:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 380
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ заплашиха да върнат визите за Белгия

US активисти призовават за "обща стачка" срещу управлението на Белия дом
НАМЕРЕНИЕ
САЩ са дали срок от три месеца на Белгия да подобри споделянето на разузнавателна информация, свързана с тероризма. В противен случай белгийските граждани ще бъдат извадени от списъка за безвизово пътуване, потвърди пред в. "Де Тихт" белгийският министър по имиграцията Тео Франкен. Американските служби за сигурност се опасяват, че белгийски джихадисти могат да се смесят с останалите пътуващи за САЩ граждани на Белгия и да извършат атентат, става ясно от интервюто на Франкен. Причина са терористичните атентати в Париж и Брюксел, чиито автори в голямата си част бяха мароканци родом от Брюксел, с белгийско гражданство. Отговорност за атаките пое "Ислямска държава", като за някои от атентаторите е доказана връзката им с терористичната организация в Сирия. Американска делегация от експерти на тайните служби е посетила Белгия още миналия ноември и е отправила искания за по-интензивен достъп до лични данни и друга разузнавателна информация. "Американците не са особено щастливи от обема информация, която споделяме", каза министърът по миграцията. В противен случай има риск САЩ да въведат отново визи за белгийски граждани.

В същото време в САЩ активисти призовават да се проведе "обща стачка" в страната заради управлението на Тръмп, съобщи "Дойче веле". Не е сигурно дали планът ще успее. Но призивът за обща стачка на 17 февруари в САЩ е дързък за страна, в която подобни стачки са почти рядкост. И ясно показва колко е силна съпротивата срещу президента Доналд Тръмп, коментират експерти. "В САЩ не съществуват общи стачки", поясни експертът по американските социални движения Кевин Бойл от Северозападния университет. Колегата му от Сиракузкия университет Ендрю Уендър Коен допълва, че е имало общи стачки на местно ниво. Но и те са рядкост. "Последната обща стачка е проведена през 1946 г. в Оукланд, Калифорния", посочва той. Тогава десетки хиляди работници прекратяват работа. Коен е скептичен, че подобна планирана обща стачка може изобщо да има успех в една страна, където хората не са така добре защитени от трудовото право, както в Европа. И където много по-малко хора са организирани в синдикати. "Основният въпрос е дали организаторите ще успеят да убедят хората да поемат риска да бъдат уволнени или да си навлекат гнева на работодателите", казва Ендрю Коен. Според Кевин Бойл самата идея за обща стачка е проблематична, тъй като тя може да бъде подета предимно от хора от средната класа.

НАМЕРЕНИЕ
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля възможността да подпише нов указ за имиграцията, след като съдът блокира действието на сегашния указ, въвеждащ временна забрана за допускане на територията на страната на граждани от седем държави в Близкия изток и Африка. Пред репортери на борда на президентския самолет на път за Флорида Тръмп изрази убеденост, че ще спечели съдебния спор. "Имаме и много други варианти, включително просто да изготвим съвсем нов указ", каза той. "Нужно е да се действа бързо от съображения за сигурност. Така че може и така да направим", добави Тръмп. Той заяви, че развитие по въпроса може да се очаква днес или утре.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
В големите градове на САЩ, както и в други места по света продължават протестите срещу управлението на американския президент Доналд Тръмп. Американски активисти вече призовават за обща стачка в страната на 17 февруари.
14
2864
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
12 Февруари 2017 19:33
САЩ са дали срок от три месеца на Белгия да подобри споделянето на разузнавателна информация, свързана с тероризма. В противен случай белгийските граждани ще бъдат извадени от списъка за безвизово пътуване, потвърди пред в. "Де Тихт" белгийският министър по имиграцията Тео Франкен


Дончо все повече почва да ми харесва! Както би казал ЗИП-а - ще става феерично!
12 Февруари 2017 19:57
Брюксел с визи, ненадежден партнер за САЩ , но-о-о солидарни с България европейци. Ще има обидени.
12 Февруари 2017 20:06
Ще ми е любопитно да видя как ЕП и ЕК ще нададат вой и ще предприемат реципрочни мерки, ако щатите сложат визи на белгийците.
Ще има вопли и закани, касаещи общите правила за целия ЕС евродирективи и т.н.
Нещо, което Брюксел и не мисли да направи за "пълноправния" си член България. И не само за нея. Иначе няма ЕС на 2 скорости, ама хич няма.
12 Февруари 2017 20:21
*
12 Февруари 2017 20:33
"САЩ са дали срок от три месеца на Белгия да подобри споделянето на разузнавателна информация, свързана с тероризма."

Демек, Дончо и хората около него , имат информация за хора в в белгийските служби , които могат да им създават проблеми в Брюксел/ ЕС.
Вземете мерки.
12 Февруари 2017 21:14
Дано има и реципрочен отговор. Така американските агенти в Брюксел ще бъдат ограничени. Всъщност вече не са агенти, нали Майк Пенс е на власт. Но са от неговите евангелски приятели
12 Февруари 2017 21:50
Общата стачка да не вземе да прерастне във втора гражданска война ? Глобалисти срещу националисти. Че както са тъпкани с лично оръжие не ми се мисли.
12 Февруари 2017 22:18
Емзеперекис : Общата стачка да не вземе да прерастне във втора гражданска война ? Глобалисти срещу националисти .

Недей, че наште манерки ще се чудят коя страна да вземат.
12 Февруари 2017 22:25
Винаги на страната на победителя !
13 Февруари 2017 01:18
Достатъчно е да не се дават входни визи.Терористите имат печатниците за паспорти в Сирия и Ирак под техен контрол.Демек всеки терорист може да влезе в САЩ легално и после олелелееееее.Докато не бъде убит и последниа терорист е необходима такава мерка.
13 Февруари 2017 09:19
"...мароканци родом от Брюксел..."
13 Февруари 2017 10:32
В същото време в САЩ активисти призовават да се проведе "обща стачка"

Безделниците призовават работещите да се присъединят .
13 Февруари 2017 13:55
Това скърцане със зъби дали има нещо общо с опърничавото поведение на Валония при споразумението с Канада и замразения ТТИП?
13 Февруари 2017 16:50
Емзеперикс 12 Февруари 2017 22:25
Винаги на страната на победителя !

но историята сочи, че сме винаги най-верния съюзник на губещия
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД