:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Частните охранители си направиха регистър вместо МВР

Частните охранителни фирми сами си направиха регистър, вместо да чакат МВР, което е задължено да свърши това, съобщиха от Българската стопанска камара (БСК). Темата стана особено актуална, след като преди почти година трима охранители нападнаха и пребиха семейство на околовръстния път на София.

След случката главният прокурор Сотир Цацаров призна, че разследващите вървят след събитията, а от МВР се заканиха, че ще пишат наредба за дейността на частните кортежи. Главният секретар на МВР Георги Костов обаче заяви, че няма пари за регистър, въпреки че точно той е от основно значение. Това бе подчертано и след проверка на административната прокуратура. Наредба все пак бе написана и според нея фирмите са длъжни да напишат правила за поведение на служителите си, на които се забранява да носят открито оръжие и помощни средства.

Регистърът е създаден от клъстер "Сигурност", съобщиха от БСК. Информацията в него обаче не е пълна, тъй като фирмите не са дали данни за броя на охранителите, обектите, оръжията и ползваните автомобили. Те би трябвало да намерят място в един бъдещ регистър на МВР, ако за него се намерят пари.



СТАТИСТИКА

У нас има 2867 охранителни фирми. 1000 от тях имат национален лиценз, а останалите са с регионален. 304 фирми са лицензирани да извършват лична охрана на физически лица, 1816 - охрана на имущество, 232 - охрана на мероприятия, 265 - охрана на ценни пратки и товари, а 762 са звената за самоохрана. Най-много лицензирани фирми за охрана има в София (1076), Пловдив (209), Варна (172), Бургас (97), Плевен (74) и Перник (53).

1035
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД