:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хамилтън се откъсна във Формула 1 след победа на "Ред Бул"

Макс Верстапен
Пилотът на "Ред Бул" Макс Верстапен спечели състезанието за "Гран при" на Малайзия във Формула 1. 20-годишният холандец изпревари тръгналия от полпозишън Люис Хамилтън с "Мерцедес" още в началото и задържа преднината си до финала на пистата "Сепанг" край Куала Лумпур. Англичанинът завърши втори, но изпълни основната си задача за уикенда - да увеличи аванса си в генералното класиране пред Себастиан Фетел.

Асът на "Ферари" почти направи геройство, като атакува призовите места, тръгвайки от последна позиция на стартовата решетка заради повреден двигател по време на квалификацията. По време на състезанието германецът навакса 16 позиции в колоната и пробва да задмине третия Даниъл Рикардо, но в крайна сметка пилотът на "Ред Бул" удържа мястото си на подиума, а Фетел финишира четвърти.

Другият състезател на "Ферари" - Кими Райконен, трябваше да стартира от втора позиция, но въобще не потегли, след като колата му бе прибрана в бокса още преди загряващата обиколка. "Очевидно имахме някакъв проблем. Не знам какъв и не мисля, че в момента някой от нас знае - коментира финландецът. - Сигурен съм, че можеше да имам много добър болид, но не мога да кажа къде щях да финиширам. Със сигурност можеше да се боря за победата, ако не беше повредата, виждайки как се развива състезанието. Темпото на Фетел го доказва."

Със спечелените 18 т. Хамилтън събра общ актив от 281 и поведе с 34 т. пред втория Фетел (247). Трети остава Валтери Ботас с "Мерцедес" с 222 т., след като вчера се нареди 5-и. Победителят Верстапен, за когото това бе втора победа в кариерата се изкачи от 7-а на 6-а позиция в генералното класиране с 93 т. При конструкторите №1 е "Мерцедес" със сбор от 503 т., следван от "Ферари" (385) и "Ред Бул" (270).

Следващият старт е в неделя (8 октомври) на пистата "Сузука" в Япония.
848
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД