:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Федерер донесе първата Купа "Лейвър" на Европа

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Единственият носител на Голям шлем в мъжкия тенис в Откритата ера - Род Лейвър (в средата), е приклекнал между Рафаел Надал и Роджър Федерер за обща снимка, след като лично е наградил отбора на Европа като първия носител на кръстената на него Купа "Лейвър".
Отборът на Европа спечели историческото първо издание на турнира за Купа "Лейвър" по тенис. Демонстративната надпревара, кръстена на живата легенда Род Лейвър и противопоставяща сборни тимове на Стария континент и останалата част от света, се проведе през уикенда в Прага (Чех) и бе решена в последния сингъл.

В него един срещу друг се изправиха Роджър Федерер (Швейц) и Ник Кириос (Авл), а носителят на рекордните 19 титли от Големия шлем се наложи с 4:6, 7:6 (6) (11:9). Така общият резултат стана 15:9 т. и не се наложи изиграването на решаващ тайбрек на двойки, който да определи носителя на купата (по регламент в последния ден за всяка победа се присъждаха по 3 т. и евентуална победа на Кириос щеше да изравни резултата на 12:12).

Капитан на шампионския отбор на Европа бе Бьорн Борг, с помощник друг силен бивш шведски тенисист - Томас Енквист. В звездния състав, който ще си раздели чек за $250 000, освен Федерер бяха Рафаел Надал (Исп), Александър Зверев (Гер), Марин Чилич (Хър), Доминик Тим (Ав) и Томаш Бердих (Чех). Техни опоненти бяха четирима американци - Сам Куери, Джон Иснър, Джак Сок и Франсис Таяфоу, плюс Кириос и канадеца Денис Шаповалов. Капитан и вицекапитан бяха братята Джон и Патрик Макенроу.
787
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД