:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нови десни съюзи за кметския вот в София

Прегрупиране на десните партии за кметския вот в столицата се очаква след днешната среща на софийските организации, чийто инициатор е СДС-София. Сините ще искат да разберат кой от десните ще подкрепи кандидата им за кмет Минко Герджиков. Предишната среща на 1 септември роди шест десни номинации, но не се обедини около нито една.

Демократическата партия, която е в коалиция със сините в парламента, вероятно няма да застане зад Герджиков, а ще подкрепи кандидата на ДСБ Светослав Гаврийски. "Предпочитанията ни не са за Герджиков", бяха лаконични вчера от ДП. Столичните демократи обаче няма да кажат окончателното си решение на днешната среща, а ще мислят още седмица.

Не е ясно зад кого ще застане и другият партньор в ОДС - НС-БЗНС на Яне Янев. От столичната организация на земеделците вчера казаха, че още се колебаят между Герджиков и Гаврийски. Те дори обмисляли и своя кандидатура. В сините редици обаче очакват хората на Яне да играят с ДСБ.

В същото време зад кандидатурата на СДС може би ще застанат трите партии от БНС, въпреки че след като даде оставка от кметския пост, Софиянски обяви, че трябва да се подкрепи човек от ДСБ. "Клоним към Герджиков, но трябва да видим зад коя от номинациите ще застанат повечето десни", признаха от софийските организации на БНС. Очаква се и "Гергьовден" да застане зад кандидатурата на Герджиков.

Идеята на БНС за предварителни избори със сигурност няма да бъде обсъдена, заради отказа на ДСБ да участва в подобна инициатива. "Държим на позицията си и на кандидатурата на Гаврийски", каза Вили Лилков от ДСБ-София и допълни, че хората на Костов не виждат смисъл да ходят на днешната среща. Въпреки това от "Гергьовден" вчера се чу, че ще има предварителен вот между издигнатите от тях Милен Велчев и Мирослав Боршош, Гаврийски и Герджиков.



РАЗНОБОЙ

Единна дясна кандидатура едва ли ще има и в Русе. "Не съм оптимист, че десните в Русе могат да излязат с обща кандидатура", призна синята депутатка и бивша кметица на града Елеонора Николова. Според нея ДСБ не искали да са заедно с НДСВ, а "жълтите" се мъчели да играят централна роля на обединител. Сред спряганите имена за сини кандидати в Русе са досегашните зам.-кметове Велизар Ранев, Валери Андреев, и Велизар Павлов, както и сегашният и.д. Валентин Вълчев.
10
756
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
07 Септември 2005 05:33
Нови десЕни съюзи за кметския вот в София: турско синъо + царско червено.
07 Септември 2005 08:27
Герджиков беше заместник на Мафиянски, а Пешо Каскета рече, че победата на Софиянски минава през трупа на СДС. Сега какво излиза? Че СДС ще подкрепи човек, който заедно с Мафиянски забърка сума ти каши в София.
07 Септември 2005 09:44
Бедни сини палячовци...
07 Септември 2005 10:21
Много са пресни впечатленията от парлаМЕНТАрните избори за да повярват хората, че става въпрос за принципи, а не за съглашателства при местният вот!
Единствено Демократи за силна България имат шанс /ако не се поддадат на "десните" провокации/ да не бъдат обвинени във въжеиграчество и хамелионство!!!
07 Септември 2005 12:10
Никой няма да ги обвини в хамилионство. Но какво от това?

Редактирано от - shake на 07/9/2005 г/ 12:17:53

07 Септември 2005 14:55
И ся кво? Най-големия "антикомунист" ми вади зам. министър на Виденов за кандидат?

Що не се кандидатира сам бе, мангал?
07 Септември 2005 15:00
Гаврийски е не "кандидат", а все още "кандидат за кандидат" на ДСБ за кмет на Столична община - според устава на партията (чл.35, ал.5, т.3) кандидатурата му трябва да бъде утвърдена от събранието, което ще се състои утре (08.09). И се получава пълен хаос - тя няма как да бъде утвърдена, а въпросното събрание всъщност ще протече като митинг; гласуване за утвърждаване на кандидатурата не само не се предвижда, то няма и как да стане, тъй като залата ще е претъпкана.
Изобщо, целият процес по издигане на Гаврийската кандидатура е грозният финал на процеса на овладяване на този проект на дясномислещите българи от страна на седесарската номенклатура. То не беше издигане на имена, то не беше обсъждане на кандидатури, без никой да спомене това име. И изведнъж: бац, на ви чий плакати да лепите! А самият Гаврийски на заседание на Председателството на София си каза, че това му било предложено от Костов десет дни след изборите. Значи всичко си е било решено еднолично още тогава, а след това, докато ние се морихме да изработваме критерий, на които трябва да отговаря кандидата, да си изясняваме плюсовете и минусите на този или онзи, тия ояли се номенклатурчици само са се подхилквали и са ни гледали сеира.
07 Септември 2005 17:08
Нови десни съюзи за кметския вот в София - *****Изобщо, целият процес по издигане на Гаврийската кандидатура е грозният финал на процеса на овладяване на този проект на дясномислещите българи от страна на седесарската номенклатура пък пише Куртенков, новакът от форума. Така е като си новак в българската (десна!?) политика - там едно се пише, друго се говори, а трето се върши. Но ти като новак сигурно ще можеш да лепиш плакатите. Което ти гарантирам, че няма да има пък никакъв смисъл - защото мърдата Гаврийски е изцяло неизбираема кандидатура.

Редактирано от - bot на 07/9/2005 г/ 19:03:28

07 Септември 2005 18:48
Разбира се, че Гаврийски е абсолютно неизбираема кандидатура. Между другото, забележете как той отначало говореше за "приемственост" и изобщо в един доста миролюбив дух спрямо досегашното управление на София, а после рязко смени езика (понеже той явно е далеч от тези проблеми, сигурно други са му обяснили, че пътят към кметското място минава през категорично отхвърляне на статуквото).
А доколкото за дясното в България, елементарната логика подсказва, че то тепърва ще се организира, тъй като десният избирател все още е нещо ново у нас. И това, че досега вдясно е имало, почти без изключения, само смешници и тарикати, не значи че така ще е завинаги. Аз смятам, че с проекта "Демократи за силна България" определено беше направена крачка в правилната посока, но резултатът се оказа доста размит и половинчат. Така че би трябвало да има широко поле за действие за новаците.
07 Септември 2005 22:22
Нови СМЕШНИ съюзи за кметския вот в София ......
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД