:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Червеният изтребител катастрофира във вота

Провалът на опита да се свали правителството показа, че БСП е съвършено неподготвена за генерална политическа битка с ГЕРБ
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Поогледа се Нинова, видя, че вотът няма да проработи, и побърза да търси нова кауза.
Никак не е лесно да битуваш в опозиция. И не защото си отрязан от кранчето, което пуска постове и пари - няма що-годе значима партия в България, която да не източва държавната власт, независимо дали формално я държи или не. А защото непрестанно трябва да доказваш на отчаяния от всеки и от всичко електорат, че струваш малко повече от настоящите управляващи. И така да му дадеш основание да те постави на тяхно място.

На пръв поглед това не би трябвало да бъде толкова трудна задача, ако се съревноваваш за благоволението на избирателите с партия като ГЕРБ. Посредствеността, алчността, безличието и вулгарността на хората на Бойко Борисов ги правят лесна мишена за всяка опозиционна политическа сила, която има желанието да ги вземе на прицел. Дори не е необходимо да бъдат въвличани в скандали - сами се набутват в какви ли не афери с безподобна регулярност.

През последните 3 години, в които се намира извън властта, БСП съумя да се научи да експлоатира тези слабости на герберите. Соцлидерът Корнелия Нинова възприе като своя основна тактика да подхваща всяко подхлъзване на управляващите - малко или голямо, и да го "разработи" така, че да прерасне в шумен публичен скандал. Активността й изглежда прави впечатление на червения електорат. На последните парламентарни избори столетницата удвои парламентарното си представителство и сега разполага с 80 депутати - само с 15 по-малко от ГЕРБ. Нинова успява да поддържа и доста висок градус на политическо напрежение, макар че



понякога атаките й срещу управляващите изглеждат като заяждане на дребно



или "буря в чаша вода". Това обаче също е част от работата на опозицията.

Опитът да се свали правителството от власт, какъвто е инициирането на вот на недоверие, обаче представлява действие от съвсем друг порядък. Изисква се изключително сериозна подготовка - да избереш подходящия момент, да събереш политически съюзници, да построиш атаката срещу управляващите по начин, който да събере публична подкрепа. И не на последно място - да представиш ясен план какво ще се случи, ако наистина успееш. Всичко това е въпрос на висш политически пилотаж. При БСП обаче нищо подобно не се видя. Нинова хвана щурвала на червения изтребител, излетя, а накрая най-безславно се разби.

За вот на недоверие заради провал в борбата с корупцията соцлидерът заговори най-напред на последния конгрес на столетницата, провел се на 28 октомври миналата година. Форумът беше свикан след поредната вълна вътрешни скандали в БСП заради борбата между Нинова и партийните дейци, които тя успя да измести от парламента и ръководните им постове на "Позитано" 20. Остана впечатлението, че Нинова призовава за тотална офанзива срещу правителството,



за да има аргумент да заглуши вътрешната опозиция



в името на партийната солидарност срещу общия враг. Това, разбира се, не сработи - опонентите й получиха повод да надигнат глас, а от ГЕРБ я обвиниха, че се опитва да укрепи лидерството си за сметка на стабилността на страната в навечерието на европредседателството.

Впечатлението, че Нинова просто проявява свръхактивност, а не се опитва реално да свали кабинета "Борисов 3", се засили още повече през следващите дни. Започна същинският разговор как да се изпълни заявената задача, след като гласовете на парламентарната опозиция не стигат. И тогава соцлидерът изведнъж обяви, че всъщност важното било "да се говори за проблемите".

"Вотът не е само математика, вотът е политика. Излизаме извън математическите сметки, на нас ни е ясно кой колко гласове има, но смятаме, че тази тема вече е изключително болезнена. 10 милиарда лева се крадат в държавата годишно", обясняваше Нинова.

Да, наболял е проблемът, но за какво ще се прави точно вот на недоверие, след като е достатъчно само да се "говори"? Че това левицата, а и извънпарламентарната опозиция, го правят буквално всеки ден. Защо е нужно да се изминава цялата законова процедура по искането за оставка на кабинета? За един ден шумно говорене в пленарната зала, което да се излъчи по държавните медии ли? Така и не се разбра.

Все едно, работата започна, соцдепутатите започнаха да свикват закрити сбирки в парламента с останалите опозиционни партии.



Нещата обаче закуцукаха още в самото начало



От "Воля" обявиха, че не виждат как вотът на недоверие ще реши проблема с корупцията (и като никога бяха прави). Това лиши инициативата на социалистите от всякакви математически шансове за успех, тъй като им оставаха само 25-те гласа на ДПС. Заради приемането на държавния бюджет за 2018 г. внасянето на вота беше оставено за януари, което само наля вода в мелницата на ГЕРБ, ревящи непрестанно, че страната ще рухне, точно когато е застанала начело на Евросъюза. След това дойде като гръм от ясно небе изявлението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че опозицията не е готова да вземе властта. Тук вече трябва да се признае на Нинова - реагира по единствено правилния начин, като реши БСП да внесе сама вота на недоверие. Обратното би било знак за коленопреклонно подчинение пред Боянските сараи. В крайна сметка обаче това превърна вота в изцяло символичен акт. Герберите се успокоиха дотолкова, че даже забравиха за заканите си да променят конституцията, за да отпадне давността за приватизационни нарушения, в каквито обвиняваха Нинова.

Вотът на недоверие дори



не успя да се превърне в шумно, публично разобличение



на далаверите на управляващите, както се надяваше БСП. Преди Нова година Нинова обещаваше, че при обсъжданията на провала в борбата с корупцията ще бъдат разкрити "много конкретни случаи, които не сме обявявали". Когато най-накрая излязоха прословутите и дълго работени мотиви, стана ясно, че социалистите просто са натъпкали на едно място всичко, което смятат, че може да навреди на кабинета - като се почне от съмнителните ползи от националната програма за саниране, мине се през скандала с шуробаджанашките назначения в Хасково и предизвикалия основно насмешки "Суджукгейт", и се стигне до неособено ясния на обществеността проблем с акцизната информационна система БАЦИС. За същото се говори и при обсъждането на вота - 5 протяжни часа, преминали в размяна на обвинения коя партия стои в дъното на корупцията, лични нападки между враждуващи депутати и заплахи за съдебна разправа. Както удавник се хваща за сламка, левицата се улови за поредната демонстрация на пренебрежение към парламента от страна на Бойко Борисов, който въобще не се появи на дебата и гласуването, както и половината му министри. Дори и това обаче не съумя да експлоатира както трябва.

Усетила, че цялата работа вече е заминала, Нинова побърза да подхване нова кауза - борба с Истанбулската конвенция. И остави проваления вот зад гърба си. "Не е важно какво е спечелила БСП от дебата по вота на недоверие, а е важно какъв знак се дава към обществото за волята на правителството и управляващите да се борят с корупцията", оправда фиаското соцдепутатът Георги Свиленски. Знакът, който БСП даде за самата себе си е, че партията е съвършено неподготвена за генерална политическа битка със своя основен опонент. И какво говори това за готовността й да управлява страната?
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Управляващите дотам се успокоиха, че половината кабинет, воглаве с Бойко Борисов, дори не се яви за гласуването на вота.
49
4745
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
28 Януари 2018 19:29
Види се, че широките народни маси не верват на дрогарете и управлението на господин Борисов нема алтернатива...
28 Януари 2018 19:36
"Вотът не е само математика, вотът е политика.

Авторе, цитирал си това , но очевидно не си разбрал съдържанието.
А асоциацията, която се опитваш да пробуташ със заглавието, издиша като спукан балон.
28 Януари 2018 19:44
Не знам за привържениците на БСП, но според мен с истеричната свръхактивност на г-жа Нинова и обкръжение, позицията на партията олеква. Създава се впечатление за дърляне на дребно. Заяждане заради самото заяждане. Хубаво бяха подели корупцията, ма се замотаха, разсеяха и изпуснаха момента. Вместо да се концентрират върху вота на недоверие, изведнъж скочика на трети полове и джендъри. Изобщо - според това откъде духа вятъра.
Освен това липсва последователност, загадъчно се мълчи по определени теми, независимо, че биха налели вода в мелницата на борба с корупцията - например закона на корпулентния за вторичното ограбване на КТБ или плановете за застрояване на Пирин и Витоша от офшорки.
28 Януари 2018 19:48
Червеният изтребител катастрофира във вота

След такова мъдро заглавие няма нужда да се чете мат'рияла.
28 Януари 2018 19:49
Вот на недоверие, пробив на митническата система, Истанбулската конвенция...
Количествените натрупвания водят до качествени изменения.
28 Януари 2018 20:05
Знакът, който БСП даде за самата себе си е, че партията е съвършено неподготвена за генерална политическа битка със своя основен опонент. И какво говори това за готовността й да управлява страната?


Ааа, дан` ги мешами тез, челеби. За власт сме кат пионерчета - "Винаги готови!". Бива ли бай ти Ганя неготов за власт! Нивгъш! Отнюд!

А иначе, да, без вътрешна консолидация, БСП не е готова за генерална политическа битка. Това е медицински факт. Независимо от причините.

Да видим ...

http://pogled.info/bulgarski/ninova-razdelya-bsp-s-vota-razigraha-pred-obshtestvoto-teatar-horata-sa-otvrateni.92170

Туй, горе, поглед от вътре, информиращ. Не че Мерджанов ми е мил и драг, след като тропа хорце с Гергов, не. Но ... Показателно е за политическото и организационното състояние на партията.
28 Януари 2018 20:12
Червеният изтребител катастрофира във вота


Не е катастрофирал, а няма такъв.
Има едно розово хвърчило на социалшушумигите от Позитано и там е голямата заблуда.
Затова и никой не им вярва на улицата.
Да се чудиш, какво правят там Иво Христов и Елена Йончева.
За десницата разбирам, защо я няма никаква.
От селяндури консервативна буржоазия не става за няколко десетилетия.
Но да се правиш на разсеян, когато при целия явен грабеж условията са отдавна узрели за подкрепа на лява алтернатива, значи са те сложили за да браниш статуквото.
И те го бранят с имитация на опозиционност.
Политици, сър...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/28/prozrachnost-pri-glasuvaneto/
28 Януари 2018 20:14
Излишна статия, изградена върху невярната презумпция, че при една отлична подготовка на Нинова и екипа й щял да е възможен друг изход. За формалния неуспех на всеки такъв вот всички знаят предварително, опитът е категоричен. Освен неколцината щурави, всички във форума предварително знаеха как ще гласуват "патриотите" и "волевите". Дребната хитруша приватизаторката разигра скромната си комбинацийка с вота единствено с вътрешнопартийна цел и едва ли тук има много недосетливи.
БСП има един огромен неразрешим и три-четири трудни за разрешаване проблеми. Страната е почти напълно лишена от суверенитет, затова никаква демократична политическа дейност не е възможна. Колкото пъти БСП стигна до изпълнителната власт, толкова пъти я сваляха с мощен натиск отвън и подли удари отвътре или то "съюзника" ДПС. И въпреки тази очевидност, въпреки тежките предателства отвътре партията все още оцелява, присъства на терена! Невероятно постижение с оглед изчезването на компартиите в другите източноевропейски страни, включително и в Русия, където КПРФ всъщност е новосъздадена, а не наследница на КПСС. БСП съществува заради спомена за БРСДП/БРП(к) и БКП в съзнанието на стотици хиляди бивши комунисти и част от наследниците им, които все още не са проумели, че сегашната еврогейска и толерастка клиентела отдавна няма реална политическа връзка с онова минало и е напълно откъсната от техните и на народа интереси.
28 Януари 2018 20:16
Резултатът от вота ли? Приказен! Председателството Му се уреди с джендърмерия, а Той се изстреля в ниска международна орбита... От това по-хубаво - здраве!
28 Януари 2018 20:23
Как оцелява Партията на терен се виде на изборите у Брезник и Вълчи дол...
28 Януари 2018 20:33
Е, не може всеки да се среща с Дончо и да жъне успехи в Давос, а и в Лихтенщайн! Който не вярва - да пита Лила...
28 Януари 2018 20:45
Показателно е за политическото и организационното състояние на партията.
Добре де, аз по-подготвен член на БСП не съм...чел. Не го казвам с ирония, мисля го. ЗАЩО не се напънеш и да поведеш битка за твоята си и на баща ти партия? Ако не става отвътре- направи нова партия- лява, народът е петимен за такава. Имаш всички необходими качества. Енергия не ти липсва, даже ти прелива, както видяхме последните десет дни. Що не го направиш, стиска ли ти или не? Те тогава да видиш как форумът ще те понесе на ръце, щото тука сме си леви, без трима- четирима.
28 Януари 2018 21:17
Знакът, който БСП даде за самата себе си е, че партията е съвършено неподготвена за генерална политическа битка със своя основен опонент.

Однако на самом деле народами отвергается не идеология левых, а либерализм, причем — во всех его вариантах, включая и левый. Размывающаяся грань между леволиберальным дискурсом и праволиберальной практикой делает подобные различия незначительными и совершенно не интересными для широкой публики.
И никога няма да бъде готова, докато е лява либерална партия.
На народа вече му се повдига от либерализъм.

28 Януари 2018 21:33
управлението на господин Борисов нема алтернатива...


Той не е господин, а негово височество княз Бойко I фон Банкя цу Херако́во.
28 Януари 2018 21:36
Свежарков Да попитам и аз, с един класически ( и старомоден, но страшно актуален) въпрос: Чия партия е БСП? На труда или на капитала? Обсъжда ли принципно някаква възможност за алтернатива на капитализма? Ако не обсъжда, защо ? Защото е станала социалдемократическа и е преразгледала пренията си от лозето на Габровски? По какво тогава се различава от другите системни партии? И как се вижда вписана в една обществена система, която противоречи на идеологията й? Ако го обсъжда ( въпроса по горе) , как го прави и какви са вижданията й по това? И още: Обсъжда ли членството ни в НАТО, например? Ако не, защо? Ако да, защо? Това не може да е, както сега, тема табу. Как БСП преценява миналото ни и миналото си? Как се отнася към приватизацията и ролята си в нея? По общо - как се отнася към прехода и ролята си в него? Що щат милионери като младия добрев и стария гергов в ръководството? Щото са направили милионите с много акъл и в синхрон със социалистическите си разбирания ли?
Лява партия ли е БСП? Ако съдим по нормални за всяка партия признаци, например какви данъци прокарва, когато е на власт, БСП е УЛТРА МЕГА дясна партия. БСП може утре да вземе властта, но с ясна идеология и без шмекеро-приватизатори начело, като Нинова и обкръжението й.
28 Януари 2018 21:37
те таа битка се води не от бсп и в парламенто. че я спечелим ние.
28 Януари 2018 21:52
Engels 28 Яну 2018 21:17
И никога няма да бъде готова, докато е лява либерална партия.
На народа вече му се повдига от либерализъм.

На практика БСП нито е лява, нито е либерална.
В пренията относно Истанбулската инфекция ясно си пролича кой е ляв и е кой либераст.
"по делата ще ги познаете"
28 Януари 2018 22:08
Те тогава да видиш как форумът ще те понесе на ръце, щото тука сме си леви, без трима- четирима.


Не съм от тези, дето ги носят на ръце, и никога не съм бил. Аз не ставам за водач и никога не съм искал да бъда. В друго ми е силата.
28 Януари 2018 22:16
На практика БСП нито е лява, нито е либерална.
В пренията относно Истанбулската инфекция ясно си пролича кой е ляв и е кой либераст.



Най-точно се отзова Харалан Александров:
https://www.bnt.bg/bg/a/konventsiya-na-pritsel-analiz-na-velislava-dreva-i-kharalan-aleksandrov
"Едно от интересните преобращения в България е, че БСП , която - разбира се - е лява партия с донякъде битово-консервативни традиции, се оказва изцяло (хайде да не е изцяло, със забележителните изключения на винди функционери като Сергей Станишев, като Илияна Йотова, в ролята и на вицепрезидент) , но в общи линии (БСП) се оказва на страната на охраняването на устоите, на традицията, на заварените идентичности."
28 Януари 2018 22:19
В пренията относно Истанбулската инфекция ясно си пролича кой е ляв и е кой либераст.
Е, аз не разбрах. Кой е левият? Кой либерастът?
28 Януари 2018 22:20
невярната презумпция, че при една отлична подготовка на Нинова и екипа й щял да е възможен друг изход.

Правилно. Лягайте и мрете, що да се хАбите. А най-добре се занимавайте с третия пол.
28 Януари 2018 22:43
Явно очакванията на някои люде от този Вот са били по-големи и от на самите социалисти.Навярно са очаквали БСП да изземе дейността на Цацаратурата и да почне поголовно повдигане на обвинения за корупция.Наивници.На всички беше ясен изхода и БСП правилно се ориентира в самостоятелно внасяне на Вота.Сама и си го изнесе, което стана видно от държането и критиките на ДПС спрямо Кабинета.За БСП Вота е успешен, защото успя да се позиционира в парламентарното статукво.Видя се ролята на "Воля" като извънкоалиционна патерица на "ГЕРБ" и колкото и да се пъчи СЕГА Марешки, видя се, че е "кукла на конци".А относно ДПС, въпреки гласуването си, се видя, че и те са резерва на ГЕРБ в случаите когато ОП не играят по свирката Му.Така си мисля аз, и ако СЕГА последват поредица от вотове, а поводи много, мисля, че все по-вече ще изпъква отдалечаването на БСП от ДПС, каквато според мене беше целта на този първи Вот, а не свалянето на ГЕРБ.Само наивници могат да си мислят, че с вотове ГЕРБ и ОП ще паднат от властта.Те могат да сдадат властта само при извън парламентарен натиск, а такъв е възможен в момента от десните, които обаче още на са узрели за това.До като това стане БСП е нужно единствено да държат управляващите във възбудено състояние, чрез разкриване на слабостите им.Вотовете, колкото и да са ялови, правят точно това.
28 Януари 2018 22:44
Наплевателска статия. Никой не си е правил илюзията, че вотът на недоверие ще свали правителството. Но за корупцията трябва да се говори непрекъснато и да се вдига шум. Управниците не трябва да се оставят на спокойствие.
28 Януари 2018 22:48
за корупцията трябва да се говори непрекъснато и да се вдига шум

Ми говорете, бре. Говорете, на ви закони за вторично ограбване, на ви Юлени. Ма, не, най-важно сега е да борим джендърите. Цял пленум се отече по тая тема, с любезното съдействие на г-жа Нинова. За форума изобщо не коментирам. На гола кукичка ви изловиха.
28 Януари 2018 22:52
Дали е успех или неуспех вотът не знам, но както нямаше корупция, изведнъж Борисов рече, че до две-три години ще й строши гръбнака. Поредния.
28 Януари 2018 23:03
Те тва е официалната предизборна платформа на дрогарете:
http://bsp.bg/files/attachments/2017/02/16/a362f4e509aeca5074793f176941d683.pdf
Нема и ред за борба с корупцията...
28 Януари 2018 23:35
Безсмислена и глупава статия. Но човекът си заработва хляба. Не е разбрал същността на парламентарната дейност Ако всеки вот сваляше правителство...Доган е прав,че в момента няма ситуация за смяна на Герб. БСП сама не може да събере достатъчно гласове, отдясно няма никой. Обществото още не е готово да смени Герб с БСП. Друг няма. ДПС никога няма да се навре да управлява държавата, пък и конете им са слаби. Можем само да чакаме Бойко пак да се ус.. ре . Този път без четвърти мандат!
28 Януари 2018 23:36
Bacho Кольо 28 Яну 2018 22:19
Е, аз не разбрах. Кой е левият? Кой либерастът?


ДПС, първоначално и по замисъл центристка, заяви ясна либерастка позиция, която как ще съвмести с предимно консервативните възгледи да избирателите си, поне за мен е загадка. Едното от двете е излишно, така че там ще очакваме развитие.

Крайно лява, троцкистка позиция зае ГЕРБ, в пълен разрез с яростната си антикомунистическа риторика.
В момента те са най-вляво от парламентарно представения политически спектър: модерни, прогресивни, реформатори, защитници на онеправданите цигани, мигранти, третополови, хомобракове, блатни кокичета, щъркелчета и зелени, зелени, зелени... (Зелените са недоубитите евро-комунисти от недалечното минало). Идейна прегръдка със Сорос, със СърГей и овации от ПЕС. Въпреки това, слуховете, че лидерът им вече си е сменил пола, ми се виждат леко преувеличени.
Всъщност какво да очакваш от БКП (Живковисти)?

След като ГЕРБ взе колкото можа от исконно лявото, БСП (Нинова) изненадващо (или не?) зае консервативна, в защита на традиционните семейни ценности, православието, българщината и т.н. позиция, което вече си е център-дясно. ГЕРБ ѝ се нацупиха, че не било честно, но както е казал народа: .

Паричния Фронт като идейна позиция не мисля, че има смисъл да се обсъждат, там с малки изключения цари здрав прагматизъм и уважение към материалните ценности и придобивки.
28 Януари 2018 23:44
Обществото още не е готово да смени Герб с БСП

Няма и да стане с фарсови представления за свата на Делян в Хасково и суджука в Добрич.
Лаят ама не хапят. Защо ли? Да не си развалят достлука?
29 Януари 2018 00:33
Драги, Begemot, както писах по-горе, днес БСП е еврогейска и толерастка клиентела, а не партия втесния смисъл на думата. Защото няма не само тясна, но и широка връзка с извънредно широките леви слоеве в страната, защото е почти напълно разбита организационно, идеологически и кщадрово. Защото с две относителни изключения е оглавявана от председатели, които подмолно (Луканов, Първанов, Нинова) и по-рядко явно (сер гей, целувки с Местан и др.) непрестанно работят срещу нея.
На БСП власт Вашингтон и Брюксел няма да дадат, освен за малко в срамен комплект с ДПС или някаквъи пишман воле-патриоти, като тези в НС. Вашингтон по-скоро ще се срине, отколкото да се откаже да налага навсякъде, където може, либерал-фашистката идеология и практика. Виж ги т. нар. соцдемократи в Германия, губят жестоко от съешването с десните, партийците твърдо не искат, но водачът продажен ще го направи. Те и десните не искат, но... окупирана страна, какво да правят. Та и тук възможностите дори на силна БСП са ограничени, а за тая - никакви. Линията на ДПС е много по-хитра, но могат да я провеждат, защото Луканов и Лилов им я подариха заедно с гарантиран електорат. Това е разумното за всяка българска партия: стой близо до българите, не подкрепяй каквато и да е продажна или чужда клиентелка и я мачкай в опозиция и по места, но се хаби в изпълнителната властбез квалифицирано мнозинство.
Никога не съм бил организиран партиец, нито в идеологическата сфера или в реалната политика, приемам, че може и да греша в последното си становище.
29 Януари 2018 01:02
Знаех си аз, че международният империализъм е виновен ...
29 Януари 2018 07:10
Но да се правиш на разсеян, когато при целия явен грабеж условията са отдавна узрели за подкрепа на лява алтернатива, значи са те сложили за да браниш статуквото.
И те го бранят с имитация на опозиционност.
Политици, сър...

Но да се върнем отново към оценката на професор Е. Гиндев за БSП:
...БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален !БСП е антикомунистическа партия ! Затова лявите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред...
http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pismo-do-kolegite-i-priiatelite-ot-konferenciiata-a.1556034
29 Януари 2018 07:38
За да успее, БСП, а и всяка една партия, трябва не просто да говори и да посочва нефелите в управлението, а да представи ясна и точна алтернатива пред народонаселението, което пък да й повярва и да гласува за нея. Не е достатъчно само да кажеш "Аз съм против", а трябва да посочиш какво ще направиш, когато вземеш властта. Те това дрогарката Нинова требе да го проумее. Пък иде и Тодоровден, може пак да яхне коня...
На БСП власт Вашингтон и Брюксел няма да дадат,

След срещата на дъ Лай с Решетников разбрахме, че и рушняците няма да им дадат. А след гюбеците по конвеКцията, за Брюксел тотално могат да забравят.
29 Януари 2018 09:10
Дорис
28 Яну 2018 21:33
Мнения: 25,940
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
управлението на господин Борисов нема алтернатива...


Той не е господин, а негово височество княз Бойко I фон Банкя цу Херако́во.


ВИСОЧЕСТВО - НИЩОЖЕСТВО! Той е най-голямото доказателство че НЕ Народът-СУВЕРЕН избира 240-те, които пък избират Министър-председател, и министрите Му, а някой друг, който му е откраднал на Народа (в частта му над 18) двойното право по Чл. 42 на Конституцията! Омръзна ми да казвам кой е КРАДЕЦЪТ на правото ни по Чл. 42, ама нека и този път - КРАДЕЦЪТ е котерията на пет-шест ВПП-та, където В-то е за върхушка, а ПП-то е за т.нар. политически партии (на свои ред ПП не са нищо друго освен котерии от 2-3 иляди тариката, които заемат позиции из т.нар. структури на партиите в провинцията и в централната й структура - в София), която ВПП-котерия е колективна орка-аватар на властелините на статуквото (външни + местни техни наместници)!
Не може да е чак толкоз прост тоя народ, че да си избира за 3-ти път такова нищожество! Шашма има, и точно тя слага кавички на думата ИЗБИРА!
Но 6.11.2016-та показа, че все още има някакъв шанс - поне 2 500 000 отделни "винтчета" и "бурмички" от това, което наричам НАРОД, е разбрало за шашмата и има желанието да я унищожи!!!!
29 Януари 2018 10:56
Знаех си аз, че международният империализъм е виновен ...

Не е виновен той. Той просто си гледа интереса. Това, че на широките маси това не им отърва е техен проблем. Който те трябва да разрешат - one way or another.
29 Януари 2018 11:04
Всъщност, с гласуването БСП постигна своята цел. Така се видя, че в парламента само БСП са в опозиция на ГЕРБ.
29 Януари 2018 11:30
Всъщност, с гласуването БСП постигна своята цел. Така се видя, че в парламента само БСП са в опозиция на ГЕРБ.

За да успее, БСП, а и всяка една партия, трябва не просто да говори и да посочва нефелите в управлението

Това е една от ползите от вота - че Б.Б. щял да падне от този вот може да си го помислят само безумзите, но коалиционните партньори на Б.Б. вече са обвързани в една обща "корупционна" група. Сега остава да се вадят примери от министерствата и от герберската върхушка и на Каракачанов, Сидеров и Симеонов ще им остане или да защитават корупцията, или да се дистанцират от Б.Б. А Б.Б. вече не може да управлява сам - народът ясно показа, че този вече няма доверието му за самостоятелно управление. Факт, който всички гербери трудно преглъщар.

Колкото пъти БСП стигна до изпълнителната власт, толкова пъти я сваляха с мощен натиск отвън и подли удари отвътре или то "съюзника" ДПС.

ЩЕ цитирам само Иван Костов "Жан Виденов е единственият министър-председател, който не се облагодетества от позицията си."
29 Януари 2018 13:04
"Жан Виденов е единственият министър-председател, който не се облагодетества от позицията си.

За министрите на Жан Виденов дали важи казаното от Костов?
29 Януари 2018 13:29
Krivcho28 Януари 2018 22:43
Явно очакванията на някои люде от този Вот са били по-големи и от на самите социалисти

Нищо подобно. Няма човек в България с нещо под шапката, било то социалист или някакъв друг -ист, -аст и т.н., който да е очаквал властта да се самосвали. Просто авторът е решил да спечели някой лев (червена точка или друго подобно) и очевадно, както вече беше споменато по-горе, не разбира какво значи, че вотът не е само аритметика, а и политика. Дали проведената политика е добра (успешна) е съвсем друг въпрос. Ако се случи някой ден на ония 80% да им светне за какво иде реч, от вот на недоверие няма да има никаква нужда. Ако... А и освен това на белия свят БСП не е единствената алтернатива.
29 Януари 2018 13:34
ДПС, първоначално и по замисъл центристка, заяви ясна либерастка позиция, която как ще съвмести с предимно консервативните възгледи да избирателите си, поне за мен е загадка

Никаква загадка няма. Между позицията на ДПС и възгледите на избирателите й няма никаква връзка, просто защото въпросният електорат въобще не отбира от либерални идеи и едва ли осъзнава консервативните си възгледи като такива, а слуша какво казва ходжата.
29 Януари 2018 13:40
На БСП власт Вашингтон и Брюксел няма да дадат

Това е много точно казано и всички драсканици по форумите като настоящата са само раздвижване на въздуха, да се намираме на приказка
29 Януари 2018 14:07
Всички искат БСП да замлъкне, но няма да им се отвори парашута. Добре ли, зле ли, истинската опозиция трябва да се бори, да не се отказва!
29 Януари 2018 14:09
За министрите на Жан Виденов дали важи казаното от Костов?

Да ми припомниш за толкова години кой от тези министри е съден и осъден, пък даже и на първа инстанция ?
29 Януари 2018 14:11
Мдааа... както се пее в една песен...

Не сразу все устроилось,
Москва не сразу строилась,
https://www.youtube.com/watch?v=IUAiG5qfse4
29 Януари 2018 16:51
Ако се случи някой ден на ония 80% да им светне за какво иде реч, от вот на недоверие няма да има никаква нужда.
На "ония 80%" само джендъри са им в главите!
29 Януари 2018 16:52
От БКП се очаква да излезат на въоръжена борба, партизани, ятаци, мандри, взривяване на влакове и църкви ... това им е в арсенал на комунетата
29 Януари 2018 20:39
БСП била опозиция - това е най - смешният виц, който съм чувала. Единственото "ляво", което са правили, когато са били на власт, е да раздават пари на калпак. Но и това "ляво" раздаване е с основна цел - замазване на очите и запушване на устите - да не мрънкат срещу грабежа на който се отдават с цялата си десетилетна лакомия. Та раздаването не е, защото са се загрижили за бедните.
29 Януари 2018 20:51
Слава, събери си мислите и пробвай пак.
30 Януари 2018 08:42

Да ми припомниш за толкова години кой от тези министри е съден и осъден, пък даже и на първа инстанция ?

Кой да ги съди? Костов ги амнистира, за да не му пречат да краде той след тях. А за качествата на Масларова всички сме чували
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД