:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БНР вдига предавател за Северното Черноморие

на нос Калиакра. Това стана ясно вчера на среща между радиошефовете и СЕМ. Новият предавател ще осигури излъчване над териториите на север от нос Калиакра до границата с Румъния. В момента програмите на БНР нямат покритие над тези земи. Шефовете на радиото са потърсили помощ от надзорниците и заради т. нар. трансгранично замърсяване на сигнала от чужди станции. Пример за това бил районът на Гоце Делчев, където вместо националната програма се чували гръцки станции. От СЕМ обясниха, че ще поискат Комисията за регулиране на съобщенията да вземе мерки срещу нарушителите.



Американският университет търси нов президент,



след като настоятелството на вуза прие оставката на настоящия - д-р Рейнолд Блум. Това е станало на среща в края на януари във Вашингтон, съобщиха от АУБ вчера. Д-р Блум остава на поста си до края на тази академична година. Днес той и членове на настоятелството, сред които Мартин Заимов и Левон Хампарцумян, ще обяснят причините за смяната.



Българската редакция на Би Би Си



отбеляза вчера 65 години от основаването си. На рождения ден на радиото в София присъства Зденка Кризман, която отговаря за предаванията на Световните служби на Би Би Си за Европа. Нейни домакини бяха шефката на българската редакция Ели Хауърд и Андрей Владов, който е водещ на новините и политическите предавания на Би Би Си, а също и автор на предаването за алтернативна музика "Мегачас". Българските предавания на Би Би Си са едни от най-старите на чужд език, които медията разпространява. В момента тя излъчва на английски и други 42 езика и има 250 кореспонденти по целия свят.
5
787
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
07 Февруари 2005 22:47
Не само от Гърците, а и в района на Кърджали и цялата ни югоизточна граница има трансгранично замърсяване. Туските телевизии се хващат и на север от Бургас!!! Ебати замърсяването 150км в наша територия!!!!!!!!!!
07 Февруари 2005 22:50
Анонимен, те си провеждат успешно пропагандата, НИЕ какво правим в отговор?
07 Февруари 2005 23:24
Какво правим?
Сами си ритаме паницата!
КРС не разрешава големи мощности,
а операторите си пречат един на друг,
като не спазват параметрите на излъчване!
Турците, напротив, играят както трябва!
08 Февруари 2005 10:05
Публична тайна е, че много от частните станции си инсталираха предаватели, с многократно завишена мощност. Май само Националното радио има проблеми с покритието и мощността на предавателите си.
Може би трябва да монтират предавател в Турция, та да си решат най-сетне проблемите тук?
08 Февруари 2005 10:45
В Шабла например само румънски станции се хващат, с идеално качество. За какво трансгранично замърсяване иде реч, като Мангалия е на 8 км., Варна на 80 и това, което се хваща всъщност са регионалните станции на мамалигите. Те категорично не са на честотите на БНР. Какво да се направи, да накарат митницата в Дуранкулак да спира радиовълните ли?
За никакво замърсяване не иде реч, ами крайно време си беше за нов предавател. Пък който му е кеф ще слуша БНР, друг ще си слуша Radio Vakanca (което никак не е лошо).
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД