:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

От кого ни пази НАТО в представите на Веселин Марешки?

Мислете всеки път, когато се появи някой иначе успешен търговец да ви увещава колко добре ще ви пази Русия от гадната Европа
 
Лидерът на "Воля" смени геополитическата си ориентация, след като се срещна с лидерката на Националния фронт на Франция Марин льо Пен в Ница. Марешки участва за първи път в лидерска среща на Движението за Европа на нациите и свободите. Снимка: "Воля"Попитан най-любезно защо смята, че България трябва да прекрати членството си в НАТО, Веселин Марешки обясни, че нямаме никаква полза от това членство, само плащаме членски внос и гледат да ни пробутат някакви военни самолети, дето изобщо не ни трябват. Ако някой трябва да ни защитава, то Русия е "нашият човек". Я вижте Сирия!
Но от кого трябва да бъде защитавана България? От кого сега се опитва да я пази НАТО, обаче не му се получава? Едва ли ни пази от Гърция и Турция на юг, едва ли ни пази и от Румъния на север - всички те са самото НАТО, НАТО не ни пази от себе си, би било някак налудничаво.
Може би ни пази от Македония? Да, имаме нужда. За миг да останем беззащитни и македонците веднага ще ни анексират!
А може би ни пази от Сърбия? Или пък от някакви още по-могъщи и агресивни държави, например Русия? Да не би да се окаже пък, че Веселин Марешки е на мнения, че Русия ще се справи по-добре от НАТО при защитата на България от Русия? Но това също е налудничаво.
Много ми се иска да повярвам, че Русия би пазила България по-добре от НАТО, но някак не мога. Няма я онази трета заплаха, пред чието лице да се съревновават двамата кандидати за защитници на България. Разбирам да граничехме със Северна Корея, а пък Русия и НАТО да се съревновават кой от тях ще ни опази по-добре, ама то не е така. Логиката се губи.
Но дали това е искал да каже Марешки, така ли са текли мислите му? Съвсем не!
Хипотетичната (и евентуално по-успешна) руска защита за България е само една от няколко популистки тези. Откакто се присъедини към "Движение за Европа на нациите и свободите", Веселин Марешки извади следните "опорни точки":
Никой не е питал НАРОДА дали България да се присъедини към НАТО или не. Представяте ли си! Суверенът е останал непопитан, но има българи, за които Народът винаги ще е с главна буква и Марешки е един от тях.


Ще дадем 5 млрд. за самолети. Ужас!


От кого ще ни пазят тези самолети, когато след покупката им ще измрем от глад? Не можаха ли да ни подарят самолетите? Егати гадовете! Не можаха ли да ни ги подарят, че да раздадем онези 5 млрд. като социални добавки, да ги изядем и да ги изакаме? Марешки е категоричен - ако се похарчат тези пари за самолети, партията му ще залее страната с всенародни протести.
Референдум за излизане на България от НАТО - признава, че това ще бъде гръбнакът на кампанията му за евроизборите. Спокойно можеше да прибави и излизане от Европейския съюз, за да е още по-бунтовен и героичен. Защо да излизаме от НАТО? Ами защото освен очевидния факт, че Русия ще ни пази по-добре, макар да не е съвсем ясно от кого, НАТО иска да "изсмуче последните пари на най-бедната държава и на практика да хвърли народа в още по-голяма бедност" (Нали помните, че миналия път говорихме за бедността като плашило на властжелаещите?). И как Европа (тук вече е Европа, а не НАТО) ограбва нещастния и лековерен българин? Като му забранява да строи АЕЦ, като му забранява да строи "Южен поток" и като му пречи да бъде мост към Изтока, вместо което го кара да бъде стена. Е тe така!
Разбира се, в новата доктрина на Веселин Марешки има и някои противоречия. Например, той казва, че Европейският съюз трябва да създаде свои собствени въоръжени сили, в които ние ще участваме с радост. Как тогава, пък и защо ще трябва да ни пази Русия? И друго, което вече е доста по-сериозно - партията на Марешки влезе в парламента с евроатлантическа платформа. Странният завой, който се предлага сега, обикновено е прието да се нарича "подмяна на вота". Едно е да излъжеш, че ще удвоиш пенсиите, друго е да промениш постфактум геополитическата си ориентация. Влизаш във властта с клетви за вярност към партньорите, а на следващата година вече свикваш референдум срещу тях. Не се прави така.

Но кого го интересуват такива тънкости!

Нещата са много по-прости. Факт е, че от няколко дни Марешки е в центъра на медийното внимание, след като го бяха позабравили. Важна червена точка за него. Факт е обаче и това, че този главозамайващ политически завой издава и известно отчаяние. Марешки някак не успя да се впише във властта, някак не си изигра картите умно. Не съм чел социологически проучвания, но няма да се учудя, ако се окаже, че "Воля" няма изгледи да влезе в следващия парламент. Какво се прави в такива случаи? В такива случаи се събират вещите партийни стратези и започват да умуват.
За съжаление в повечето случаи партийните стратези, умувайки не надскачат много нивото на махленския зарзаватчия. Точно както зарзаватчията си прави сметката - напоследък морковите не вървят, но пък върви бамята и е хубаво утре да заредя повече бамя - така и партийните стратези се ослушват какво е модерно и гледат да го турят на тезгяха си.
Какво е модерно днес? Днес е модерно да си националист. Защо? Ами защото евроскептицизмът набира сила. Евроскептицизмът е онова основателно подозрение, че нещата няма да се случат, че Европа няма скоро да има единна външна и данъчна политика, обща армия и т.н. (тоест скоро няма да заприлича на империя каквато е заветната цел), че властта в Европа не е легитимна, не произлиза от народа или пък от друг някой легитимиращ източник, както е при монархиите, че администрацията се е превърнала в каста, която управлява не заради идеи, а според договорки, че тази каста е вече дразнещо привилегирована спрямо останалите граждани, за които е отредена единствено ролята на данъкоплатци, че културите се обезличават в името на лабораторно създадени ценности, стигащи до уродливост в своята неадекватност и непригодност. Цялото това разочарование, насочено към нещото, наречено "еврофедерализъм", ражда своя противовес, който е национализмът. Я вижте Орбан! Я вижте Качински! Марешки да не е по-лош! Я вижте националистическите партии в цяла Европа - от отчаяни маргинали днес са се превърнали във влиятелни членове на националните си парламенти, дори участват в управленски коалиции. Трябва да си луд, за да не се пишеш националист! Ето, даже СДС тръгнаха натам, та "Воля" ли ще остане по-назад!

Какво друго е модерно? Да си русофил

И това е съвсем нормално, защото у нас русофилията е възпитавана целенасочено и методично с най-различни средства в продължение на 150 години. В България винаги е имало много русофили, макар и никога да не са били единодушни по въпроса защо са такива и какво точно означава това. Много хора са убедени, че православието и кирилицата ни привързват към Русия като към наш цивилизационен център, макар че по линия на православието и на кирилицата е по-логично да сме византофили (гъркофили), а не русофили. Колкото и да се изживява като наследник на Византия, Русия има общо с нея, колкото Бразилия с Рим.
Други пък са на мнение, че дължим благодарност на Русия за своето освобождение. И това е така, не случайно на всяка литургия в храма се споменава с благодарност и почит името на император Александър II. Русия ни е освободила от Османската империя и е помогнала да се възстанови наша държавност, и то под формата на християнска монархия. Не много по-късно Русия ни освобождава и от тази християнска монархия, превърнала се кой знае кога и как в "монархофашизъм", за което пак й дължим благодарност. Днес, види се, Русия се е заела да ни освободи от оковите на Европейския съюз и НАТО, за което й благодарим предварително. Толкова е силна русофилията в България! Е, как, кажете, партията на Марешки да пропусне и този електорален потенциал!
В резултат на тези не много сложни калкулации партийните стратези очевидно са стигнали до извода, че Веселин Марешки, ако иска да поосвежи увехналия си имидж, трябва спешно да се очертае като патриот-русофил, колкото и този термин да изглежда като оксиморон в очите на някой по-критичен наблюдател. За щастие на стратезите, критичните наблюдатели са колекционерска рядкост, статистическа аномалия в порядъците на стотни и хилядни от процента.
Всичко казано дотук не е нещо ново. То даже е банално, защото много пъти е описвана системата на политическия живот у нас, пък и не само у нас.

Живеем в безидейно време. Днес няма сблъсък на философии

Всичко е калкулация, водеща до създаване, и то с нежелание на нескопосан публичен образ на една или друга партия, на един или друг лидер. Както се казва: "Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето" (Еклесиаст 1:9).
Просто ми е тъжно, като гледам как на хората се разправят некадърно скалъпени приказки с надеждата не, ами с твърдата увереност, че ще хванат дикиш. Тъпи ли са хората? Ами не, не са. Лековерни ли са? В повечето случаи не са и лековерни. Защо тогава им минават тези номера от рода на "Русия ще ни пази по-добре, ама не знаем от кого точно"? Може би защото ги мързи да се замислят. Може би защото не вярват, че политиката е важна за тях, а не нещо, което се случва от само себе си някъде там в необятните и приказни вестникарски прерии, където волни индианци препускат срещу залеза с вятър в косите по някакви техни си работи, с които ние нямаме нищо общо. Не, политиката не е това. Политиката е нещо, върху което ни е даден контрол и ако ни домързи да го упражним, никой няма да ни е виновен. Как се упражнява този контрол, като се гласува ли? Това също, но се упражнява преди всичко, като се мисли. Мислете, бе! Мислете всеки път, когато се появи някой иначе успешен търговец да ви увещава колко добре ще ви пази Русия от гадната Европа, която иска да ви "изсмуче" парите с единствената цел да ви докара до просяшка тояга. Мислете. Аз пък мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.
72
4917
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
72
 Видими 
11 Май 2018 18:01
Матешки е прав.
САЩ отиват към упадък, сриват се като световен лидер.
Утре пак ще има Народен съд и пак България ще е съюзник на фашистите и ще пура "Ама защо така стана"
11 Май 2018 18:02
Както всеки петък, не си губих времето да чета туйцък. Но отбелязвам тарикатската идея да се свърже Марешки с отношението към НАТО. Демек, всеки, който не харесва обвързването ни /насилствено, без да пита някой суверена - народа!/ - той е от типа "Марешки". Тоест - ...
----
Блогът на Генек

11 Май 2018 18:12
Но от кого трябва да бъде защитавана България? От кого сега се опитва да я пази НАТО, обаче не му се получава? Едва ли ни пази от Гърция и Турция на юг, едва ли ни пази и от Румъния на север - всички те са самото НАТО, НАТО не ни пази от себе си, би било някак налудничаво.
Може би ни пази от Македония? Да, имаме нужда. За миг да останем беззащитни и македонците веднага ще ни анексират!
А може би ни пази от Сърбия? Или пък от някакви още по-могъщи и агресивни държави, например Русия?Много ми се иска да повярвам, че Русия би пазила България по-добре от НАТО, но някак не мога. Няма я онази трета заплаха, пред чието лице да се съревновават двамата кандидати за защитници на България.
Даже не си струва да оборвам тия тъпизми, но ме гложди друго - ако Сула получава пари за подобни писания, то какво излиза? Дано не получава...
11 Май 2018 18:25
Днес .
Най-малкото защото НАТО няма да ни опази от Турция, ако пази Боже, османлиите пак нахлуят. Справка Кипър, Гърция, Сирия.
А след като НАТО не може да ни опази от "врага с партиен билет" сме длъжни да търсим други, работещи решения. А то е само едно - Москва.
11 Май 2018 18:36

Бая несериозно е да се правят каквито и да било анализи за каквото и да било въз основа на пируетите на Марешки в опитите му да удължи обречената си борба за политическо оцеляване отвъд следващите избори, които и да са те.

Случилото се не е нуждаещо се от обсъждане събитие за българската политика, а симптоматичен комуникационен проблем за Марин Льо Пен и съветниците й, които следва да бъдат немедленно извОлнени до един, след като са допуснали с нея да се снима такъв политически Рафал като метр Мар(ин)ешки.
11 Май 2018 18:53
А след като НАТО не може да ни опази от "врага с партиен билет" сме длъжни да търсим други, работещи решения. А то е само едно - Москва.


Зов, помните ли

...А знаят ли тия
нови пророци и вехти витии,
че ако ги няма твойте дула,
че ако ги няма твойте крила,
че ако ги няма твойте площадки,
разговорите с тях
ще са страшни
и кратки?
Стига!
Стига!
Стига!
Точка на тая игра.
Баста на тая мелодрама!
В тоя свят
озверен,
настървен
и зъбат -
два пътя няма!
Или тук.
Или там.
11 Май 2018 19:17
Дорис помня го,

И нека ни хулят. Нека се пенят.
Такъв е законът на нашите дни!
11 Май 2018 19:34
Суле, я вземи и се поочупи малко в занаята, с който си се захванал.
Има от кого да се поучиш. Слагаш пердето на очите и започваш с пиперливите приказки и писания. Все едно, няма да те баннат. И накрая да не забравиш едно "Слава на непобедимата отбранителна армия на НАТО". За Русия ти си знаеш.
Ето светъл пример за подражание:
Джихадът на Русия
......
Путиновата фашистка политика се характеризира с клептокрация вътре и конфронтация навън, черти познати от ХХ век. Но има и нещо съществено ново. Такава политика не може без лъжи и те са известни – „в Крим наши войници няма“, „в Сирия убити наши войници няма“, и др. Дали е правдоподобно, за руснаците няма значение, Снайдър цитира репортера Чарлз Клоувър: „Колкото е по-голяма лъжата, толкова по-силно неговите [на Путин] поданици демонстрират верността си, като я приемат – толкова повече участват те във великата свещена мистерия на кремълската власт.“ По тая линия, казва Снайдър, руският режим престава и да се опитва да опровергава фактите – врагът е самата фактологичност като такава. „Това е изводът от манифеста на Изборския клуб [официална про-Путинова идеологическа група] и от [думите на] руския командир Антюфеев [от заграбения Донбас…]: фактите са „информационни технологии“ от Запада, и унищожаването на фактите е унищожаване на Запада.“ Хегел беше писал, че когато фактите говорят, и боговете мълчат. Иновацията на путинистите е, че след като заставят фактите да млъкнат, могат да си говорят сами.
......
http://kultura.bg/web/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/


11 Май 2018 19:44
До
Иван Стамболов - Сула

Тук и сега!

-------
Значи, таковата, имаше преди доста време една дописка как при соца гонели на поразия за къси поли, печати, мечати и всевъзможни ужасии...

Тогаз спуснах няколко клипчета от България - правени по време на най-страшния соц... И кво!? Ми Девойките си ходят заголени по улиците и не се стряскат от Страшната Народна Милиция...

Днес добавям малко от СССР...

Отиди на 1.25...

Ми униформата на Старшекласничките в СССР не се различава много от работното облекло на Труженичките в "Лидо" (Париж!) , да ме простят пуританите и естетите.

https://www.youtube.com/watch?v=WpkpyPYebZk


-----
Тук са по-малки, да кажев 10-12 годишни - и те с униформи! Ми коленцата им видни отвскякъде! Кви са били тез униформи в СССР - ум не ми го вдява!
Вж 1.55

https://www.youtube.com/watch?v=dTK6DrganCI
11 Май 2018 19:52
От кого ни пази НАТО
НАТО ни пази именно от... НАТО. Ако не сме член на алианса ставаме потенциална мишена на агресия - за справка Сърбия, Афганистан, Либия и т.н. Принципът не е по-различен от този на уличните рекетьори - ти им се отчиташ и в замяна получаваш "защита". Цялата работа е, че понеже сме бедни не може да се отчетем подобаващо (става въпрос за военни поръчки и предоставяне на български войници за чужди войни) и сега рекетьорът се чуди по какъв начин може да изкрънка още нещо. Аз със сигурност не искам да напускаме НАТО - видяхме как Русия опази Сърбия и Либия от натовците - а Сирия може би ги защити от Ислямска Държава, но не и от ракетните удари на натовците. България отделно демонтира всичките си възможности за защита (спомняте ли си нарязаните ракети?), а авиацията ни оставена от Живков, като цяло не лети и няма въоръжение. Така, че ще се отчитаме за рекета, докато нещо не се промени в "международното положение".
11 Май 2018 19:53
Тъпи ли са хората? Ами не, не са.
Ааа, има един-двама поне.
11 Май 2018 19:55
Днес е модерно да си националист.

***
В някои среди в България е модерно да си национал-социалист. И с пяна на уста да обявяваш всички останали за фашисти.
11 Май 2018 20:11
Аз със сигурност не искам да напускаме НАТО - видяхме как Русия опази Сърбия и Либия от натовците - а Сирия може би ги защити от Ислямска Държава, но не и от ракетните удари на натовците.

Точно защото Русия никаква я нямаше след "дермократизирането", с БВП спаднал двойно повече отколкото през ВОВ, Югославия беше разбита и парчелтосана. Ирак и Либия превърнати в руини. Виждаме какво стана с ИД след намесата на Русия. Но ИД е креатура на "дермократите" и за нея са хвърлени милиарди долари. Затова нейното ликвидиране може да се постигне само след парирането на спонсорите и подстрекателите. Пресен пример е "химическата атака" на Асад "срещу своя народ", но на територията, контролирана от бармалеите и при свидетелствата на "Белите конци". След което "Армията на Исляма" получи мощна военна поддръжка на три от постоянните членове на СС на ООН, постоянни членове и на ОТАН. Какво да коментираме повече? Освен да славим навеки нашия скъп рекетьор за човещината и добротата му...
11 Май 2018 20:40
Виждаме какво стана с ИД след намесата на Русия

Наистина виждаме, трябва да пращат самолетоносачи, за да ги добиват.
11 Май 2018 20:52
Наистина виждаме, трябва да пращат самолетоносачи,

Ами "Гарри Трумэн" иде на помощ. Не на Асад, разбира се, а да въдвори в Сирия "демокрация по американски образец", както поетично се изтакова Ники Хейли в СС на ООН. Чисто отбранително. Сфащаш ли?
11 Май 2018 20:58
Кой по дяволите е "Гарри Трумэн"
11 Май 2018 21:01
НАТО ни пази именно от... НАТО


Кат квартален, пардон континентален охранител. Плащаш си лептата да не ти разбие магазина

https://www.youtube.com/watch?v=Dbx5-xj6-Xw

11 Май 2018 21:10
Никой не е питал НАРОДА дали България да се присъедини към НАТО или не. Представяте ли си! Суверенът е останал непопитан, но има българи, за които Народът винаги ще е с главна буква и Марешки е един от тях

Аз съм изненадан от тая подигравка от автор, който често подчертава, че е мненията са му на човек от простия народ, когото никой не пита. Да напомня, че през 1986 г. Испания проведе референдум за членството си в НАТО.

11 Май 2018 21:56
Значи, таковата, имаше преди доста време една дописка как при соца гонели на поразия за къси поли, печати, мечати и всевъзможни ужасии...

'Начи имам един светъл спомен от една топла пролетна утрин, когатo нашият преподавател по военно, полковник ... , който беше дежурен него ден, пресрещна всичките девойки, които се бяха явили с дънки, и ги накaра да ги събуят и останат по престилки.
Е, събра ни очите.

Останах с впечатлението, че девойките също се кефеха.


11 Май 2018 22:28
когатo нашият преподавател по военно, полковник ...


Кхъм! Мое ли един неудобен вопрос, щото и аз съм имала преподавател по НВО и то в една от най-елитните гимназии на Родината. Той беше старши лейтенант от запаса! Същевременно, по -високи чинове, но по мои спомени най-много до подполковници възпитаваха в училища с как да го нарека по-тактично.....нещо като съвременни цецовци
11 Май 2018 22:34
D4D5
11 Май 2018 18:12
Даже не си струва да оборвам тия тъпизми, но ме гложди друго - ако Сула получава пари за подобни писания, то какво излиза? Дано не получава...

Дано, но надали!
11 Май 2018 22:42
*
11 Май 2018 22:43
*
11 Май 2018 22:46
*
11 Май 2018 22:49
*
11 Май 2018 23:33
Асол 11 Май 2018 22:28
"когатo нашият преподавател по военно, полковник ..."

Кхъм! Мое ли един неудобен вопрос, щото и аз съм имала преподавател по НВО и то в една от най-елитните гимназии на Родината. Той беше старши лейтенант от запаса! Същевременно, по -високи чинове, но по мои спомени най-много до подполковници възпитаваха в училища с как да го нарека по-тактично.....нещо като съвременни цецовци

В Пловдивската английска, която при най-добро желание няма да мине за училище от описания тип, военното го водеше Полковник Александър Проданов. Забележителен мъж, светла му памет! Но комуто какъвто преподавател се паднал - късмет, това е!
12 Май 2018 09:01
Като не го харесвате Сула, защо го четете? Правете, като някои форумци умници, коментирайте без да сте чели статията, само по дадените ви наводки/листчета/.
12 Май 2018 09:05
Сульо, Сульо, какъв Марешки, какви пет лева. ОТАН е военна организация на метрополията при която подмандатните територии имат само полиция и нямат армия /или ако имат е на подчинение на метрополията/ и собствена външна политика.
12 Май 2018 09:18
Като не го харесвате Сула, защо го четете? Правете, като някои форумци умници, коментирайте без да сте чели статията, само по дадените ви наводки/листчета/.


E, BadEnough, ти сега искаш да паднем до твоето ниво.
12 Май 2018 09:23
Другарят Миташки не е прав, и не може да е прав.Но и ние сме криви че заради бонбонки тик так и цигари кент-фокусирани в банана, Миташки не само надскочи сянката си, ами изби със задника си тавана на своята компетентност и е законотвореца ни,
12 Май 2018 09:40
Бадчо,
дали нещо е скъпоценен камък или кучешки екскремент обикновено се разбира без да пробваш със зъби...
Но ти продължавай да дъвчеш...
---------
Блогът на Генек
12 Май 2018 10:23
НАТО е ЧОП на САЩ......е те тва е.........
12 Май 2018 10:53
Бих посъветвал читателите:
Когато авторът е толкова претенциозен и самовлюбен, когато даже не знае разликата между "моден" и "модерен" - не обръщайте особено внимание на писанията му. Аз поне не знам случай неграмотен човек да е написал нещо стойностно. Опровергайте ме, бих се радвал.
12 Май 2018 11:18
Присъединявам се към предния коментар. Авторът пише като за "простите граждани", а в този форум според мен повечето са над средно интелигентни. Просто нищо общо.
12 Май 2018 11:24
Традиция си е събота да проверим срутихме ли най-накрая Картаген, тъй и осемдесетпроцентниците се чувстваме умни,
12 Май 2018 12:45
Авторът пише като за "простите граждани"

Нали и аз това казвам, ужким е за простите храждани, а не ще да им даде да гласуват за излизане от НАТО. Третира ги като стадо, което требва да бъде пазено. Негодува, че стадото е русофилско.Че не ще война с Русия и почва да усеща в каква каша го забъркаха властите му.
12 Май 2018 13:48
Сула
патриот-русофил, колкото и този термин да изглежда като оксиморон в очите на някой по-критичен наблюдател

Този път си ги заковал. По най-милото им. Вопли, стенания, чак и за неграмотен те обявиха. (Зануда12 Май 2018 10:53).12 Май 2018 16:25
Марий Цариградски няма какво да го обсъждаме . Но финтът на Марешки си заслужава коментара. Да си руски зет във Варна и активите ти да са прехвърлени на жената и тъщата, са си тежки зависимости пред обществеността. Поне ще е битово автентичен в трансформацията си. Явно русофилския сегмент е единственият в който конкуренцията на ГЕРБ има да расте електорално и борбата за него започна сега. Нинова, Сидеров и Марешки са на старт, че и Славчо може да се включи. Но въпросът не е за кого ще гласуват организираните русофили, а кого ще посочат от Охотни ряд и как и чрез кого го обявят. Засега Решетников е твърд - Борисов !!! Аптекарят само издига граница отляво.
12 Май 2018 16:33
Пенсионера Решетников също е надценяван.Балканските му връзки може да се проследят до Деропаска в Черна Гора и пак през същия- у нас с любимите на Боце Щрабаг-Дерипаска , тоз кипърски гражданин и ученик на Натанаил Ротшилд-същия преструктурира бизнеса му след като Путин пое властта и стари пушки като Березовски отидоха в пенсия,
А руските връзки на Марешки не бих търсил по сватовство-по-скоро Данчо Ментата и другаря Премянов през Феста на Славова-Ершов.то последния малко пи вода покрай закачките със Събев.
12 Май 2018 18:09
Бай Иване, както винаги - наблюдателно, находчиво и остроумно!
патриот-русофил, колкото и този термин да изглежда като оксиморон в очите на някой по-критичен наблюдател.

Аз, като някой по-критичен наблюдател, имам и още по-оксиморонистично определение: "православно-имперски шестнайсторепубликанци".

Супероксиморон отвсякъде: воинстващи атеисти, сбрани под хоругвата на православието и мечтаещи за "шестнайста република" към Руската империя, възстановена в рамките на СССР.
12 Май 2018 18:54
Аз малко ги съжалявам българските натовчета, щото не са виновни за туй, което става. Верни и покорни слуги беха, но първият удар дойде от баш чорбаджията, който заяви, че натото си е изживяло времето. Верно, после го вкараха в коловоза, но духът вече излезе от бутилката. Ами сега?
А какви времена беха! От "майната му на православието" до семинари за "стратегическата дълбочина". Всичко течеше по мед и масло.
Изведнъж - бум!
Разбира се, първо започнаха да търсят врага с партиен билет- Льо Пен, Орбан, Вишеградци и всекви други ренегати. Не сме като тях, как Сийке - правоверни сме, с началниците сме. Само че началниците сами си имат проблеми с още по-големия началник и нзобщо не им дреме за натечливи балкански васали.
Сега са като прелъстени и изоставени. Дали усещат ролята, която им е отредена - на фронтова територия и пушечно месо?
Не знам. Виждам, че се държат както винаги - снишават се, слухтят, пърдят и чакат откъде ще задуха вятъра.
Иначе, външно, нищо не се е променило - бясна антируска истерия в медиите и Цветанов - на молитвени закуски.
12 Май 2018 21:43
Ето още малко идеи за "правдива" журналистика на копаня:
Атлантическият съвет на България осъди популяризирането на т.н. "Безсмъртен полк", който организацията определи като "хибридна операция на Кремъл". Преди ден десетки български граждани от БСП и Атака се включиха в проруската проява в центъра на София.

Остана да ревнат "Слава Украине" и нещичко възхвално за един водач, за когото толкова тъжат тия типове...
12 Май 2018 22:05
НАТО ни пази от Иран!

А според представата на Сула от кого ли ни пази?
13 Май 2018 07:43
Мдааа, този път Сула - в "самый срам" на Марешки
Впрочем, на форумният прогресариат - тожэ.
13 Май 2018 08:12
В България винаги е имало много русофили, макар и никога да не са били единодушни по въпроса защо са такива и какво точно означава това.

И все пак - градивна критика: Никога е нямало много русофили, просто са кресливи и създават илюзията, че са много (също както едни други малцинства - етнически и сексуални). А не са единодушни, защото биват различни популации, в рамките на техният вид. Понеже тези популации не се кръстосват помежду си (как си представяте например ув.тов. Гергов да се кръстоса с някой форумен полезен интелектуалец, дори и по поръчение от Кремъл), съгласно неумолимите Дарвинови закони (Бау товарищи!) са подложени на дивергенция.
Това ми мнение няма за цел да представи подробна фенотипна характеристика на основните популации русофили, но като цяло субспециите на специята са следните:
1. Русофили с домашни пантофи - седят заобиколени от полуизядени от книжни червеи издания на руските класици и периодично си дерат домашнотъканите рубашки. Ако унуката ги подключи към интернетя - дерат рубашките он-лайн.
2. Русофили с кожени гащи, капси, синджири, нашивки, черно-оранжеви лентички и мотоцикъли вражеско производство. Повечето време русофилстват (т.е. лющят наливен алкохол) по гаражи и входове, изпълзяват само когато някой алфа-русофил като тов. Сидероолу или тов. Гергов фърли някой леффф. Интересното е, че не возприимат рубли, ама отнюд.
3. Русофили с погрешно насочена сексуална енергия, най-често на потно-юношеска възраст, които вместо да се посветят на безразборен промискуитет се отдават на безразборна геополитика, с имперски уклон.
4. Алфа-русофили и русофилки: Тези които дават левчетата, печатат лентичките, раздават кебапчета и плащат автобусите за яз. Копринка. Аристокрацията на русофилите, повечето ако не вещево доволствие, поне на "учет" където трябва. Развили са цинков поглед, говорене през зъби и склонност при среща с русофилите от другите групи, току да подават ръка или сапога, съответно за целиване или лъскане с мазнина от носа.
13 Май 2018 09:01
Даскал Цеко 12 Май 2018 18:09 Бай Иване, както винаги - наблюдателно, находчиво и остроумно!
патриот-русофил, колкото и този термин да изглежда като оксиморон в очите на някой по-критичен наблюдател.
Аз, като някой по-критичен наблюдател, имам и още по-оксиморонистично определение: "православно-имперски шестнайсторепубликанци".
Супероксиморон отвсякъде: воинстващи атеисти, сбрани под хоругвата на православието и мечтаещи за "шестнайста република" към Руската империя, възстановена в рамките на СССР
Долу ръцете от Руската Група ..
Кой ги не руга и кой ги пощади от хули гадки ?
И защо, мине не мине , ВСЕ СЕ ОБРЪЩАТЕ към тях? Че и майцепродавци" им викате, че и питате що все към Русия гледат ..
Хубаво ви го казаха :
Сгугню 11 Авг 2017 23:29 Нова вина легна връз плещите ми - не само било лошо, дето съм се интересувал от Русия (що, да не е забранено?), .. ами сега съм и обвинен, че заради интереса си към Русия съм загърбвал България.
Питал съм ги много пъти - "Абе, а защо ви е такъв силен интереса към Русия"
Отговарят ми:
Уилт 11 Авг 2017 22:03
Абе, а ЗАЩО все пак си ви е такъв силен интересът към Русия??
Може пък да я обичаме.
Сгугню 11 Авг 2017 22:14
Абе, а ЗАЩО все пак си ви е такъв силен интересът към Русия??
Абе, ти що все тоя въпрос задаваш?
Я бръже да ни препоръчаш от какво, според теб, следва и е най-добре да се интересуваме.
И одма щете послушаме, да се кротне сърдце юнашко!

Ами прави са - като искат - да се интересуват!

Долу ръцете от руската група!
Нима Сгугни, с последната си тема Новини от Русия от Сгугню на 29 November не запълни една очебийна празнина на форума?

Нима Тормозчиян с Протести в Москва включват се комунистите на 15 May, 2017г. - 12:05:10 не ни направи съпричастни към борбата и протестите в Москва?
Четейки живото , експресивно слово на Тормозчиян, имах чувството, че съм на протестите в Москва, че до мене се веят червени копринени знамена..

Не внесе ли , малко духовност на форума , пак Тормозчиян с : Духовные скрепы России Видяна: 4,798 от Д-р Тормозчиян на 11 May, 2017 г.

А темите
Руската неофеодална икономика от Сгугню на 17 May, 2017г. - 12:05:21
"Денег нет, но вы держитесь"от Д-р Тормозчиян на 01 July, 2017г. - 12:07:34 ,
както и Приятелски капитализъм от rki на 15 January, 2017г. - 06:01:44
може и просто повтарят статии в органа на КПРФ "Правда" , но все пак - беше интересно и се завъртя страхотна икономическа дискусия!

С удивителни руски открития и изобретения от rki на 21 June, 2017г. - 10:06:16 пък rki ни показа цял един нов увлекателен свят..
Мисля си, че доста съфорумци не знаеха за "Защита Нимцович', за приносът на Пирогов, към оперативната хирургия, за това, че Дженерал Електрик произвежда електрически нлампи по патент на Лодигин и т.н.

темите на rki:
впередроссия!!! от rki на 22 October, 2016г. - 02:10:59

Загадочная картинка с огромным числом выводов от rki на 13 October, 2016г. - 10:10:31

Теперь Владимир отправит их в ГУЛАГ от rki на 18 June, 2016г. - 12:06:33
Пък ни показаха нелицеприятната страна на руското буржоазно общество! ..

зад лъскавата картина, на уж свободни избори, на пълни магазини , на интернет и медии , на обилие от банкови услиги, кредитни карти и ексурзии по света .. се крие експлоатация на човек от човека! Там бият и негрите, там човек за човека е вълк!

Лъскавите продукти в молове и хипермаркети - са всъщност пълни с палмово масло, руснаците влизат в дългови капани ...
E6 25 Дек 2017 18:01 ... Ядат хляб с набухватели и сирене от палмово масло. Затъват в дългови ями.


Нима не биваше това да го узнаваме? .. .. да ?? .. ами значи усилията на руската група са били оправдани!
Нека видим задълбочените анализи на руската група, за движещите сили на политическата власт в капиталистическата държава ..
Micardis 27 Дек 2017 07:00 ... Та целта на Путин не е Света , а колкото се може повече да ... спаси статуквото на олигарсите -изедници.

Чорбаджиите-изедници олигарси .. и техните поставени лица - министрите-капиталисти и президента на буржоазията - Путин .. те, те са ни показани от руската група със всичките си уродливи черти .

Хубаво го е казал Сгугню в "Новини от Русия" :
Сгугню 04 Дек 2017 23:02 Мнения: 13,621 ... някой трябва да се старае и заради вас! .. А това, което "довличам" са новини, информация, данни и факти. Показателни!


Нека истината да стигне до всеки! .. ролята, на Руската Група на форума , в това отношение е неоценима .. тяхната гледна точка, би трябвало да ни накара да се замислим!
EТо малък пример:
БахурЪт 26 Дек 2017 11:41 .. Вярно е, но никой до СЕГА не си направи труда да се заинтересува какви са им имигрантите на Русия и от какъв матрял са и какъв труд извършват и по-специално от кои държави.
Линкълн приключи с робството в САЩ преди доста време. Путин го възстанови....
Путин тръгва по стъпките на Меркел .. вкарва мигранти-роби ..
Ето как се разобличава подобна империалистическа политика на нашия форум!
БахурЪт 02 Яну 2018 07:52 Мнения: 131
.. Русия по брой на имигранти - в случая роби от съседни държави, заема достойно второ място в света, а може би вече е и първенец в съревнованието.

При Путин ходят мигранти ..Носят куфарите, като роби на руснаците!

Путинова Русия е ВТОРА в света по мигранти , оказа се .. такива данни дава БахурЪт ..

И да завършим – ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ РУСКАТА ГРУПА!

Тя е полезна за форума! ..

П.П
С Pstr коментирахме по какво да познаем чуждопоклонството на форума вкл. и сред рускоинтересуващата се група ! ето , ще го цитирам Натисни тук
Pstr 02 Яну 2017 18:45 Тогава поне един път да беше навдигнал глас срещу доктрината на Брежнев за "ограничения суверенитет", а не да мълчиш като господарите ти от Москва ти заповядат .... Щом си се кланял до земята и да не си казал .
Отношението към Доктрината Брежнев! Лично аз излезнах със специална форумна декларация
"Пфуй .. Доктрината Брежнев .. как може да я създадат бе! Що тъй правят тез хора! "
и смятам, че който напише нещо подобно като мене- е доказан патриот и българофил, а който мълчи - попада под определенията на Pstr !
П.П
С приятелите ми КЛЮЧАРЯ и Товарищ Маузер говорихме и за седерастите-соросоиди - национални предатели ..
Натисни тук
Писано бе, по подобен повод ..

sim4o
02 Мар 2017 22:23 .. Малоумната седерастка сган подскачаше по митингите, викаше "Ю-Ес-Ей" и се надъхваше да борела "националистите"

Не друг, а лично американския президент, пред когото паплачта рабополепничеше се позасрами и се видя принуден да и припомни за патриотизма.
За да не сме голословни цитирам:

"О, неразумни и юроде! Поради що се срамиш да се наречеш българин?"
С тези паисиеви слова към българския народ се обърна американският президент Бил Клинтън при историческото си посещение в България през ноември 1999 г.

Що така има по нашите земи хора, дето да са се увили с американско знаме, да подскачат, и да викат Ю - Ес - Ей , да са облещени и да хриптят "смърт на предателите" (или "смърт на комунистите" .. .. или "смърт на националистите" .. те много обичат да хриптят за смърт ! ) .. ей това не знам товарищМазер !

Та - долу ръцете от Сгугни, долу ръцете от Товарищ Маузер, от Тормозчиян!
И защо гледаме САМО Руската Група, а не поглеждаме и към практиките на седерастите?


13 Май 2018 09:07
*
13 Май 2018 09:17
Иначе за НАТО и "От кого ни пази" е писано, писано, писано ..

Не четете, товарищи, не четете ..

На форума отдавна разобличаваме агресивния ирански империализъм ...
slava
28 Ное 2013 20:00.
Лесно е да надникнем изпод щита, когато Иран вдигна ръце сега. Но преди няколко години изчислявахме разстоянието, което ни дели. И дали ще ни стигнат ракетите
sim4o
29 Ное 2013 16:40
Уфф .. така беше .. И нощно време, имахме дежурни от входа .. ако види иранските ракети в небето, да почне да вика, та да чуят всички комшии!
Нещо като сегашните Граждански патрули, на Боян Рассате , ама без униформите и без кубинките - ей така си бяха, по чехли...
slava
..Но преди няколко години изчислявахме разстоянието, което ни дели. ..
sim4o
29 Ное 2013 16:40
Помним , помним ... Кошмар беше !
И всеки получаваше различни километри , мани другото ...
.. спорове, крясъци - кой как смятал разстоянието - приятели стигаха до бой ..
Eто и прозрения ПРОТИВ ИРАНСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ..
бонго-бонго
29 Ное 2013 15:32
Днешното привидно разведряване в Близкия Изток е мимолетно и преходно.
Иран клекна привидно по икономически причини и то временно .Самата същностна доктрина на Иранската ислямистка (sic!) република предполага конфронтация със западния либерално-демократичен модел
sim4o29 Ное 2013 22:59
Попалвачите на война , от Иран , изпитват органична ненавист към успешния наш либерално-демократичен модел ! Те дрънкат ракети, плашат ни, и се опитват да отклонят работниците и селяните , от задачите на текущия момент , по укрепване на либерално-демократичния модел!

Та имало е консенсус - трябва ни анти ирански щит.
ние ще надничаме иззад него-видим какво правят иранците-и пак се прибираме , поведението ни ще наподобява малко на нашата костенурка (Testudo graeca), ..
а против ирански диверсанти , които ще се мъчат да ни отклонят, ще взривяват елементите на Щита, ще тровят добитъка и ще унищожават посевите - та против тях - "Гражданските патрули" , Динко и Перата ..
Яко а??
А ние спокойни, зад Щита, защитени от иранците градим , мирния Либерално-демократичния модел ...

Ей и статии http://www.segabg.com/article.php?id=676744


... "Надежда Михайлова и Соломон Паси си бяха наумили да сближават израелци и палестинци, за да ги помирят, а Николай Младенов щеше да обединява сирийската опозиция, за да я изкачи на власт. Заедно с това България се мушна под недовършения противоракетен щит на НАТО, за да се пази от иранско нападение .... ...Спомняте ли си с какво вълнение Николай Младенов ни съобщи от Чикаго през 2012 г.: "В 3.05 часа на 21 май българско време е обявена първата фаза на оперативна готовност на системата за противоракетна отбрана на НАТО на територията на европейските страни членки. Сто процента от територията на България попада в обхвата на защита с вече наличните средства за противодействие срещу евентуална заплаха с междуконтинентални балистични ракети, идваща от райони на нестабилност". Твърдеше се, че заплахата идва от Иран, за да не си мисли Русия, че се крои нещо срещу нея..."

Разбира се, че Иран!

Не, нищо против Русия!
Иван Стамболов - Сула не е ли чел защо се разширява НАТО и защо се гради щит ???

Ами Бачо Иване - ЗАРАДИ ИРАН!
13 Май 2018 09:22
А защо в идеята на Марешки има хляб?

Ами защото и в РУСИЯ ИМА ЛИБЕРАЛЕН МОДЕЛ..
Там е Капитализъм, там има частна собственост на средствата за производство .. Иран ненавижда подобни държави.

Писали сме ..
Мастар 03 Апр 2017 18:02Ако иранците решат да пускат ракети по САЩ, то траекторията им минава именно над Румъния, Украйна, Полша, Швеция.Двете държави които са в НАТО от по-горе изброиените са Румъния и Полша, което обяснява защо те са избрани за ПРО-то.
Ми може и комплексите "Искендер"да са антиирански?
aldycrown 03 Апр 2017 19:08
Ми може и комплексите "Искендер"да са антиирански
Ммможе. Комплексът «Искандер-К» с крилата ракета Р-500 има обсег 2000 км
Цяла Източна Европа е срещу Иран ..

Източноевропейска отбранителна дъга!
Разбрали сме от къде биха минали ракетите .. над Плолша, Румъния, Украйна, Швеция .. Русия слага в тези райони системи "Искандер" , балистични ракети, зенитни комплекси и прави учение "Запад" , Полша и Румъния инсталират ПВО ..

И кой би ни защитил от иранското нападение ?
Марешки мисли - и дава отговор!

Така е!
13 Май 2018 09:58
а ти Товарищ не си ли обсебен от Руската Група?


Колега, надценявате способността си да предизвиквате интерес, еле пък обсесия.

Никнеймът - си го бил сложил заради тях ...


Нямам спомен да съм споделял причините поради които съм избрал ника си в този форум, през далечната 2006г.

обръщаш се към групата малко неадекватно


Също така надценяваш способностите си да ми бъдеш оценител кое е адекватно и кое - неадекватно.

ослушваш се кога и от къде ще се появят , коментираш ги .


Всъщност, ослушваш се ти - къде ще се появи някой русофоб, че да си почешеш форумното алтер-его, доколкото може да се говори за такова понятие при колективна форма на разум, каквато е вашата агитка.
А коментирам конкретна теза от статията, с която не съм съгласен, както всеки без съществени когнитивни ограничения би могъл да установи, ако прочете мнението ми.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД