:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 495
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руснаците са обеднели колкото украинците

Бунтовниците в Донбас национализират предприятия, които плащаха данъци на Киев
Бедността обедини Москва и Киев, пише руският в. "Независимая газета", обобщавайки данни от допитвания на изследователския център "Ромир". Докато руските и украинските власти убеждават хората в страните си, че съседите са по-зле от тях, населението в Русия и Украйна среща еднакви проблеми - инфлация, безработица, ниски заплати и корупция, сочат данните. Те показват, че от 2011 до 2016 г. в Русия са се изострили проблемите с инфлацията и безработицата, а в Украйна опасенията, свързани с тези проблеми, намаляват. Украинците обаче се тревожат от влошената ситуация с бедността и корупцията. Повечето руснаци и украинци (съответно 70% и 89%) определят двустранните отношения между Москва и Киев като враждебни. Една четвърт от гражданите на Русия и над една трета от украинците очакват през т.г. конфликтът между двете страни да се изостри. Социолозите открояват редица фактори, обединяващи хората в Русия и Украйна - култура, роднински връзки, "дори проблемите, вълнуващи еднакво руснаци и украинци".

Междувременно проруските бунтовници в Донбас взеха под свой контрол над 40 предприятия, които се намираха под украинска юрисдикция в Източна Украйна и плащаха данъци на Киев. Те заявиха, че предприемат тази стъпка, тъй като правителството в Киев не прекрати наложената от украински националисти блокада на железопътните линии, довела до спиране на доставките на въглища. През последния месец група украински депутати и националисти радикали блокираха движението по някои ключови железопътни участъци в Източна Украйна. Правителството в Киев е против техните действия, защото те пречат на произведените в бунтовническите територии въглища да достигнат до украинските топлоелектроцентрали и металургични заводи, чийто експорт е ключов за икономиката на страната.

От най-големия украински производител на стомана - "Метинвест", който принадлежи на олигарха Ринат Ахметов и е най-големият работодател в Източна Украйна и от двете страни на разделителната линия, заявиха, че намерението на бунтовниците да изземат контрола над неговите заводи и мини е "неприемливо", защото това ще доведе до прекратяване на дейността им и около 20 000 души ще останат без работа. Вчера украинският мобилен оператор "Укртелеком" спря своите услуги в Донецка област, тъй като офисът им в Донецк е бил превзет от въоръжени хора. Радикалите, организирали блокадата, заявиха, че няма да я прекратят. Украинският президент Петро Порошенко каза, че страната може да загуби до 2 млрд. долара, ако блокадата продължи.

НАГЛАСИ
Основното историческо събитие, което предизвиква чувство на гордост при руснаците, е победата във Великата отечествена война (83%), показва проучване на "Левада център", предава Интерфакс. За първи път второто място заема отговорът за връщането на Крим в състава на Русия (43%). До момента втората позиция обикновено беше запазена за "водещата роля на страната в изучаването на Космоса", която с 41% вече е на трето място. МВнР на Украйна осъди оскверняването на паметника на българските опълченци в Болград, Одеска област, заяви говорителката на министерството Маряна Беца (на снимката). Правоохранителните органи ще разследват случилото се, за да бъде потърсена отговорност от виновниците. Вандали нацапаха с боя паметника в Болград с надпис "куфар-жп гара-София", предполага се, че оскверняването е дело на националисти

НАГЛАСИ

Основното историческо събитие, което предизвиква чувство на гордост при руснаците, е победата във Великата отечествена война (83%), показва проучване на "Левада център", предава Интерфакс. За първи път второто място заема отговорът за връщането на Крим в състава на Русия (43%). До момента втората позиция обикновено беше запазена за "водещата роля на страната в изучаването на Космоса", която с 41% вече е на трето място. МВнР на Украйна осъди оскверняването на паметника на българските опълченци в Болград, Одеска област, заяви говорителката на министерството Маряна Беца (на снимката). Правоохранителните органи ще разследват случилото се, за да бъде потърсена отговорност от виновниците. Вандали нацапаха с боя паметника в Болград с надпис "куфар-жп гара-София", предполага се, че оскверняването е дело на националисти.
87
4261
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
87
 Видими 
01 Март 2017 20:12
Руснаците са обеднели колкото украинците

И как списувателят е достигнал до това умопомрачаващо прозрение.
01 Март 2017 20:18
Къса ми се сърцето.Все се надявах да са по-бедни от украинците.
01 Март 2017 20:28
Чакаме сега носталгиците да дотърчат запъхтяно и да докажат как средната работна заплата в Москва е 1000000000000678 рубли, при цена на един ктч. електроенергия 0.000000000000000001 рубла и на кило черен хайвер първо качество - 2 рубли. Щедро използвайки за доказателство линкове с доменйн .ru
Междувременно ще попрепсуват и укрите, отново напомняйки за аксиомата, че хохлите и българите са низши подвидове на руснаците (ама на истинските - блондините, не на някакви си кавказци и други азиатски чурки).
01 Март 2017 20:28
И как списувателят е достигнал до това умопомрачаващо прозрение.


Ако още в първото изречение беше обърнал внимание кой е източникът, можеше да не продължаваш да четеш нататък
01 Март 2017 20:37
Ми не е верно. Пак фалшиви новини, отваряш очакваш някакви числа, изследвания, данни - а то соц. изследване, 'кой как се чуствал'.

А иначе руснаците доста са обеднели, но според мен подобни статии нямат голяма информационна стойност.
01 Март 2017 20:45
Аз четох нататък и леко се поизнервих. Толкова изкривени факти. Никой не е останал без работа, напротив, хората остават на работните си места. Заплатите се преизчисляват от гривни в рубли със закръгляне нагоре. Укртелеком не е спиран от никакви "въоръжени хора" и вече почти всичките му абонати са прехвърлени на Феникс. За обедняването на руснаците обещавам да питам пак близките ми, с риск пак да ми се смеят.
01 Март 2017 20:48
Бунтовниците в Донбас национализират

Не са "бунтовници", а ТЕРОРИСТИ, защото срещу тях се провежда АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦИЯ от демократичния киевски режим, подкрепян от хората с евроатлантически ценности, нали така циркаджии сладури?

Руснаците са обеднели колкото украинците

По-обеднели са, много повече са обеднели: душевно!

Затова пък българите забогатяха. Душевно, де. А грантаджиите забогатяха и парично.
01 Март 2017 20:48
И малко реални измерения на блокадата, това чудо на укро гения - мариуполския Азовсталь вече се принуждава да иска въглища от Русия и САЩ. Не знам за САЩ, но от днес Русия вдига цената на кокса за Украина с 37%. За електричество, топлоцентрали и прочие глезотии я вообще молчу.
01 Март 2017 20:53
безработицата в Русия е 5,4% за 2016 - това са повече 4 млн. сигурно им е тежко, но не е "страшна безработица" и е по-малко от минали години. А в Украина ... официалната статистика е за 9 %, при младежите 23%.
в Русия има милиони гастарбайтери, от Украина заминават милиони гастърбайтъри - много от тях в Русия, ако там е толкова зле защо си правят този труд?
01 Март 2017 21:02
Обеднели по-равно ама друг път.

След 2014г гривната от 8 скочи на 27 за долар а рублата от 32 на 58....

Затова потока на "хохлонаташки" е от Украйна към Русия а не обратно.

Кой не верва да се разходи из проспектите на Москва и Питер....

А иначе сагата с Донбас привършва.

"Руския свят" започна национализация на украинските активи. Мандалото хлопна....

01 Март 2017 21:25
Бедността обедини Москва и Киев, пише руският в. "Независимая газета",


Обединени в мизерията наречена "Руски мир".
01 Март 2017 21:35
Овчаря
01 Мар 2017 21:29 Обединени в мизерията наречена "Руски мир".
Абсолютна мизерна обреченост!
Овчаря
22 Дек 2015 12:07
Бих казал "Майната му на православието"
ето и повече - прилагам любезно линк ... http://www.segabg.com/replies.php?id=269030&p=2
01 Март 2017 21:38
Цитирай коректно!
Овчаря
22 Дек 2015 12:07
Бих казал "Майната му на православието", щом се е докарало до там, да произвежда икони на Сталин и Путлер.

01 Март 2017 21:54
Воденето на войни не е безплатно. Особено, ако са завоевателни, а пък завоюваните територии не предлагат нищо, освен вярност и послушание. Трябва после и да ги храниш. Като Приднестровието, Абхазия, Крим що пък не и Донбас. Та някой трябва да плати сметката. И това не са олигарсите.
01 Март 2017 21:59
Кинти има предостатъчно.

Днес Захарченко е пратил свои хора да изземват документи от 40 големи завода в ДНР.

Създаден е специален холдинг, който обединява тези предприятия и който спира да плаща данъци в Украйна.

Продукцията ще минава през Русия и може пак да стигне до Украйна. Никъф проблем. Ето преди малко хохлите помолиха Русия да им продаде въглища.

Кремъл ще ги купи от ДНР и ще ги продаде с горница на Украйна. Некой ще намаже филията и тоя некой нема да е от Киев а от Москва....



Украинские металлурги обратились за углем к России из-за блокады Донбасса

МОСКВА, 1 мар — РИА Новости. Генеральный директор металлургического комбината "Азовсталь" Энвар Цкитишвили на встрече с премьер-министром Украины Владимиром Гройсманом заявил, что предприятие вынуждено покупать уголь у России и США, сообщает украинское информагентство УНН.



https://ria.ru/world/20170301/1489073641.html
01 Март 2017 22:08
И колко руснаци са ГАСТАРБАЙТЕРИ в Украина ил в ЕС :-)

Мъка мъка ... и тормоз...

Ако РУСНАЦИТЕ и БЛОНДИНКИТЕ смъкнат БАКШИША на 2 ЛЕВА, аз давам ЧЕСТНА ЕВРОПЕЙСКА ДУМА !

- НЯМА да обслужвам вече Русо туристо !

Помнете ми думата !
01 Март 2017 22:10

Amazon
01 Мар 2017 20:28
Мнения: 3,686
От: Congo, the Democratic Republic of the
Скрий: Име,IP
Чакаме сега носталгиците да дотърчат запъхтяно и да докажат как средната работна заплата в Москва е 1000000000000678 рубли, при цена на един ктч. електроенергия 0.000000000000000001 рубла и на кило черен хайвер първо качество - 2 рубли. Щедро използвайки за доказателство линкове с доменйн .ru


Популярно обяснявам за незнаещи.
Москва е от 5 Най - Богати градове на Земята
НЙ , Токио, ЛА, Лондонград , МАСКВА , Сигапур.
Берлин и париж могат само да дишат праха от сапожките на Блондинките ...
01 Март 2017 22:11
И колко руснаци са ГАСТАРБАЙТЕРИ в Украина ил в ЕС :

Кой ще вземе на работа дегенерати и алкохолици?
01 Март 2017 22:11
Овчаря 01 Мар 2017 21:38 Цитирай коректно!
Бих казал "Майната му на православието", щом се е докарало до там, да произвежда икони на Сталин и Путлер.
Aбсолютно вярно и коректно трябва да се цитира ..
.. както и да се споменават моите думи, в онази тема, че ако някой си, не представи доказателства, как Руската Праовславна църква е била канонизирала Сталин и Путин - примерно доказателство да е календар със светците - то дрънканиците му, на този някой , комай би следвало да се приемат като идиотски опит за лъготене и манипулиране!
.. за това - любезно дадох и линк .. да се види цялата тема, да се прочете , да се разбере кой, как пише за Православието ..


Айде сега и за мизерното безнадеждно обедняване .. :
Касиерка в Билла
Кассир-продавец Заработная плата: от 28 700 руб. до 31 000 руб.
Описание вакансии: Компания: Билла
в сеть супермаркетов «BILLA» Требования: образование не ниже средне-специального; Обязанности: работа за кассой супермаркета; Условия: Оклад 28 700 – 31 000 руб.; график скользящий 5/2 и 2/2.; Стабильная заработная плата и доплата за стаж ..

Ето КАКВО може да купи касиерката от същата тази Била

Натисни тук
Ама като викате, че се е появило безнадеждно обедняване и мизерия - така да е !
Овчаря
01 Март 2017 22:13
овчер -
01 Март 2017 22:13
Кинти има за Ролдугин, Михаил Иванич и Ротенберг. За популацията има дървени.
01 Март 2017 22:15

Овчаря
01 Мар 2017 21:25
Мнения: 8,733
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Бедността обедини Москва и Киев, пише руският в. "Независимая газета",


Обединени в мизерията наречена "Руски мир".


Особенно са зле в руский мир Майами и Лондонград . ЯХТИТЕ им малки , брилиантите им дребни )


Овчаря
01 Мар 2017 22:11
Мнения: 8,734
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
И колко руснаци са ГАСТАРБАЙТЕРИ в Украина ил в ЕС :

Кой ще вземе на работа дегенерати и алкохолици?


Готвачите французи, дизайнерите англичани, ние с поляците ... мъка и тормоз.....
01 Март 2017 22:17
Zdran,

Що си образуваш нерви за популацията при това небългарска ?

Света е 7 милиарда, ако тръгнеш да се косиш за всички хора по света ще се разболееш....

Пък и сега е свобода. Който не му аресва може да си избере друга държава, където ще бъде ценен и ще получава достойно заплащане....



01 Март 2017 22:18
zdran
01 Мар 2017 22:13
ь
Кинти има за Ролдугин, Михаил Иванич и Ротенберг. За популацията има дървени.
Нема кинти, нема, нема кинти ...
01 Март 2017 22:24
Чакаме сега носталгиците да дотърчат запъхтяно


Чакате, щот сте дотърчали първи.
01 Март 2017 22:35
Тази газета не баш руска.
01 Март 2017 22:37
Нервите при мен са вроден биологичен недостатък. Имам ги във връзка с акъла. Сигурно за това не се изявявам като радиоточка.
01 Март 2017 22:40
Тази газета не баш руска

А това изречение не е баш на български.
01 Март 2017 22:40
обобщавайки данни от допитвания на изследователския център "Ромир".


Източника е толкова достоверен, колкото "вчера една жена каза".
Абе, пропаганда да пада, че и на 1-ва страница на газетата е сложено.
01 Март 2017 22:41
А газетата "Независимая газета" е толкова независима, колкото държавата Украйна е независима.
01 Март 2017 22:43
Апропо Палмира май падна.

Петното от мундира на Империята е изтрито.

01 Март 2017 22:43
Разликата между Русия и 0краина е както между САЩ и Мексико .
В Русия има 5 милиона украинци в САЩ 10 мил мексиканци мигранти .
Население Русия 145 мил, САЩ 330
Мексико 120 , Украина 40 милиона
01 Март 2017 22:44

ЗИП
01 Мар 2017 22:43
Мнения: 26,593
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Апропо Палмира май падна.

Петното от мундира на Империята е изтрито.


Айде пак Мъка и Тормоз за соросците.
01 Март 2017 22:47
Чакаме сега носталгиците да дотърчат запъхтяно и да докажат как средната работна заплата в Москва е 1000000000000678 рубли
А кой иска да живее в Киев - и кой, в Москва или Крим ? Или за големите атлантици - в Ню Йорк
01 Март 2017 22:49
Апропо Палмира май падна.

То комай и руснаците ги баламосват по този начин.
Я някой се е изокал в някоя медия, че народа мизерства и тутакси го затапят с поредния военен успех.
Може и да е измислен, ама кой ще вземе да проверява?
01 Март 2017 22:59
Овчаря 01 Март 2017 22:49

Руснаците живеят в пъти по добре от колониите България, Румъния, Унгария, Полша и прочие. Е, сега малко заради валутният курс ще намалят екскурзиите по разни курорти.
Имат си геополитически и военни победи, хвалят се. А ние се занимаваме с креватните истории на Гришу, разните му певачки и прочия кокошкарски новини за отвличане на вниманието как държавата ни си заминава.
01 Март 2017 22:59
Бедността обедини Москва и Киев, пише руският в. "Независимая газета", обобщавайки данни от допитвания на изследователския център "Ромир".

Прилича ми на никовете на мужици, бармалейци , Павлик морозовци и прочее руски никове ?
01 Март 2017 23:00
Апропо Палмира май падна.

Не е още. В момента голяма стрелба около цитаделата. Има раздвижване и в самия град. Край развалините засега е тихо, но то се подразбира, едва ще бият там с артилерия. Ал Арабия говорят нещо за ракетен (Град) силен обстрел на селището, но по всяка вероятност са "нощни ловци" Ми28...
01 Март 2017 23:02

Руснаците живеят в пъти по добре от колониите България, Румъния, Унгария, Полша и прочие


На този виц само можем да се посмеем.

01 Март 2017 23:03
Рогатий,

Каква цитадела ? Та от поне 10 часа има видео на RT от там. Армията вече прочиства западните квартали.....

https://www.youtube.com/watch?v=zAm4dfbkzIc


01 Март 2017 23:08
Овчаря
01 Мар 2017 22:49 Я някой се е изокал в някоя медия, че народа мизерства и тутакси го затапят с поредния военен успех.
Може и да е измислен, ама кой ще вземе да проверява?
И според мене, е тъпа измислица, приятелю Овчар , че народът мизерства ....
Нали видя заплатите и цените?

Ама то - разни малоумници да се изокват в медии и из форуми с какви ли не идиотщини - все ще има ...

Поздрави
01 Март 2017 23:09
Сега просто требе да се следват указанията на тов. ЗИП за да няма повече сакатлъци....

Масирани бомбардировки на Арак и Сукна и изчовъркване на халифактовците от там плюс разсичащ удар от Саламия на юг който да се съедини с Палмирската групировка.

Всички спътници да висят над района, където няма да има настъпление моментално дистанционно миниране на терена.

Руските стратези да излитат и да почват да обработват Рака и Дейр Зор. Малко калибри от Каспийско море и Средиземно и ИД може да бъде смазана за две три седмици до месец....

01 Март 2017 23:21
Ама то - разни малоумници да се изокват в медии и из форуми с какви ли не идиотщини - все ще има

Виж как добре си се охарактеризирал, браво симчо!


01 Март 2017 23:25
Засега са предположения и фейкове, цитаделата и хотела не са взети още, това е към момента.
01 Март 2017 23:29
Каква е безрабтицата в Е.С.? Само в „богата„ Гърция„ е над 30 процента. В България? На базата на какво е демонстрираното високомерие у пишещите?
Само данните за безработицата трябваше да ви накарат да се запитате - на коя планета живеете.

А иначе, Луганската и Донецката НАРОДНИ Републики извършват полека-лека своите революции. По Ленин.
01 Март 2017 23:29
Кое са "фейкове", видеото от цитаделата ли ?

01 Март 2017 23:30
Н16
01 Мар 2017 22:47Мнения: 3,919
От: 0Скрий: Име,IP
Чакаме сега носталгиците да дотърчат запъхтяно и да докажат как средната работна заплата в Москва е 1000000000000678 рубли А кой иска да живее в Киев - и кой, в Москва или Крим ? Или за големите атлантици - в Ню Йорк

Аз не отричам че Москва е един от най-богатите и знакови градове на планетата. Обаче в Москва живеят 8% от руснаците. Реално доста по-малко, защото като всеки богат град, Москва е гъчкана с гастърбайтери. Някак си останалата Русия (която на мен лично ми е по-инетересна) остава встрани.
Подбно е положението със София и България, но в София все пак живеят и/или работят близо една четвърт от населението на страната и благосъстоянието и има значение и за цялата държава.
01 Март 2017 23:31
За подобряване на материалното положение на изстрадалите мужишки маси, се развиват много международни проекти. Напр ЮП и АЕЦ Белене. Предполага се, че местната олигархия с удовоствие ще помогне на Тимченко и ко да насмучат още кинти и от други народи, които естествено няма да поделят с обеднялото руско население.
01 Март 2017 23:31
1 марта 2017, 22:45
Первые кадры из освобожденной от ИГИЛ цитадели в Пальмире video

Опубликованы первые кадры из освобожденной от террористов запрещенной в России группировки ИГИЛ цитадели в Пальмире.

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201703012240-nqke.htm
01 Март 2017 23:33
gluhar4e 01 Март 2017 23:29
Каква е безрабтицата в Е.С.? Само в „богата„ Гърция„ е над 30 процента. В България? На базата на какво е демонстрираното високомерие у пишещите?


Базата е, избиване на комплекси.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД