:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Министър Петканов се надява на подкрепа в кабинета и НС

Премиерът разбра проблемите на СДВР

Столичната полиция може да получи още 50 коли, за да патрулира по крайните квартали
Снимка: Александър Михайлов
Министър-председателят Симеон Сакскобургготски остана доволен вчера от чутото и видяното при посещението му в Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Оказа се, че съм първият премиер, който идва тук, и виждам, че работят при изключително тежки условия, голяма отговорност, но се справят с работата. Естествено, че има неща, които трябва да се подобрят, но съм много доволен от това, което чух, видях и което ми доложиха", каза премиерът след среща с шефовете на дирекцията и началниците на РПУ-та в столицата. Тя продължи около час. Присъстваха вътрешният министър Георги Петканов и главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

"Доволен съм от това, което правят и се справят и за спокойствието на гражданите", отговори премиерът на въпрос дали смята, че МВР се справя с престъпността.

В заседателната зала на СДВР е била дадена думата на полицейските началници - те да изложат конкретните проблеми в битката с престъпността в столицата, както и от какво имат нужда като техническо обезпечаване.

Запитан как оценява координацията между МВР и съдебната власт, премиерът отговори: "Мисля, че може много работи да се поправят и на път сме за това."

Министърът на вътрешните работи Георги Петканов окачестви посещението на премиера като знаково. Премиерът не е обещал помощ директно. "Важното е, че разбра проблемите и си водеше усърдно бележки", каза Петканов. Той се надявал занапред, когато поставя въпроси за нуждите на МВР в правителството и пред депутатите, да има подкрепата на премиера.

Най-належащият проблем, който трябва да бъде уреден, е предприемането на нормативни промени, за да има бърз и ефективен наказателен процес. Трябва да има краен резултат от работата на всички правоохранителни институции - МВР, следствие, прокуратура, съд, каза още Петканов.

Пред премиера са били посочени и примери как не могат да бъдат наказвани бързо и ефективно автокрадците. Повдигнат е бил и въпрос за различните критерии на съдебните състави. Ген. Борисов пак даде пример с осъдения в Пловдив само за ден на 10 г. затвор известен автокрадец Радослав Цукровски, а в столицата 6-7 години това не е станало. Главният секретар на МВР съобщи още, че се надява премиерът да направи необходимото и СДВР да получи още около 50 коли. Те са много нужни за крайните районни управления, каза Борисов.
604
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД