:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Проф. Огнян Герджиков е най-вероятният служебен премиер

Част от министрите ще са от екипа на президента Румен Радев
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Проф. Огнян Герджиков е харесван и от леви, и от десни.
Бившият председател на парламента по времето на правителството на НДСВ проф. Огнян Герджиков е една от възможностите за премиер в служебния кабинет, който ще бъде назначен от новия президент ген. Румен Радев. Професорът е дежурният заподозрян за тази роля. Той е еднакво харесван и от леви, и от десни. Герджиков бе канен и от БСП, и от Реформаторския блок за кандидат-президент, но не се съгласи. "Сега" направи опит да се свърже, но не успя да разговаря с него. Пред електронното издание на "Дневник" обаче професорът призна, че му е било намеквано за поста, но официални разговори с него още не са водени.

Другите две имена, които са в обръщение за служебен премиер, са на бившия вътрешен министър в правителството на Иван Костов ген. Богомил Бонев и бившия председател на БАН Стефан Воденичаров. Генералът отрече да са водени разговори с него. Стефан Воденичаров обясни, че официални преговори с него не са водени, той не обръща внимание на подмятания от някого, без да е поканен официално.

За правосъден министър е готвен бившият конституционен съдия проф. Емилия Друмева. "Това е една добра кауза, която има време да се превърне в истина. Има време", заяви Друмева. Тя допълни, че засега не може да каже дали с нея са водени преговори.

За служебен външен министър в обръщение е името на бившия зам. външен министър Любомир Кючуков. "Слухове не коментирам, факти няма", заяви той на въпрос на "Сега".

Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов, който е оглеждан за вътрешен министър, бе категоричен, че с него не са водени разговори по темата. Явно дълбоко пазената тайна кой ще поеме военния ресор ще се изясни в последния момент. За него според различни източници загрява бившият военен министър Николай Цонев. Той стана герой на спецакция на прокуратурата и МВР, чийто министър по това време бе Цветан Цветанов. Цонев бе наречен от бившия наблюдаващ прокурор Роман Василев "абсолютен престъпник", но по-късно бе оправдан по всички обвинения. Цонев заведе дело пред Европейския съд за правата на човека. "Сега" се опита безуспешно да потърси коментар от него.

Бившият кмет на село Труд Николай Копринков вероятно ще поеме ресора "Регионална политика". За сигурно се смята назначението на бившия зам. финансов министър Кирил Ананиев за шеф на финансовото ведомство.

--------ПРИЕМСТВЕНОСТ

Преди време ген. Румен Радев обяви, че първо ще подбере екипа си, а след това ще назначи служебния кабинет. Очакванията са в правителството да влязат част от експертите на Радев. Като част от администрацията му се сочат Любомир Кючуков, проф. Емилия Друмева, Николай Копринков.

8
2269
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
06 Януари 2017 00:01
Със стари таковата, нов бардак.
06 Януари 2017 00:07
Мойта мнителност, мойта мнителност...
Залагам до 1 (една) стотинка, че снимката е повече реклама на Христо Иванов - бъдещ предводител на проробовладелските шпиц-команди (на мястото на РК) и безспорен фаворит № 1 за рекламодател № 1...
06 Януари 2017 08:42
Искрено се надявам това да не е истина. Ако е.... Поредният кабинет-недоразумение и разочарование за хората и след два месеца пак ББ.
06 Януари 2017 09:13
Perseus 06 Януари 2017 08:42
Искрено се надявам това да не е истина. Ако е.... Поредният кабинет-недоразумение и разочарование за хората и след два месеца пак ББ.


Бившата седерастка доня Корлеона само преди дни се завърна от задокеанския си инструктаж...

06 Януари 2017 09:30

Perseus
06 Яну 2017 08:42

Искрено се надявам това да не е истина.


Защото Герджиков е неук, корумпиран, газил закона, рушил държавата, излагал България... или просто защото не е мутра ?

Контрастът между Герджиков и Борисов е убийствен.

06 Януари 2017 10:00
Ако новото лице дето ще променя държавата е Христо Иванов и неговта команда, имам съмнения дали новото ще е по- добро от старото
06 Януари 2017 12:22
tatyana1
06 Яну 2017 10:00

Ако новото лице дето ще променя държавата е Христо Иванов и неговта команда, имам съмнения дали новото ще е по- добро от старото

Така е, но е тъпо да се правят капитални изводи от случайна снимка...
07 Януари 2017 10:00
Така е, но е тъпо да се правят капитални изводи от случайна снимка...


Ракурсът е търсен. Юлиан е талантлив фотограф с политически усет!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД