:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 432,006,238
Активни 121
Страници 16,431
За един ден 1,302,066
Писмо от "България" 1

Шифърът "Чайски". ЕНИГМА

Димитри Иванов
Хайде да сравним "Преди" и "Сега".

СЕГА - Много българи пропищяха за уран в чешмяната вода.

ПРЕДИ - Малцина пискахме, когато в Северозападна България овошките посърнаха, понеже ветровете довяха разпрашен уран от бронебойните US снаряди със сърдечници от обеднен уран, а телевизионният красавец в униформа Джейми Шей хвалеше американското злодейство.

Сега мнозина, преди малцина; значи има напредък.

СЕГА - Българска тревожност за ставащото в Скопие.

ПРЕДИ - Българско мълчание за вашингтонските недомлъвки, че БЮРМ ще бъда срязана на три като пица и всеки от съседите й ще получи парче; тоест в далечния хоризонт Македония в ЕС и НАТО, но не като entity, а чрез трите си парчета.

Мълчание преди, аларма сега. Има напредък.

СЕГА - Сюблимна реч на приятеля ми Томски при откриването на новия парламент и депутатите се заклеха, после и министрите.

ПРЕДИ - Нов парламент се закле да не забравя приказката на Христо Смирненски за стълбата и я забрави. Няма напредък.

Клетвопрестъпниците/чките се замерят с епитета "популист/ка". Ох, на батко ви Бойко червенотиквеничетата; политоложките, мъжеложците. Защо се обиждате на "популисти", бе джанъм? Нали сте pro-US. В САЩ имало The Populist party. В България - Народняшка партия.

По света и у нас политиците/чките са необразовани. Да се образоват, казва професор Антоанета Христова. Но животът казва друго: най-необразованите са най-пробивните. Пък аз казвам, че образованите не са по-добри от необразованите.

Е, вярно е, че необразованите вредят, дори когато са добронамерени. Измислиха здравната каса да плаща на зъболекарите, а пациентите само на зъботехниците за зъбните протези. Вместо да им светне, че за да получават зъболекарски поръчки, зъботехниците ще искат повече пари, за да плащат на зъболекарите да им възлагат поръчки.

Трябва ли да си чел книгата на Уди Алън "Ако импресионистите бяха зъболекари"? Уди Алън каза, че не е интелектуалец; мислят го, че е, понеже е с очила. И аз имам очила. И мен ме вземаха за какъвто не съм. Преди да разкажа как ставаше това, ще кажа, че ми е приятно да съм с лекари, защото с тях можеш да се шегуваш.

Ще питам някой стоматолог защо поставянето на мостове и протези се казваше "озъбване на населението". От братовчедка ми Соня, зъболекарка в Ню Йорк, не разбрах защо там зъболекарите седят зад гърба на пациента.

Някой гинеколог ще го питам защо на раждането му казваха "израждане". С фармацевтите не мога да се шегувам. Казах на един "Черпи едно хапче". Той каза: "Хапче за какво". Понеже не вземам хапчета, не знаех, човек не може всичко да знае. Да се оплача ли на Марешки?

Демагог е гръцка дума, значи народен водач. От демагога Бойко Борисов няма да се оплача. За Вашингтон той не е ЕНИГМА. Там знаят, че е гангстер. Но е нашият най-опитен политик, ако не броим Тодор Живков. Вашингтон ни праща за посланици изпечени шпиони, затуй съм Proud to be Bulgarian.

Англичаните и поляците се хвалят, че е тяхна заслугата за разгадаване на шифъра на ЕНИГМА. Тя бе машинка за шифроване на радиовръзката с немските подводници. Аз се хваля с моя шифър. Той е семеен. Завеща ми го майка ми Дора. Купувате два броя от една книга, все едно каква. Заминавате с едната. Пишете писмо или e-mail. Вкъщи получават писмото, отварят другата книга. Ако отдолу стe написали 297, това значи страница втора, девети ред, седмата дума. Така правите изречения. Ще разгадае този тайнопис само който купи всички книги на света и пробва с всяка. Шифърът на ЕНИГМА беше разгадан, моят още не.

В Канада генерал Дьо Гол каза Vive le Quebec libre, сиреч Квебек е френски, не под егидата на кралицата. Пак там, на борда на кралската яхта "Британия", принцът consort, който онзи ден каза, че се оттегля от обществените си задължения, тогава каза нещо на кралицата; от брега не чуха какво. Съобразителни репортери бяха докарали глухоням приятел, който умее да чете по устните. С далекоглед той разбра, че принц Филип казва на кралицата Smile silly sausage, усмихвай се, глупава наденицо. Остана лафът Read my lips!, разберете какво ви казвам!

Журналистическият шпионаж не е по-долу от военния, икономическия и индустриалния. След капитулацията на Хитлеровия райх генерал Владимир Стойчев беше военен аташе в САЩ; US службите го следят, естествено, но той все им се губи от полезрението. Накрая разбират, че той, медалист по езда от олимпиадата в Берлин 1936 г., ходи инкогнито на родео, състезава се с каубои, rednecks & hillbillies и изчезва с паричната награда.

Бисерът в британската корона беше Индия. Гъмжило от хора, англичаните не могат да ги преброят, че да ги облагат. Сегашните наши политици бройлери биха казали, че на англичаните не им е достигал административен капацитет. Практичните англичани направиха друго. Преградиха с ровове солниците на брега на Индийския океан и всеки - мъж, жена дете - им плаща, щото не може без сол. Преди това англичаните плащали няколко рупии на индийците да правят опиум. Продавали опиума в Китай и водили две "опиумни войни", щото китайците "пречели на свободната търговия".

Бедните са повече и по-беззащитни от богатите, затова е по-добре да вземаш от бедните вместо от богатите.

Империята се изниза от бисера в короната с един parting kick, ритник за сбогом. Сетихте ли се какво ще стане при Брекзит? Read my lips! Изнизване от ЕС по английски с another parting kick и ЕС на 2-3 скорости.

В Индия мюсюлманите колеха хиндуистите, които взривяваха джамиите. Англичаните нарязаха Индия на три държави: Западен Пакистан и Източен, който после стана Бангладеш, между тях - Индия. Нарязаха Индия на принципа: хиндуистите в Индия, мюсюлманите в двата Пакистана. Те продължиха да се трепят; като военен кореспондент репортерствах от техните войни.

В Западен Пакистан имаше precursor, предтеча на сегашния ислямски фанатизъм. На летището в Карачи мюсюлманин, управляващ елтелфер за разтоварване на куфарите от багажния отсек, връхлетя строена за официалното посрещане полска делегация и я помля. Шпионин като мен и като всеки roving reporter беше кореспондентът на Би Би Си Марк Дод, хубавец от Оксфорд. Засякохме се в Моенджодаро сред тълпа американки. Градът е построен симетрично, но около водоем, който бил за не знам какви обреди, но прилича на плувен басейн; в една ниша е скулптирана тоалетна с чиния като днешните. Младите американки една по една сядаха, кискаха се и се снимаха седнали. Достолепна английска дама промърмори How vulgar, колко вулгарно. Слънцето напече, под един навес поднесоха кетъринг лънч, на мен отделно, в климатизирано бунгало, guesthouse. Обадили се бяха от Карачи. Полша беше комунистическа, България - още по; пазят ме хората (беше 1968 г.). Английската дама смъмри гида защо аз в бунгалото, а тя с тълпата. Гидът каза "Мадам, I was instructed by my superior ...". Побързах да го спася; на най-старомодния английски казах: Madam would you do me the honor as to share this guesthouse with me, а Марк Дод ме погледна иронично. Казах му, че и той е Welcome. Докато обядвахме - small talk: кой що е, откъде е. Дамата била вдовица на английски полковник. Запознали се, когато тя била момиче, а той още в Sandhurst Royal Military College. Когато станал полковник, той, сър Хари, управлявал значителна част от Пакистан; в Исламабад тя управлявала къща с трийсетина слуги: чистачи, готвачи, градинари, конегледачи... За Марк Дод тя каза: "Личи, че е Oxford man". Той призна, че е. - "И за вас отгатнах какъв сте", обърна се тя към мен. - Thinker, sailor, solgier, spy, казах в скороговорка, сочейки с пръст ту мен, ту Марк, за да кажа spy, сочейки Марк, щото ме беше погледнал насмешливо. The Nursery Rhyme, детската песничка е Tinker, tailor, soldier, sailor, но романът и филмът са Tinker, tailor, soldier, spy. Дамата продължи към мен: Шегувате се досущ като скъпия Хари, полковника. Още щом ме поканихте в тази guesthouse, познах. Обноските, the ascot cap, походката, стойката ви на масата. Sandhurst man. Тя обърна гръб на Марк и ме покани на уикенд в Исламабад, където ще играя поло. Истинско. Нe поло на трева да тичам със стика по тревата, а яздейки което пони си избера. - "Не играя никакво поло" - отклоних поканата. - "Nevermind. И те не играят. Ще гледате мача заедно с тях". - С кои? - "С дъщеря ми и племенницата ми, "ъв корс". Ще видите какви мили момичета са, не като вулгарните американки."

Тръгнахме си. По стръмните стъпала придържахме дамата от двете й страни. После Марк Дод, the Oxford man, закрачи като гащник; аз, българският "кашик", като Sandhurst man. Импресионистите не станаха зъболекари, но аз за малко бях Sandhurst man и eligible bachelor. Но тогава бях млад и красив. Първо зачеркнах "млад". После "красив". Сега съм само "и". Туйто. Memento mori.

DI copyright "Ако импресионистите бяха зъболекари" от Уди Алън, когото цитирам: "Вземат ме за интелектуалец поради очилата".
 Моята Ascot cap
 Имам още една шапка, каубойка за един долар от крайпътна сергия в САЩ, но прекалено гръндж, понеже я накичих със значки и медали. Как за един долар? И аз се чудя. ЕНИГМА
119
38614
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
119
 Видими 
09 Май 2017 19:58
Побързах да го спася; на най-старомодния английски казах: Madam would you do me the honor as to share this guesthouse with me

Английският в случая e не толкова старомоден, колкото леко самоделен, при това с американски правопис (пропуснатата запетая след обръщението Madam не я броим):

- honoUr (Br.E.) vs. honor (Am.E.)
- do someone the honour of doing something (Madam, would you do me the honour of sharing ...)

Иначе писаницата си я бива.
09 Май 2017 20:01
Между другото, овошките в Северозападна България продължават да посърват, дали сега вече не е заради облаци от хасковско? Ама пак никой не пита.
09 Май 2017 20:04
Чудесно! И интелигентно, и познавателно... Противопоказно за сульовци...
-----------
Сайтът на Генек
09 Май 2017 20:06
Шпионин като мен

Е, бадева са трошени грешни народни паре за таквизи шпиони.
Ни бай Тодар опазихте, ни камунизма...
09 Май 2017 20:10

Шпионин като мен

Е, бадева са трошени грешни народни паре за таквизи шпиони.

Е айде сега, Гарабед-шпионина от третия етаж...
09 Май 2017 20:36
Даскал Цеко

09 Май 2017 19:58

И мен граматиката в изречението ме стресна, ама викам - автора е преводач, може да е някакаква стара врътня. Обаче бързо търсене в Гугъл на израза ""would you do me the honor as to"" показа че конструкцията е изобретение на Джимо. Мерси за уточнението.
09 Май 2017 20:37
ПРЕДИ - Малцина пискахме, когато в Северозападна България овошките посърнаха, понеже ветровете довяха разпрашен уран от бронебойните US снаряди със сърдечници от обеднен уран,

A за Чернобил какво писахте? Когато цяла България манифестираше празнично под майския радиоактивен дъжд?
09 Май 2017 20:47
ПРЕДИ - Малцина пискахме, когато в Северозападна България овошките посърнаха, понеже ветровете довяха разпрашен уран от бронебойните US снаряди със сърдечници от обеднен уран

А в Чернобил флората цъфти и животните се върнаха. Явно американския обднен уран е по-страшен от руският активен такъв.

http://fishki.net/2278103-on-ustanovil-fotolovushki-vozle-chernobylja-kamera-zafiksirovala-neverojatnoe.html
09 Май 2017 20:49
празнично под майския радиоактивен дъжд?

Да, да. На 24 май. Четохме тази простотия вече. Може да не я тиражираш за в бъдеще.
09 Май 2017 20:55
Да, да. На 24 май

??????
09 Май 2017 20:58
Ми на коя дата се е отчела повишена радиация? Кога е валяло и имало ли е манифестация? Е това са въпросите на които противоречиш, ама ти си рупай.
09 Май 2017 20:59
zdran 09 Май 2017 20:55
Да, да. На 24 май

??????

Една от последните изцепки на един от любимите ви вождове. Явно си пропуснал да Го четеш ! А надо, ах как надо, гутлак !
09 Май 2017 21:09
Та да се върнем на въпроса. Къде беше смелото "малцинство" журналисти (по съвместителност заемали и други длжъности), когато гръмна Чернобил?
09 Май 2017 21:22
а телевизионният красавец в униформа Джейми Шей хвалеше американското злодейство.

Изнасяше лекция пред дипломатическия корпус в Хага. Самоуверен, самовлюбен нарцис, не пропусна да вметне ( бях го чул да го казва на поне още две такива срещи ) , че медиите го били обявили за секс символът на НАТО.
Американският генерал до мене подхвърли тихо, под сурдинка : " You wish ! "
09 Май 2017 21:37
Владимир Стойчев беше военен аташе в САЩ; US службите го следят, естествено, но той все им се губи от полезрението

Освен на родео, ходил е и по жени. ФБР-то, естествено го снима надлежно, после му показват снимките и искат да го вербоват.
"Само си помислете, кокво ще кажат за това Вашите шефове в София ! "
Генералът ги изгледал както се гледат хлебарки и им отговорил " Знам какво ще кажат. Ще кажат "Блазе му". Ще ми повдигнете авторитета, това ще направите ".
Де ги сега такива генерали ?
09 Май 2017 21:41
Де ги сега такива генерали ?

Сус, бре хаирсъзин. Цял президент си имаш!

09 Май 2017 21:51
"Само си помислете, кокво ще кажат за това Вашите шефове в София ! "
Генералът ги изгледал както се гледат хлебарки и им отговорил " Знам какво ще кажат. Ще кажат "Блазе му".

Винаги ме е удивлявало как лакърдиите и вицовете циНкулират и се видоизменят според времето, мястото и героите.

ВИЦ

Однажды главный политработник Красной армии Щербаков доложил Сталину, что у маршала Рокоссовского появилась новая любовница — известная красавица-актриса Валентина Серова, и спросил:
— Что с ним теперь делать будем?
Сталин вынул изо рта трубку, чуть подумал и сказал:
— Что будем, что будем… завидовать будем!
09 Май 2017 21:52
Сус, бре хаирсъзин. Цял президент си имаш!


Искрено се надявам генералът-президент да реагира по подобен начин в подобна ситуация. Смелост не му липсва. Шубелиите пилоти не стават, "Камбана" и "Кобра" не правят. Да е жив и здрав !
09 Май 2017 21:59
на 9-ти май тогава минах в Италия през Триест. Там провериха колата и мене с гайгеров брояч. Радиация нямаше.
09 Май 2017 21:59
Винаги ме е удивлявало как лакърдиите и вицовете циНкулират и се видоизменят според времето, мястото и героите


Даскале от Tuvalu ( where the fuck is that ? ), тази "лакърдия" съм я чул от хора, дето са я чули лично от генерал Стойчев. Не от някоя баба на опашката за нещо си.
И нямам основание да не им вярвам. Но ти, като учен човек, разбира се си длъжен да подлагаш всичко на съмнение. Иначе и до сега щяхме да мислим, че Слънцето се върти около Земята.

А в двата случая общото са само любовниците. И завистта, разбира се, която е разбираема.
Nice try, anyway
09 Май 2017 22:06
Dax, аз не подлагам на съмнение истинността на твоята лакърдия. Само констатирам, че има подобен руски виц.

Бъди здрав.
09 Май 2017 22:07
Е, някои неща в статията са опростени, но като цяло
09 Май 2017 22:07
Thinker, sailor, solgier, spy

Как германците разпознавали британските от руските шпиони в Германия? Лесно! Британците били винаги бръснати до синьо и небрежно пияни. А руснаците - пияни до синьо и небрежно обръснати.
09 Май 2017 22:10
Та да се върнем на въпроса. Къде беше смелото "малцинство" журналисти (по съвместителност заемали и други длужности) когато гръмна Чернобил?

Е, как:
Всеки журналист мечтае за своите десет минути слава. А си имам моите, макар и десет секунди. Казах по ефира във „Всяка неделя“, че в Чернобил е станала авария и ме чуха в Румъния и западно от България, понеже тогава „Всяка неделя “ беше слушана и трансгранично и вярвам немалко хора съм алармирал да си стоят вкъщи със затворени прозорци. Само дето не казах Чернобил, а казах Чорний был, щото си рекох, че шведите от лабораторията в Упсала, дето ги чух на моя US военен късовълнов приемник, по не знаят руски от мен.

Предаванията на "Всяка недела" след аварията са на 27 април 1986 г. и на 4 май 1986 - неделя. Според всички информации, които досега съм успял да намеря, шведите в Упсала разбрали на 28 април 1986 г., понеделник, сутринта. Така че въпросните 10 секунди може би са били в предаването от 4 май?
За справка какво се случва в България тези дни:
29.04.1986 г. на 5 стр в "Работническо дело" се появява тази информация:
http://i.imgur.com/ZkUGUjM.jpg
02.05.1986 г. Открити са първите радиоактивни замърсявания. *
3.05.1986 г. Открити са първите горещи частици.
04.05.1986 г. Рано сутринта е предаден първият доклад до Щаба на Гражданска отбрана в София.

====
*
На 2 май 1986 г. във всички проби, набирани от системата през предходното денонощие, бе регистрирано силно повишаване на радиоактивността, надхвърлящо неколкостотин до няколко хиляди пъти обичайните стойности. Веднага след първите измервания, в 9 ч. сутринта на същия ден, дежурната техничка от лабораторията в София уведомява Щаба на Гражданската отбрана на НРБ за наличието на значително радиоактивно замърсяване в страната. Това е и първият сигнал за чернобилското замърсяване у нас.


Манифестацията под дъжда е на 1 май 1986.
09 Май 2017 22:19
Чайски има ли нещо общо с Чацкий на Грибоедов? Обичам асоциациите.

"Карету мне, карету!"
09 Май 2017 22:49
Целувка за сбогом.
Змийска!

Цената на раздялата на Англия с Индия е 4 млн. изклани. Разделяне на Индиите по верски признак.
Каква ще е цената на Брексита?
Целувка за сбогом на Балканите? Само, или в цяла Европа.

Казват че Елисо умряла. Толкова млада!

Тази седмица ми харесва. Напомни ми израза „Да се почувстваш англичанин в Индия„
09 Май 2017 22:59
Обедненият уран ще да бие най-силно на 17-та година. Лани при нас изсъхнаха всички кайсии. Новият руски снаряд, разработван от "Росатом", несъмнено ще влияе благотворно на живинките. Като майският дъжд на марулите през '86-та.
09 Май 2017 23:27

бонго-бонго
09 Май 2017 22:10

А маса другарчета тука, начело с другарчето хамелчо се съдраха да ни убеждават, че замърсяване в Бг не е имало.
09 Май 2017 23:30
Отлепете се най - после от този Чернобил!
Цял свят разбра, че от радиация не се мре. Наблъскаха ни и още от Сърбия, и пак сме живи. Еле пък вие! Още сте живи, че и по - живи от всякога.
Не прочетох никъде, може да съм пропуснала, урановото замърсяване на водата в Хасково от къде е. Източникът.
Поразбутайте си мозъциите.
Чернобил, и Чернобил! Вредата от Чернобил не е в радиацията. Разрушенията са другаде, и си ги плащаме и до сега.
09 Май 2017 23:40
Това казваме и ние. Съветската радиация не вреди, опасен е само прахолякът от американските снаряди. Доказано - за овошките. За човека няма толкова убедителни данни. Засега.
09 Май 2017 23:49
Цял свят разбра, че от радиация не се мре.

Само почваш да светиш, и то ако радиацията е съветска.
09 Май 2017 23:52
Ами тя май не е точно съветска тази радиация. Ето една от многото публикации на тази тема. Иди им търси сметка, ако можеш.

„Чернобыльская авария это теракт.„
http://www.cneat.ru
09 Май 2017 23:57
Това казваме и ние. Съветската радиация не вреди, опасен е само прахолякът от американските снаряди.

Ама той опасен ли е? Наистина? Лелееее. Ми що не ревете бе, ами си мълчите. Кога ще му честваме годишнините, като на съветския. М?
Ами дерьмократическото правителство, за разлика от камунезите кога съобщи на населението да се пази? М? Я кажи кой бил сатрапа.
10 Май 2017 00:03
Доста се пише за Чернобил тука. И от мен нещо тогава за идеолога на перестройката:
https://vimeo.com/163909764
10 Май 2017 00:03
Да не се окаже, че и двете радиации са с един и същ автор, но това не го пише в листчетата.
10 Май 2017 00:05
Цял свят разбра, че от радиация не се мре

Ма мноо ясно! Само америчката радиация е вредна! Савецката радиация не вреди, напротив, мирише на люляк, повишава млеконадоя и вдига либидото! Я другарчеата кво саканье имаа, коги валеше савецка радиация! А па сейчас никво го нема! Само зарад америчките снаряди с америчка радиация ша е, нема от кво друго!
10 Май 2017 00:05
Да се върнем на въпроса. Какво ни съобщи смелият журналист с двойна кариера за Чернобил?
10 Май 2017 00:11
Че на манифистацията валяло радиоактивен дъжд, въпреки, че облака не бил дошъл още и повредил партньорите така, че само съвецка радиация отчитат и само от нея реват. Ахм.
10 Май 2017 00:14
Тези „партньори„ както изглежда по знанията и умственният им багаж, тогава още не са били родени.
10 Май 2017 00:15
Само америчката радиация е вредна!
Да. 300 000 човечета - на секундата. После други сметки. Некви съображения?
10 Май 2017 00:18
Че на манифистацията валяло радиоактивен дъжд

Предполагам, че говориш за манифестацията на:
Гоша 09 Май 2017 20:49
Да, да. На 24 май.


Но аз продължавам да питам, какво ни съобщиха смелите журналисти с двойни кариери за Чернобил?
10 Май 2017 00:20
Но аз продължавам да питам
що?
10 Май 2017 00:22
Че на манифистацията валяло радиоактивен дъжд, въпреки, че облака не бил дошъл още и повредил партньорите така, че само съвецка радиация отчитат и само от нея реват. Ахм.


При условие, че на 2 май сутринта във всички събрани на 1 май проби от страната е открито наличието на радиоактивно замърсяване , как мислиш ?
Впрочем:
https://www.wiseinternational.org/sites/default/files/u93/724-4.jpg

10 Май 2017 00:25
От кариерата, която правиш през последните дни с постовете си е ясно че не би могъл да разбереш.
Затова, продължавай да си питаш!
10 Май 2017 00:26
При условие, че на 2 май сутринта във всички събрани на 1 май проби от страната
1. От половината страна. 2. И кво? Дай да видим корелацията с раковите заболявания.
10 Май 2017 00:27
що?

От алтруистични подбуди. Щото както някой е казал, истината още си обува обувките, докато лъжата е обиколила света. Помагам на истината.
А ако искаш в по-модерните термини, боря се с fake news и post-truth.
Такъв съм си - идеалист. Гледам да помагам на заблудените...
10 Май 2017 00:28
През есента на 1990-та братовчед ми погреба деветгодишната си дъщеричка Деси. Скоротечна левкемия. Според докторите от детската онкохематология, в такива случаи е трудно да се определи причина, но е доста вероятно това да е чернобилският дъжд.
gluhar4e
09 Май 2017 23:30
Цял свят разбра, че от радиация не се мре.

Гоша
10 Май 2017 00:11
Че на манифистацията валяло радиоактивен дъжд, въпреки, че облака не бил дошъл

Може да се счита за доказано - едва ли има по-голямо човешко падение в днешно време от това да си кремълски пропагандист във форума на СЕГА.
10 Май 2017 00:29
Дай да видим корелацията с раковите заболявания.

Дай да видим, какво е направил малцинственият журналист, с претенциите изложени в статията, за да предупреди за опасността.
10 Май 2017 00:32
Дай да видим, какво е направил малцинственият журналист, с претенциите изложени в статията, за да предупреди за опасността.
Ква опасност?
10 Май 2017 00:34
Може да се счита за доказано - едва ли има по-голямо човешко падение в днешно време от това да си кремълски пропагандист във форума на СЕГА.
Баси лел Сийките - замириса ми на прегорял боб и немита снага.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД