:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ген. Колев: Трябват ни още две нови подводници

Бойците от Мусачево в отпуск, чакат повикване
Започва програма за строителство на нови военни кораби за военноморските сили, съобщи вчера във Варна началникът на Генщаба ген. Никола Колев. "Трябват ни още две, а не втора подводница", съобщи пред електронното издание "Медиапул" ген. Колев. В момента ВМС имат само с една руска подводница, която от години не е в експлоатация поради липса на акумулаторна батерия. Цената й е толкова висока, че военните предпочитат нова подводница вместо нея.

Нито един боен самолет не е прелетял над наша територия, добави генералът. В небето ни прелитали между 15 и 20 самолета на денонощие, но всичките били транспортни. Бойните самолети действат от самолетоносачите, разположени в близост до Ирак, обясни генералът.



ЗАМИНАВАНЕ

Няма психологически проблеми сред състава на българския военен контингент, който ще замине в съседна на Ирак страна, заяви първият зам.-шеф на Генщаба вицеадмирал Петър Петров.

"Познавам момчетата, бил съм в ротата. Психически проблем няма. По-скоро те са пренавити. Човек се готви за нещо, проверяват го, дават му сертификат за изпълнение на задачата и след това има елемент на задържане. Не бива да пренатягаме хората и да ги държим в поделенията излишно", допълни вицеадмиралът. Затова 97-те бойци от ротата щели да бъдат пуснат в почивка с готовност за 48-часово събиране и изпращане.

Ген. Колев и вицеадмирал Петров не съобщиха датата на заминаването на българския контингент.
605
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД