:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 607
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът спешно пише закон след бунт в Розовата долина

 
Правителството спешно подготвя законопроект, който да регулира цялото розопроизводство, обяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.
Изявлението му дойде след бърз и ефикасен бунт на производителите от Розовата долина, които изсипаха тонове розов цвят и блокираха пътя Карлово - Пловдив. В района се обаразуваха километрични опашки. Малко по-късно на сцената на протеста се появи Порожанов. По същото време бунтът се разрастна и на юг - производители от Брацигово блокираха пътя Пещера- Пловдив и играха хоро върху изсипаните рози
Производителите заплашиха, че ще изкоренят розовите насаждения, защото малко след започването на розобера изкупната цена паднала от 2.50 лева на 1.80 лева за килограм. Преди 2 години килограм от маслодайната роза „Дамасцена” се изкупувал за 7 лв. Земеделците заплашиха днес, че ще спрат да прибират реколтата, защото търпят големи загуби. Те заплашиха и с национален протест. Тазгодишната кампания е добра, а до края й остават 4 седмици. ?Порожанов обеща бързо да намери приемливо решение за всички страни, за да бъде спасена реколтата. Той подчерта, че държавата не може да регулира изкупната цена, но предложи начин за компенсирането им през механизма “де минимис” - без да уточни кога и с колко.
Минимална помощ" или de minimis, представлява финансова  помощ, която не нарушава или не застрашава в голяма степен конкуренцията, поради минималния си размер.
2338
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД