продал рафинерията в Бургас .. ако седерастките табуни не бяха скачали, скачали , скачали,скачали,скачали, до изнемога можеха ли, ей така да обикалят американски посланици, и да дават ласкави оценки за нашите .. български постижения?
14 Декември 2016 00:13
ченгар


showstopper,
патентовай тази думичка. Тебеподобните ще ти се радват много.
14 Декември 2016 00:26
"Много малко издържаха на чудовищния натиск и издевателства и не се продадоха."Тези дето им унищожи досиетата Соколов а после и другите продажни правителства вкл. и мИтоди.
14 Декември 2016 01:06
Като чета тоя със сиганския псевдоним и оня шоу спирача та се убеждавам, че сдс-арите се споминаха набързо, но реститутите имат още зимнинка. Какво ли ще ломотят напролет?
14 Декември 2016 01:09
Во съп сим4о, ма ман? Знаех си че с теб не трябва да споря.
14 Декември 2016 01:17
Що се отнася до Чърчил - неразбираемо е възхищението на нашите демо-папагали пред неговата особа. Едва ли има друг чужд политик направил толкова "добрини" на България и не само на нея.
14 Декември 2016 02:08
След като видяхме за "Лукойл" ето тези впечатления и изводи :
"Лукойл” се грижи за това, да може да гарантира да е надежден доставчик на гориво ..
почерпени от първо лице, ето как и от кого :
За мен днес беше изключителна възможност да мога да се запозная пряко с дейностите и работата на "Лукойл”, каза Уорлик
-------------------------------

Да продължим, с цел да подкрепим мнението на уважавания Шако 14 Дек 2016 00:01 .. ей баш това мнение :
.. "България беше най-ограбваната и най-бедната страна от Изт. Европа." .. ...
не е зле да продължим със сравненията! Споменахме армията, тогава и СЕГА , споменахме добива на злато ..

.. да разгледаме и други неща! .. ЕРП-тата, ВиК фирмите , комуналните и сметообработващи предприятия, Марица Изток и т.н.

Ще видим, и ще анализираме с факти и данни споделеното от Шако (цитирам) :
"България беше .. най-бедната страна от Изт. Европа..."

ще видим, Чехословакия, Югославия, Унгария, Полша, Румъния, ГДР, колко БВТ са имали на глава , какви показатели в натура .. каква е била там покупателната способност, какво е било потреблението , какви са били доходите, заплатите, пенсиите ...

Ще се убедим, че е напълно прав! Шако

След това, ще сравним и ДНЕС как са същите показатели, а?
И ще разберем, как уважаваният съфорумец е до болка прав! България е била най-ограбвана!
СЕГА-въобще не е ограбвана .. била е , както се твърди , на последно място, сред изброените държави от Източна Европа

СЕГА - май не е, а ??
... благодарение на подскачането на седерастите е това !
Нека им викат, че са били малоумна подскачаща сган .. ние с вас ще четем сухите данни и ще анализираме!
Благодарение и на Желю! Той донесе Свободата!!!

Заради #Кой земеделието ни така рязко, дръпна напред, веднага след като се освободихме??
Ми знае се - заради ликвидационните съвети, Желю и седерастите!

И дискусията натам да се насочи, а?
14 Декември 2016 02:58
За българското разузнаване ясно , за английското също , кое е третото - руското ?
Ма българското и руското бяха едно - да не би третото да е някое африканско ?
Повечето хижари в миналото бяха агенти - също ! Само на българското обаче !
14 Декември 2016 05:22
ДИ Пунта Мара (ака Бай СтрУй) съвсем на форникейшън го удари... На сюнетчийски сбирки се "побратимява", ама не казва на каква сбирка "брат" на султана стана? Ще да е била яка, щото моменталически отсвири г-н Курц и разните му долноземци, саботиращи европейските бъднини на "брат" Му... Мдам... И за ООН-то време няма, щото до напролет ще строи "Селото на мечтите" ("градът" един твой бивш съкварталец вече го "построи". Току виж и баджанак станал с "мечтателите"... Адептите Му явно им завиждат и са го ударили на тъпни и лакърдии за десарите, ченгетата, руснаците и кайметата... Любят Го те, но най-любят звонка... Сполай ти до след две недели! Cheers!
14 Декември 2016 06:10
Чета и ума не ми го побира. Външният министър Митов (поместената снимка на това около 30 годишно момче ме кара да се чудя дали в България още си спомнят термина дипломат от кариерата и какво общо има въпросното момче с термина?!) взело та харизало на Полша българското място в Съвета за Сигурност дето щяло да се случи май през 2038 г. по "молба" на 3-та държава?! Тази случка ме кара да мисля че винаги ще има нещо за (про) даване стига да има от кого да бъде поискано. А такива дашни българи - дал Господ. То не че България в Съвета за Сигурност би имала някаква тежест или би правила нещо независимо и в собствен интерес (тук чувствам как ще ми емнат парцалите), пък и ние поста Генерален Секретар харизахме, та някакво си място в някакъв си съвет ли няма да дадем, ама се чудя такова раздаване в правомощията ли е на един външен министър (при това в оставка) и какъв ще бъде същият този през 2038 година. За България и дума не отварям - там е ясно... Толкова за най-ограбената държава - по наш шако.

П.С. Може и да не съм прав - далеч съм и не съм в течение, може и да е вярно, а може и да не е, но писанията в нашенските вестници ме впечатляват.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД