:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът се спаси, Кошлуков влезе във властта

НДСВ и ДПС дали едно министерство на Новото време и места в техните листи. Рокади в правителството ще има след вота
Снимка: Велислав Николов
Новото време изненадващо спаси правителството. Дни след като Емил Кошлуков подписа искането на опозицията за вот на недоверие и почти година след като излезе от редиците на управляващите, вчера той изненадващо сложи параф под споразумение за общи действия със Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган. Трите партии се договориха да крепят парламентарното мнозинство до края на мандата, Новото време да стане равноправен партньор в коалицията и да се обединят за единни предизборни действия и следващо либерално управление.

Стабилността е водеща за едно управление, коментира премиерът след подписването. Според него споразумението разширява либералното пространство. То показва, че в нашите действия има последователност, смята Симеон. Полагаме фундамента на една разширена либерална коалиция, заяви Доган.

Нововремци отказаха да обясняват странното си поведение. Щастливи сме, че парламентарната криза се преодоля и важните за договора с ЕС закони ще бъдат приети, каза само Кошлуков. Той добави, че така окончателно си отивал двуполюсният модел. Нашата позиция е повече от принципна, похвали се Мирослав Севлиевски, който не се притесни от упреците на опозицията.

Така и не се разбра истинската цена на новата коалиция. От новото мнозинство дори не казаха ще последват ли министерски рокади, макар Кошлуков да заяви, че партията му няма да е удовлетворена, ако такива няма.

Ако има промени в правителството, те ще са след вота, твърдят участници в преговорите. Според тях НДСВ и ДПС обещали на нововремците поне едно министерско кресло, участие в по-долния ешелон на властта и включване в техните листи. Според слухове обещаното министерско кресло е за самия Севлиевски.

От трите партии не са се разбрали и как ще определят нов председател на Народното събрание. Анелия Мингова и Борислав Великов побързаха да обявят, че отново ще издигнат Огнян Герджиков. В негова подкрепа вървели подписки из страната.

Всички от ръководството на Новото време единодушно подкрепихме влизането на партията отново във властта в понеделник сутринта, разказа Недялко Калъчев. Кошлуков и Севлиевски преговаряли с царя и Доган. Севлиевски убедил колегите си, че този ход е полезен, за да не се постави подписването на договора с ЕС на риск. Не може да създаваме балкански кризи, е тезата на нововремци.

Днес те ще обсъждат дали и как да участват в правителството. Още преди няколко дни Кошлуков заяви, че от кабинета трябва да си отидат Лидия Шулева, Валентин Церовски, Георги Петканов и Божидар Абрашев. Според Калъчев най-вероятно ще бъдат сменени първите двама, тъй като това се искало и от ДПС. Хората на Доган лансират и името на Мехмед Дикме за смяна.
Минало-незабравимо

Емил Кошлуков, 4 февруари 2005 г. в интервю пред "Сега"

"Начинът да спрем разграбването, което върви като за последно, е вот".



"Има не една и две сделки в този кабинет, които показват, че се пълнят партийни каси".



"За съжаление, не можем да се договорим с мнозинството. Бихме искали, предлагали сме неведнъж, но не се получава. Ако това мнозинство беше малко по-разумно и диалогично, можехме отдавна да имаме по-добър кабинет".



"Но целта ни не е аз, Миро, Боби или Юлияна Дончева лично да участваме. Целта е да се сменят Церовски, Петканов, Абрашев, Шулева. Нека на тяхно място премиерът да предложи други фигури, стига да стават за работа - ще ги подкрепим. Както и сега ще подкрепим експертен кабинет, предложен пак от други".



"Като слушам младия Цицерон, наречен Ралчев и шпагата Щерев, мисля, че в търсенето на подхода леко са се омотали. Поведението им е повече от конфронтационно".



"Сигурно ще купуват на парче депутати, може би независими...Те си носят своята съвест...Имат достатъчно пари да купят още един председател на парламента".
36
463
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
07 Февруари 2005 21:41
Браво на Кошлуков ! Както е тръгнал ще надмине Доган и скоро ще го обявят за политик на годината.
07 Февруари 2005 22:32
Идва ми нещо на ум за общото между Емчо и Меди, дали пък не е в задните мисли............... ........които ги връщат в старозагорския затвор.Кой ти помогна Меди да излезнеш от там ....
07 Февруари 2005 22:39
Двуличници вече нема - те беха по Живково време! Сега ги брой от три нагоре...
07 Февруари 2005 22:49
Както обикновено, заглавието е подвеждащо. Правителството е спасено временно в краен случай, до новите избор, пък и още не е гласуван така нареченият вот на недоверие. Дотогава лопатата Кошлуков има мегдан да се обърне поне още пет-шест пъти, зависи кой повече му е обещал.
.... (извинявай, бот) му м....а фурнаджийска.
07 Февруари 2005 23:00
Интереса клати феса ... утре пак ще се обърне и така. Доган 2-ри номер
07 Февруари 2005 23:40
Сделките явно са доста повече днес, отколкото са били оня ден.
Надявам се, че Герджиков няма да се изложи до там, че да влезе пак... и отново с гласовете на тези, които го извадиха оня ден - Кошлуковите хора.
08 Февруари 2005 01:08
Там където и най-заслужено му е мястото! Ашкосун Кошлуков!
А как само переше празни ръчички в петък горкият? Нооо както е казъл народът: "Ден, година храни" В случая с Кошлуков, не година, ами цели 4 години. Фала тебе!
08 Февруари 2005 01:17
ВСЕ ПАК, да НЕ се забравя, че "галеното момче на Демокрацията"- Емил Кошлуков, беше изучено "ЗА ДЕМОКРАТ-демоКРЯК" в Америката!!! А преди Демокрацията беше изучено на "ДОГАНщини" ЛИЧНО от самия Ахмед Доган- в затворническа килия, ПРИ ТОВА !!! ТЕ си ЗНАЯТ ЗАЩО!!!
08 Февруари 2005 01:51
Кошлучато просто си даде сметка защо Джорджи се обади на Царя.
Винаги си е бил прозорливо момче
08 Февруари 2005 02:01
Боклук. Очакваше се от такъв. И от такива "Нововремци".
08 Февруари 2005 02:02
Аз пък не разбирам какво се чудите на Кошлуков? Какви варианти имаше други освен безумието обхванало всички - БСП+СДС+ДСБ+БЗНС да се прегърнат и да запеят възрожденски песни по улиците на София. После да съставят едно кабинетче а ла Беров и ето я БКП на власт.
Вонята и виковете които се разнасят от "дясното" е не защо кошлуков се е споразумял, а защо те не са се докопали до Мин. кресло.
08 Февруари 2005 05:07
bestbYe ти съвсем си оплескал политиката. това което Кошлука дроби, май ще му е за последно. Идва ли свестен българин ще гласува за него в бъдеще. Този цирк е с продължителност до месец юни. От там нататък не смея да прогнозирам, но Кошлука вече парламент няма и да помирише...
08 Февруари 2005 05:21
Много правилно постапиха Нововремци.С други парти не виждам да имаха некакво буде6те.а сега имат 6анс отново да управляват о6те 4 години което си е за завиждане.Ако те не беха се сугласили има6е опасност от СДС да се подмажат и така да останат на сухо.Ама само как се преебаха вси4ката опозиция направо са ми сме6ни като лисицата и ко4а за мадите на слога.....
08 Февруари 2005 06:03
Неведоми са способите Симеонови и Кошлуков е тайното му оръжие...
08 Февруари 2005 07:47
За това гютене даже не си заслужава да се изказва мнение.
08 Февруари 2005 08:23
Газ *****, нали, скъпа редакцийо? Природен ...

Редактирано от - bot на 08/2/2005 г/ 08:28:31

08 Февруари 2005 08:41
Ако знаете колко поговорки ми идват у главата , свет че ви се извие . Даже че забравите за какво става дума у темата ?!?
08 Февруари 2005 08:48
Такам, Новото време го зачеркваме за изборите, да видим още кой ще отпадне СДС определено натам отиват, БСП предполагам ще прескочат трапа, Командира и той ще се намърда - нали е от стара коза яре. Пак ще имаме поредният нов бардак със стари курви (да ме прощава бот за френската приказка).
08 Февруари 2005 09:11
"Нашата позиция е принципна и ясна" - позиция "фурнаджийска лопата"
08 Февруари 2005 09:12
Гарван Т. нар. "Ново време" е политически труп! Забравете го! Колкото политиката да е мръсна работа особенно в България, все пак трябва да има някакви граници...
08 Февруари 2005 09:58
Плужеците нямат чувство за чест и достойнство гласувайте Им пак - да продължават да ви оправят [/b]
08 Февруари 2005 10:05


кошлуков - най-големия въртигъз в този парламент ! ама някой ден така ще го ебнат, че няма да може да си прибере очите....


08 Февруари 2005 10:28
Журналистите не можели да открият Боклуков, Миро от Севлиево и брилянтиновия Цеков. Ами не се ли сещате къде да ги търсите. В "Спартакус", разбира се. Там празнуват и разпускат.
08 Февруари 2005 11:00
След разговора на Милен Велчев с Кеворкиян и думите му, за антициклон и удар под ъгъл, който ще последва, става ясно, че Царя скрои номер на националните предатели, които отдавна са се настанили в парламента.Разбра се каво е било предназначението на Новото време.Чрез него Царя показа на президента Буш и на целия свят с кои си имат работа.Показа, че демокрацията дава възможност на престъпни комунисти да се скрият зад имената на най-различни партии.Тия от" дясно" и "ляво", доказаха, че са пълни глупаци, особено сега като започнаха да се правят, че всичко им е ясно.
08 Февруари 2005 11:35
Според мен Кошлуков от край време си действа много праволинейно - където е келепира там е и той. Като НДСВ не му пускаха келепир, той се го намери другаде, после НДСВ му го пуснаха и той пак е при келепира.
Всъщност келепира е най-характерната черта на тези дето ни управляват и управляваха през последните 15-16 години - келепира далеч зад границите на законното, а най-голямия плюс на властта е, че няма закони за тях и правят каквото си щат напълно безнаказано. Заради наглия келепир костоваците бяха изритани след 4 години и три месеца най-успешен ... келепир. Сега дойде ред на ... почтен келепир във всичко, утре кой знае какъв келепир ще се намърда за следващите 4 години.
08 Февруари 2005 12:59
Доган управлява България. До кога ще търпим?


БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА НЕ ОТ ПРЕМИЕР, НЕ ОТ ЦАР, А ОТ СУЛТАН ДОГАН! ДО КОГА НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ТЪРПИМ ДОГАН ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА НИ!
08 Февруари 2005 13:23
Б а й Г а н ь о и о п о з и ц и я ?....
08 Февруари 2005 14:09
Мир на вси4ки вулнуващи се. Дали онези, за които сега спорим заслуяват нашето внимание и нерви. Нека будем на ниво и да не се принизяваме до тяхното, което е поне 2 метра под земята. Нали знаете - за такива като тях - или добро, или нищо.

Редактирано от - bot на 08/2/2005 г/ 14:23:16

08 Февруари 2005 15:09
Та, ще правим ли сега революция или още ке седиме да гледаме сеири?
08 Февруари 2005 15:25
bestbuy....Тези които се стремят към истината , са те разбрали.
08 Февруари 2005 15:31
Всеки народ си заслужава управляващите го.[/b]

Редактирано от - bot на 08/2/2005 г/ 16:20:51

08 Февруари 2005 15:34
.... освен когато му ги натресат други.
08 Февруари 2005 15:55
SOCIALDEMOKRAT,
/:/ "Всеки народ си заслужава управляващите го. "
......................................... ....................................
ВСЕКИ ГЬОЛ СИ ЗАСЛУЖАВА ЖАБИТЕ!!![/b]

Редактирано от - bot на 08/2/2005 г/ 16:21:10

08 Февруари 2005 16:27
НИС на СДС: Националните интереси на България за пореден път стават заложник на лобистки интереси - това заяви лидерът на СДС Надежда Михайлова
8 февруари 2005 | 15:42
Агенция "Фокус"



София. Споразумението между управляващите и “Новото време” за пореден път потвърди позицията на Съюза на демократичните сили, че проблемът в България не е само в правителството, а и в неясното парламентарно мнозинство, което го подкрепя и което очевидно е заложник на лобистки интереси. Това заяви лидерът на СДС Надежда Михайлова пред журналисти след редовното заседание на Националния изпълнителен съвет на синята партия.
В рамките на този парламент всяко мнозинство се формира на базата на сделки, каза Надежда Михайлова и допълни, че за СДС истинска промяна може да има единствено след парламентарни избори.
Според председателя на СДС през последните дни е имало странни договорености. Първата е била между ДСБ, БСП и “Новото време”, тя се е развалила и тогава е била подменена от сделката между НДСВ, ДПС и “Новото време”.
Вероятно ДСБ и БСП не са могли да дадат на “нововремци” достатъчно гаранции за желаното участие във властта и затова те са предпочели по-ясните обещания на НДСВ и ДПС, предположи Надежда Михайлова. Според нея тъжната равносметка е, че националните интереси на България за пореден път стават заложник на лобистки интереси.
Безпринципността при първия търсен вариант на сделката е в това с кого ДСБ иска да се съюзи. Как е възможен съюз на “експертно” ниво с политическата сила, която се изказва за излизане на Бълщгария от антитерористичната коалиция, планира скъсване на отношенията с Международния валутен фонд и настоява за спиране на приватизацията, подчерта Надежда Михайлова.
В този парламент не може да има обединена опозиция, защото позициите на СДС по ключови за страната въпроси са коренно противоположни с позициите на БСП, обясни Надежда Михайлова. Видяхме какво се случи със сделката с “Булгартабак” и как бе изгонен стратегически инвеститор поради лобистки интереси, видяхме стремежа на “Новото време” да участва във властта на всяка цена, оказа се, че и за ДСБ принципите не са достатъчни и те са готови да станат патерица на БСП, каза Надежда Михайлова.
Според нея случилото се представлява подмяна на вота на избирателите. СДС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, защкото този е демократичният начин да покаже отношението си към управляващите по време на дебата в парламента. Вотът на недоверие показва мнението за управлението и смятам, че ще е груба грешка да го оттеглим, защото внасянето му е израз на лошата оценка, която правителството заслужава, заяви лидерът на синята партия.
С позицията си през последната седмица ДСБ легитимира БСП като опозиция на управлението. Не е изненада това, че “Новото време” се върна там, откъдето дойде, изненада е, че ДСБ и бившия председател на СДС се превърнаха в потенциални коалиционни партньори на БСП, каза Надежда Михайлова и допълни, че позицията на ДСБ е непоследователна. Председателят на ДСБ окачестви Ахмед Доган като “проклятието за България”, а всъщност тезата за експертен кабинет е заимствана именно от лидера на ДПС, обясни Надежда Михайлова. За СДС е особено важно по време на дебата в Народното събрание по вота на недоверие да бъдат ясно заявени позициите на всички парламентарно представени политически сили.
Освен актуалната политическа обстановка на заседанието на НИС на СДС е бил обсъждан и проектът за коалиционно споразумение с партиите-членки на Европейската народна партия. Надежда Михайлова припомни за писмото на председателя на ЕНП Вилфред Мартенс до лидерите на СДС, БЗНС-НС и Демократическата, в което се акцентира на нуждата от твърдо ядро в дясното политическо пространство в България.
Лидерът на СДС каза, че проектът за споразумение днес е бил връчен на лидерите на другите две партии-членки на ЕНП, а основните принципи, заложени в него са: равнопоставеност на мненията, консенсус при вземане на решения, запазване на идентичността на партиите и отвореност към останалите формации в дясноцентристкия спектър.

08 Февруари 2005 21:04
или кошлука е гении или останалите са тотални кухини!!!
но като гледам как кошлука ги е накошулил и ги врътка на малкия си пръст, май наистина всички са кухини! дори пробити кухини!
а пред една кухост лесно минаваш за гении!
08 Февруари 2005 22:34
кратко и съдържателно заглавие!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД