:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Волейболистките пропуснаха златен шанс за 1/4-финал

Националният отбор допусна обрат срещу Русия и ще играе плейоф на Евро `17
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Угриженият треньор Иван Сеферинов (на заден план) наблюдава как Страшимира Симеонова (вляво) и Елица Василева не са успели бързо да се съберат в двойна блокада срещу атаката на рускинята Татяна Кошельова.
Българският национален отбор по волейбол бе на един гейм разстояние от директно участие на 1/4-финалите на европейското първенство за жени в Азербайджан и Грузия. Вместо това селекцията на Иван Сеферинов ще играе в плейофите от втората фаза, след като допусна обрат с 2:3 (21, -20, 23, -21, -13) срещу Русия в директния сблъсък за първото място в гр. С.

След като не успяха да затворят мача в четири гейма, националките пропуснаха и възможността да спечелят тайбрека. В късия гейм нашите поведоха със 7:4 т., а след това имаха и аванс от 9:7, но позволиха на съперничките да влязат в резултатни серии и да измъкнат победата след два часа и половина игра.

Най-резултатна в мача бе капитанката на нашите Елица Василева с 25 т. (1 блок), а с двуцифрен точков актив завършиха още Христина Русева с 13 (7 блока, 1 ас) и Добриана Рабаджиева с 12 (1 ас). За рускините Татяна Кошельова заби 23 т. (5 блока), а Ирина Заряжко (8 блока) и Наталия Гончарова (4 блока) добавиха съответно 18 и 17 т.

За българките това бе трети пореден 5-геймов мач от началото на Евроволей `17 след драматичните победи с по 3:2 над Украйна и Турция през уикенда. Именно тези успехи осигуриха на отбора ни продължаване в елиминациите, а спечелената точка срещу Русия гарантира второто място в потока. В последния мач снощи украинките (2 т.) и туркините (1 т.) спориха за трето място, зад рускините (7 т.) и българките (5 т.).

Снощи трябваше да стане известен и съперникът на нашите в своеобразния 1/8-финал. По схемата на турнира в плейофите България трябва да срещне третия отбор от гр. А - Германия или Полша. В последния мач от този поток "маншафтът" (4 т.) игра с домакина Азербайджан (6 т.), а "дружина полска" завърши с актив 5 т. Плейофът е утре, а победителят в него ще се изправи срещу първия в гр. А на 1/4-финалите в петък (29 септември).
676
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД