:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 549
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Организация за диалог и идеи се готви в НДСВ

18 души правят парламентарен клуб "6 април"

Формацията била отворена и за депутати от други групи
18 царски депутати преброи "Сега", които са готови да се включат в инициативата на "Новото време" - парламентарен клуб за диалог и идеи "6 април". Те твърдят, че формацията ще е факт преди неделя, когато се навършват 2 години от заявките на Симеон Сакскобургготски да влезе в политиката и да преобърне стандарта на живот.

Освен нововремците за участие в клуба проявили интерес Румяна Георгиева, Димитър Ламбовски, Ралица Агайн, Юлияна Дончева, Пламен Моллов, Светлин Белчилов, Петя Божикова, Лиляна Кръстева, Христо Механдов, Господин Чонков и др. Те се събраха снощи да уточнят какви ще са първите им публични изяви.

"6 април" няма да е фракция, а неформална структура с общи идеи. Царистите в клуба ще изберат председател. Това обаче нямало да бъде "вечният бунтар" Емил Кошлуков.

Общото между клубарите било желанието за законодателни инициативи, които те нямат възможност да прокарат самостоятелно в рамките на парламентарната група по време на заседания.

Освен вече внесените законопроекти, касаещи политическата система - Избирателен кодекс, Етичен кодекс, Закон за лобизма и Закон за референдумите, - шестоаприлци имали и икономически предложения. Те искат например да улеснят условията за започване на бизнес, като вкарат системата "всички услуги на едно гише". Сред важните теми на шестоаприлци било и ограничението за заплащане при участие на чиновниците в бордове. Депутатите са готови да внесат и да превърнат в текстове от НК и НПК предложенията на Бойко Борисов, които ще ударят крадците на коли и пласьорите на наркотици.

В предварителните разговори членовете на клуба се договорили да не включват като изричен текст в бъдещите си декларации, че "6 април" е част от НДСВ. Засега само царски депутати са проявили желание да се включат в инициативата, но правилникът вероятно ще позволява и на народни представители от други групи да се присъединяват.
559
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД