:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

215-метров небостъргач в София пак получи одобрение

Въпреки че липсва подробен устройствен план на района, в сряда общинският експертен съвет за устройство на територията на София е одобрил изграждането на 215-метров небостъргач на бул. "Черни връх" до мол "Парадайз", съобщи Investor.bg. Разрешението идва три месеца след като експертите пратиха на поправителен проекта за изграждане му. Тогава те поискаха корекции заради липса на анализ на транспортния достъп и обосновки за височината му. Освен това проектът трябваше да бъде съгласуван с дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", тъй като първоначалните намерения на инвеститора били зданието да бъде 10 етажа по-ниско. Сега експертите са отправили само препоръки, които нямат задължителен характер, и са одобрили проекта.

В края на м.г. главният архитект на София Здравко Здравков и негови колеги изразиха мнение, че на това място не бива да има небостъргач. По времето на тройната коалиция регионалното министерство пуснало тълкувателно писмо, според което ограниченията в градоустройствените показатели не важат за терен с лице на три улици. Затова арх. Здравков поиска това "тълкуване" да бъде отменено.

Собственик на бъдещия "Парадайз тауър" е същият, който стопанисва и самия мол. Според проекта "кулата" е част от търговския комплекс и затова двете сгради ще бъдат свързани с топла връзка. Небостъргачът ще се състои от 55 етажа, на които ще бъдат разположени офиси, търговски площи и жилища.

Освен необостъргача на бул. "Черни връх" експертният съвет върна за поправка и единия проект на турската компания "Гаранти коза" - "Гранд каньон" в жк "Младост", който все още няма разрешително за строеж. Неговото повторно разглеждане все още не е направено. Другият мащабен проект на компанията е издигане на небостъргач срещу "Пирогов".

Разрешително за строеж обаче вече има бъдещата 202-метрова сграда "Скай форт" на бул. "Цариградско шосе", която е изцяло предвидена за офиси. Тя е на същия инвеститор, който построи двете сгради на "Капитал форт".

































1
1634
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Януари 2017 14:42
Т.е. руски "инвеститор". }
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД