:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 145
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Роднини протестираха в Русе срещу лекарски грешки

Протест на пациенти и близки на починали срещу лекарски грешки се проведе в Русе. Конкретният повод е смъртта на 18-годишната Стефани Димитрова, починала от рак преди месеци.

Момичето е било прието през октомври 2016 г. в русенската болница с рак на стомаха в последен стадий. От болницата преди време обясниха, че този вид рак е много рядък при млади хора и затова дълго време не е била поставена точната диагноза, припомня "Дарик". По време на лечението е направена консултация и с националния консултант по гастроентерология д-р Крум Кацаров. Близките на Стефани обаче са категорични, че за нея не са били положени достатъчно медицински грижи.

Сред протестиращите бе и Галина Илиева, която разказа пред bTV, че майка й е била настанена в психодиспансера в Русе в стая с висока степен на зависимост от грижи. След 17-дневен престой жената внезапно починала. "В деня на смъртта не ми казаха каква е причината. Впоследствие ми дадоха съобщение, от което се виждаше, че парче храна е застанало на гръкляна й", сподели Илиева. Две години по-късно тя е дала гласност на случая, но срещу нея е заведено дело за обида и клевета.
892
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД