:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обвинението на Ненчев за МиГ-овете набъбна

СНИМКА: БГНЕС
Военният министър смята, че е жертва на политическа репресия от страна на прокуратурата. "На мен ми е любопитно какво се случва в КТБ, в АЕЦ "Белене" - близо 8-9 млрд. лв., а няма никакво решение по тези казуси", каза той пред столичното следствие.
Прокуратурата коригира обвинението си срещу военния министър в оставка Николай Ненчев, като му вмени ново престъпление с твърдението, че го е вършил многократно.

Досега той беше обвиняем, че не е изпълнил договора за ремонт на изтребителите МиГ-29 с руската РСК МИГ, а е пратил двигателите за ремонт в Полша. Като свидетел по делото бе разпитан бъдещият президент Румен Радев.

Към старото обвинение е добавено, че Ненчев е отказал да подпише и проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за МиГ-овете. Това е станало още в края на 2014 г. Според разследващите с отказа си военният министър не "е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на военни въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на ВВС". "От това са настъпили значителни вредни последици за армията и случаят е особено тежък", пише в съобщението. Делото срещу Ненчев ще бъде внесено в съда до 30 дни.

Материалите по другото дело вече бяха внесени във военния съд. То е заради обществена поръчка за ушиване на униформи. Ненчев бе обвинен, че е подбудил бившия шеф на дирекцията за обществени поръчки "Отбранителна аквизиция" Венислав Цанов да сключи договор за ушиване на униформи с държавното предприятие "Интендантско обслужване" (ИО) вместо с частната фирма "Лортън" ЕООД, която е дала най-ниска цена. Цанов също е обвинен. Търгът е от 2014 г., по време на служебното правителство на Георги Близнашки. Става дума за поръчка за над 4.3 млн. лв. Според прокуратурата Ненчев е ощетил министерството с над 263 хил., тъй като офертата на частника била по-ниска.

След второто обвинение Ненчев се обяви за реформа на прокуратурата. "Нищо особено не очаквам. Спокоен съм, с вяра в доброто в началото на годината", каза той вчера.



2
1337
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
05 Януари 2017 22:51
А шефа му кога????
08 Януари 2017 01:57
Някой здравата ги прецака с тези изтребители. Не трябваше да ги барат. Трябваше да оставят Румен Радев да се изживява като генерал на десетина самолета, а те и тях му взеха. Сега ще ги спука.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД