:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 491
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов: Спрете санирането, ако не го харесвате

СНИМКА: БГНЕС
Бившият премиер Бойко Борисов, зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата в Благоевград Цветан Цветанов и водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова разгледаха строежа на автомагистрала „Струма“.
"Ако санирането не ви харесва, на 26 март можете да го спрете", заяви в Благоевград бившият премиер Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. Изказването му бе по повод въпроси на граждани защо в едни блокове се прави добре, а в други - не. Наскоро стана ясно, че заложените 2 млрд. лв. по програмата за саниране са вече похарчени. Те ще стигнат само за подписаните 2022 договора до януари 2016 г., а останалите трябва да разчитат новото правителство да увеличи за пореден път парите по програмата. Освен това част от прясно санираните жилища започнаха да дават дефекти, а Борисов се възмути, че журналистите показвали прокапали блокове, а не тези с добре свършения ремонт.

Момче от тълпата предизвика вчера Борисов с думите: „Не искаме саниране, а работа и заводи". На което експремиерът отвърна: "Край Пловдив има 140 завода". "Край Пловдив има, но тук няма, искаме да изкарваме пари", не му остана длъжен младежът, което бе наречен провокатор от привържениците на ГЕРБ.

Преди няколко дни стана ясно, че "безплатното" саниране на старите блокове се превръща в истински трагедия, а напрежението около финансирането му ескалира. Сдружението на общините поиска незабавно да се размрази националната програма за енергийна ефективност. Поводът бе съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), че отделените за финансиране на програмата 2 млрд. лв. са изчерпани и ще покрият само въпросните 2022 блока, които са одобрени от Българската банка за развитие (ББР).

----------МЕКОТА

Бойко Борисов обяви, че често бил упрекван от приятели, колеги и съпартийци, че е прекалено добър и толерантен. "Срещу нас имаме царе на манипулацията", отбеляза Борисов по време на Осмия зимен университет на "Младежи ГЕРБ" в Сандански. Той допълни, че разделението на нацията не може да е тонът на предизборната кампания, но той бил зададен от опонентите му.

6
1349
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
26 Февруари 2017 19:42
Ами като си будала. "Ахмак сокакта сикилер". Турска поговорка. В превод : Глупака на улицата го наебали. Посред бял ден.
26 Февруари 2017 21:41
Значи - спираме го.
26 Февруари 2017 21:45
Цяла България работи за "безплатното "опаковане на няколко блока в Благевград и в същото време - държавата е забравила за поддръжката на публичната инфраструктура, а това е точно работата ѝ. Специално заради далаверата с "безплатното" саниране, ГЕРБ спря капиталови ремонти за близо 2 милиарда миналата година.
27 Февруари 2017 07:56
Айде пак се почна, без нас, потоп...абе, боклук тиквенски, не разбра ли, че хората не те искат бе...
27 Февруари 2017 09:12
И стига с това "саниране"! Лепенето на стиропор и боядисване с шарена боичка не е саниране. И със сигурност не удължава живота на панелните сгради. При калпаво изпълнение вероятно го съкращава.
27 Февруари 2017 13:48
"Безплатно саниране за 2200 домакинства от правителството" - "Безплатни домати за 2200 домакинства от правителството"

По каква логика първото е възможно, а второто не?

И защо останалите 1 000 000 домакинства са длъжни солидарно да участват?

Нема такава държава!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД