:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 446
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бебе от "Столипиново" почина от морбили

10-месечно бебе от пловдивския квартал "Столипиново" е починало от морбили, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Това е първият случай смъртен случай у нас от появата на болестта през март.

Детето е било прието в болница на 29 март. То не е било имунизирано, защото не е достигнало имунизационната възраст от 13 месеца и "е живяло в среда с по-ниско от изискуемото имунизационно покритие". В такива случаи заболяването протича тежко, допълват от МЗ. Бебето е преминало през многократни консултации, провеждана му е допълнително инхалаторна терапия.

За периода 17 март - 7 април в Пловдив са регистрирани 36 случая на морбили. Лабораторно са потвърдени 21 от тях, два са изследвани и са отрицателни, един е с променена диагноза - рубеола, а за още 12 се очаква резултат. Повечето от заболелите са от Пловдив, но в последната седмица са установени случаи и от други населени места в Пловдивска област - става дума за заболели контактни от двете болници в Пловдив, където първите болни са били хоспитализирани с други диагнози. "Министерството на здравеопазването отново призовава родителите да проверят имунизационния статус за морбили на децата си и при наличие на пропуски да бъдат взети спешни мерки за ваксинирането им", обявиха оттам.

Последната епидемия от морбили в България бе през 2009-2010 г. с над 24 000 заболели и 24 смъртни случая.
983
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД